晚上和朋友在尖沙咀做完瑜伽後,到了厚福街一間樓上主題西餐廳「為食恐龍‧恐龍先生」吃晚餐,餐廳是間以恐龍主題的親子餐廳,裝修走玩樂休閒路線,設有很多恐龍裝飾及元素,走舒服空間風格,空間大坐得舒適闊落,感覺清新,十分適合舉行家庭聚會,歌迷應援團等聚會,餐廳備有大量免費兒童玩具供小朋友放電,也有不少桌遊供大朋友玩樂用。餐牌食物有很多款式選擇,有小食、主菜如意粉和薄餅、特飲、特色主題甜品供選擇,食品圖片大張,加入了不少恐龍插畫十分吸引,朋友更看到午餐時段的餐廳,價格十分親民,又不設加一,款式選擇很多,下次必試!蒜辣海鮮扁意粉 - 份量大碟,海鮮有大蝦、青口、魷魚圈等,扁意粉煙韌有口感,青口大隻沒吃到半粒沙,肉質鮮美,配上蒜辣汁,突出了海鮮的味道,十分惹味!經典英式炸魚薯條 - 即點即炸,炸魚有兩大件,金黃色外皮炸得酥脆很吸引,值得一讚是漿挺薄身,口感酥脆不會感油膩,薯條超香脆又熱辣辣,推介!香茅檸檬烤春雞 - 全隻開邊份量很大,外層燒得焦香金黃,微微的燒烤香氣,烤雞肉嫩滑肉汁多,加上香茅檸檬味香濃,配沙律菜盡吸烤雞汁的精華,帶微辣十分惹味!杏仁牛角雪糕窩夫 - 甜品同樣是今晚的主角,賣相精緻打

杏仁牛角雪糕窩夫 - 甜品同樣是今晚的主角,賣相精緻打卡一流,熱辣辣的窩夫保持到微微脆身,灑上了杏仁片及朱古力醬, 甜味適中,配上冰凍雪糕,有不同味覺層次的享受,入口富清新的感覺,人氣必點甜品果然令大家很滿意!

蘋果梳打 - 蘋果微酸口感清新及解膩,作為開胃飲品很適合!

總括來說,我們都很滿意今餐,食品水準不錯,感受到小店用心制作食物,店員服務周到,加上環境很有寫意放鬆,是間十分出色的主題西餐,另外餐廳設有積分制,消費後積分可用來夾公仔或換禮品,可玩可食,推介!
  • 蒜辣海鮮扁意粉
  • 經典英式炸魚薯條
  • 香茅檸檬烤春雞
  • 杏仁牛角窩夫雪糕窩夫
2024-02-29 496 瀏覽
今日去咗尖沙咀呢間恐龍主題嘅親子餐廳度食晚飯 雖然話親子餐廳有好多小朋友嘅玩具玩 但係同時都有啱大人玩嘅board game 啱曬同朋友慢慢嚟食嘢傾計磨時間 而且感覺呢度都幾適合包場做生日派對見到餐牌有兩個價錢 一個係正價 另一個係會員價 後尾聽店員介紹原來入會唔使錢 只需電話號碼就可以有折 咁就更加抵食白酒忌廉煮青口 作為一個開胃嘅前菜 個汁算係做得幾唔錯 可以帶出青口嘅鮮味招牌西班牙海鮮飯 佢有大portion同細portion 我哋叫咗個細 但係份量已經非常夠 而且海鮮好足料 有大蝦 青口 蜆 帶子 魚肉等等 西班牙飯嘅口感唔錯 軟硬適中 蕃茄汁嘅稠結度同味道都啱啱好多重辣味香腸Pizza Pizza係薄批 餅底非常香脆 面頭嘅芝士好軟滑而且可以拉芝 配埋辣香腸 裏面仲有菇菌 好味又香口 青檸百香果梳打 味道唔會過甜恐龍樂園雜果賓治 佢除咗係一杯好經典嘅雜果賓治之外 裏面仲有啲恐龍造型嘅啫哩 非常可愛杏仁牛角窩夫雪糕 牛角窩夫係新鮮焗起 非常酥脆 窩夫熱辣辣配上凍冰冰嘅雲呢拿雪糕 冰火交融 面頭灑上杏仁片同埋朱古力醬 味道非常夾朱古力味熔岩火山 賣相真係好似熔岩火山咁 烤熱咗嘅

青檸百香果梳打 味道唔會過甜

朱古力味熔岩火山 賣相真係好似熔岩火山咁 烤熱咗嘅酥皮包淋上朱古力味嘅Cream 在灑上朱古力粉 啱曬小朋友口味

埋單店員仲同我哋講原來呢度有積分制 每消費滿20蚊就有1分 5分可以夾公仔 15分可以扭扭蛋 仲可以換其他恐龍禮品例如恐龍Lego模型 我哋就用咗啲分嚟夾公仔 真係夾到一隻恐龍仔 過程好滿足 又有玩具玩又有公仔夾仲有好嘢食 相信小朋友嚟會更加開心
2024-02-14 448 瀏覽
尖沙咀近厚福街嗰邊原來有一間以🦕恐龍為主題嘅親子餐廳😍😍 店內有多款🚂🧸玩具、board game 、圖書 成間店舖都佈置咗好多恐龍公仔嘅裝飾,好得意呀😍帶住小朋友當然唔少得有佢哋最鍾意嘅兒童餐啦🤭🤭佢哋連餐具都係恐龍造型嫁🦕🦕✨恐龍仔仔兒童餐有意粉、炸雞粒、薯條、水果、蛋糕、雜果賓治 同 一份玩具我哋就另外叫咗一份Set Dinner 有✨餐湯 - 粟米忌廉蘑菇湯✨西班牙火腿蕎麥麵沙律 - 都幾大碟🤭配搭黑醋汁,酸酸地夠開胃✨黑松露牛油果pizza - 係我最鍾意嘅脆薄餅底😍😍 滿滿嘅芝士配搭牛油果同黑松露醬,健康得嚟,又香又好味👍🏻👍🏻✨吉列炸蝦配鹽酥雞粒 - 即炸熱辣辣夠香脆✨DnoRibs 恐龍牛肋扒 - 肉質夠嫩👍🏻 唔會煎到乾爭爭而且切好晒一件件,食起嚟更方便👍🏻👍🏻旁邊仲配搭佐兩款醬汁蜜糖芥末醬 / 黑椒汁 ✨ Tiramisu 蛋糕 - 帶有淡淡嘅咖啡香味又唔會太甜✨杏仁牛角窩夫雪糕 - 熱辣辣嘅牛角包窩夫🧇 酥脆得嚟仲好香牛油味配搭雪糕同杏仁一齊食口感更豐富😍😍臨走嘅時候仲有得喺門口位置夾公仔/扭蛋,食下野玩下玩具🤭唔經唔覺原來都玩咗差唔多三個鐘啦😆
尖沙咀近厚福街嗰邊
原來有一間以
🦕恐龍為主題嘅親子餐廳😍😍

✨恐龍仔仔兒童餐
有意粉、炸雞粒、薯條、水果、
蛋糕、雜果賓治 同 一份玩具

我哋就另外叫咗一份Set Dinner 有

肉質夠嫩👍🏻 唔會煎到乾爭爭

配搭雪糕同杏仁一齊食口感更豐富😍😍

• 恐龍牛肋骨配薯菜
2024-01-04 475 瀏覽
這間位於尖沙咀食街內的【為食恐龍‧恐龍先生】,主打多國菜,有小食、薄餅、意粉及甜品,還有多款色彩繽紛的飲品,款式甚多。午市有套餐供應,價錢合理,適合附近上班一族。晚市有二人餐,亦都有單點。餐廳有多款七八十後的兒時玩具,波子機、鈎魚機、夾公仔等等,另外還大量桌上遊戲,點完餐可以同朋友玩一會。平日晚市就比較少小朋友,適合朋友聚會玩樂,可以飲返杯,有啤酒、紅白酒供應。煙三文魚輕食沙律沙律清新爽脆,酸甜開胃。牛油果雞肉油酥餅油酥餅酥脆,中間夾上牛油果及雞肉。霸王龍小食拼盤拼盤足2-3人分享,有雞翼、芝士條、炸雞粒、洋葱圈等,份量十足,新鮮熱辣又香脆。招牌明太子卡邦尼意粉意粉每條都掛滿了明太子醬,入口有蟹子的卜卜脆,而且十分大碟又好味。抹茶白堊紀熔岩火山手撕包焗至外脆內軟,抹茶熔岩幼滑又不會過甜。最後飲返杯玫瑰烏龍茶消滯。光顧餐廳可以儲分玩夾公仔或者換禮物,消費$20=1分,多款恐龍的Lego,恐龍杯等,禮品精美。兒時至愛的波子機。
午市有套餐供應,價錢合理,適合附近上班一族。
晚市有二人餐,亦都有單點。
煙三文魚輕食沙律
沙律清新爽脆,酸甜開胃。
牛油果雞肉油酥餅
油酥餅酥脆,中間夾上牛油果及雞肉。
霸王龍小食拼盤
招牌明太子卡邦尼意粉
抹茶白堊紀熔岩火山
手撕包焗至外脆內軟,抹茶熔岩幼滑又不會過甜。
最後飲返杯玫瑰烏龍茶消滯。
兒時至愛的波子機。
2023-11-22 791 瀏覽
最近在尖沙咀發現的為食恐龍‧恐龍先生餐廳。這是一家親子餐廳,位於尖沙咀厚福街8號H8 2樓。這裡的環境溫馨舒適,尤其適合家庭用餐。除了美味的食物外,他們還有許多玩具供小朋友們玩耍,讓他們在用餐的同時也能享受快樂的時光。檸檬百香果茶$43。這杯茶的口感清新宜人,檸檬和百香果的酸甜味道完美結合,給人帶來了一種清涼的感覺。香草芝士撈脆片$88。這道菜以脆脆的薯片為基底,淋上濃郁的芝士和香草醬汁,每一口都彷彿在口中爆發出豐富的味覺享受,絕對是一道令人垂涎欲滴的開胃小吃。蝦肉牛油果香芒沙津$128。這道沙津以新鮮的蝦肉、牛油果和香芒為主要材料,配上酸甜的沙津醬,每一口都散發出濃郁的海鮮和綠色水果的風味,讓人愛不釋口。恐龍仔仔兒童餐價格為$78,包括意粉、炸物、水果和賓治。這道兒童餐色彩繽紛,滿足了孩子們對多樣化食物的好奇心,而且份量十足,絕對能讓小朋友們享受美味的同時,吃得開心滿足。西班牙海鮮飯$209。這道飯菜的海鮮選材新鮮,米飯香氣四溢,每一口都能感受到海鮮的鮮味和米飯的鬆軟口感,絕對是海鮮愛好者必選。為食恐龍‧恐龍先生 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 2樓#為食恐龍 #恐龍先生 #尖沙咀美

為食恐龍‧恐龍先生 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 2樓

#為食恐龍 #恐龍先生 #尖沙咀美食 #親子餐廳 #美食評論 #香草芝士撈脆片 #蝦肉牛油果香芒沙津 #西班牙海鮮飯 #兒童餐 #家庭用餐 #美食探索 #foodiedinosaur #foodreview #dinosaureats #instafoodie #foodphotography #foodadventures #foodlover #deliciousness #foodexperience
2023-11-21
今日一次滿足大小朋友們兩個願望🧞‍♀️本以為以玩為主食物會普普通通但意料之外耶😳好食而價錢合理恐龍主題的親子餐廳不只適小朋友連大人們都好啱👯到處都有恐龍設計仲有多款益智玩具同Board Game🦖🍴▸ 恐龍仔兒童餐 $𝟖𝟓小朋友表示滿意好好食😂意粉芝士味濃奶油感重而不膩內有煙肉、洋蔥配料餐仲有炸蝦、薯條、班戟味蛋糕仔同一小杯汽水▸ 黄金帶子菠菜意大利飯 $𝟏𝟓𝟖帶子大粒厚身肉質嫩且軟結實將菠菜打爛加忌廉製成汁煮☺️陣陣菠菜味微微甜口感綿滑更有不少菇同洋蔥▸ 瑪格麗特比薩 $𝟗𝟖薄而脆口餅皮超~多芝士仲要拉絲😍鹹淡度剛好加上羅勒葉解油膩感配埋香甜蕃茄連小朋友都同我爭🫠▸ 芝士牛油果雞肉油酥餅 $𝟗𝟖酥香餅皮夾住滿滿餡料牛油果蓉香滑細膩雞肉粒嫩口兩者好夾但唔太食得到芝士味▸ 侏羅紀甜蜜狂歡 $𝟏𝟑𝟖係我呢個小朋友堅持要叫甜品✌🏻一上枱大小朋友都等唔切要搶食🤩一大舊棉花糖下收埋雪糕、火龍果同朱古力牛角包窩夫牛角包好酥脆 係咁話好好食👍🏻🍹▸ 流沙美式咖啡 $𝟑𝟒非酸性不太苦入口溫和且帶份細膩泡(=流沙)感▸ 恐龍樂園水果賓治 $𝟒𝟐正常發揮不會過分甜
恐龍主題的親子餐廳
不只適小朋友連大人們都好啱👯
到處都有恐龍設計仲有多款益智玩具同Board Game🦖
🍴
▸ 恐龍仔兒童餐 $𝟖𝟓
小朋友表示滿意好好食😂
意粉芝士味濃奶油感重而不膩
內有煙肉、洋蔥配料
餐仲有炸蝦、薯條、班戟味蛋糕仔同一小杯汽水
▸ 黄金帶子菠菜意大利飯 $𝟏𝟓𝟖
▸ 侏羅紀甜蜜狂歡 $𝟏𝟑𝟖
係我呢個小朋友堅持要叫甜品✌🏻
一上枱大小朋友都等唔切要搶食🤩
一大舊棉花糖下收埋
雪糕、火龍果同朱古力牛角包窩夫
牛角包好酥脆 係咁話好好食👍🏻
🍹
▸ 流沙美式咖啡 $𝟑𝟒
非酸性不太苦入口溫和且帶份細膩泡(=流沙)感
▸ 恐龍樂園水果賓治 $𝟒𝟐
正常發揮不會過分甜
2024-04-27 12 瀏覽
今日帶兩兄妹黎到恐龍主題餐廳「為食恐龍‧恐龍先生(Yummy Dino‧Mr. Dino)」,Le 度有好多恐龍造型既玩具及桌上遊戲,無論大人小朋友聚會…一定好開心!食物以多國菜,總有一款適合你恐龍仔儿童餐兒童餐包括意粉、炸雞粒、薯條、水果、蛋糕和雜果賓治,不僅美味,還附送一份玩具,真係有得食,又有得玩!瑪格麗特比薩以薄脆的餅皮、番茄醬、香草和芝士為基底,非常美味!烤雞肉藜麥谷物碗健康的碗食結合了烤雞肉、藜麥、蔬菜和各種谷物,營養豐富。黑松露雜蘑菇寬條面配黑松露和多種蘑菇,散發出濃郁的香氣,味道濃郁,會食上癮!恐龍雪糕杯這款雪糕杯以嚴選的Mövenpick雪糕為基底,加入杏仁脆片、棉花糖粒和恐龍啫喱作裝飾,再淋上朱古力醬,造型吸引!雪糕窩夫窩夫搭配香滑的雪糕,絕對啱晒飯後甜品

恐龍仔儿童餐

瑪格麗特比薩
以薄脆的餅皮、番茄醬、香草和芝士為基底,非常美味!

烤雞肉藜麥谷物碗
健康的碗食結合了烤雞肉、藜麥、蔬菜和各種谷物,營養豐富。

黑松露雜蘑菇寬條面
配黑松露和多種蘑菇,散發出濃郁的香氣,味道濃郁,會食上癮!

恐龍雪糕杯

雪糕窩夫
窩夫搭配香滑的雪糕,絕對啱晒飯後甜品
2024-04-07 39 瀏覽
尖沙咀恐龍主題親子餐廳,小朋友有玩具玩,仲有遊戲機打。 有會員儲分制,用電話免費登記,食飯儲積分,可以換禮物,夾公仔或者扭蛋。 嗰日我哋一大班人,都叫咗pizza,小食拼盤,蟹肉撻,酥皮意粉,豬手,帶子菠菜飯等等…. 食物質素尚好,小朋友一人一個兒童餐都足夠,有果汁,小食,意粉,甜品,仲有小禮物送,非常開心。如果帶住小朋友,諗唔到去食乜嘢,呢度都係一個好嘅選擇。
2024-03-27 33 瀏覽
朋友生日,揀咗呢間食。見個名記得意,上到去原來大小朋友都啱玩。除咗有board game,仲有超多恐龍玩具,啱晒一家大細。$588 2人餐勁誇張,個份量兩個女仔係食唔晒🤭建議大家可以三個人share。應該做會員仲有得再平啲。西班牙火腿蕎麥麵沙律忌廉蘑菇湯圖班卡納三文魚蜜糖烤雞Prizza鹽酥雞粒拼魷魚圈杏仁牛角窩夫配雪糕Tiramisu抹茶拿鐵荔枝茉莉茶好多個選擇,叫咗個沙律,仲要有埋蕎麥麵,超大份,配黑醋汁。見到個名幾得意,就叫咗個三文魚,三文魚整得啱啱好,唔會過熟,仲有好多汁, creamy。蜜蜂烤雞pizza,仲有勁多芝士,pizza嗰邊勁脆,薄薄地,好有口感。小食揀咗雙拼,份量都好多,全部都脆卜卜。仲包埋嘢飲,朋友叫咗杯抹茶拿鐵,我就飲荔枝茉莉茶,仲有兩粒荔枝喺度超足臉料。甜品方面,揀左牛角包窩夫,同埋Tiramisu。牛角包窩夫超正,又唔會太大份食唔晒,配埋士多啤梨雪糕一流。Tiramisu都好Creamy,但又唔會太甜。仲有得夾公仔🧸

朋友生日,揀咗呢間食。

$588 2人餐

杏仁牛角窩夫配雪糕
Tiramisu
抹茶拿鐵
荔枝茉莉茶

好多個選擇,叫咗個沙律,仲要有埋蕎麥麵,超大份,配黑醋汁。

小食揀咗雙拼,份量都好多,全部都脆卜卜。

仲有得夾公仔🧸
有得玩有得食嘅親子恐龍餐廳🦖一入餐廳已經有好多遊戲機可以玩😎每張枱仲已準備左唔同board game,十分細心😍帶埋小朋友上去一齊玩都好岩😆牛油果大蝦意粉好鬼彈牙,大蝦大大件🍤,10分爽口😆signature 三文魚食得出係用左慢煮方式,勁creamy,三文魚好滑嫩😎個汁好好食,忍唔住係咁點🤣仲有好多唔同小食可以叫,多到都唔知食咩好🤣最後點左nacho同potato chips計我話,玩咗先再算🤣
仲有好多唔同小食可以叫,多到都唔知食咩好🤣
最後點左nacho同potato chips

計我話,玩咗先再算🤣
2024-03-10 44 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨大人細路既開心樂園🤩-為食恐龍‧恐龍先生🇭🇰 尖沙咀厚福街8號H8 2樓 🇭🇰-🦖恐龍主題親子餐廳, 出面好大個area好多中型懷舊遊戲, 彈珠, 釣魚等等; 內斂D既小朋友都可以留返係位玩每枱都有既蘋果棋同鱷魚牙醫玩具😆 連兒童水杯同餐具都係恐龍主題勁可愛🦖重點係作為一間親子餐廳, 野食質素拍得住主流西餐廳, 好驚喜! 大人食物調味唔會過重, 都好岩小朋友食, 但餐廳都有提供兒童餐, 仲有小禮物送!-😋😋精選二人餐 $588✔️精選餐湯2客✔️前菜2選1✔️主菜5選1✔️意粉/Pizza/飯14選1✔️小食5選2✔️甜品4選2✔️飲品2杯-🐠 主菜 - 圖斯卡納三文魚 💯三文魚肉好細滑, 而個汁好creamy, 入面有番茄仔, 菠菜, 菇絲, 洋蔥等等, 食每一啖魚都點汁都唔會太heavy-🍕 蜜糖烤雞Pizza✨薄批質地酥脆, 雞肉粒同蜜糖好夾, 再夾埋大量芝士同茄醬底好開胃-🍰甜品💯朱古力熔岩火山: 個底好肉千層麵包咁好鬆化, 淋上朱古力漿唔會好甜幾好味💯杏仁牛角窩夫雪糕: 個cordless好鬆化! 酥得黎唔油, 放上雪糕, 脆脆杏仁片同朱古力漿好豐富!-🥗🍤🍹前菜/小食/飲品✨
👧🏻😋👅🍽✨

🍰
甜品

🥗🍤🍹
前菜/小食/飲品
✨西班牙火腿蕎麥麵沙律: 沙律菜好新鮮, 火腿鹹香口感順滑, 算幾唔錯
✨鹽酥雞粒同魷魚圈都炸得金黃乾身, 唔會太油膩, 少少椒鹽唔會太鹹, 好味
✨餐牌上飲品都包括, 唔使額外加錢; 揀左兩杯果茶, 都有鮮果粒, 甜甜地幾清新

👦🏻
恐龍仔兒童餐 $85
💯有炸雞薯條, 忌廉意粉, 小pancake同水果, 仲有小禮物🎁

圖斯卡納三文魚
2024-02-23 48 瀏覽
和晴晴、表姨去食飯,去食什麼好?一定是兒童餐廳🤣因為有兒童晴晴在此,去兒童餐廳可以點餐,又可以一邊食,一邊玩,環境佈置都是圍繞動物擺設、益智玩具、趣味圖書,門口還擺放着兩隻超級大的恐龍公仔。晴晴一聽到去為食恐龍•恐龍先生,即刻話好。兩大一小,人均消費$200左右。恐龍仔仔兒童餐$85有煙肉雜菇忌廉意粉,有薯條,有炸雞,又有蛋糕和車厘茄。一個兒童餐包含多款成材,還有雜果賓治飲,食得飽肚又滋味。兒童餐有奇趣玩具送,小朋友開心得很,一邊玩,一邊食。多味雞翼$78 一碟有三款不同味道,有桂花香雞翼,微甜,清新感強。有燒烤雞翼,味濃惹味。有泰式酸辣味雞翼,酸酸甜甜開胃醒神。蜜糖烤雞比薩$138 餅底薄脆可口。熱騰騰的蜜糖燒烤風味,雞肉和芝士份量都多,芝士控至愛,滋味在心頭。白酒忌廉煮青口$108青口肥美,經白酒忌廉烹調過,味道豐富。加了車厘茄,增添清甜感。龍蝦汁海鮮意粉$85加$12 有檸檬百香果茶85元一大碟,經濟實惠。麵條有彈性,有咬口。扇貝和大蝦份量亦不少。巨峰梳打$33

恐龍仔仔兒童餐$85

加$12 有檸檬百香果茶

巨峰梳打$33
2024-02-16
2024-01-31 55 瀏覽
一出𨋢已經見到大大隻恐龍裝飾,仲有好多恐龍佈置同埋恐龍主題嘅圖書同玩具,仲有各式各樣嘅board game ,小朋友等嘢食期間完全唔會要求睇手提電話,食完都自動走去玩,等大人可以慢慢食慢慢傾,全晚都冇問過我可唔可以睇YouTube👍🏻👍🏻👍🏻 今次超級符碌,仲夾到公仔!😎 除咗小朋友嘅桌遊,俾大人玩嘅桌遊都唔少!呢度啲嘢食都好多選擇,沙律意粉pizza肉類乜都有,當然仲有兒童餐,有玩具、有fruit punch,成個餐都係小朋友鍾意嘅嘢!Main course 我哋食咗忌廉汁煮三文魚同埋香茅檸檬烤春雞,兩個主食得份量十足,味道好好。烤春雞好惹味,皮脆肉滑,係必食推介呀😋😋😋 三文魚啖啖肉,配埋酸酸甜甜嘅蕃茄仔,健康又開胃,啱晒小朋友食!呢度仲有啲好靚靚嘅甜品,不過今次太飽喇,下次再食。💡呢度地方闊落又多嘢玩,好適合開生日會,大家可以考慮吓🤭

😎 除咗小朋友嘅桌遊,俾大人玩嘅桌遊都唔少!

呢度仲有啲好靚靚嘅甜品,不過今次太飽喇,下次再食。

💡呢度地方闊落又多嘢玩,好適合開生日會,大家可以考慮吓🤭
2024-01-28
2024-01-30 36 瀏覽
進去的瞬間,被那些恐龍造型公仔和彩色牆壁給吸引住。整個地方充滿童趣和活力,跟小朋友去應該會好開心😆這裡的氛圍超級讚!桌子上擺滿了各種桌上遊戲,可以一邊吃美食,一邊跟朋友玩,或是跟他們比比誰夾公仔夾得更厲害😆食物和服務也是不錯的。他們的多味雞翼,有柚子口味、玫瑰口味、還有BBQ口味,每一口都帶來不同的驚喜。圖斯卡納三文魚,鮮嫩多汁,忌廉醬汁十分配👍🏻👍🏻 還有他們的韓式辣忌廉虎蝦意粉,辣而不過分,吃起來超過癮!忌廉醬汁和虎蝦的組合簡直就是絕配🤩最後,飲品招牌荔枝梳打,這杯清新的飲料喝了之後感覺心情都變好了!荔枝的甜味和氣泡水結合在一起,真的是超級爽口🩷服務員們總是笑容滿面,樂於助人。整個用餐過程中,他們的效率也非常高,讓我感受到無微不至的服務🫶🏻

2024-01-30 34 瀏覽
幾個朋友想約在尖沙咀搵個地方搵個舒服的地方慢慢食個晚餐傾下計, 見到厚福街有間樓上鋪叫恐龍餐廳, 個名咁得意, 原來入面有好多恐龍的公仔及不同款式的桌上遊戲等!環境很乾淨整齊, 也很適合帶小朋友去玩。巴馬火腿雜菌比薩$148Pizza是薄底的那種, 上面放了滿滿的芝士、蘑菇、火箭菜及巴馬火腿, 口感豐富, 香脆的pizza底加上咸香的火腿, 我裊喜歡火箭菜的味道, 食起來減少了芝士的油膩感覺。圖斯卡納三文魚$288三文魚很滑嫩,不會煮得太耐影響口感, 醬汁有點兒像白汁, 配上香草的香味。薯條配黑松露醬$58 薯條很熱很脆, 長長的一條, 沾上黑松露醬就更加香濃, 食唔停口。招牌脆皮鹹豬手$268鹹豬手已經幫我們砌好, 外皮很香脆, 我最喜歡加上蘋果蓉, 令豬手有少少的甜味。同朋友拎了幾款玩具玩, 好似好耐都未試過好似中學生時代咁大家一齊玩, 好有回憶, 有空都想再去多次。

巴馬火腿雜菌比薩$148

圖斯卡納三文魚$288