2024-04-30 150 瀏覽
上兩個禮拜試咗heysonuts覺得驚豔, 今日又咁啱行開新蒲崗呢頭見到姊妹店窩子, 咁有緣就走咗入去食啦💛 Menu同姊姊店完全唔同, 除咗waffle都係賣點之外🧇 不過呢度有鹹waffle當mains, 咁甜品就試另一款啦 (到底有幾多個胃🤰)見到個 #增肌減脂 choice即刻要嗌! 但估唔到意大利烘蛋份量激大, 用鑄鐵鍋裝住成個pizza咁大, 切到6大件蛋餅🍳配料可以揀雞/豬/蝦,🦐我地揀咗蝦係有超多大隻爽脆無殼蝦仁, 每件蛋餅都有兩三隻蝦真係超慷慨鬆軟蛋餅入面仲有好多菠菜同車厘茄, 飽肚又健康🥬Pasta方面就有fusion choice🌶️是拉差番茄扁意粉辣得幾過癮🍝口水雞扒夠哂惹味, 慢煮埋肉嫩皮脆🐥Pulled pork三文治亦唔係輕食份量, 四格全份waffle放上堆到成座山咁高嘅肉🐷, 仲要好juicy, 加埋豐富配料🧀🍅🥬, 係厚到合唔埋嘅sandwichwaffle新鮮整好真係好鬆軟又唔soggy, 熱辣辣仲要好有蛋香🥚, 唔怪得知係呢度嘅皇牌🧇呢度嘅甜品都好多選擇, 有d sad今日無madeleine. 由於唔想重覆waffle就揀咗mille feuil
(到底有幾多個胃🤰)

意大利烘蛋

鬆軟蛋餅入面仲有好多菠菜同車厘茄, 飽肚又健康🥬

Pasta方面就有fusion choice

🌶️是拉差番茄扁意粉辣得幾過癮🍝
是拉差醬蒜香蕃茄意粉配慢煮口水雞扒

口水雞扒夠哂惹味, 慢煮埋肉嫩皮脆🐥

慢煮手撕豬腩窩夫三文治

呢度嘅甜品都好多選擇, 有d sad今日無madeleine. 由於唔想重覆waffle就揀咗mille feuille. 原來係咁酥脆鬆化, 酥皮真係有好多層但唔會覺得有太多牛油嘅油膩感🧈. 味道就靠富雲呢拿香氣嘅吉士醬, 非常濃稠.
法式千層酥-焦糖香蕉配雲呢拿雪糕

香蕉上面嘅焦糖脆面整得好好, 口感complex. 加埋雲呢拿雪糕同埋灑上朱古力粉嘅whipped cream, 配料真係豐富.
法式千層酥-焦糖香蕉配雲呢拿雪糕

值得一讚係店員非常有禮同以客人為先, 好似我地眼闊肚窄, 佢地甚至有offer比我地打包走個甜品, 就算有雪糕, 包裝都好neat and tidy
不過最後真係太好食嘅關係, 我地爆seed清碟
淨返兩件蛋餅唔想浪費, 就用自備盒裝走 (而家出街食野都好講究環保餐具了

平日夜晚呢度播住啱年代嘅台灣歌, 坐住少少懷舊校園風嘅枱櫈, 加埋d年代感滿滿嘅貼牆poster, 新蒲崗一角真係幾cozy

絕對係回頭之店, 餐牌上仲有好多特別野如大阪燒filo pastry pizza同埋madeleine想試. 記住預先訂位會更穩陣, 同埋大概9點就會last order了.
  • 慢煮口水雞扒
多年前在新蒲崗工作時,已經不時與同事幫襯是日再臨,感歎店家掌控食物味道方面,確是做得不錯!而且又試了新款甜品,也是令我和朋友回味➽慢煮手撕豬腩窩夫三文治 HK$115想像中以為是會有比較肥的肉但基本都是瘦的肉製成這份三文治雖然都是瘦的肉,但是用上慢煮的方法肉質一點也不韌很好咬!味道也剛剛好把一些腩肉絲放上窩夫吃很夾因為肉都帶濃濃的汁配上乾身的窩夫吃,很配!窩夫是即叫即製脆、蛋味香濃很欣賞!不過肉量真的超多,而且窩夫是4大件與朋友食了很久才能完成建議是3-4個人分享最開心➽香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯 $152 整個是creamy 的一個口感但不會太膩而且加了檸檬葉,入口會刺激些味蕾煎帶子的火喉控制到不會過份收縮、而外層帶微焦好食➽焦糖香蕉配雲呢拿雪糕法式千層酥 Caramel Banana $78店家的甜品非常出名坐我地隔離枱既兩名食客都是叫了兩個甜品雖然他們的窩夫非常出名但是主食叫了一款帶窩夫的,那唯有選些其他做甜品吧也沒有失望!法式千層酥也是即叫即做脆到不得了!香蕉上加了脆、甜的焦糖然後再加上雪糕、曲奇cream每樣聚在一起再放入口,真係配合得好好食完整個幸福感up~~~
多年前在新蒲崗工作時,已經不時與同事幫襯
是日再臨,感歎店家掌控食物味道方面,確是做得不錯!
而且又試了新款甜品,也是令我和朋友回味
➽慢煮手撕豬腩窩夫三文治

HK$115

想像中以為是會有比較肥的肉
但基本都是瘦的肉製成這份三文治
雖然都是瘦的肉,但是用上慢煮的方法
肉質一點也不韌
很好咬!
味道也剛剛好

把一些腩肉絲放上窩夫吃很夾
因為肉都帶濃濃的汁
配上乾身的窩夫吃,很配!

窩夫是即叫即製

建議是3-4個人分享最開心
➽香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯 $152

整個是creamy 的一個口感
但不會太膩
而且加了檸檬葉,入口會刺激些味蕾

煎帶子的火喉控制到
不會過份收縮、而外層帶微焦
好食
➽焦糖香蕉配雲呢拿雪糕法式千層酥

Caramel Banana $78

店家的甜品非常出名
坐我地隔離枱既兩名食客都是叫了兩個甜品

雖然他們的窩夫非常出名
但是主食叫了一款帶窩夫的,那唯有選些其他做甜品
也沒有失望!

法式千層酥也是即叫即做
脆到不得了!
香蕉上加了脆、甜的焦糖
然後再加上雪糕、曲奇cream
每樣聚在一起再放入口,真係配合得好好
食完整個幸福感up~~~

食過窩夫的人滿足了,真的可以叫這款千層酥一試
又是一絕!
➽熱情果手搖冰茶$46
這個沒有熱情果的酸度
甜度也是適中
值得一飲的一款
➽抹茶鮮奶 $44

抹茶味濃
飲落細滑的,幾creamy 口感
同埋好欣賞佢個杯同碟襯埋色

可惜是日沒有叫他們的豬軟骨,我記得味道是很入味、肉質軟淋
這晚後知道店家的品質如貫地好,令我再想回味這道菜
要約定朋友短時間再來吧!
2024-03-17
呢間Cafe出名食窩夫,之前外賣過一次,覺得都幾好食!今次堂食,食物味道有驚喜😍 鹹食甜食都好好味!值得encore👍🏻 雖然位置唔算方便,但食物高質,值得嚟試試~Cafe嘅裝潢係行香港懷舊風,有好多兒時嘅玩具同海報,整體感覺幾温馨窩心❤️ Menu選擇都幾多,樣樣都想食😋🔸意大利烘蛋(蝦) $129好好食!鍾意食蛋一定要叫!原Pan上熱辣辣,香噴噴,份量又多!烘蛋都幾好厚身,蛋香十足😋 蝦仁🍤中size,都幾彈牙,但蝦味唔算好出~ 材料仲有菜、蕃茄等,調味適中,認真好食!兩個人share會有啲多,但好味所以都食晒😂🔸慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115呢個鹹窩夫🧇都好好食!手撕豬一絲絲,煮得軟腍又保留到口感,而且好入味🤤 面頭仲加咗燒香嘅芝士,更加惹味!窩夫軟熟有蛋香,淨食會比較淡味,加咗手撕豬一齊食就啱啱好啦!仲有生菜同蕃茄,減少油膩感~ 必食推介!🔸椰漿陳皮紅豆冰梳乎厘鬆餅 $98呢度有好多款甜品,心大心細下揀咗呢款幾特別嘅pancake~ 有2件梳乎厘pancake,非常軟綿綿,蛋香唔錯~ pancake上面係椰漿,好在唔係太甜,面頭有啲陳皮,甜甜鹹鹹幾特別!紅豆冰有4粒,好可愛😍

🔸意大利烘蛋(蝦) $129

🔸慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115

椰漿陳皮紅豆冰梳乎厘鬆餅
🔸椰漿陳皮紅豆冰梳乎厘鬆餅 $98
呢度有好多款甜品,心大心細下揀咗呢款幾特別嘅pancake~ 有2件梳乎厘pancake,非常軟綿綿,蛋香唔錯~ pancake上面係椰漿,好在唔係太甜,面頭有啲陳皮,甜甜鹹鹹幾特別!紅豆冰有4粒,好可愛😍 有啲似食紅豆雪條咁,好香紅豆味,幾清甜!

🔸白桃手搖冰茶 $46
🔸凍黑糖焙茶鮮奶 $48
飲品選擇都唔少~ 白桃冰茶好清新又唔甜!黑糖焙茶鮮奶幾香甜,甜度適中唔會過甜,有黑糖同焙茶香,唔錯!
椰漿陳皮紅豆冰梳乎厘鬆餅
  • 黑糖焙茶鮮奶
2024-03-06 424 瀏覽
新蒲崗超紅cafe | 窩子 窩子應該係新蒲崗最旺嘅cafe! 無論咩時候去都係見到大排長龍,我星期日夜晚去都等咗10分鐘左右先入座,就知道佢係幾咁好食啦😍🍽️人均:$200🕰️時間:週末晚市多莓果茶 $46熱情果手搖冰茶 $46香蕉朱古力咖啡 $62飲品全部都好讚,最欣賞果茶系列!慢煮牛面頰肉配扁意粉 $172牛面頰好juicy,個汁都好好味,配意粉一流。慢煮口水雞扒凱撒沙律碗 $129Salad bowl 好味,雞扒滿滿protein! 八小時慢煮蒲字醬油豬軟骨飯 $118豬軟骨好霖,醬油汁好香!平時少食飯嘅我都食咗好多😗全份窩夫🧇自家製檸檬吉士配伯爵茶牛油$98全餐飯嘅重點!窩子名物當然係食佢哋嘅窩夫啦,又大份,又唔會死甜,超級好味道😋Bible rating: 9/10📍 窩子 (新蒲崗)新蒲崗仁愛街36號地舖#香港美食 #香港好去處 #美食推薦 #美食日記 #foodbible #hkfoodie #hkfoodieblogger #foodiehk #foodiehkig #foodiehkig #聚餐 #西餐 #朋友聚會 #香港餐廳 #餐廳推薦 #香港餐廳 #新蒲崗好去處 #
新蒲崗超紅cafe | 窩子

🍽️人均:$200
🕰️時間:週末晚市

多莓果茶 $46
熱情果手搖冰茶 $46
香蕉朱古力咖啡 $62
飲品全部都好讚,最欣賞果茶系列!

慢煮牛面頰肉配扁意粉 $172
牛面頰好juicy,個汁都好好味,配意粉一流。

慢煮口水雞扒凱撒沙律碗 $129
Salad bowl 好味,雞扒滿滿protein!

八小時慢煮蒲字醬油豬軟骨飯 $118
豬軟骨好霖,醬油汁好香!平時少食飯嘅我都食咗好多😗

全份窩夫🧇自家製檸檬吉士配伯爵茶牛油$98

Bible rating: 9/10

📍 窩子 (新蒲崗)
新蒲崗仁愛街36號地舖

#香港美食 #香港好去處 #美食推薦 #美食日記 #foodbible #hkfoodie #hkfoodieblogger #foodiehk #foodiehkig #foodiehkig #聚餐 #西餐 #朋友聚會 #香港餐廳 #餐廳推薦 #香港餐廳 #新蒲崗好去處 #新蒲崗 #Sanpokong #窩子 #cafe #wozi #香港 #hongkong #新蒲崗餐廳 #新蒲崗美食 #九龍城 #甜品
慢煮牛面頰肉配扁意粉
自家製檸檬吉士配伯爵茶牛油
多莓果茶
  • 八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯
2024-03-02 340 瀏覽
窩子 WoZi • 新蒲崗文青Cafe香煎帶子椰子雞湯意大利飯 $152 帶子煎得好香,意大利飯有少少泰式雞湯嘅感覺,有椰子雞嘅味道,意大利飯口感都幾柔滑。嚟到呢度,當然要食最出名嘅窩夫!焦糖香蕉配雲呢拿雪糕 窩夫 Caramel Banana Waffle $94窩夫大大份有四件,呢個要快啲食,因為有雲呢拿雪糕,用焦糖醬慢慢咁樣淋喺成份窩夫上邊,香蕉上面有脆脆嘅焦糖,搭配埋佢比嘅蛋黃醬,放喺窩夫上面食!香甜香蕉,幼滑嘅雲呢拿雪糕,連埋呢個大大份嘅厚切窩夫,好幸福!😋士多啤梨配甜檸檬忌廉 梳乎厘鬆餅 (兩件裝)Strawberry Lemon Cord Soffle Pancakes 🥞 (2 pcs) HK$128賣相一流,士多啤梨🍓係雪白顏色嘅忌廉上邊。有種日系嘅鬆弛感覺,適合充滿少女心嘅朋友仔。士多啤梨好甜,檸檬忌廉有種香甜嘅檸檬汁感覺!🍋 梳乎厘兩個人分享啱啱好,鬆弛感覺,質地有啲似蛋糕🍰都幾香滑!嚟到文青Cafe當然少不了飲咖啡,我哋人叫咗一杯咖啡!朋友叫咗一杯熱嘅榛子咖啡,同埋一杯凍嘅朱古力咖啡。榛子咖啡 (熱)$45靚靚嘅樹葉拉花🍃☕️凍朱古力咖啡 $48我最鍾意就係朱古力
窩子 WoZi • 新蒲崗文青Cafe

香煎帶子椰子雞湯意大利飯 $152

嚟到呢度,當然要食最出名嘅窩夫!

榛子咖啡 (熱)$45
靚靚嘅樹葉拉花🍃☕️
榛子咖啡  ☕️

凍朱古力咖啡 $48
凍朱古力咖啡

我最鍾意就係朱古力,所以一定會揀朱古力咖啡。鍾意佢嗰種香濃嘅朱古力味,唔會太甜,同黑咖啡一齊,朱古力咖啡帶有苦中一點甜嘅感覺,凍凍地飲啱啱好!🥰

環境方面,呢度日系無印風,座位舒適。

提提大家,呢間舖頭星期二休息㗎!😆
榛子咖啡  ☕️
凍朱古力咖啡
  • 焦糖香蕉窩夫
  • 榛子鮮奶咖啡
  • Mocha
  • 士多啤梨配甜檸檬忌廉 梳乎厘鬆餅
  • 香煎帶子椰子雞湯意大利飯
3天前 0 瀏覽
二訪窩子😋***🥢慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115 ⭐️繼續推薦✨呢個手撕豬窩夫真係食極都唔會厭😍滿滿嘅嫩嫩手撕豬肉充滿醬汁又有芝士窩夫厚身 邊緣脆口兩者一齊食出奇地夾而且夾有生菜&蕃茄 中和膩感✨***🥢慢煮牛面頰肉配法國麵包 $172試左樣新嘢麵包香脆有蒜香🤤就咁食都好好味牛面頰煮得好軟淋塊塊都好大塊有點偏貴 但一試無妨😙***🥢慢煮口水雞扒 $45雞扒撒滿孜然好香口配左一碟texture似沙律醬嘅口水醬***🥢手搖伯爵冰茶 $44🥢芙香蘋果果茶 $46冰茶飲落去涼陣陣熱果茶 果味香 茶味清✨
二訪窩子😋
熱果茶 果味香 茶味清✨
慢煮手撕豬窩夫
慢煮手撕豬窩夫
4天前 0 瀏覽
是日難得行過新蒲崗,當然要試下當地野食😎 搵左間有人排隊既cafe 試下佢!叫左兩個main 加個小食,竟然多到食唔曬!慢煮手撕豬腩肉窩夫三文治,依個份量好大,有4塊窩夫,表面係煎香到少少脆口,味道就似原味雞蛋仔。而豬腩肉就好juicy, 加上有芝士係面,真係好邪惡!而豬腩肉配上蛋窩夫食又出奇地好食喎😨 但由於太多件😂 本人吃唔曬gg慢煮牛面頰肉配法國麵包牛肉炆到好諗!似係入口即熔個隻,隻汁係食得出既紅酒味,法包烘到好脆,我就一件牛肉一件法包加汁甘樣食,一流😎👍👍👍 本身中意食牛既絕對要試下,依個出色😋😋

叫左兩個main 加個小食,竟然多到食唔曬!

慢煮牛面頰肉配法國麵包

2024-05-05 0 瀏覽
想食特色Fusion西餐?新蒲崗的「窩子」就是適合的選擇。 餐廳裝修彼懷舊風格,佈置、擺設都感受到用心設計。店舖坐位不算太多,晚餐時候客人都不少,而且食物選擇有特色,尤其是甜品款式,很適合甜品控。 😋是日選擇:1️⃣慢煮手撕豬腩窩夫三文治 🍽熱辣辣,一絲絲的豬肉,份量不少。中間還有番茄、蔬菜,還有外脆內軟、厚厚的窩夫。假若有多一點醬汁,來配上窩夫,會令整個菜式更出色。 2️⃣焦糖香蕉配雲呢拿雪糕法式千層酥 🍽香蕉上面舖上焦糖,脆面千層酥皮有好多層及滿滿吉士醬,加上雲呢拿雪糕及香滑忌廉,十分邪惡! 3️⃣士多啤梨配甜檸檬忌廉梳乎厘鬆餅 🍽厚身、鬆軟的梳乎厘鬆餅,酸酸甜甜的士多啤梨,配上甜檸檬忌廉,給人酸酸甜甜的感覺。 4️⃣香蕉朱古力咖啡 🍽香蕉的果甜﹐濃濃的朱古力,配以香滑的咖啡,難以抗拒! 5️⃣多莓果茶 🍽新鮮多款的莓及水果,散發出酸甜莓果香氣,還有消滯感!
想食特色Fusion西餐?新蒲崗的「窩子」就是適合的選擇。

😋是日選擇:
1️⃣慢煮手撕豬腩窩夫三文治
2️⃣焦糖香蕉配雲呢拿雪糕法式千層酥
3️⃣士多啤梨配甜檸檬忌廉梳乎厘鬆餅
4️⃣香蕉朱古力咖啡
🍽香蕉的果甜﹐濃濃的朱古力,配以香滑的咖啡,難以抗拒!
5️⃣多莓果茶
🍽新鮮多款的莓及水果,散發出酸甜莓果香氣,還有消滯感!
2024-05-02
  • 多莓果茶
2024-05-03 0 瀏覽
收藏已久既一間Cafe,係附近studio 練完舞又同男友去食~重點推介今次叫左既食物:慢煮手撕豬腩窩夫三文治($115):勁大份~性價比好高🤭Dirty Tiramisu($72):賣相勁邪惡~ 除左Tiramisu既Cream外,大量朱古力薄片~黑糖焙茶LATTE&抹茶LATTE:各$44:茶味香濃,咖啡師打既奶泡可以hold 好耐,可以慢慢打完卡再飲🤭而焙茶少有加埋黑糖,自帶甜味,飲耐左唔會有澀味總結,小店黎講性價比高, 雖然位於新蒲崗偏遠位置,但夜晚7半依然滿座,可見人氣其高

慢煮手撕豬腩窩夫三文治($115):勁大份~性價比好高🤭

放假又去窩子食窩夫 ~~每次必點 ● 慢煮手撕豬腩窩夫三文治 HK$115窩夫即叫即製,外脆內軟,蛋香濃郁配埋軟嫩多汁嘅慢煮手撕豬腩和半熔芝士入口啖啖肉,超滿足 ~~點咗個好特別嘅 ● 薄撐窩夫配虎蝦 HK$118以為係平時食開薄身嘅中式薄撐原來用咗中式薄撐粉漿嚟做窩夫薄撐窩夫好厚身,裡面仲有青蔥、蝦米和蠟腸淋滿麻醬、甜醬和沙律醬儍媽就鍾意加少少辣醬一起食,味道更豐富 ~~甜品 ● 士多啤梨配甜檸檬忌廉梳乎厘鬆餅 HK$128一客有兩件梳乎厘鬆餅,脹卜卜厚身飽滿入口軟綿綿,蛋味濃郁配上士多啤梨和甜檸檬忌廉,酸酸甜甜,清爽不膩口 ~~飲品就揀咗冰凍消暑嘅 ● 白桃手搖冰茶 HK$46** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定

放假又去窩子食窩夫 ~~

每次必點 ● 慢煮手撕豬腩窩夫三文治 HK$115
窩夫即叫即製,外脆內軟,蛋香濃郁
配埋軟嫩多汁嘅慢煮手撕豬腩和半熔芝士
入口啖啖肉,超滿足 ~~
點咗個好特別嘅 ● 薄撐窩夫配虎蝦 HK$118
以為係平時食開薄身嘅中式薄撐
原來用咗中式薄撐粉漿嚟做窩夫
薄撐窩夫好厚身,裡面仲有青蔥、蝦米和蠟腸
淋滿麻醬、甜醬和沙律醬
儍媽就鍾意加少少辣醬一起食,味道更豐富 ~~
甜品 ● 士多啤梨配甜檸檬忌廉梳乎厘鬆餅 HK$128
一客有兩件梳乎厘鬆餅,脹卜卜厚身飽滿
入口軟綿綿,蛋味濃郁
配上士多啤梨和甜檸檬忌廉,酸酸甜甜,清爽不膩口 ~~
飲品就揀咗冰凍消暑嘅 ● 白桃手搖冰茶 HK$46

2024-04-27
  • 士多啤梨配甜檸檬忌廉梳乎厘鬆餅
2024-05-01 0 瀏覽
二訪新蒲崗窩子Cafe,呢度嘅窩夫、梳乎厘都好出色,令人一試難忘店舖吾算大,坐滿晒人。懷舊風裝修,感覺悠閑舒服香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯 $152大大粒的牛油帶子,煎得剛剛好,鮮味又爽口,配上自家製椰子雞湯湯底清甜,意大利飯煙煙韌韌有咬口,整體味道不錯慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115今次encore慢煮手撕豬腩窩夫三文治,手撕豬腩醬汁味濃又惹味,窩夫外脆內軟 值得推介梳乎里鬆餅意大利忌廉芝士 $110疏乎厘鬆餅空氣感十足,意大利忌廉芝士帶有香醇咖啡,好啱我口味Dirty $44咖啡同奶比較恰當,口感幼滑Cappuccino $42拉花賣相好靚,咖啡香濃
店舖吾算大,坐滿晒人。懷舊風裝修,感覺悠閑舒服

香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯 $152

慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115

梳乎里鬆餅
意大利忌廉芝士 $110

Dirty $44
咖啡同奶比較恰當,口感幼滑

Cappuccino $42
拉花賣相好靚,咖啡香濃

2024-04-28
2024-04-29 0 瀏覽
位於新蒲崗仁愛街的一間毫不起眼的店舖《窩子》,門外掛著細小的招牌,店內也沒有華麗的裝修,只放了幾張簡單的座椅,竟然埋藏著令人讚嘆的美食,絕對值得推薦。小店明顯是做街坊生意,平日的晚飯時間,基本上坐滿客人,可想而知受歡迎程度,服務員介紹,窩夫是小店的招牌菜,那麼當然要試啦!🍹《慢煮口水雞扒凱撒沙律》$129先來一碟滿滿的凱撒沙律配口水雞扒,雞扒採用慢煮方式,能鎖住肉汁,表皮煎得香脆金黃,肉質嫩滑,搭配著凱撒沙律的清新蔬菜和濃郁的火腿片,帶出一種平衡美味的享受。🍹《慢煮手撕豬腩窩夫三文治》$115窩夫當甜品就食得多,原來配鹹的食物是那麼獨特的,豬腩肉撕成碎條,再放上芝士,配合窩夫一齊食,味道令人喜出望外。🍹《慢煮牛面頰肉配法國麵包》$179牛面頰可以配意粉或麵包,在低溫下慢慢熬煮,使肉質更加鮮嫩多汁,有入口即溶的感覺。脆卜卜的蒜蓉包點些牛面頰醬汁,令人難忘。🍹《多苺果茶》$46這款特色飲品結合了多種新鮮的草莓和水果,將水果的天然甜味完美釋放出來。喝下一口,果香四溢,清新怡人。多苺果茶不僅提供了豐富的營養,還給我帶來了一種愉悅的味覺體驗。

🍹《慢煮口水雞扒凱撒沙律》$129

🍹《慢煮手撕豬腩窩夫三文治》$115

🍹《慢煮牛面頰肉配法國麵包》$179

🍹《多苺果茶》$46

2024-04-17
2024-04-26 0 瀏覽
❣️Wozi❣️同朋友行完滅Kiki,諗住喺附近搵啲嘢食,上網見到Wozi嘅食物賣相都唔錯,行到過去嘅時候見到個門口唔係好靚,但係入到去就有種懷舊嘅感覺,先知道餐廳係行懷舊風😺!❇️ 慢煮手撕豬腩窩夫三文治🐷🥪第一次見餐廳用窩夫嚟做Burger嘅包🧇窩夫嘅口感同甜品式窩夫唔同,呢個係做到內裏軟熟,充滿蛋香味,外層係微脆嘅感覺🤤手撕豬腩肉嘅份量好多!!!!!豬肉味濃郁,食落唔乾身,肉絲絲絲分明,調味恰到好處!佢仲有生菜同蕃茄,幫你去一去油膩感🤤👍👍❇️ 慢煮口水雞肉酥皮薄餅🍕🐓不得不讚佢嘅酥皮,佢焗到好似炸雲吞咁樣🤣每一啖都係極脆!口水雞都有麻香味,雞肉好嫩滑,完全冇鞋口感覺👍上面仲有滿滿嘅白汁芝士🧀🧀🥹❇️ 雙重朱古力疏乎厘🧁本來想嗌佢嗰個椰汁紅豆陳皮疏乎厘,但係賣晒,所以就是試咗朱古力味(。・ω・。)ノ疏乎厘空氣感好強,且有微微嘅蛋香~佢哋用咗靚cream,食完之後完全冇油膩感覺🥰❇️ 凍朱古力奶🍫🥛佢朱古力奶有少少似維記朱古力奶😹!極好飲🫶整體嘅用餐感覺都好正,嘢食嘅質素高,環境都好舒服❣️❣️
❣️Wozi❣️

❇️ 慢煮手撕豬腩窩夫三文治🐷🥪
佢仲有生菜同蕃茄,幫你去一去油膩感🤤👍👍

❇️ 慢煮口水雞肉酥皮薄餅🍕🐓
不得不讚佢嘅酥皮,佢焗到好似炸雲吞咁樣🤣每一啖都係極脆!

❇️ 雙重朱古力疏乎厘🧁
疏乎厘空氣感好強,且有微微嘅蛋香~
佢哋用咗靚cream,食完之後完全冇油膩感覺🥰

❇️ 凍朱古力奶🍫🥛
佢朱古力奶有少少似維記朱古力奶😹!極好飲🫶

整體嘅用餐感覺都好正,嘢食嘅質素高,環境都好舒服❣️❣️
香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯 $152意大利飯粒粒分明,食落夠濕潤亦充滿椰子雞🐓嘅香味,唔會俾忌廉蓋過椰子味,兩者配合得恰到好處。帶子煎得金黃,入口鮮甜,而且仲有成5粒咁多,非常有誠意🥰慢煮牛肉面頰配法國麵包 $172慢煮牛肉面頰煮得軟腍,入口鬆化,幾乎入口即溶🥹份量亦頗多。醬汁香濃,配埋蒜蓉包食,個包會索晒個醬,食落更為滋味🤤慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115窩夫外脆內軟,新鮮熱辣👍。配以手撕豬腩絲食,口感軟綿,容易入口,燒汁都幾入味,鹹點嘅窩夫令人喜出望外,係必食之選✨!!
香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯 $152

慢煮牛肉面頰配法國麵包 $172

慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115

2024-04-21
  • 慢煮手撕豬腩窩夫三文治
冇人唔識嘅新蒲崗明星店️ ✨每次放飯都要排隊.📍慢煮手撕豬腩窩夫三文治($115)𝗦𝗹𝗼𝘄 𝗖𝗼𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗕𝗲𝗹𝗹𝘆 𝗪𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗦𝗮𝗻𝗱𝘄𝗶𝗰𝗵 呢個係招牌菜🔥,基本上個個都食😍手撕豬肉加咗番茄去煮🐷🍅,微酸惹味唔乾鞋肉量超多又juicy💧配上厚身鬆軟嘅窩夫🧇好食👍🏻 .📍日式海鮮大阪燒酥皮薄餅($188)𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗢𝗸𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝘆𝗮𝗸𝗶 𝗙𝗶𝗹𝗼 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗿𝘆 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮以酥皮取代𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮底🍕,輕盈唔油膩餡料主要係蜆肉同椰菜,仲有啲八爪魚同帶子粒🐙最後再加上大阪燒醬同大量木魚始終完全冇芝士,唔似食緊𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮😢整體唔算好有驚喜,可能其他口味會好啲.📍焦糖香蕉配雲呢拿雪糕($78)𝗖𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹 𝗕𝗮𝗻𝗮𝗻𝗮千層酥好鬆化,酥皮輕盈薄脆配咗焦糖香蕉🍌同雲呢拿雪糕🍦最後再淋上可可粉同焦糖醬🧡香甜好味😋唯獨係吉士唔夠香又甜咗啲🙈.📍髒髒提拉米蘇($72)𝗗𝗶𝗿𝘁𝘆 𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂賣相吸引,食落creamy🤎咖啡味都幾香,不過相對忌廉份量嘅比例會比手指餅多.

冇人唔識嘅新蒲崗明星店️ ✨每次放飯都要排隊

📍慢煮手撕豬腩窩夫三文治($115)
呢個係招牌菜🔥,基本上個個都食😍
手撕豬肉加咗番茄去煮🐷🍅,微酸惹味唔乾鞋
肉量超多又juicy💧配上厚身鬆軟嘅窩夫🧇好食👍🏻

📍日式海鮮大阪燒酥皮薄餅($188)
以酥皮取代𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮底🍕,輕盈唔油膩
餡料主要係蜆肉同椰菜,仲有啲八爪魚同帶子粒🐙
最後再加上大阪燒醬同大量木魚
始終完全冇芝士,唔似食緊𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮😢
整體唔算好有驚喜,可能其他口味會好啲

📍焦糖香蕉配雲呢拿雪糕($78)
𝗖𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹 𝗕𝗮𝗻𝗮𝗻𝗮
千層酥好鬆化,酥皮輕盈薄脆
配咗焦糖香蕉🍌同雲呢拿雪糕🍦
最後再淋上可可粉同焦糖醬🧡香甜好味😋
唯獨係吉士唔夠香又甜咗啲🙈

📍髒髒提拉米蘇($72)
𝗗𝗶𝗿𝘁𝘆 𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂
賣相吸引,食落creamy🤎
咖啡味都幾香,不過相對忌廉份量嘅比例會比手指餅多