🌕Hello我係Moon🌕之前食過佐敦嘅蝦蝦燒,已經對佢有一定嘅喜愛程度!😚今次去荃灣搵朋友,留意到原來荃灣大鴻輝都有蝦蝦燒,😋咁梗係要去訂枱食啦!🤩放工嘅時間真係好多人,😎好彩我哋有預早訂位,好快就可以入座燒嘢食啦!😏荃灣嘅感覺比佐敦嘅空間感多啲,😝自助區嘅位置都唔會話太迫,行到入餐廳第一眼,🤭就被海鮮吸引住,🤩好新鮮嘅海鮮,😏睇落真係食慾大增!🤗坐低之後梗係夾吓啲主題啦!🤓蝦蝦好生猛,肉質都好鮮嫩!😙想食唔同嘅肉類就可以喺自助區度拎!😍香茅豬頸肉同埋蒜蓉雞翼其實都係唔錯嘅選擇!😋不過我最鍾意嘅就係依度嘅叉燒,😛豬大腸,羊肉,牛肉粒!😜呢啲真係可以瘋狂encore!🤩食完海鮮又食咗咁多肉,🥰係時候到咗甜品嘅環節!😉呢度嘅雪糕口味選擇都幾多,😍有阿波羅嘅雲呢拿味道,😌甜甜地真係唔錯㗎!😏食燒烤,梗係要飲返罐汽水啦!😤飲品選擇都係超級多,無糖嘅選擇亦都係好受歡迎!🥳🌕最後MoonMoon幾滿意依度,食物選擇多,而且可以食足三個鐘,真係好抵食!🤩店員嘅服務態度都好好,有求必應!😜兩間分店俾我嘅感覺都係好好嘅,睇嚟我對佢嘅喜愛程度又加深咗喇!🌕
🌕Hello我係Moon🌕

坐低之後梗係夾吓啲主題啦!🤓蝦蝦好生猛,肉質都好鮮嫩!😙

2024-01-25
任飲任食3小時 $348/位流水蝦+海鮮+自助串燒燒烤荃灣分店如果不是太滿座,可以不限時間💕餐廳環境亁淨 , 闊落 ,每張枱都有一個爐,旁邊有個大水缸 , 養了大量生猛的大頭蝦,可以親身活捉新鮮生猛流水蝦,然後自助BBQ。新鮮大頭蝦肉質爽滑大隻,而且有好多蝦膏!開心又好玩💕冰枱上面放滿好多海鮮,超過10多款海鮮選擇,包括有鮑魚、不同品種的原條鮮魚,(例如䱽魚, 深海泥猛)還有扇貝、帶子,貝類,蜆類,生蠔、魷魚......等等我最鍾意白鱔串,限量食品,肉質爽脆大大條原條深海泥猛,燒完配泰汁非常惹味蒜蓉燒元貝,肉質肥美,大大隻,新鮮多汁彈牙白鱔串,原條深海泥猛及蒜蓉燒元貝非常新鮮,好味!這三樣海鮮必食👍👍👍👍👍還有超過30多款即燒串燒及燒烤肉類配菜分別有牛扒、牛肉粒、牛仔骨、金菇肥牛卷,羊肉串,羊架,豬頸肉、豬仔脾、叉燒粒、排骨、豬扒、豬腩肉,豬大腸,不同味道的雞中翼、雞軟骨、雞皮、雞扒同雞肉串, 香腸類、什丸類、香菇,不同種類的蔬菜......等等。款式非常齊全飲品櫃多達30款樽裝及罐裝飲品6款任飲啤酒米酒,韓國真露燒酒亦有熟食,例如花螺、醉蝦、豬大腸,涼拌魚皮等等還有多款雪糕和甜品🍻環
任飲任食3小時 $348/位
流水蝦+海鮮+自助串燒燒烤
荃灣分店如果不是太滿座,可以不限時間💕

新鮮大頭蝦肉質爽滑大隻,而且有好多蝦膏!開心又好玩💕

還有扇貝、帶子,貝類,蜆類,生蠔、魷魚......等等

我最鍾意白鱔串,限量食品,肉質爽脆
大大條原條深海泥猛,燒完配泰汁非常惹味
蒜蓉燒元貝,肉質肥美,大大隻,新鮮多汁彈牙

還有超過30多款即燒串燒及燒烤肉類配菜

飲品櫃多達30款樽裝及罐裝飲品
6款任飲啤酒米酒,韓國真露燒酒
亦有熟食,例如花螺、醉蝦、豬大腸,涼拌魚皮等等

還有多款雪糕和甜品🍻

• 海鮮
  • 串燒
  • 燒海鮮
2024-05-24 0 瀏覽
終於有機會試呢間任食BBQ喇!最開心係可以自己捉蝦自己燒,三個鐘頭真係勁抵食!有蝦、魚、帶子、扇貝、魷魚、鮑魚、花甲、蜆⋯真係乜都有!🦐可以喺張枱旁邊捉蝦,捉完上嚟仲可以立即燒,好新奇又夠新鮮,餐廳仲準備咗冰桶,可以將隻蝦立即凍暈,保持新鮮,又唔驚隻蝦扎扎跳🦐D鮑魚仲郁緊就攞嚟燒,勁新鮮,燒完之後仲爽口彈牙!唔想食海鮮,仲可以揀唔同嘅串燒,有豬、雞、牛、羊,真係你講得出嘅都有!🐔🐷🐮間餐廳仲有唔同嘅配料可以比你用,豉油蒜頭蔥呢d基本嘢全部俱備,用嚟燒海鮮一流!甜品🍦雪糕、嘢飲🧃種類好多,連啤酒都可以任飲🍺最貼心嘅係waiter會過嚟教埋點樣燒,要留意d乜,仲會成日幫手倒咗d殼,依家真係好少有咁熱心嘅waiter哥哥🥹

D鮑魚仲郁緊就攞嚟燒,勁新鮮,燒完之後仲爽口彈牙!

甜品🍦雪糕、嘢飲🧃種類好多,連啤酒都可以任飲🍺

• 燒海鮮
2024-05-21 80 瀏覽
今天終於帶了朋友來我最喜歡的蝦蝦燒了。她聽了很多遍我說蝦蝦燒有多好吃,這天她回港,立馬安排。🍓🍓三小時,任飲任食🍓🍓店員在我們一入坐就先送上一串非常肥美的白鱔,肉很厚。燒的時間要久一點。😋流水羅氏蝦😋拿個夾子在水槽里夾蝦子,好像很容易,但低估了蝦子的鮮活度,那個躲避速度非常快,也證明了蝦肉一定很Q彈。😋十多款海鮮擺著讓你挑😋仲鮑魚、帶子、扇貝、三文魚鮫、生蠔、花螺,等等......放在櫃檯上讓你挑個夠,吃個飽。😋不同的烤串已經準備好😋豬肉串、牛肉串、羊肉串、三款味道的雞翅膀、翠肉瓜、日本小甜薯、雞脾菇,比起燒烤店的選擇還多。😋雪糕冰棍汽水啤酒全部無限吃😋雪糕、汽水、啤酒、茶飲都係無限任飲。還有韓國的燒酒哦!朋友說下次再來🤭🤭🤭
今天終於帶了朋友來我最喜歡的蝦蝦燒了。
她聽了很多遍我說蝦蝦燒有多好吃,這天她回港,立馬安排。

🍓🍓三小時,任飲任食🍓🍓
😋流水羅氏蝦😋
😋十多款海鮮擺著讓你挑😋
😋不同的烤串已經準備好😋
😋雪糕冰棍汽水啤酒全部無限吃😋
雪糕、汽水、啤酒、茶飲都係無限任飲。還有韓國的燒酒哦!
朋友說下次再來🤭🤭🤭
2024-05-16 110 瀏覽
3小時流水蝦燒烤放題🦐🦐大鴻輝呢一間流水蝦真係好好食一入到去已經覺得個環境好闊落,唔使逼住坐呢個位真係好加分! 職員亦都非常之有禮貌 一去到會介紹俾我哋聽要點樣做 啲嘢嘅位置放喺邊度👍🏻 同埋坐低佢哋會比一碟鰻魚我地 非常之好味跟住就已經可以即刻去拎嘢食同埋捉蝦🤣🤣我就好多唔同嘅海鮮每一樣海鮮都好鮮甜 同埋食得出好新鮮🤟🏻串燒嘅種類亦都非常之多 最鍾意食個玉子燒~~飲品同雪糕都有好多唔同嘅款式🙂下次都一定會再去👍🏻

3小時流水蝦燒烤放題🦐🦐

大鴻輝呢一間流水蝦真係好好食
一入到去已經覺得個環境好闊落,唔使逼住坐
呢個位真係好加分!

跟住就已經可以即刻去拎嘢食同埋捉蝦🤣🤣
我就好多唔同嘅海鮮
每一樣海鮮都好鮮甜 同埋食得出好新鮮🤟🏻

串燒嘅種類亦都非常之多 最鍾意食個玉子燒~~
飲品同雪糕都有好多唔同嘅款式🙂

下次都一定會再去👍🏻

2024-05-08 156 瀏覽
第一次家人𪊴祝生日去食釣蝦 座位位置比想像中闊 同地下係乾的 但我之前諗嘅唔同 枱旁會有個長魚缸 你要用夾去夾蝦出嚟燒 蝦黃是金黃色 這是我第一次見蝦黃原來這樣的顏色 超級新鮮 店舖也提供多樣小食、生肉、海鮮、飲品、甜品放題 見隔離枱都拿成10幾隻鮑魚嚟燒😂 甜品裡 除了有正常味嘅雪糕 也有推出幾款特別口味 如奶茶 益力多等 香港人口味其中最推介嘅甜品是海鹽雪糕 比起沖繩牌出的那款 味道嚟得更濃味 我而加係出面都未揾到而款 見到想買

• 流水蝦
  • 海鮮
  • 海鹽雪糕
荃灣的大鴻輝不嬲都係美食天堂,今次我們去了一家可以吃到海鮮和燒肉的自助餐廳,價錢只係348港幣,真係好抵!進去一看,海鮮區就擺滿了扇貝、帶子、魷魚、鮑魚、生蠔、沙白蜆、黃花魚。還有幾個大冰箱,裡面堆滿了各種串燒和肉類,像是沙薑雞翼、蒜蓉雞翼、黑椒雞翼、羊排、叉燒、豬頸肉、雞皮、鴨胸、豬大腸、芝士丸、小腸,還有菠蘿等等,多到講唔晒。一坐㡳,服務員會過來教我們怎麼烤大頭蝦,要用個水筒去拎冰加水,之后就捉新鮮嘅大頭蝦上嚟,放入筒到凍暈大頭蝦。仲教我們用電爐的方法,上層擺海鮮、下層烤串燒。他們還端上了一盤烤白鱔🐟,外皮烤得香脆,肉質彈牙,非常好食!之後就開始烤大頭蝦,烤好的大頭蝦外皮酥脆,肉質彈牙,蝦頭的膏也超級好吃。食物介紹▫️必食生蠔:在生蠔上加點蒜蓉去烤,烤出來的生蠔還是很飽滿多汁,加左蒜蓉真係同出街買45蚊隻燒生蠔一樣咁好食!▫️鮑魚:烤之前要用剪刀把鮑魚跟殼剪開,不然烤的時候會爆汁。鮑魚很新鮮,吃起來爽口彈牙,蘸點豉油味道更鮮美。▫️扇貝:扇貝記得拎橙色肝的,加點蒜蓉和牛油,再點點豉油,味道超鮮甜!▫️蒜蓉雞翼:雞翼味道蒜香濃郁,醃得很入味,肉質鮮嫩。▫️豬腳:豬腳因為肉厚所以要烤久一點,但等

食物介紹

▫️蒜蓉雞翼:雞翼味道蒜香濃郁,醃得很入味,肉質鮮嫩。
▫️豬腳:豬腳因為肉厚所以要烤久一點,但等一等絕對值得!醬汁滲透到豬腳裡面,烤出來香氣四溢。
▫️菠蘿:烤菠蘿出奇的多汁,超級香甜,是解膩和甜點的好選擇!

吃飽之後去拿杯雪糕來圓滿結束這頓大餐~雪糕仲有好多款揀!
2024-04-10
荃灣大鴻輝出名多正嘢食,今次我地去咗間任食海鮮燒肉嘅餐廳,呢度只要$348就可以食到多款海鮮、串燒同甜品🤩。一入到嚟,就見到海鮮檔擺放咗扇貝、帶子、魷魚🦑、鮑魚、生蠔🦪、沙白蜆、黃花魚🐟等等海鮮。另一邊有個大雪櫃放咗超多款式嘅串燒同肉類,有沙薑雞翼🐤、蒜蓉雞翼🐤、黑椒雞翼🐤、豬髀仔🍗、羊架🐑、叉燒🐷、豬頸肉🐷、雞皮🐤、鴨胸🦆、豬大腸🐷、芝士丸🍡、腸仔、菠蘿🍍等等。坐低座位後,店員會教我哋點樣燒大頭蝦同教我地用電爐,上層放海鮮下層燒串燒,然後就送上一碟燒白鱔俾我哋🐟,燒完外皮香脆 ,肉質Q彈,加埋甜甜嘅醬汁超好食呀😍!係度可以睇住大頭蝦喺水缸入面游嚟游去🦐,非常生猛。拎住冰桶喺出面加冰🧊同水💦,然後夾起大頭蝦放喺冰水入邊,凍暈佢之後就可以燒。燒完嘅大頭蝦外皮脆卜卜,肉質爽彈而且蝦頭有膏好正😋。🩵海鮮推介🩵▫️生蠔:加啲蒜蓉放喺生蠔上面燒🦪,燒完嘅生蠔仍然飽滿多汁!▫️鮑魚:燒之前記得將鮑魚同殼用鉸剪分開✂️,如果唔係燒嗰時會彈起身🙈!鮑魚新鮮識郁架,口感爽口彈牙,沾豉油食鮮甜味出晒嚟😍!▫️扇貝:扇貝最鍾意食有橙色膏🧡,加啲蒜蓉牛油🧈同豉油食,好好味。出面仲有粉絲拎,自製蒜蓉粉絲扇貝都得~🧡串燒

🩵海鮮推介🩵

🧡串燒推介🧡
▫️蒜蓉雞翼:雞翼蒜香味十足🧄,醃得夠入味,肉質嫩滑🐤。
▫️豬髀仔:豬髀仔厚肉所以燒嘅時間比較耐,但真係值得等👍🏻!甜甜嘅醬汁滲透入豬髀仔裏面,燒完香噴噴真係好滋味阿🐷~
▫️菠蘿:燒菠蘿超多汁🍍,非常香甜,做飯後甜品同解膩一流!

食完之後去甜品櫃食返杯雪糕做今餐完結~☺️🍨

📍 蝦蝦燒 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓
2024-04-10
前排系佐敦食過呢間🌟蝦蝦燒🌟之後,小妹-直對佢念念不忙,所以聽到佢荃灣分店可以無限時任食,梗係要過去會下佢喇😉今晚主角-✨生猛大頭蝦✨枱面隔離有個好大嘅水缸養住左好多好生猛嘅大頭蝦,唔使行出行入真係勁方便,想食幾多可以夾幾多,想唔新鮮都好難🤩新鮮大頭蝦隻隻都肉質爽滑又大隻,蝦膏多到爆出梨咁濟,唔食多幾隻都對唔住自己👊🏻加上店員refill得超快手,水缸長期處於常滿嘅狀態,唔使驚食食吓會冇晒蝦👍🏻👍🏻👍🏻值得大讚👍🏻👍🏻Btw,生猛大頭蝦逃走速度超級快,反應慢啲都捉唔住😛成功夾到手真係超有成功感🤟🏻(到手之後記得放落冰水度雪暈佢先至好燒丫,唔係佢會生蝦咁跳㗎😆)✨海鮮自助區✨冰枱上面放滿左超多海鮮,有鮑魚、生蠔、唔同品種既原條魚、魷魚、扇貝、帶子同蜆類...大路野都接近有齊哂,種類好豐富,啱晒我呢d海鮮愛好者😍✨串燒自助區✨又係勁多野揀,等我簡單講下先😆◽️豬有豬頸肉、豬仔脾、叉燒粒、排骨、豬扒、豬腩肉..最估唔到連豬大腸都有🫶燒到脆卜卜既豬大腸真係唔食唔得😁◽️牛有牛扒、牛肉粒、牛仔骨、金菇肥牛卷◽️羊有羊肉串同羊架,肥瘦適中唔太羶◽️雞包括左唔同口味嘅雞中翼、雞軟骨、雞皮、雞扒同雞肉串..除

今晚主角-✨生猛大頭蝦✨

✨海鮮自助區✨

✨串燒自助區✨

又係勁多野揀,等我簡單講下先😆

◽️豬

燒到脆卜卜既豬大腸真係唔食唔得😁

◽️牛

有牛扒、牛肉粒、牛仔骨、金菇肥牛卷

◽️羊

有羊肉串同羊架,肥瘦適中唔太羶

◽️雞

包括左唔同口味嘅雞中翼、雞軟骨、雞皮、雞扒同雞肉串..

除咗肉類之外,其他香腸類、什丸類、香菇同蔬菜類既款式又係超齊全,每款淺嚐-兩串都夠你飽到上心口🤣

小妹仲要實測過有好多款都好值得-再encore!真係要留定肚先好過梨食🤪

✨雪糕、飲品區✨

飲品區既多款飲品全部都可以無限𣈱飲,邊食邊飲-定唔會dry❣️

飲飽食醉仲可以用埋第二個胃去食埋唔同口味既雪糕同甜品,幫今餐做番個完美既收尾🤘🏻

🦐蝦蝦燒

港鐵荃灣站 B1出口
2024-04-19 66 瀏覽
.【 ✨荃灣流水蝦海鮮放題餐廳✨ 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 General Info 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▎菜式分類:#mayfoodie_放題 ▎地區分類:#mayfoodie_tsuenwan ▎人均消費:Ard HKD 350▎餐廳名稱及位置:📍 蝦蝦燒 (荃灣)📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 呢間流水蝦餐廳坐落喺荃灣,絕對係一個絕佳之地,特別適合鍾意享受海鮮同肉類嘅朋友。佢嘅招牌就係無限量供應海鮮,仲有好多款肉類任君選擇。唔止咁,飲品同甜品都俾你自由揀擇,絕對係個超級滿足嘅體驗!首先,我要講吓佢嘅海鮮無限量供應。佢嘅海鮮新鮮又多汁,真係令人驚嘆。你可以隨心所欲揀選各式各樣嘅海鮮,例如新鮮嘅大蝦、蟹腳同扇貝,保持住最佳嘅鮮味同質感。真係好鮮味啊!除咗海鮮,佢仲有好多款肉類可以揀。有好多種燒烤肉類可供選擇,例如嫩滑多汁嘅牛肉片同香烤雞翼,肉質鮮美,每一口都令人滿足。如果你鍾意燒烤風味,絕對要試吓佢哋嘅肉類選擇。至於飲品同甜品方面,佢真係好大方。你可以盡情飲飲品同食甜品,唔使擔心唔夠飲。佢嘅飲品選擇多元化,有果汁

【 ✨荃灣流水蝦海鮮放題餐廳✨ 】

▎菜式分類:#mayfoodie_放題
▎地區分類:#mayfoodie_tsuenwan
▎人均消費:Ard HKD 350
▎餐廳名稱及位置:
📍 蝦蝦燒 (荃灣)

▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬

至於飲品同甜品方面,佢真係好大方。你可以盡情飲飲品同食甜品,唔使擔心唔夠飲。佢嘅飲品選擇多元化,有果汁、汽水同埋啤酒,滿足唔同口味嘅需要。甜品方面,有蛋糕、布丁、雪糕等等,特別適合甜品愛好者。

總括而言,呢間流水蝦餐廳絕對係值得一試。海鮮新鮮美味,肉類多款可選,飲品同甜品任你揀擇。服務態度友善,環境舒適,價錢亦合理。如果你係海鮮同肉類嘅愛好者,呢度絕對係你嘅首選!

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

多謝睇到呢度🤓🙏

▎想睇下其他位於荃灣既餐廳推介?
👉👉👉 可以click #mayfoodie_tsuenwan

#mayworldoffood #foodie #hongkongfoodie #hongkong #kowloon #newterritories #worldoffood #yummy #delicious #comment #pleaselike #pleasefollow #hkig #ig #pleaselike #pleasesupport #香港 #香港美食 #食評 #請支持 #deliciousfood #cafe #food #foodcommentary
2024-04-18 81 瀏覽
蝦蝦燒都吾記得食過幾多次,每次來服務都keep住咁好,荃灣店係全港首間無限時流水蝦任食,3小時任食放題,好適合gathering傾偈食野,建議來之前book定位店員好細心介紹,教我哋怎樣凍暈蝦、怎樣處理鮑魚,因為鮑魚外殼直接放上燒會引起爆裂,所以鮑魚要特別剪出來才燒,店員十分細心體貼教我們怎樣剪好中意呢間餐廳選擇多海鮮種類多,有:新鮮鮑魚、貴妃蚌、扇貝、田螺、蠔圓、魷魚中意食海鮮的朋友一定要試,性價比大除左海鮮,仲有其他肉類🥩朋友特別欣賞有炸大腸🤣🤣🤣想食得開心,而且又坐得耐,一定要去試下呢間餐廳

好中意呢間餐廳選擇多
海鮮種類多,有:新鮮鮑魚、貴妃蚌、扇貝、田螺、蠔圓、魷魚
中意食海鮮的朋友一定要試,性價比大

除左海鮮,仲有其他肉類🥩朋友特別欣賞有炸大腸🤣🤣🤣

想食得開心,而且又坐得耐,一定要去試下呢間餐廳
2024-04-18 71 瀏覽
今次約咗荃灣搵男朋友食飯拍拖,男朋友去完泰國旅行食完燒海鮮,想喺香港再食。荃灣大鴻輝有蝦蝦燒,咁梗係要去訂枱食啦!😋🦐 男朋友入到去已經大讚空間大,有冷氣抽風系統好好,唔會有好大陣油煙味。又唔怕食到成身流哂汗。自助區有好新鮮嘅海鮮,唔單止睇落大件,食落好新鮮。有帶子,元貝,蠔,鮑魚等等。職員好好,仲有過黎幫手剪鮑魚。🦪🐚🦞坐低之後即刻夾蝦😎隻隻蝦都好生猛🦐坐低之後見到職員 原來會清左死了的蝦,確保食的都是新鮮🦐食完海鮮跟完就食肉,食左羊肉,豬大腸,菠蘿。最後就係食甜品!雪糕口味選擇都幾多,有阿波羅嘅雲呢拿🍦,朱古力🍫,益力多味道,甜甜地真係唔錯㗎!D到飲品選擇都係超級多,仲有無限量的燒酒提供,無糖嘅選擇亦都係好受歡迎!😋🍹食物同環境都好好,而且可以食足三個鐘,真係好抵食!4 月份仲有優惠,4人同行,生日的朋友就可以半價。🥳🎉

荃灣大鴻輝有蝦蝦燒,咁梗係要去訂枱食啦!😋🦐

食完海鮮跟完就食肉,食左羊肉,豬大腸,菠蘿。

2024-04-17 71 瀏覽
之前一直都好想試流水蝦🦐🦐任食,留意到原來荃灣大鴻輝都有一間,上網一睇,原來佢仲係全香港首間無限時,真係未去食都已經好興奮🤩我哋放咗工去食,放工時間真係建議一定要預訂,咁就唔使等好耐已經可以入座!個場地其實好大,一入到去就俾佢自助海鮮區吸引住,有好多唔同類型嘅海鮮,有帶子、扇貝、珍珠貝、魷魚、鮑魚同埋唔同嘅魚類,一定有一款啱你食🙆🏻‍♀️行到埋位,店員會好細心咁問你有冇食過,冇嘅話佢會慢慢介紹俾你聽應該點樣燒先啱,其中有個姐姐仲要非常好人咁整埋俾我哋睇點樣燒鮑魚💯 PS 依家每一位仲會送一串白鱔,味道非常好,同埋新鮮,一定要試吓🥰🥰之後就當然到全晚嘅主角流水蝦,一隻隻好生猛咁喺魚缸裏面,要成功夾到佢哋都真係需要一啲勇氣。店員會提你一定要擺落去冰水度凍暈哂佢哋先好拎去燒,如果唔係一定會跳到飛起😂😂其實除咗海鮮同埋流水蝦,自助區入邊都有唔同類型嘅肉類,例如雞軟骨,牛肉粒,金菇肥牛等等!一眾食肉獸見到都一定流晒口水🤤食完主食,咁當然係到甜品登場嘅時間。呢度甜品嚟講種類都算多。有阿波羅朱古力雲呢拿味道,亦都有香印提子雪條。最驚喜就係佢有豆腐味嘅雪糕,出面都真係幾難搵!😋整體覺得成間餐廳嘅安排都好

整體覺得成間餐廳嘅安排都好唔錯,抽風又非常好,差不多成場滿人都唔覺得煙霧彌漫同埋一大陣油煙味。店員亦都好細心咁解釋同埋教你點樣去燒。而且無論海鮮定係其他食物,refill嘅速度都係超級快,完全唔需要擔心俾人夾哂冇得食👍🏻👍🏻
好耐無黎過呢間任食bbq,而家巿道依然唔旺,星期六下午去到,全場4,5枱客,所以我都決定出post支持下,希望呢間做得住。先講重點既大頭蝦,自己活捉放入冰桶,等佢暈咗就可以燒。 隻隻新鮮,爽口彈牙,而燒既過程,自己落調味粉,有粗鹽,椒鹽,辣椒粉,同孜然粉。 出面亦可攞蒜蓉,葱,豉油,牛油等。除咗蝦,海鮮吧都有好多選擇,例如鮑魚,扇貝,帶子,生蠔,幾款海魚,魷魚,蜆。食完海鮮,去攞串燒都好正,除咗有大路既肉類外,豬大腸,咖哩魷魚,菠蘿等都好吸引,其實每樣食一次都好足夠。一次性既有每人一串既鰻魚。老實講,我係唔食鰻魚,但佢醃得好好味,所以我食到。可想而知都係幾好味。 而太肚餓既話,可以出去吧枱攞住啲燒蝦食下,仲有其他小食。環境方面十分乾淨企理,飲品種類亦多,啤酒都3,4款,有青島,有泰國象啤。埋單有8折,340蚊一位落樓。 見而家咁既生意額,真係希望大家多啲本地消費啦。

埋單有8折,340蚊一位落樓。

見而家咁既生意額,真係希望大家多啲本地消費啦。

2024-04-13
2024-04-15 105 瀏覽
- 荃灣|蝦蝦燒 -▪️流水蝦🦐有滿滿嘅大頭蝦喺魚缸,而且個魚缸就喺座位嘅隔離,可以隨時想食幾多就夾幾多,加上refill速度都快,唔使驚俾人夾晒。不過大頭蝦非常生猛,紮紮跳,要成功夾到都係一個挑戰😂 而夾咗之後就要放落冰水🧊,等佢哋暈咗先再燒▪️海鮮除咗大頭蝦,自助區亦都有好多其他海鮮可以揀,例如鮑魚、蠔🦪、蜆、扇貝、魷魚🦑,同埋唔同品種嘅魚🐟等,另外仲每人送咗一串鱔,整體每款都好新鮮▪️串燒🍢有超級多選擇,成三十幾四十款,仲要豬🐷、牛🐮、羊🐑、雞🐔、香腸、丸、菇🍄‍🟫、蔬菜🥬,全部都有另外,海鮮同串燒都可以自己調味。調味料區有豉油、泰式辣汁等醬汁,仲有葱、辣椒🌶️、蒜茸🧄、牛油🧈,而枱面亦都有粗鹽🧂、孜然粉、椒鹽,同埋辣椒粉,咁就可以試到唔同味,冇咁單調▪️飲品🧃、甜品🍨有多款罐裝飲品同紙包飲品選擇,包括汽水、果汁、茶等。而甜品同樣有唔少選擇,除咗有雪糕同雪條,最特別係有窩夫🧇,可以配雪糕食,甚至有提供香蕉🍌,可以自製香蕉船🙆🏻‍♀️p.s. 荃灣店依家做緊優惠,可以無限時任食,係全港首間,咁就唔使趕住食啦~.蝦蝦燒📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓📍佐敦白加士街10-24號永富大廈1
- 荃灣|蝦蝦燒 -

▪️流水蝦🦐