2023-05-28 60 瀏覽
應該係我第2次去親子餐廳餐廳都有好多不同款的玩具共小朋友選擇好多懷舊玩具,門口 仲放左一對恐龍話明係親子餐廳又點會少左親子恐龍好得意2個人黎外面天氣甘熱我地都叫左幾多野不過出菜好慢✨蝦肉牛油果香芒沙律牛油果比較生芒果又帶點酸青檸百香果梳打呢杯野太甜我地加左好多水先好好多霸王龍小食拼盤(雞翼、芝士條、魷魚圈、香腸、鹽酥雞粒、薯角、洋蔥圏)吾會好油,全部都好夠熱不過就等左超耐
應該係我第2次去親子餐廳
餐廳都有好多不同款的玩具共小朋友選擇
好多懷舊玩具,門口 仲放左一對恐龍

話明係親子餐廳又點會少左親子恐龍

芒果又帶點酸

青檸百香果梳打
呢杯野太甜我地加左好多水先好好多

霸王龍小食拼盤
(雞翼、芝士條、魷魚圈、香腸、鹽酥雞粒、薯角、洋蔥圏)
吾會好油,全部都好夠熱
不過就等左超耐

2023-05-20
2023-05-27 64 瀏覽
入座十分鐘就order野食,等佐差不多半個鐘先有一個pizza,之後叫佐薯條大約20分鐘先有,但係開頭叫嘅意粉足足等左一個半鐘頭有多,最後都係乜都無 取消走人。眼見廚房出野超級慢,間唔時先出一樣野,可能出3份,如果炸嘢類可能快啲。當日紅日假期全場滿座,但係真係太誇張,小朋友等唔到,見隔離枱啲兒童餐都無野食,staff,環保佈置都ok,每枱有玩具,有扭蛋夾公仔,但要會員積分玩,整體可以但上菜速度不能接受。

2023-05-25 63 瀏覽
發現尖沙咀厚福街有間新的親子餐廳,可以邊玩邊食☺️不過與預期的有差別,地方唔算大,目測可坐人數大約60-70人,食物選擇唔太多,而且食物價錢普通 ,不算平。當天隔離枱仲勁多小朋友(比例好似係5大12小),唔知咩原因,可能因為地方細,聲音焗住係一個細地方,勁嘈,感受、印象不太好🥲我們order了一個漢堡薯條、一個卡邦尼意粉,因為肚餓,環境又嘈,沒有留低玩/太久,結果快快地吃完便離開,意粉都無影相😅,一次就夠了🙏
發現尖沙咀厚福街有間新的親子餐廳,
可以邊玩邊食☺️

2023-05-23 42 瀏覽
難得今日有時間可以唞下~當然係約fd 一齊去朝聖啦一入到歺廳~忍唔住~~Waa店如其名~以恐龍🦕做主題每個角落都有恐龍🦖陪你用歺絕對感受到店主係一個超有愛的人咁啱係Lunch 時間,我哋要咗兩個set☺️跟set的湯絕對唔求其未飲已經聞到濃濃的mushroom香Set~main course份量十足Pizza 好足料Cheese勁厚啖啖cheese當然唔少得嘅要嚟個Dessert🍰才算完美朝聖tiramisu🍰仲有好多遊戲機小朋友一定中意大人亦可以一齊玩🥳回味一下兒時回憶一句到尾~朝聖
難得今日有時間可以唞下~當然係約fd 一齊去朝聖啦
一入到歺廳~忍唔住~~Waa

店如其名~以恐龍🦕做主題

每個角落都有恐龍🦖陪你用歺

絕對感受到店主係一個超有愛的人

咁啱係Lunch 時間,我哋要咗兩個set☺️
跟set的湯絕對唔求其

大人亦可以一齊玩🥳回味一下兒時回憶

一句到尾~朝聖

2023-05-23
2023-05-20 39 瀏覽
平時成日帶小朋友去親子餐廳但係好多親子餐廳啲嘢都唔好食估唔到今次去咗呢一間恐龍主題嘅親子餐廳食物真係十分之唔錯香辣海鮮意粉 一上枱真係嚇親 海鮮份量實在太多啦一個人食係完全唔會食得晒意粉煮到啱啱好有口感得來唔會太淋西班牙海鮮飯睡眠又係鋪滿滿滿嘅海鮮海鮮飯吸收晒海鮮嘅汁 食到一啖接一啖原本諗住食唔晒但係點知食吓食吓真係俾我哋食得晒估唔到兒童餐一啲都唔馬虎有一個小蛋糕 白汁意粉 番薯條 炸雞仲有提子做生果添飲品方面都好有心機叫咗一杯蜜桃熱香果茶冇諗過係要成壺上之餘仲會熱住上親子餐廳可以做到咁真係誠意100分
平時成日帶小朋友去親子餐廳

叫咗一杯蜜桃熱香果茶
冇諗過係要成壺上之餘仲會熱住上
親子餐廳可以做到咁真係誠意100分

2023-05-20 29 瀏覽
「為食恐龍」是一家以親子餐為主打的餐廳,店內很多以恐龍為主題的佈置可供打卡、充滿童趣、另外亦有不同介紹恐龍的童書及BOARDGAME 給小朋友邊吃邊玩。仲可以夾公仔~兒童餐具也是以恐龍作主題、十分可愛!前菜點了忌廉辣蟹撻,撻皮香脆、裡面釀著蟹肉和菇粒、小朋友超愛吃。兒童餐有明太子意粉、炸薯條雞粒、非常豐富且味道很不錯。伴碟有藍莓提子等生果、比較健康。巨峰提子梳打,清爽香甜。兒童餐包的恐龍樂園什果賓治、充滿果香裡面有啫喱珠珠、造型可愛~榛子鮮奶咖啡,奶香濃郁,不會太甜。試了店員推介的西班牙海鮮飯,熱辣辣的上面鋪滿海鮮、微微辣味更開胃。酥皮雞肉蒜片意粉也是另一道招牌菜~像是巨型的酥皮湯、酥脆的酥皮裡面是蒜片意粉、香氣十足、而且蒜片、辣椒、雞肉的配搭很惹味!

仲可以夾公仔~

兒童餐具也是以恐龍作主題、十分可愛!

榛子鮮奶咖啡,奶香濃郁,不會太甜。

2023-05-20 35 瀏覽
去完科學館玩,就過來這家新開的恐龍餐廳吃晚餐。這間餐廳完全是小朋友天堂🤣🤣。好多恐龍🦖🦖,好多玩具遊戲,當中有些更好特別。小朋友超級興奮🤣,一邊玩一邊食,玩到不捨得走,好開心☺️。餐牌選擇好多,又有兒童餐。好適合一家大小來吃。‖ 蝦肉牛油果香芒沙律 ($128) ‖芒果好鮮甜😋,蝦都幾大隻,拌著牛油果和沙律菜吃,清新醒胃。‖ 煙三文魚Pizza ($158) ‖煙三文魚大大塊,好味一定😆,芝士都滿多,Pizza是薄脆餅底。‖ 明太子卡邦尼意粉 ($138) ‖忌廉味都濃厚,有菇菌和煙肉,醬汁不算好稠,但味道很不錯。‖ 恐龍仔兒童餐 ($78) ‖恐龍造型的餐盤餐具好可愛🧡。有忌廉意粉、炸薯條、炸雞塊、手指青提子、藍莓和蛋糕仔,樣樣有一點,豐富吸引,好對小朋友胃口☺️。兒童餐跟有雜果賓治,裡面有恐龍啫喱和爆珠🤩。‖ 恐龍樂園雜果賓治 ($38) ‖‖ 藍柑乳酪賓治 ($36) ‖雜果賓治是大家知道的味道😂。藍柑乳酪在賓治中多了益力多味。兩杯都好好飲,冰涼爽口😊。臨走前,餐廳更為每個小朋友送一份小禮物,好貼心啊🥰❤️。而做了會員,更可以用消費積分去夾公仔機夾公仔或扭蛋,好好呀🤩。餐廳充滿著歡樂氣
去完科學館玩,就過來這家新開的恐龍餐廳吃晚餐。

餐牌選擇好多,又有兒童餐。好適合一家大小來吃。

‖ 蝦肉牛油果香芒沙律 ($128) ‖

芒果好鮮甜😋,蝦都幾大隻,拌著牛油果和沙律菜吃,清新醒胃。

‖ 煙三文魚Pizza ($158) ‖

‖ 明太子卡邦尼意粉 ($138) ‖

忌廉味都濃厚,有菇菌和煙肉,醬汁不算好稠,但味道很不錯。

‖ 恐龍仔兒童餐 ($78) ‖

兒童餐跟有雜果賓治,裡面有恐龍啫喱和爆珠🤩。

‖ 恐龍樂園雜果賓治 ($38) ‖
‖ 藍柑乳酪賓治 ($36) ‖

臨走前,餐廳更為每個小朋友送一份小禮物,好貼心啊🥰❤️。

餐廳充滿著歡樂氣氛😆。絕對是小朋友樂園,有得食有得玩,還有禮物收,開心🐷☺️。

2023-05-19 23 瀏覽
平時讀書壓力太大!放假當然要帶小朋友出黎食下野玩下啦!但媽媽平時番工都好累…所以要搵一個地方兩母子都坐得舒服既地方!今日去尖沙咀厚福街見到 為食恐龍.恐龍先生 !!Le個應該係大人可以relax 小朋友可以玩得好開心既地方!一黎到已經見到兩隻好可愛既恐龍公仔歡迎我地!!成間餐廳都係恐龍既主題為左小朋友有食慾,連餐具都係恐龍圖案..好可愛喔!除左環境吸引…連美食都唔錯喔..有兒童餐…同埋lunch set 或者menu 都有好多美食選擇!我揀咗一個大蝦沙律,有個蘑菇忌廉湯同埋凍咖啡! 加一個Parma ham pizza!小朋友當然有兒童餐,仲有雜果賓治餐裡有卡邦尼意粉,炸雞,薯條,水果及蛋糕!大人小朋友都好開心,咁就過左一日..舒舒服服😍😍
平時讀書壓力太大!放假當然要帶小朋友出黎食下野玩下啦!

為左小朋友有食慾,連餐具都係恐龍圖案..好可愛喔!

小朋友當然有兒童餐,仲有雜果賓治
餐裡有卡邦尼意粉,炸雞,薯條,水果及蛋糕!

大人小朋友都好開心,咁就過左一日..舒舒服服😍😍
好久沒帶Yui出去吃飯🍽️🍴這天約了她最愛的彤彤姐姐一起去最近尖沙咀開的以恐龍🦖為主題的餐廳,餐廳布置充滿童趣,以森林風為主題,裡面擺滿了各種好玩的玩具和書籍📖小朋友們絕對喜歡!我對主題餐廳本來沒抱太大期望,但吃完我跟朋友和女兒們都好滿意,沒想到比預期高水準,有給到我們驚喜👍🍽️🍴兒童餐 $78特別用恐龍餐具,小朋友看到好開心,有意粉,炸雞薯條,水果,蛋糕,配杯雜果賓治,搭配豐富,性價比超高👍白酒忌廉煮青口$78青口很大隻,味道鮮甜霸王龍小食拼盤$139這個太適合一家人吃啦,超大一份,裡面有炸洋蔥圈還有腸仔和炸雞塊😋挪威三文魚親子意粉$198三文魚味道濃郁,切開裡面還有三文魚千岛海鮮比薩$148🍕我最滿意的就是這個披薩🍕超級好吃😋飲品檸檬百香果梳打$35招牌水果茶$49酸酸甜甜解渴一流👍
好久沒帶Yui出去吃飯🍽️🍴這天約了她最愛的彤彤姐姐一起去最近尖沙咀開的以恐龍🦖為主題的餐廳,餐廳布置充滿童趣,以森林風為主題,裡面擺滿了各種好玩的玩具和書籍📖小朋友們絕對喜歡![赞R][色色R]

🍽️🍴兒童餐 $78
特別用恐龍餐具,小朋友看到好開心,有意粉,炸雞薯條,水果,蛋糕,配杯雜果賓治,搭配豐富,性價比超高👍[偷笑R]
白酒忌廉煮青口$78
青口很大隻,味道鮮甜
霸王龍小食拼盤$139
這個太適合一家人吃啦,超大一份,裡面有炸洋蔥圈還有腸仔和炸雞塊😋[色色R]
挪威三文魚親子意粉$198
三文魚味道濃郁,切開裡面還有三文魚
千岛海鮮比薩$148🍕
我最滿意的就是這個披薩🍕超級好吃😋[色色R][赞R]
飲品
檸檬百香果梳打$35
招牌水果茶$49
酸酸甜甜解渴一流👍
2023-05-18 1048 瀏覽
尖沙咀新開恐龍西餐廳人大咗,想搵反童真,見到附近開咗間恐龍餐廳,幾得意,就過咗嚟打卡。餐廳環境裝修很有風格、個性中帶點可愛的餐廳,很多可愛恐龍🦖擺設和盆栽🪴還有積木、board game、恐龍桌遊、恐龍書籍等等。坐位寬闊舒適,環境優美,色彩繽紛,置身於恐龍世界一樣。會員消費$20有一積分,可以玩扭蛋、夾公仔、或者換恐龍積木。新開嘅關係,平日晚上座位很多,適合小朋友家長一齊來玩,或者情侶約會都幾啱。提供清水和紙巾,餐牌圖文並茂,款式種類很多,非常吸引,另收加一服務費。霸王龍小食拼盤 $158小食拼盤乜都有,一次過滿足所有願望:炸雞翼 、芝士條、魷魚圈、香腸、鹽酥雞粒、薯角、洋蔥圈招牌明太子卡邦尼意粉 $138好香嘅意粉,意粉軟硬適中,每一條都掛住明太子醬汁,而且唔會好辣,大人細路都啱,推介侏羅紀甜蜜狂歡 $138香脆千層牛角窩夫、雲呢拿Movenpick雪糕、鮮提子、藍莓等水果、超級正嘅粉紅色棉花糖、脆條、杏仁片片。最後淋上甜甜的朱古力醬、曲奇碎粒等等, 非常適合打卡經典芝士牛肉漢堡 $128大大個漢堡,配薯條和沙律服務質素:8/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
尖沙咀新開恐龍西餐廳

坐位寬闊舒適,環境優美,色彩繽紛,置身於恐龍世界一樣。
會員消費$20有一積分,
可以玩扭蛋、夾公仔、或者換恐龍積木。

霸王龍小食拼盤 $158

招牌明太子卡邦尼意粉 $138

侏羅紀甜蜜狂歡 $138
最後淋上甜甜的朱古力醬、曲奇碎粒等等, 非常適合打卡

經典芝士牛肉漢堡 $128
大大個漢堡,配薯條和沙律

服務質素:8/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
2023-05-16
2023-05-15 735 瀏覽
趁假期同仔女去尖沙咀,經過厚福街尾見到一間親子餐廳以恐龍為主題。小朋友見到緊係心心眼啦,去到門口已被歡樂的氣氛感染著。店內有很多玩意:夾公仔機、 益智遊戲、 圖書、大富翁……等等。大人與小朋友都玩得很投入,沉醉在童真的世界中。店內盡是恐龍的佈置,空間寬敞,坐得都頗舒適。每張枱上都有一些小玩意,兩位小朋友坐下一會已玩得不亦樂乎了。首先, 來一客烤雞肉藜麥穀沙律:嫩滑的雞肉,配上健康的藜麥及沙律菜,開胃之選。秘制燒烤醬豬肋排: 豬肋排烤得很香口, 肉質鮮美 ,秘制燒烤醬味道適中,不會太甜令人吃得舒服。Fusion 菜北京填鴨pizza:中西合璧有驚喜,青瓜平衡了口感,連平時不吃鴨的小朋友都追著吃。 再來兩個恐龍仔兒童餐:有白汁蘑菇意粉、 炸雞、 薯條 、忌廉蛋糕 、水果等。 材料豐富迎合曬小朋友的口味。特飲更有驚喜,內有恐龍啫喱與爆珠雙伴,小朋友感到很新奇。 檸檬百香果梳打 、藍柑乳酪賓治七彩繽紛,清涼好味又令人看得治癒。最後兩位老闆又食又玩了一晚, 評語是:媽媽下次一定要再帶我來。

• 兒童餐
2023-05-14 38 瀏覽
聽講開了一間恐龍為主題的餐廳,因為孩子十分喜歡恐龍,於是便帶他去吃晚餐。一到達餐廳,孩子見到琳瑯滿目的玩具也興奮地笑了出來。這兒以森林和恐龍為主題,每一張桌子上都有桌上遊戲供應,讓食客在等候食物時可以玩樂一番。餐廳中間也放了大量桌上遊戲和恐龍相關書籍,真是任君選擇。🍽️蘑菇忌廉湯🍲棉滑的蘑菇忌廉湯份量足,全家人每人一碗,十分飽足。🍽️香煎西班牙黑毛豬配西京煮珍珠麵🍝珍珠麵是坊間比較少見的意粉,口感比普通意粉彈牙,但同時又帶點煙韌,十分特別。黑毛豬肉汁多,切細碎上,吃起來十分方便。🍽️滄龍早餐🥙🍤這個全日早餐的材料十分豐富,有大蝦、煙三文魚、炒蛋、帶子、沙律菜和油酥餅。孩子一見到油酥餅便搶食了,焦香後特別惹味。大大粒的帶子焦香後仍是爽彈鮮美,。🍽️兒童餐🍝🍰🍇兒童餐用恐龍餐盤盛載,光是造型已經令到小朋友食慾大增。 吃完卡邦尼意粉後還有孩子最喜愛的小蛋糕和提子藍莓。還另外配雜果賓治,真是小朋友大愛!🍹招牌水果茶&健康多莓果茶🍎🍏🍐兩款茶都十分健康,酸甜解渴,晚上喝也不怕咖啡因不能入睡。

🍽️蘑菇忌廉湯🍲

棉滑的蘑菇忌廉湯份量足,全家人每人一碗,十分飽足。
🍽️香煎西班牙黑毛豬配西京煮珍珠麵🍝

🍽️滄龍早餐🥙🍤

🍽️兒童餐🍝🍰🍇

🍹招牌水果茶&健康多莓果茶🍎🍏🍐

兩款茶都十分健康,酸甜解渴,晚上喝也不怕咖啡因不能入睡。
2023-05-12 32 瀏覽
小朋友就最鍾意去親子餐廳,今日我地帶埋囡囡去尖沙咀新開的親子餐廳「為食恐龍‧恐龍先生 」食晚餐。餐廳以恐龍為主題,餐廳內四周都見到恐龍的蹤影,有好多恐龍擺設,而且更設有恐龍打卡位,有多款不同玩具、桌上遊戲、恐龍圖書比大人同小朋友玩,大人小朋友見到都超級開心。恐龍先生早餐好豐富,有安格斯西冷、煙三文魚、腸、炸薯角、炒菇、炒蛋、沙律菜、竹炭麵包,安格斯西冷煎得剛剛好,炸薯角炸到金黃香脆,沙律菜新鮮,食完都好飽肚酥皮雞肉蒜片意粉一上枱,見到好大個,賣相吸引,酥皮好香好酥脆,一打開入面有滿滿的雞肉蒜片意粉,香氣撲鼻,意粉火喉剛剛好,軟硬適中,蒜味香濃、微微辣,味道調節得剛剛好。歐式香腸拼盤份量十足,有法蘭克福腸、紐倫堡腸、青咖哩腸、豬肉蜜糖腸、雞肉直布羅陀腸、煙維也納蛇餅腸,沾上芥未醬,可以中和腸的油膩感。恐龍仔仔兒童餐超級可愛,餐盤用上恐龍圖案,食物亦相當豐富,有卡邦尼意粉、薯條、炸雞、芝士蛋糕、提子、藍莓、雜果賓治,全部都係小朋友鐘意食。百利甜酒咖啡有百利甜酒的奶油香。

恐龍先生早餐

酥皮雞肉蒜片意粉

歐式香腸拼盤

恐龍仔仔兒童餐

百利甜酒咖啡
有百利甜酒的奶油香。
周末跟兒子閒逛,不知道吃什麼好,看到有一家親子餐廳是恐龍爲主題的,作爲兩個兒子的媽媽,感覺他們會非常喜歡,於是便帶他們過來嘗嘗。星期天的生意果然非常好,餐廳裏全是孩子,裡面玩具非常的多,小朋友都玩的不亦樂乎。食物是以披薩、意粉爲主的,也非常符合孩子的口味,價格也非常的適中。孩子們點了一人一份的兒童套餐。兒童套餐裏有意粉,有炸雞,炸薯條,並且還有水果和蛋糕,再配上果汁,小朋友實在太開心了,連餐具都是恐龍的。玩具的種類非常的多,小朋友吃完之後根本不想走,還想在那兒繼續玩。餐廳裏還有扭蛋,還有夾公仔的雞,非常的適合他們。

2023-05-08 33 瀏覽
香港的親子餐廳好似越來越少,book 位好難。 這間新開在尖沙咀,立即book 位。 一進店大量恐龍佈置,兩個小朋友已經wE we 鬼叫小朋友們見到儲分可以玩恐龍玩具,嚷着要每天來吃飯。 店內提供大量恐龍,主題玩具,小朋友可以自選喜歡的拿去餐桌玩 而且有少少圖書閣, 中英文故事書齊備,果然是小朋友樂園。店家亦有提供兒童餐, 擺盤不是很精美,但是都是小朋友喜歡吃的,蘑菇意粉、炸雞、柞樹角、小蛋糕和水果, 而且味道很好。 小朋友吃得開懷,吃完又可以再玩,係得特別快, 媽媽最開心。 西班牙海鮮炒飯大人餐點賣相精緻,西班牙海鮮炒飯佈滿新鮮海鮮。 推介~ Parma Ham pizza, pizza 是 趣薄餅底,超多芝士, 非常滋味。 二
香港的親子餐廳好似越來越少,book 位好難。
這間新開在尖沙咀,立即book 位。

一進店大量恐龍佈置,兩個小朋友已經wE we 鬼叫

小朋友們見到儲分可以玩恐龍玩具,嚷着要每天來吃飯。

店內提供大量恐龍,主題玩具,小朋友可以自選喜歡的拿去餐桌玩

而且有少少圖書閣, 中英文故事書齊備,果然是小朋友樂園。

小朋友吃得開懷,吃完又可以再玩,係得特別快, 媽媽最開心。

西班牙海鮮炒飯
大人餐點賣相精緻,西班牙海鮮炒飯佈滿新鮮海鮮。