餐廳: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
資訊:

2024-05-15 41 瀏覽
【中西區】【瘋狂小面】同皮蛋哥特登走入中環試一間四川嘢,主要係因為見到有其他 foodie 介紹過覺得幾吸引,之後又聽講佢哋幾隱蔽,呢啲餐廳就更加引起我嘅好奇心。去到發現原來佢哋個門口真係幾難搵,一個唔小心就好容易錯過咗。佢哋係喺一幢商業大廈裡面,要上樓嘅。入到去見到裝修都好靚,好有古代中國風味。我哋都係叫佢嘅套餐組合,皮蛋哥試 $87 嘅「A+B套餐組合」瘋狂大排面套餐,有「瘋狂大排面」,仲加 $9 要咗「鹵蛋」,各加 $14 要埋「牛舌」同「肥腸」,配「烏梅汁(常溫)」,佢就話好食,麵同餸都正。我就試 $109 嘅「A+B+C+D套餐」,個瘋狂豌雜面套餐裡面有「瘋狂豌雜面」配「烏梅汁 (常溫)」,仲有小食「泡椒鳳爪」同甜品「成都老冰粉」,幾樣嘢都好有特色好好味,尤其個麵底令我非常難忘,杯嘢飲都唔錯。埋單 $256,食到咁多特色嘢,唔算貴。。。(地址:中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓)@crazynoodles.hk#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #desse

(地址:中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓)

@crazynoodles.hk

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am中西區 #中環 #香港 #瘋狂小面 #瘋狂大排面套餐 #瘋狂大排面 #鹵蛋 #牛舌 #肥腸 #烏梅汁 #瘋狂豌雜面套餐 #瘋狂豌雜面 #泡椒鳳爪 #成都老冰粉 #1am1387 #1ambackup
2024-05-13
大家別和我一樣豬🐷!!能吃辣的 就要和他們一樣瘋狂!!瘋狂擔擔面套餐 $120瘋狂擔擔面BB辣、BB麻因為小孩不太能吃辣 就為他而點了個BB辣、BB麻他們的擔擔面是可以吃的~~但一定要加辣加麻到後面 直接把「棒棒雞」的汁加進去~~爽!!這才對味🥰烏梅汁(常溫)店員說 最多人點烏梅汁(個人一直怕太酸太甜😂但真的在吃面以後再喝 酸度剛好 又不會是糖水的甜反而是默默的中和👍個人很怕的酸棒棒雞 +$33這份果然沒點錯 還有點小後悔沒點大的🥹小孩也和我爭著吃 微麻辣 但又香香 雞又好嫩 泡滿辣油喜歡💗 想時不時把這份單點帶回家吃了呢~~瘋狂牛肉面套餐 $126瘋狂牛肉面-紅湯(辣)少辣、少麻哈哈😆 小孩🧒 現在也不小孩呢~~少辣、少麻都可以吃了他們的面條柔中帶勁量足 又不過份 牛肉一塊塊 裡面還粉嫩的不吃辣的 也可以試一口😌 看看能不能接受(他們的少辣、少麻還算是溫柔 不會太刺 可以安心服用😌凍檸茶 +$6笑死😆大家點了飲料🥤的話 要小心他們沒附杯蓋的 小心吃的時候勾到吸管叭一聲 就把喝的打翻了 哈哈哈😂燒椒茄子 +$33和想像的完全不一樣😆!!首先不是串燒的樣子 而且是水狀用碗上的紅紅的還以為
大家別和我一樣豬🐷!!能吃辣的 就要和他們一樣瘋狂!!

瘋狂擔擔面套餐 $120
瘋狂擔擔面
瘋狂擔擔面BB辣、BB麻
因為小孩不太能吃辣 就為他而點了個BB辣、BB麻
他們的擔擔面是可以吃的~~但一定要加辣加麻

反而是默默的中和👍個人很怕的酸
棒棒雞 +$33
這份果然沒點錯 還有點小後悔沒點大的🥹
小孩也和我爭著吃 微麻辣 但又香香 雞又好嫩 泡滿辣油
喜歡💗 想時不時把這份單點帶回家吃了呢~~

瘋狂牛肉面套餐 $126
瘋狂牛肉面-紅湯(辣)
瘋狂牛肉面-紅湯(辣)少辣、少麻
哈哈😆 小孩🧒 現在也不小孩呢~~少辣、少麻都可以吃了
他們的面條柔中帶勁量足 又不過份 牛肉一塊塊 裡面還粉嫩的
不吃辣的 也可以試一口😌 看看能不能接受
(他們的少辣、少麻還算是溫柔 不會太刺 可以安心服用😌

凍檸茶 +$6
笑死😆大家點了飲料🥤的話 要小心
他們沒附杯蓋的 小心吃的時候勾到吸管
叭一聲 就把喝的打翻了 哈哈哈😂
燒椒茄子 +$33
紅紅的還以為很辣🔥誰知超微辣 還冰凍的 帶點酸酸甜 讓人開胃的那種
吃完一碗熱騰騰的麻辣面 再吃上一口冰凍茄子🍆 小吃 舒服又解膩

中環川菜/中式的辣面條好像又真的少之又少
如果吃膩了 又不知道想吃什麼的話 就來挑戰一下吧~~
2024-02-03
瘋狂擔擔面
棒棒雞
瘋狂牛肉面-紅湯(辣)
燒椒茄子
餐廳:瘋狂小面地點:中環士丹利街樓上餐館菜式:川菜餐牌:主打小麵(即係傳統重慶小麵),餐牌基本上就係三款組合既麵餐,麵+飲品 $87麵+飲品+小吃/甜品 $98麵+飲品+小吃+甜品 $109另設加一。飲品同小吃都可以加錢升級。另外可以再加料。麵可以揀乾撈麵或者湯麵,同埋麻度同辣度。自己剔紙落單。番茄牛肉麵 碗麵熱辣辣上枱!首先飲啖番茄湯,湯底超正,帶有天然番茄甜味,食到番茄肉。番茄配蔥花同香茜好夾!餐牌寫明呢度用新鮮水麵,非油炸或掛麵,又真係食得出,好健康。d麵都唔會話太軟身或一pat pat,分量足。另有5塊超薄切牛肉,非常重滷水味,配番茄湯剛好!仲有3條菜心苗。我另外加左兩款料。牛肉 加$15 另加一呢個價錢有3粒牛肉粒。牛肉粒帶牛筋,好嫩口。滷水味濃!煎蛋 加$9 另加一煎蛋係脆皮!而入面蛋黃就全熟,配番茄湯又係一流!熱檸水(跟餐) 今日好凍,飲返杯熱檸水暖身,有兩片檸檬。食完飲完係出汗!
餐廳:瘋狂小面
地點:中環士丹利街樓上餐館
菜式:川菜
麵+飲品 $87
麵+飲品+小吃/甜品 $98
麵+飲品+小吃+甜品 $109
另設加一。

番茄牛肉麵
我另外加左兩款料。
牛肉
牛肉 加$15 另加一
呢個價錢有3粒牛肉粒。牛肉粒帶牛筋,好嫩口。滷水味濃!
煎蛋
煎蛋 加$9 另加一
煎蛋係脆皮!而入面蛋黃就全熟,配番茄湯又係一流!
熱檸水(跟餐)

今日好凍,飲返杯熱檸水暖身,有兩片檸檬。
食完飲完係出汗!
2023-12-20
牛肉
煎蛋
「瘋狂小面」位於士丹利街佳德商業大廈一樓,非常隱秘,佢主打麵,亦有素食嘅選擇喎。😛各款瘋狂麵可選紅湯或白湯,白湯就唔辣,瘋狂素小面可轉全素(另有瘋狂豌雜面係乾撈麵都可轉全素,仲有蕃茄煎蛋麵)。店員叫我選辣度時我都怕太辣,就叫 BB 辣試吓。😅麵,飲品加小食套餐 $98。主打麵嚟講,麵質唔覺得太特別,BB 辣就幾乎係唔辣,所以想食辣可以進取啲。湯底都算濃郁,但冇咩麻味(可能 BB 辣關係,麻都少咗)。麵嘅份量夠多,配料有菜心,秀珍菇,花生,另外我加了豌豆(加 $9)。🫛燒椒茄子(加 $33烏梅汁跟餐唔使加錢,不過係常溫,加冰就另加 $3。夠大杯,清涼同解渴。😃值得一讚係出餐超快,啱哂遊客緊張嘅節奏。如果嚟香港旅遊,响石板街瘋狂打卡後,不妨上嚟食返碗瘋狂小麵充吓電再去下一站。😊💪🏻

瘋狂素小面

瘋狂素小面
4天前 0 瀏覽
瘋狂牛肉麵🐂牛肉細嫩多汁,麵條筋道有嚼感,再配上一個煎蛋,口感更加豐富。一口咬下,牛肉的香味和煎蛋的酥脆在口中迸發。蒜泥青瓜🍀爽脆的青瓜配上蒜泥的香辣,再適度添加米醋和麻油,味道剛剛好,既能提味又不会過於辛辣。這是一道既下飯又配麵的好菜。紅棗銀耳湯口感糯滑,甜度適中,加上紅棗的甘甜,營養又美味。這一道甜品,既能解暑又可滋補,是餐後的最佳甜點。羅漢果冬瓜茶羅漢果的香甜配上冬瓜的清淡,這杯茶味道非常醇厚,既解渴又清熱,非常適合夏日享用。
瘋狂牛肉麵🐂

蒜泥青瓜🍀

紅棗銀耳湯

羅漢果冬瓜茶
中式麵條的獨特之處拉麵一直都是香港人最愛,本地亦集合了不少派系的日式拉麵店,在中環反倒有一間罕有中式拉麵店粗糙且有咬勁一定的咬勁和彈性,他們麵條質感,煮過後仍然能保持麵條的口感和嚼勁。粗糙的麵條能夠更好地吸附湯汁和調味料 。花椒的麻爽、鮮炒芝麻的香氣、美國牛腱肉燉煮後軟而不爛,香軟十足 。不一樣的擔擔麵,用四川成都直送的香料炒成,麻醬濃香,麻辣突出,撈起肉末、花椒面清瓜絲等,乾撈更令麵條保持嚼勁最令我心掛的,是他們自家的泡椒鳳爪,每次都辣得我欲罷不能,最後再點一碗成都老冰粉,紓解味蕾,鮮麻解辣,人均才$100—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:瘋狂擔擔麵瘋狂牛肉麵羅漢果冬瓜茶泡椒鳳爪成都老冰粉—————————————————𖠿𖥣 瘋狂小面 (佳德商業大廈) (中環)〒中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
中式麵條的獨特之處

—————-
𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:

瘋狂擔擔麵
瘋狂牛肉麵

—————————————————

𖠿𖥣 瘋狂小面 (佳德商業大廈) (中環)
〒中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓

• 瘋狂牛肉麵
  • 成都老冰粉
  • 鐘水餃
2024-05-13 0 瀏覽
✏️ 瘋狂牛肉面套餐擁有多樣美味牛肉面湯頭濃郁呢間餐廳已經嚟過多次了❤️ 今次同媽咪嚟佢不喜歡嚐辣,但係亦喜歡四川粉麵嘅嗰種刺激,咁揀白湯就啱了。牛肉鮮嫩彈牙;白湯清爽不油膩,適合不愛辣的人 💯‼️💯‼️💯‼️冰糖雪梨汁清涼解渴蒜泥青瓜爽脆開胃成都老冰粉口感獨特,清涼適合夏天食用。✏️瘋狂肥腸面套餐則以辣味為主打,肥腸入味鮮美紅湯湯頭麻辣鮮香💯‼️💯‼️💯金柑檸檬酸甜開胃 泡椒鳳爪香辣,流曬口水總之就真係辣到噴火♨️成都老冰粉可消暑解膩。整體而言,菜品口味豐富,適合喜愛成都麻辣香辣的食客品嚐。經常去連鎖大牌子米線都覺得悶吧附近返工的中環朋友們快啲上嚟試吓。P.s : 一坐低就問我媽咪需唔需要圍裙,因為見佢係白色衫。貼心服務值得讚許🌷🌷🌷舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6環境指數: 🌟🌟🌟🌟/6服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6性價比指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考#成都美食 #辣麺 #嚐辣 #上癮 #中環美食 #支持小店
✏️ 瘋狂牛肉面套餐擁有多樣美味牛肉面湯頭濃郁
冰糖雪梨汁清涼解渴
蒜泥青瓜爽脆開胃

成都老冰粉口感獨特,清涼適合夏天食用。

✏️瘋狂肥腸面套餐則以辣味為主打,肥腸入味鮮美
紅湯湯頭麻辣鮮香💯‼️💯‼️💯

金柑檸檬酸甜開胃 泡椒鳳爪香辣,流曬口水
總之就真係辣到噴火♨️
成都老冰粉可消暑解膩。

整體而言,菜品口味豐富,適合喜愛成都麻辣香辣的食客品嚐。
經常去連鎖大牌子米線都覺得悶吧
附近返工的中環朋友們快啲上嚟試吓。
貼心服務值得讚許🌷🌷🌷

舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
環境指數: 🌟🌟🌟🌟/6
服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6

<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考

#成都美食 #辣麺 #嚐辣 #上癮
#中環美食
#支持小店
2024-05-07
作為一個喺港島區返工嘅我,之前已經聽過瘋狂小面呢個大名😌今日終於有機會一試‼️瘋狂大排面 BB辣個人幾鍾意呢款麵~個肉煮得幾腍,一咬就離骨,而且肉味都好濃郁,唔會比湯底蓋過👍🏻瘋狂牛肉面 少辣少辣比起BB辣都辣幾多🤣食到出晒汗,不過牛肉就非常之腍,比起排骨更加嫩滑🥰涼拌木耳酸酸辣辣, 十分開胃棒棒雞呢個類似係麻辣汁拌手撕雞,雞肉好嫩滑好入味,係比起上面兩個麵更加辣🤪成都老冰粉大推🤩🤩食完啲咁辣嘅嘢食返個冰涼嘅甜品,即刻中和番,而且唔會好甜,爽滑嘅冰粉配上提子乾,夾得非常好😍羅漢果冬瓜茶 & 烏梅汁兩款跟餐飲品都非常之濃味,唔會好稀,非常適合解辣😆唯一覺得係唔係好夠冷氣,食到出晒汗🤣🤣不過堅係好過癮好正嘅‼️

瘋狂大排面 BB辣

瘋狂牛肉面 少辣

涼拌木耳
酸酸辣辣, 十分開胃

羅漢果冬瓜茶 & 烏梅汁
兩款跟餐飲品都非常之濃味,唔會好稀,非常適合解辣😆

2024-05-08 0 瀏覽
位置比較好穩,係donki后邊一條街,番茄牛肉面套餐,A+B+C+D98蚊,番茄牛肉麵湯底酸甜,好開胃,面似係粗身生麵,唔會吸湯太過多,搭配鹵水牛肉,美味;蒜泥黃瓜,唔辣,清爽蒜蓉味,唔係好似你睇到既甘樣好似無咩味,反而好入味,咸香;唔應該叫酸梅汁先係,銀耳湯唔錯,好滋潤。
2024-04-24 29 瀏覽
呢一間餐廳係中環人氣一直都好高🌟,尤其係呢度嘅瘋狂紅湯麵好多人讚,今日就決定嚟試下啦🥳瘋狂大排麵套餐(紅湯)呢一個麵作為呢度嘅招牌一定要食🔥,首先係個湯底非常濃郁,雖然只係點左小辣,但係對我嚟講已經好夠辣😂。而個排骨都好高質,肉非常之軟身,仲好大件😋蒜泥青瓜青瓜清新爽口好夾👍泡椒鳳爪泡椒口味好夠辣😛烏梅汁(常溫)金柑檸檬(凍)特別鍾意金柑檸檬呢杯飲品,酸酸地好開胃,而且又唔會太甜,解辣一流😎

瘋狂大排麵套餐(紅湯)

蒜泥青瓜
青瓜清新爽口好夾👍

泡椒口味好夠辣😛

烏梅汁(常溫)

金柑檸檬(凍)
2024-04-14 66 瀏覽
喺中環嘅瘋狂小面,睇相見到佢嘅面好似好惹味咁所以今日食lunch特登去一試,佢嘅麵都好唔錯,不過價錢就真係算貴,雖然喺中環貴都好合理嘅,不過一碗普通嘅酸辣粉冇餸加杯飲品都成要$90蚊,個價錢嚇到我都唔敢再加餸,雖然佢真係好味嘅,湯底同平時出面嘅味精湯有好唔同,亦都多咗三條菜心,不過個價錢又真係唔可以成日食唔到。
2024-04-10 45 瀏覽
今日早上出out call去到中環,出公司之前有同事推薦左依間食重慶小面既麵店比我👀咁lunch就決定嚟試試佢🤭雖然係樓上鋪,但中午時間都人頭湧湧🫣好彩我1個人易有位🙈寫紙仔落單~分左四個套餐價錢,我揀左A麵+B飲品+C小食🤭如果睇紙仔唔清楚菜品詳情,都可以拎大餐牌睇解說♥️介紹得非常詳細😲鳳爪好正😍爽脆彈牙,最好既係腳趾仔全部已經剪走晒,成件事都食得舒服好多😂泡淑既辣係慢慢滲出來🙈對我嚟講算係清爽既小辣♥️紅得好浮誇既湯底😍我見到好開心😂😂湯底好香,唔苦👍🏻好怕啲紅辣湯又苦又澀,但依間既紅湯完全唔苦,非常好👍🏻愈食愈過癮🌟我見如果仲有白湯揀,應該都係預食唔到辣既人都可以嚟食,夠貼心👍🏻小面口感爽彈,分量正常👍🏻牛肉滷得好香好淋👍🏻仲有少少筋位一齊~軟淋香濃🤤

寫紙仔落單~分左四個套餐價錢,我揀左A麵+B飲品+C小食🤭

瘋狂牛肉面

小面口感爽彈,分量正常👍🏻

牛肉滷得好香好淋👍🏻仲有少少筋位一齊~軟淋香濃🤤

2024-04-10
瘋狂牛肉面
  • 瘋狂牛肉麵
2024-03-21 100 瀏覽
過咗嚟中環做嘢搵咗啲舊同事一齊食飯,中環真係變咗好多,多咗好多唔同嘅餐廳,佢哋今日帶咗我去一間四川風味的麵館。瘋狂擔擔麵擔擔面上面好多肉碎,而且肉碎已經炒香左配上質地非常彈牙面真係好搭配瘋狂牛肉麵( BB辣BB麻)成碗麵落咗好多我最愛嘅蔥和芫荽,食落去每啖麵都可以夾住芫荽同蔥嘅香味,而且紅湯底少少麻少少辣食落好過癮,面的質地非常彈牙。涼拌木耳開頭第一啖食落有d辣,食落去好泡椒的味道感覺非常之過癮烏梅汁烏梅汁酸酸甜甜完全可以解辣羅漢果冬瓜茶濃濃嘅冬瓜茶味道清熱解好下火成都老冰粉我第一次食這個甜品,感覺好似食緊QQ啫喱配上香口的花生和清甜的提子乾食完這個甜品完全係完美嘅句號下次再去中環會再試吓去其他嘅小食,好想試吓他的呠呠雞。

瘋狂擔擔麵

瘋狂牛肉麵( BB辣BB麻)

涼拌木耳
開頭第一啖食落有d辣,食落去好泡椒的味道感覺非常之過癮

烏梅汁
烏梅汁酸酸甜甜完全可以解辣

濃濃嘅冬瓜茶味道清熱解好下火

成都老冰粉

下次再去中環會再試吓去其他嘅小食,好想試吓他的呠呠雞。
2024-03-21 77 瀏覽
高質素番茄湯麵Lunch有食神,去老友公司樓下派手信, 佢即刻遞左碗麵比我番公司食, 話好野黎架,你搵唔到呢間野架啦, 唔講真係唔知有呢間食店,上完幾條直直嘅唐樓樓梯,先見到呢間隱世食店!食麵最緊要就飲番淡湯先, 濃味厚身嘅番茄湯底, 足料嘅湯底仲有一粒粒嘅茄肉, 再撞落去一大堆青蔥芫茜更加清新瘋狂肥腸+牛肉面Q彈嘅東北麵, 掛上番茄湯, 爽口彈牙, 靠埋番茄湯香味加上微微辣味, 一絕主菜嚟啦! 牛𦟌肉-----薄切, 夾埋2~3塊食就增加口感,肉質焾滑, 但牛味唔喺咁重肥腸 -- 洗得太乾淨無咗本身嘅韌性, 但好食嘅, 腸身唔會起渣, 爽滑之間夾雜著一絲絲鹵水味餐飲朋友叫咗杯熱羅漢果冬瓜茶比我潤喉, 甘甘甜甜, 好好飲甜品---有凍成都老冰粉, 凍紅棗銀耳湯揀, 老友幫我揀咗個滋補嘅紅棗銀耳湯, 糖水比較厚身, 略略甜, 滋潤養顏, 可惜就有陣陣麻辣香味, 估計喺鋪內主食嘅油煙味上網查一查價錢都唔平嘅$110, 份量算小, 牛𦟌肉5薄片, 相等於1一般食店1片幾嘅厚度想食好野, 下次再有藉口探老友啦!!
高質素番茄湯麵

瘋狂肥腸+牛肉面

餐飲朋友叫咗杯熱羅漢果冬瓜茶比我潤喉, 甘甘甜甜, 好好飲

想食好野, 下次再有藉口探老友啦!!
2024-03-21
外賣自取
餐廳:瘋狂小面地點:中環士丹利街樓上餐館菜式:川菜餐牌:主打小麵(即係傳統重慶小麵),餐牌基本上就係三款組合既麵餐,麵+飲品 $87麵+飲品+小吃/甜品 $98麵+飲品+小吃+甜品 $109另設加一。飲品同小吃都可以加錢升級。另外可以再加料。麵可以揀乾撈麵或者湯麵,同埋麻度同辣度。自己剔紙落單。番茄牛肉麵 首先飲啖番茄湯,湯底超正,帶有天然番茄甜味,食到番茄肉。番茄配蔥花同香茜好夾!餐牌寫明呢度用新鮮水麵,非油炸或掛麵,又真係食得出,好健康。d麵都唔會話太軟身或一pat pat,分量足,配番茄湯好正!另有5塊超薄切牛肉,非常重滷水味,配番茄湯剛好!仲有3條菜心苗。我另外加左款料。大排 加$21 另加一呢個價錢有4件大排,整得頗淋,軟骨完全可以食,都有唔少肉食,同牛肉一樣,非常重滷水味。熱檸水唔洗加錢飲品有4款,簡單叫左熱檸水,熱檸水有兩片檸檬,夠酸。
餐廳:瘋狂小面

地點:中環士丹利街樓上餐館

菜式:川菜

麵+飲品 $87

麵+飲品+小吃/甜品 $98

麵+飲品+小吃+甜品 $109

另設加一。

番茄牛肉麵
我另外加左款料。
大排
大排 加$21 另加一