2023-12-29 198 瀏覽
今次嗌咗個未試過嘅櫻之花 ,上枱好夠熱 面頭好多芝士(啲芝士多到滿瀉好足料😭勁良心 好滾動呀媽咪)同埋仲有三文魚、魷魚仔、蟹柳咬落去真係好軟熟🥹 個邊係脆嘅 ,食到最後個邊都仲好脆 ,芝士同千島醬最夾!! cp值嚟講絕對抵食過pizza Hut ,質素仲要唔差佢有好多隻味 ,星期1-5外賣大批先$98 ,而家出面閒閒哋一個大批無$160-$180都搞唔掂 ,仲有$47意粉/焗飯套餐配多個小食同湯 ,豐儉由人🤣 題外話:炸雞都唔差㗎😋 好味過K記🤪
咬落去真係好軟熟🥹 個邊係脆嘅 ,食到最後個邊都仲好脆
,芝士同千島醬最夾!!
cp值嚟講絕對抵食過pizza Hut ,質素仲要唔差

櫻之花

2023-12-03
櫻之花
唔想煮飯,又想邪惡到底!就黎左食chubby’s pizza 🍕🍗有好多餐其實都好抵食~唔洗下下食大型連鎖店🤣今次叫左炸雞配薯角,薯角快餐廳都冇!好鍾意食!🥰🥰炸雞,皮脆肉嫩,咬開塊皮,都仲有勁多肉汁滴出黎🤤🤤跟餐可以叫埋是日退湯或者其他罐裝汽水/紙包飲品👍🏻另外再叫左個乜都有嘅餐~一次過滿足晒所有願望!👍🏻👍🏻包括有是日pizza:夏威夷風情pizza🍕炸雞一件,薯角,洋蔥圈🤤🤤唔洗心思思揀食咩好,又唔洗另加其他小食然後又太多食唔哂🤭
唔想煮飯,又想邪惡到底!
就黎左食chubby’s pizza 🍕🍗
有好多餐其實都好抵食~唔洗下下食大型連鎖店🤣
今次叫左炸雞配薯角,薯角快餐廳都冇!好鍾意食!🥰🥰
炸雞,皮脆肉嫩,咬開塊皮,都仲有勁多肉汁滴出黎🤤🤤
跟餐可以叫埋是日退湯或者其他罐裝汽水/紙包飲品👍🏻
另外再叫左個乜都有嘅餐~
一次過滿足晒所有願望!👍🏻👍🏻
包括有是日pizza:夏威夷風情pizza🍕
炸雞一件,薯角,洋蔥圈🤤🤤
唔洗心思思揀食咩好,又唔洗另加其他小食然後又太多食唔哂🤭
忌廉粟米湯
2023-12-10
忌廉粟米湯
2023-07-27 251 瀏覽
繼之前幫襯左佢嘅王牌套餐之後,決定試吓幫襯佢原個大批pizza,今次叫咗個千島夏威夷。電話落單嗰陣職員話15分鐘後就有,本身小弟都半信半疑,估唔到咁快就已經整好,效率100分個薄餅食落去口感鬆軟,加上上面感覺新鮮嘅配料,簡直是絕配餐廳名稱:脆味批 Chubby's Pizza餐廳地址:荃灣荃灣中心二期高層15座商場27B號舖#高性價比抵食之選#安東尼日記 #安東尼美食日記 #美食博客#香港 #香港美食 #香港美食之旅 #香港好去處 #新界 #新界美食 #新界美食之旅 #新界好去處#荃灣 #荃灣美食 #荃灣美食之旅 #荃灣好去處

個薄餅食落去口感鬆軟,加上上面感覺新鮮嘅配料,簡直是絕配

餐廳名稱:脆味批 Chubby's Pizza

#新界 #新界美食 #新界美食之旅 #新界好去處
#荃灣 #荃灣美食 #荃灣美食之旅 #荃灣好去處
外賣自取
2023-07-18 68 瀏覽
有時返學時間見到啲學生走入去間薄餅店食嘢,佢哋同老婆入去試吓啲學生成日都嗌嘅套餐。望到門口個餐牌,見到一個套餐$50有找,包含一個主食,一個湯或者嘢飲,再加多一塊薄餅或者一隻炸雞,一個字「抵」小弟叫咗一個肉醬意粉、一件薄餅、一個餐湯,加埋老婆賞賜嘅雞髀,咁就一餐。意粉分量足夠味道一般,賣相比較失包括薄餅食落口感中上,略嫌配料比較少餐湯方面同市面上嘅分別不大成個套餐最大嘅驚喜,係隻炸雞髀,唔知係咪啱啱整好食落口好香脆可口餐廳名稱:脆味批 Chubby's Pizza餐廳地址:荃灣荃灣中心二期高層15座商場27B號舖

意粉分量足夠味道一般,賣相比較失包括

薄餅食落口感中上,略嫌配料比較少

餐湯方面同市面上嘅分別不大

餐廳名稱:脆味批 Chubby's Pizza
餐廳地址:荃灣荃灣中心二期高層15座商場27B號舖
2023-06-04 184 瀏覽
今日同呀仔去完朋友屋企玩水,玩完實在太攰,爸爸就提議今晚叫外賣,諗左陣就決定試下Chubby's Pizza。一家3口叫左2個焗飯,1個pizza同雞翼,叫多啲食唔曬可以留宵夜。香草烤雞焗飯:飯夠多汁,雞夠淋,我仔食得好開心香辣海鮮焗飯:味道吾夠辣,但入面海鮮足料。千島海鮮pizza:爸爸偷食,所以無影相,普通批size比相像中細,仲要吾比加芝心邊,搞到我仔無得食pizza邊,好失望。甜酸雞翼:食落竟然有小小辣,搞到我仔無得食

香草烤雞焗飯:飯夠多汁,雞夠淋,我仔食得好開心

香辣海鮮焗飯

香辣海鮮焗飯:味道吾夠辣,但入面海鮮足料。

甜酸雞翼:食落竟然有小小辣,搞到我仔無得食

2023-06-03
外賣自取
2022-01-15 812 瀏覽
無得出街食dinner 唯有係屋企食得邪惡d😈係脆味批嗌外賣就可以一次過滿足兩個願望啦😜有pizza 同炸雞fyi 我係熊貓嗌外賣自取嘅$204.8 有12 吋pizza +8件炸雞情迷辣肉腸12吋 pizza 見到甘多芝士到心心眼呀😍😍好可惜返到屋企到淋左小小 不過個邊係脆嘅真係好足料一食入口好有芝士同番茄醬味 亦都有好多辣肉腸鐘意食肉同carbs 嘅人岩灑🙊炸雞好大舊炸雞 大過kxc 仲有入面係好juicy 好有肉汁嘅好可能係香港最好食嘅炸雞😻鐘意食佢嘅脾多過胸 因為脾好似脆d haha~70 pp (dessert)味道:4/5環境:非堂食性價比:4/5回頭:⭕️
無得出街食dinner 唯有係屋企食得邪惡d😈

好大舊炸雞 大過kxc
仲有入面係好juicy 好有肉汁嘅
好可能係香港最好食嘅炸雞😻
鐘意食佢嘅脾多過胸 因為脾好似脆d haha

~70 pp (dessert)

味道:4/5
環境:非堂食
性價比:4/5
回頭:⭕️
  • 炸雞
2020-05-26 2279 瀏覽
可能這間店做外賣更好,外賣自取可一不可再。話說今日六點幾收工,打算外賣自取,食個快飯。入店點餐嘅時候,啱啱點左一個,外賣電話入,個店員stop左我點餐,入左外賣餐先,變相打尖。之後點餐後,店員冇通知大概幾耐可以領取。平時都是食開呢間店,都係預計二十分鐘可以取餐,就去附近超市逛逛。結果而二十五分鐘,去取餐時候,被告知未整好,我就繼續去逛逛。再過左十幾分鐘後,還係被通知未得。最後要四十五分鐘先可以拎到外賣自取,真係快餐變慢餐。如果唔想等,建議用電話訂餐預先更好,服務態度也較到店面點餐為佳。
可能這間店做外賣更好,外賣自取可一不可再。

2020-05-26
45 分鐘 (外賣自取)
2019-09-16 2309 瀏覽
一直都有在這間薄餅店叫外賣,今日又想吃就打去叫叫了一個星期一至五套餐,來到食物仲好熱喎,叫了一個千島海鮮厚薄餅,堅厚一定飽,但今次叫的餸就平時少咗吞拿魚醬不多,芝士好彩都多好香拉絲,其他海鮮都少所以只講普通,但以二人份來講真的吃不完,最後留了二件明天再吃。意粉飯都沒有要,反而加十二元的豬肋骨,豬肋骨依然好食好香但薯角得四舊太少,而且又淋身。二件炸雞的皮好脆肉又好食,也是我每次叫這間原因飲品二罐可樂都夠凍,下次會寧願叫回肉薄餅會多料點。但一百七十一元真的好抵食而味又不錯。
意粉飯都沒有要,反而加十二元的豬肋骨,豬肋骨依然好食好香
2019-07-21 1165 瀏覽
放工經過,聞到好香pizza味所以入左去叫左個千島pizza加焗飯再加個湯既餐係cashier俾錢之前佢會問你坐邊但其實枱無枱號,買之前又未坐低,我點答你建議佢地主動按當時情況分配客人坐邊張枱咁等左10分鐘左右就一次過黎哂d野食個千島pizza好鬆脆,出面其他連鎖暫時食唔到呢種感覺焗飯係菠菜魚柳焗飯,忌廉汁好多,夠哂撈飯個湯係火腿忌廉湯,感覺上同焗飯個汁係同類只係開稀左,但我一樣咁鍾意三樣樣食食完對於一個人黎講都幾飽
放工經過,聞到好香pizza味所以入左去
叫左個千島pizza加焗飯再加個湯既餐
係cashier俾錢之前佢會問你坐邊
但其實枱無枱號,買之前又未坐低,我點答你
建議佢地主動按當時情況分配客人坐邊張枱

咁等左10分鐘左右就一次過黎哂d野食
個千島pizza好鬆脆,出面其他連鎖暫時食唔到呢種感覺
焗飯係菠菜魚柳焗飯,忌廉汁好多,夠哂撈飯

三樣樣食食完對於一個人黎講都幾飽

2019-07-15 788 瀏覽
今日晏就食左香草焗雞飯😍😍好濃郁嘅芝士加上好嫰嘅雞肉簡直絕配👍🏻👍🏻個餐簡直又平又抵食 又有小食 又有餐湯 好飽肚😋😋只系$42 街坊價 勁正呀,之後一定要繼續幫襯 實在太好味😍
今日晏就食左香草焗雞飯😍😍
好濃郁嘅芝士加上好嫰嘅雞肉簡直絕配👍🏻👍🏻
2018-09-29 1457 瀏覽
由九龍塘趕入荃灣中心,皆因約咗舊同事F聚舊,呢度佢地頭食咩佢話事。店內格局略勝快餐店,乾淨企理坐位祇有24個,未夠1點尚有7成吉位,有幾個等外賣嘅人,F未到坐低睇吓有咩食。午餐時段有幾款選擇,主菜 +炸雞1件/薄餅 + 湯/汽水。突然間好多學生湧進來,好快滿坐,遲啲都無位。唔想食意粉揀飯,揀夏威夷豬柳焗飯,唔知咩味,試吓無防。雖然店仔細細,坐滿人都唔覺迫夾,坐玻璃窗旁仍有悠閒感。粟米湯濃稠適中,湯面有些香草點綴,欣賞佢唔馬虎,讚!味道唔錯。炸雞膇外皮脆脆,粉漿唔厚啱哂我,口感嫩滑有肉汁,好味。夏威夷豬柳焗飯豬柳很腍,食味多酸少甜,不是我杯茶。除咗是日午餐,原來仲有是日套餐,F揀咗開心套餐,有炸雞、薄餅、炸洋蔥圈、炸薯角、湯/汽水又幾吸引喎。薄餅漲卜卜樣子可愛,面頭鋪滿料和芝士,睇見都流口水,F話OK好食呀。試咗一件炸薯角,外脆內軟又惹味,正!唔怪之得係F至愛啦。
由九龍塘趕入荃灣中心,
皆因約咗舊同事F聚舊,
呢度佢地頭食咩佢話事。
店內格局略勝快餐店,
乾淨企理坐位祇有24個,
未夠1點尚有7成吉位,
有幾個等外賣嘅人,
F未到坐低睇吓有咩食。
午餐時段有幾款選擇,
主菜 +炸雞1件/薄餅 + 湯/汽水。
突然間好多學生湧進來,
好快滿坐,遲啲都無位。

唔想食意粉揀飯,
揀夏威夷豬柳焗飯,
唔知咩味,試吓無防。
雖然店仔細細,
坐滿人都唔覺迫夾,
坐玻璃窗旁仍有悠閒感。
粟米湯
粟米湯濃稠適中,
湯面有些香草點綴,
欣賞佢唔馬虎,讚!
味道唔錯。
炸雞膇外皮脆脆,
粉漿唔厚啱哂我,
口感嫩滑有肉汁,好味。
夏威夷豬柳焗飯
夏威夷豬柳焗飯
豬柳很腍,食味多酸少甜,
不是我杯茶。

除咗是日午餐,
原來仲有是日套餐,
F揀咗開心套餐,
炸雞、薄餅、炸洋蔥圈、
炸薯角、湯/汽水
又幾吸引喎。
開心套餐
薄餅漲卜卜樣子可愛,
面頭鋪滿料和芝士,
睇見都流口水,
F話OK好食呀。
試咗一件炸薯角,
外脆內軟又惹味,
正!唔怪之得係F至愛啦。

2018-09-28
開心套餐
4K
2017-06-25 1549 瀏覽
今日(25-6-2017 Sun)天氣熱,我同老公都耍抹屋,橫豎要食晏,又唔想爸爸天氣咁熱,自己都要對住火爐煮o野俾自己食,於是叫pizza,好彩留住啲宣傳單張,咁就唔使叫Pizza Hut.研究完後,決定要$168.00o既2-3人餐,我揀o左:4. 飲品同蒜蓉包中,我揀o左一個是日餐湯~蘑菇忌廉湯同兩支鴻福堂飲品蘑菇忌廉湯由我同老公share飲,杰度同鹹度都適中.味道:3分1. 五十五十(即任何兩款薄餅組合而成),厚批,跟餐加$9.00要o左茄醬底o既新鮮齋同千島醬底o既星級夏威夷.新鮮齋有青椒,蘑菇,粟米,菠蘿,番茄同加倍芝士;而星級夏威夷有菠蘿,香華腸,蜜桃,火腿同洋蔥.味道:3分我先食新鮮齋,料好足,材料新鮮,批o既口感軟棉棉,茄醬同芝士味薄o左啲.星級夏威夷,材料唔係好多,每件都只有一片香華腸,呢個因有蜜桃o既甜,就比新鮮齋好啲,不過千島醬味道都係薄弱.味道:3分2. 法式田螺焗薯蓉六粒田螺好似焗燶o左,薯蓉亦太乾,奶好似落唔夠,失望.味道:1分3. 香草烤雞螺絲粉雞肉又大件又彈牙,冇雪味,螺絲粉同樣彈牙,味道亦唔太鹹,份量又多.味道:3分服務:打電話去荃灣呢間分店幾次都唔

研究完後,決定要$168.00o既2-3人餐,
我揀o左:

咸柑桔

蘑菇忌廉湯由我同老公share飲,杰度同鹹度都適中.
蘑菇忌廉湯

味道:3分

要o左茄醬底o既新鮮齋同千島醬底o既星級夏威夷.
上: 新鮮齋,下:星級夏威夷

味道:3分

我先食新鮮齋,料好足,材料新鮮,批o既口感軟棉棉,
新鮮齋
茄醬同芝士味薄o左啲.

2. 法式田螺焗薯蓉
六粒田螺好似焗燶o左,
法式田螺焗薯蓉
薯蓉亦太乾,奶好似落唔夠,失望.
法式田螺焗薯蓉

味道:1分

3. 香草烤雞螺絲粉
香草烤雞螺絲粉

香草烤雞螺絲粉

服務:
打電話去荃灣呢間分店幾次都唔通,真係多人叫,我落完單,佢話12:45pm前送到,距離我落單有成個幾鐘,我諗佢係預鬆時間,免得客人等過o左佢o地應承o既時間而不滿,所以佢o地最後係35分鐘後送到.

其他:
單張上話鴻福堂飲品有竹蔗茅根,咸柑桔同菊花蜜250ml,於是要晒呢三款,點知話只有咸柑桔,所以耍o左兩支咸柑桔.

一袋食物
兩盒食物
一盒齊晒
2017-06-25
35 分鐘 (外賣送餐)
2017-06-21 867 瀏覽
五點幾落order,要求八點到,過曬八點都唔見人,打去問話八點二先岩岩送出,明明落order話八點到但過曬時先出車。都算啦,諗住送出左都快會到,但等多半個鐘都係無,又唔係有節日都過曬時,打去趨就話天雨關係,又話唔熟路,多多藉口。以後唔會再幫襯e間野。
外賣送餐
2016-10-09 1067 瀏覽
有時口痕想食Pizza🍕,屋企附近的脆味批是不錯的選擇,原名芝脆雞,中學時代午餐可以和同學食下pizza炸雞對當時的我已覺得是美好的一天,學生時期就是這麽簡單☺ 計下計下原來店舖已屹立六年多,我諗主要的原因是抵食又好食吧😋無論套餐或者下午茶都是平價之選,我就叫左是日套餐$36,學生光顧仲平2蚊💁,包三樣食品分別是焗飯/意粉,炸雞/薯皇/比薩,飲品/餐湯!算是幾多選擇😌選擇左白汁海鮮焗飯,白汁不太濃郁但夠多汁, 這樣反而更好,有時會因為太油膩食到一半就食不落, 我今次完全可以食哂成個飯😁 而且有芝士焗在飯面,飯夠熱用匙羹杯起有少少的拉絲效果海鮮好豐富,每啖飯都有不同的海鮮,在小店有這樣的質素算是不錯炸雞是皇牌並非沒有原因,今次給的正是我最愛的雞脾,雞脾很大隻,外皮炸得很脆,肉嫩多汁,真是比得上不少炸雞店🐔

2016-10-05 793 瀏覽
假日午餐唔想煮, 叫左脆味批外賣因為即叫即整, 所以都要稍等一下不嬲都好中意食佢地既炸雞, 今次就叫左3 個套餐都跟炸雞~ 皇牌套餐 (HK$36) - 跟自選飯或意粉, 炸雞一件同飲品一個餐真係好抵, 意粉大大碗, 仲有大大件炸雞!揀左肉醬意粉, 味道有D似7 仔的叮叮意, OK!炸雞炸得特脆, 肉夠入味, 我覺得好味過KXC 的好多~其中一個是開心套餐(HK$34) - 全小食配PIZZA及炸雞另外單點了一個迷你PIZZA (HK$34) - OK, 當然唔及專門賣PIZZA 的咁好味30 幾蚊個餐有件高質炸雞, 又食得飽, CP 值很高~
假日午餐唔想煮, 叫左脆味批外賣
因為即叫即整, 所以都要稍等一下
不嬲都好中意食佢地既炸雞, 今次就叫左3 個套餐都跟炸雞~
一個餐真係好抵, 意粉大大碗, 仲有大大件炸雞!
揀左肉醬意粉, 味道有D似7 仔的叮叮意, OK!
炸雞炸得特脆, 肉夠入味, 我覺得好味過KXC 的好多~
30 幾蚊個餐有件高質炸雞, 又食得飽, CP 值很高~
2016-10-02
  • 皇牌炸雞