🌟餐廳:金滿樓📍地址:太子彌敦道789號健峰保險大廈地舖及1樓💰價位:~$100 - $200⏰營業時間:星期一至日07:00 - 22:30📱電話:23976633想食鑊氣小菜又可以坐得舒舒服服,朋友介紹我去位於太子嘅中菜酒家👉🏻金滿樓✨晚市除左提供各款鑊氣小炒,更有海鮮孖寶套餐及片皮鴨等佳餚,啱晒鍾意食中菜嘅我哋🥳🥳———————————————————🌟 海鮮及小菜孖寶🔹清蒸虎衫斑仔(約一斤)新鮮生猛虎衫斑仔蒸制既火喉及時間一流,皮滑肉香,而我魚身夠厚肉,入口滑順,配搭酒家自家制蒸魚醬油,鮮味十足,送飯一流🐠🐟🔹香蔥肉碎炒山藥小菜我哋就揀咗呢款香蔥肉碎炒山藥,健康之選!山藥份量十足,爽脆得黎又清甜,上層加入以香蔥炒香嘅肉碎,層次感十足👍🏻👍🏻🌟 果園咸香雞(半隻)惠顧晚市孖寶,更可用優惠價加購招牌果園鹹香雞半隻,性價比十足!新鮮雞肉質特別彈牙,口感一流,搭配薑蔥,更能提鮮,而且仲有雞腎雞潤等新鮮內臟,質素有保證😻😻———————————————————👅整體小總結「金滿樓」環境寬敞,裝修光鮮亮麗~晚市提供嘅菜餚款式眾多,主打晚市海鮮及小菜孖寶,價錢親民,用料新鮮,性價比十足,啱晒
🌟餐廳:金滿樓
📍地址:太子彌敦道789號健峰保險大廈地舖及1樓
💰價位:~$100 - $200
⏰營業時間:星期一至日07:00 - 22:30
📱電話:23976633

———————————————————
🌟 海鮮及小菜孖寶
🔹清蒸虎衫斑仔(約一斤)

🔹香蔥肉碎炒山藥

🌟 果園咸香雞(半隻)

———————————————————
👅整體小總結
「金滿樓」環境寬敞,裝修光鮮亮麗~晚市提供嘅菜餚款式眾多,主打晚市海鮮及小菜孖寶,價錢親民,用料新鮮,性價比十足,啱晒約埋屋企人/朋友嚟品嚐高水準既家常小菜!
2024-04-18
上星期同屋企人去左太子金門樓飲茶,茶樓有兩層,平日午市來到都幾full下,兩層都差不多滿座,都幾高人氣呀👍🏻,今次試試呢個午市套餐,一set有多款小食/點心/粉麵飯同小菜可選,仲有甜品送,都幾抵食呀🤗!🥢午市套餐368小食任選一款: 💛椒鹽白飯魚白飯魚炸得好香脆,加上椒鹽好惹味嘢未,做小食一流!點心任選三款:🦐窩夫蝦春卷以窩夫皮代替一般傳統春卷皮,好酥脆,入面包住彈牙嘅蝦肉,正呀!🧡蟹籽燒賣皇每次飲茶都必食燒賣,呢個燒賣皇大大粒,外皮薄透,內餡鮮香又飽滿,頂端仲鋪上粒粒蟹籽呢!❤️養顏棗皇糕呢度嘅棗皇糕有別於一般新年食到果般,而是好似發糕咁,加上紅棗肉,清甜又養顏呀!粉麵飯任選一款:🍲野菜海皇稻庭烏冬(窩)呢窩烏冬份量十足,配料亦好豐富,有鮑魚仔、蝦、蟹柳、雜菇、雜菇蕃茄、菜等,再配上彈牙嘅稻庭烏冬!精選小菜任選一款:🍆特級馬友茄子煲好有鑊氣,茄子又夠入味,加上特級馬友,更香口精選甜品:💜芋頭西米露當日甜品係芋頭西米露,芋頭切成小粒,好軟綿,而西米煮得晶瑩剔透,加上椰奶香,好正呀!
上星期同屋企人去左太子金門樓飲茶,
茶樓有兩層,平日午市來到都幾full下,
兩層都差不多滿座,都幾高人氣呀👍🏻,

🥢午市套餐368

小食任選一款:

💛椒鹽白飯魚
白飯魚炸得好香脆,
加上椒鹽好惹味嘢未,做小食一流!

點心任選三款:

🦐窩夫蝦春卷
以窩夫皮代替一般傳統春卷皮,好酥脆,
入面包住彈牙嘅蝦肉,正呀!

🧡蟹籽燒賣皇
每次飲茶都必食燒賣,呢個燒賣皇大大粒,
外皮薄透,內餡鮮香又飽滿,
頂端仲鋪上粒粒蟹籽呢!

❤️養顏棗皇糕
呢度嘅棗皇糕有別於一般新年食到果般,
而是好似發糕咁,加上紅棗肉,清甜又養顏呀!

粉麵飯任選一款:

🍲野菜海皇稻庭烏冬(窩)
呢窩烏冬份量十足,配料亦好豐富,

精選小菜任選一款:

🍆特級馬友茄子煲
好有鑊氣,茄子又夠入味,
加上特級馬友,更香口

精選甜品:

💜芋頭西米露
當日甜品係芋頭西米露,芋頭切成小粒,
好軟綿,而西米煮得晶瑩剔透,加上椰奶香,好正呀!
2024-05-23 0 瀏覽
因為公司的假日聚會,才知道原來太子有這個飲茶的好地方!點心的種類勁多,款式有新派的,也有傳統的。蝦多士!應該是舊派點心,但上碟時發現有點像咖啡室供應的那種多士,就是改良了的傳統點心。本是傳統的蝦餃燒賣,但因為這個靚靚木盒,令這個點心拼盤變得很有feel,有種日式食店的味道。而燒賣加了大大件鮑魚就成為了新派的點心。連甜品也很出色,這個綠煎軟餅出奇的好吃,芝麻的香,加上似是糯米糰子的質地,內裡應該是綠豆蓉餡,好味。
因為公司的假日聚會,才知道原來太子有這個飲茶的好地方!
點心的種類勁多,款式有新派的,也有傳統的。

2024-04-28
2024-05-17 93 瀏覽
之前有試過金滿樓嘅點心,今次黎試下晚市小炒。夜晚好多人,記得要book位。我哋直接嗌咗個二人餐,包含一個燒味、兩個小菜、一個海鮮、一個湯羹。✅豉油雞味道唔錯,有雞味,很嫩,仲帶有紅血絲。✅啫啫豬潤排骨煲,必試!豬潤唔係粉嫩的口感,好爽口。✅豉油皇炒大蝦,好鍾意個甜味,鹹鹹甜甜,同埋個蝦好大隻。✅椒鹽九肚魚,外脆內嫩,放入口中即刻融化。✅西湖牛肉羹,很鮮。但係希望可以問一問客食唔食芫荽,有啲人唔鍾意㗎嘛。
✅豉油雞味道唔錯,有雞味,很嫩,仲帶有紅血絲。
✅啫啫豬潤排骨煲,必試!豬潤唔係粉嫩的口感,好爽口。
✅豉油皇炒大蝦,好鍾意個甜味,鹹鹹甜甜,同埋個蝦好大隻。
✅椒鹽九肚魚,外脆內嫩,放入口中即刻融化。
2024-04-23 131 瀏覽
因为女儿在太子上学,今天刚好有空去送她去上学,之后跟工人姐姐在附近喝茶。被一家酒楼的玉树临风点心拼盘给吸引进去了。好特别果然跟图片中的一样,摆盘很漂亮,里面有五种点心(>,都是我喜欢的C再有黑鱼籽多士也是好好味C,香脆可口,满星星肠跟黑松露素菜球里面都是很多配料。健康好吃春卷更不用说外脆香甜可口,还有最后一个是伊面虽然不是龙虾,但是海虾一样甜美,伊面煮得刚好合适,不软不硬,我打包回到家吃都不软(,味道浓郁鲜美总的这次午餐很满意
果然跟图片中的一样,摆盘很漂亮,里面有五种点心(
>,都是我喜欢的C
再有黑鱼籽多士也是好好味C,香脆可口,
满星星肠跟黑松露素菜球里面都是很多配料。健康好吃
春卷更不用说外脆香甜可口,
总的这次午餐很满意

2024-04-11 164 瀏覽
这里不仅能满足你的味蕾,还能给你一场视觉和心灵的盛宴!人均300r左右,好划算!🍤上汤波士顿龙虾龙虾肉质鲜嫩,一口下去,汤汁四溢,是味蕾的狂欢。伊面底很挂汤,将这道菜的鲜美提升到了一个新的高度😍🦪豉油皇海虾老虎虾🦞与豉油皇的完美结合,每一口都是对传统美味的致敬。浓郁的口感,让人回味无穷。🦀姜葱焗海蟹海蟹的个头惊人,蟹膏蟹黄满满当当,姜葱的香气更是将蟹肉的鲜美发挥到尽典雅的装修,温馨的氛围,简直是聚会的好选择✨

🍤上汤波士顿龙虾
龙虾肉质鲜嫩,一口下去,汤汁四溢,

🦪豉油皇海虾

🦀姜葱焗海蟹
海蟹的个头惊人,蟹膏蟹黄满满当当,
姜葱的香气更是将蟹肉的鲜美发挥到尽

典雅的装修,温馨的氛围,简直是聚会的好选择✨
2024-04-09 181 瀏覽
有時候想去酒樓食中式晚餐🥢我就係太子揀咗間酒樓「金滿樓」試下佢地嘅「海鮮優惠二人世界」套餐💲598 🦐 ⭐️ 豉油皇海生蝦新鮮的海生蝦搭配豉油皇的醇香調味,口感鮮嫩多汁,肉質彈牙。⭐️ 醉香鮑魚醉香鮑魚好大隻,鮑魚肉質彈牙,散發出濃郁的醉香味道。沾點芥末豉油更好味。⭐️ 豉椒炒聖子炒香過的豉椒和香椒配上鮮嫩的聖子,非常惹味。聖子爽嫩彈牙。⭐️ 菠蘿咕嚕肉到酒樓一定要點菠蘿咕嚕肉。炸得香脆的豬肉粒被酸甜的咕嚕醬包裏著,酸酸甜甜,好開胃。⭐️ 奉送清炒時蔬一道健康而美味的配菜。生菜鮮脆。📍金滿樓 太子彌敦道789號健峰保險大廈地舖及1樓

⭐️ 豉油皇海生蝦
新鮮的海生蝦搭配豉油皇的醇香調味,口感鮮嫩多汁,肉質彈牙。

⭐️ 醉香鮑魚

⭐️ 豉椒炒聖子
炒香過的豉椒和香椒配上鮮嫩的聖子,非常惹味。聖子爽嫩彈牙。

⭐️ 菠蘿咕嚕肉

⭐️ 奉送清炒時蔬
一道健康而美味的配菜。生菜鮮脆。

📍金滿樓
太子彌敦道789號健峰保險大廈地舖及1樓

環境高雅,裝修風格溫馨而典雅,在這裡可以盡情享受與好友的聚會時光✨打造一場美味與高端的盛宴!🍤上湯波士頓龍蝦(伊面底)龍蝦一口吃下去很鮮甜的,配上濃郁的湯汁味道很鮮甜,大只又多肉!🦪豉油皇海蝦這道菜式是採用新鮮的老虎蝦🦞配以傳統豉油皇調味,口感濃郁鮮美♨️讓您的味蕾沈醉其中,不要錯過這道令人回味無窮的美食佳餚哦!🦀姜蔥焗海蟹半只海蟹有我手掌那麼大滿滿的蟹膏蟹黃迷了眼😍蔥🫚姜焗過後就更香了!🥗清炒時蔬搭配了多種蔬菜🥬清爽又營養👍
環境高雅,裝修風格溫馨而典雅,
在這裡可以盡情享受與好友的聚會時光✨
打造一場美味與高端的盛宴!

🍤上湯波士頓龍蝦(伊面底)

🦪豉油皇海蝦
其中,不要錯過這道令人回味無窮的美食佳餚哦!

🦀姜蔥焗海蟹
半只海蟹有我手掌那麼大
滿滿的蟹膏蟹黃迷了眼😍
蔥🫚姜焗過後就更香了!

🥗清炒時蔬
搭配了多種蔬菜🥬
清爽又營養👍
很久没见到生意这么好的香港本地酒楼了... 果然跟着local朋友吃不会出错😭晚市都很平诶,还免茶位费/加一‼️怪不得食客满座...大家是会吃的!人均两三百就可以在香港吃到高质海鲜✅推荐【海鲜宴 | 精选套餐】系列双人餐🉑自选4道菜👉🏻还送一盘时蔬人多的话选择四人套餐更划算(份量更大!)亲眼看到从水箱里打捞出活蹦乱跳的海鲜🦐包括不限于波士顿龙虾、海虾、鲍鱼、元贝、花螺、海蟹、蛏子、蚬、鱿鱼... 立马送入厨房🔪(已认证!真的很新鲜👍🏻〰️【上汤波士顿龙虾(伊面底)】面食星人的天选主食没错了!!!以鲜活的龙虾为主角🦞高温烹制精华浓缩在鲜美浓郁的高汤中虾肉细嫩Q弹,蛋白质含量好高的伊面也超级吸汁,吸溜一口满嘴留鲜啊🍜【醉香鲍鱼】“最高端的食材往往只需要简单的烹饪方式”这句话被印证的淋漓尽致... 鲍鱼又大又新鲜,冰镇口感很特别肉质厚实肥美,微微酒气回味无穷啊【蒜香粉丝蒸元贝】这家出品超级无敌好吃!还是因为选用的元贝新鲜度够吧粉丝吸收了海鲜精华后口感更鲜美啦啦啦【菠萝咕噜肉】能把这道经典粤菜做出精致花样感实属难得哈哈端上来的时候弥漫着一层白雾般的仙气还莫名提升食欲了🤤酸甜可口的开胃神菜!秒光盘!
很久没见到生意这么好的香港本地酒楼了...
果然跟着local朋友吃不会出错😭
晚市都很平诶,还免茶位费/加一‼️
怪不得食客满座...大家是会吃的!

人均两三百就可以在香港吃到高质海鲜
✅推荐【海鲜宴 | 精选套餐】系列
双人餐🉑自选4道菜👉🏻还送一盘时蔬
人多的话选择四人套餐更划算(份量更大!)
亲眼看到从水箱里打捞出活蹦乱跳的海鲜🦐
包括不限于波士顿龙虾、海虾、鲍鱼、
元贝、花螺、海蟹、蛏子、蚬、鱿鱼...
立马送入厨房🔪(已认证!真的很新鲜👍🏻
〰️
【上汤波士顿龙虾(伊面底)】
面食星人的天选主食没错了!!!
以鲜活的龙虾为主角🦞高温烹制
精华浓缩在鲜美浓郁的高汤中
虾肉细嫩Q弹,蛋白质含量好高的
伊面也超级吸汁,吸溜一口满嘴留鲜啊🍜

【醉香鲍鱼】
“最高端的食材往往只需要简单的烹饪方式”
这句话被印证的淋漓尽致...
鲍鱼又大又新鲜,冰镇口感很特别
肉质厚实肥美,微微酒气回味无穷啊

【蒜香粉丝蒸元贝】
这家出品超级无敌好吃!
还是因为选用的元贝新鲜度够吧
粉丝吸收了海鲜精华后口感更鲜美啦啦啦

【菠萝咕噜肉】
能把这道经典粤菜做出精致花样感实属难得哈哈
端上来的时候弥漫着一层白雾般的仙气
还莫名提升食欲了🤤
酸甜可口的开胃神菜!秒光盘!

📍金满楼(🚇太子地铁站E出口)
2024-03-20 192 瀏覽
今日同屋企人出去旺角行街,突然想去酒樓食飯飲茶,我哋就去了這間金滿樓食晚飯😊酒樓在二樓,心想要行樓梯,原來有電梯的,方便呀👍🏻 酒樓唔算好大面積,但枱與枱之間距離不錯,係舒適嘅距離。我哋點了海鮮宴-優惠2人套餐,$598包4款海鮮,全包茶芥加一。選擇都好多,有上湯波龍、醉香鮑魚、蒜香粉絲蒸元貝、椒鹽鮮魷等等。而我哋選擇了以下4款海鮮:上湯波龍(伊麵底)- 上湯龍蝦伊麵份量都算大碟,夠晒兩個人食。龍蝦肉好鮮味,配上上湯,更加鮮味,啖啖肉好爽呀。伊麵都好食,唔會太軟身,可以用筷子夾到嚟食,正呀😍薑蔥焗海蟹- 蟹剛好夠兩個人食,味道都唔錯,好有風味,似以前大排檔果啲風味👍🏻豉椒炒蜆- 醬汁做得好好味,每一隻蜆肉都沾有豉椒味,好食🤤白灼游水海蝦- 勁鮮味,原汁原味清蒸,有屋企風味👍🏻海鮮餐兩個人,五百蚊左右,算合理👍🏻

豉椒炒蜆- 醬汁做得好好味,每一隻蜆肉都沾有豉椒味,好食🤤

白灼游水海蝦- 勁鮮味,原汁原味清蒸,有屋企風味👍🏻

海鮮餐兩個人,五百蚊左右,算合理👍🏻
2024-03-16
路过看到好多人等位,楼上全部坐满,我跟朋友也来试试。吃完才知道这么火因为性价比挺高的!午市套餐🉑️自选1⃣️小食3⃣️点心1⃣️主食1⃣️小菜浓浓的鲍汁凤爪,软糯糯花生,凤爪入口即化,炖的好入味,胶原🈵️🈵️的心头好!waffle虾春卷:太有创意了!还没吃过窝夫做的春卷,表皮脆脆的,馅是Q弹鲜甜的虾肉配上亮晶晶的小星星,颜值也很高必点招牌蟹籽烧卖➕黑毛猪叉烧肠,点心全是纯手工现做,用料实在,味道好正荷香籠仔龍躉頭腩飯:端上来的时候惊呆了,满满一大盘,上面铺面了鱼肉!料太足,蛋炒饭用荷叶蒸完又想又糯,金灿灿的好诱人。配上开胃茄子煲,全部吃完😋
午市套餐🉑️自选1⃣️小食3⃣️点心1⃣️主食1⃣️小菜

2024-03-06
最近同朋友去咗太子呢間食中菜嘅酒樓晚飯, 整體感覺非常唔錯餐廳環境簡潔舒適, 有典型嘅中式裝潢, 氣氛亦都好舒服~~好適合同朋友聚餐或家庭聚會而且店員親切有禮, 服務周到~  要求有服務既呢道會令人幾滿意!!最值得讚既係店員會好細心咁留意客人需要, 不時會主動換碟成本餐牌有超多菜式選擇, 可以講話應有盡有除左單點之外, 我就俾佢地既套餐吸引左喇~~優惠2人世界: 全包茶芥加一 $598自由選擇4個菜式+奉送清炒時蔬13個可選菜式入面有多個係海鮮丫, 如果想食海鮮既朋友呢個餐岩晒!!最正係有貴價龍蝦伊麵, 超抵食呀!!!餐具全部都係公雞模樣, 好特別呢~~上湯波龍(伊麵底)上枱賣相好靚呀, 師傅將整隻龍蝦還原, 好有心思龍蝦大大隻, 啖啖肉~~肉質結實彈牙, 非常鮮甜伊麵吸收晒湯汁既精華, 好掛汁, 口感滑嫩彈牙薑蔥焗海蟹一整隻海蟹新鮮肥美~~肉質鮮嫩可口, 用薑蔥烹調超惹味!!成隻蟹又肉又汁係咁啜, 好滿足呀蒜香粉絲蒸元貝元貝大大粒, 蒸得剛剛好, 肉質鮮嫩多汁~蒜香味非常濃郁, 粉絲索晒D汁好正呢豉椒炒蜆蜆肉鮮甜, 完全冇沙~~豉椒鹹香味濃, 好惹味喔奉送清炒時蔬生菜炒得剛熟, 青青
最近同朋友去咗太子呢間食中菜嘅酒樓晚飯, 整體感覺非常唔錯

餐廳環境簡潔舒適, 有典型嘅中式裝潢, 氣氛亦都好舒服~~
好適合同朋友聚餐或家庭聚會

最值得讚既係店員會好細心咁留意客人需要, 不時會主動換碟
成本餐牌有超多菜式選擇, 可以講話應有盡有

除左單點之外, 我就俾佢地既套餐吸引左喇~~

優惠2人世界: 全包茶芥加一 $598
自由選擇4個菜式+奉送清炒時蔬
最正係有貴價龍蝦伊麵, 超抵食呀!!!

餐具全部都係公雞模樣, 好特別呢~~
上湯波龍(伊麵底)
上枱賣相好靚呀, 師傅將整隻龍蝦還原, 好有心思

龍蝦大大隻, 啖啖肉~~
肉質結實彈牙, 非常鮮甜

伊麵吸收晒湯汁既精華, 好掛汁, 口感滑嫩彈牙

薑蔥焗海蟹
一整隻海蟹新鮮肥美~~
肉質鮮嫩可口, 用薑蔥烹調超惹味!!
成隻蟹又肉又汁係咁啜, 好滿足呀
蒜香粉絲蒸元貝
元貝大大粒, 蒸得剛剛好, 肉質鮮嫩多汁~
蒜香味非常濃郁, 粉絲索晒D汁好正呢

豉椒炒蜆
蜆肉鮮甜, 完全冇沙~~
豉椒鹹香味濃, 好惹味喔
奉送清炒時蔬
生菜炒得剛熟, 青青綠綠, 口感鮮甜爽脆~~
奉送紅豆沙
紅豆沙煮得剛好, 紅豆軟爛, 甜度適中~ 果皮味道突出~
質感細膩滑順, 入口即溶

• 豉椒炒蜆
  • 蒜香粉絲蒸元貝
  • 薑蔥焗海蟹
  • 上湯波龍
周末长辈来香港旅游,在🍠挑来选去找了这家位于太子的粤菜餐厅✨果然没让我失望,被长辈夸疯了,说我真会选地方😆首先餐厅的环境非常高级典雅,装潢布置都让人觉得舒适又有品味🍽 菜品新颖有格调,尤其是长辈们喜欢的风格(我也喜欢😻)服务超级周到贴心,店员的服务态度不错~有种家的感觉😭🦞上汤焗波龙上等的波龙,香气无处不在,龙虾下面藏着伊面,上面淋满了金黄酱汁,虾的鲜香和汁的醇香相互交织,鲜香浓郁,肉质特别鲜甜,吃起来回味无穷葱姜焗海蟹🦀海蟹是意料之外的美味,螃蟹非常的新鲜~用葱姜爆炒激发出蟹肉的鲜甜~🦪豉汁炒蛏子豉汁炒的蛏子很有镬气,酱香味很浓~爽脆口感的蛏子很下饭,可以吃得出是新鲜的🦑椒盐鲜鱿鲜鱿外面的炸粉 脆得像吃薯片一样,但中间的鲜鱿却依然挺Q弹,这是个挺考验厨师手艺的技术活呀,难怪来这里都必点这个Tips:周末人有点多,想要喜欢💕的位置最好提前预定不然可能要排队🕠

🦞上汤焗波龙
葱姜焗海蟹🦀
🦪豉汁炒蛏子
🦑椒盐鲜鱿

最近因为去吃了泮利居,爱上了粤菜!!新年就带家人又去吃了金满楼,新年春节团圆饭很多人选择在这里用餐,🇭🇰local的最爱。中式茶楼,居然有买现做奶茶!🧋我真的爱了,我从来没有在茶楼里见过有奶茶,而且看起来很像内地茶颜悦色,但是因为春节我去的时候奶茶没开,只能下次试了再update。三个人点了四个菜,份量超多,最后还打包带走!🐟老虎斑这是让我爱上吃鱼的地方,蒸鱼的时间刚刚好,鱼是新鲜游水鱼做的(我对鱼的新鲜程度很敏感,一不新鲜马上能感觉出来),肉质紧致鲜甜,清蒸加酱油是我最爱的做法。当然他家还有好多海鲜,2楼就可以看到大大海鲜缸,大龙虾、各种品种的鱼等等。🥩菠萝咕噜肉这道菜摆盘很精致,酸酸甜甜的非常下饭。应该是用猪里脊做的,没有肥肉,肉紧致而不腻,菠萝香四溢。⭐️北菇红烧豆腐年夜饭必备的菜,也适合各种场合,酱汁比例刚好,豆腐吸满了红烧汤汁,又香又下饭。👍🥬马拉盏炒时蔬满满一大盆青菜,马拉盏的味道喜欢的人就会很喜欢,我真的很爱马拉盏,有点独特味道。这家酒楼一共有两层,也是分早中晚餐,早上就是早茶点心,晚上就是菜品。很适合家庭聚会,每到晚上都坐满席,请朋友吃饭也是不错之选。强烈推荐!!👍

三个人点了四个菜,份量超多,最后还打包带走!

🐟老虎斑

🥩菠萝咕噜肉

⭐️北菇红烧豆腐

🥬马拉盏炒时蔬

趁住新年同屋企人試咗呢間金滿樓食物質素唔錯 而且個價錢都幾抵我最鍾意食個粥 好棉好滑仲有個牛仔骨啖啖肉 好好味連隔籬枱個靚姨見到都問我係咩嚟嘅 跟住佢哋又嗌咗一份嗌咗勁多嘢食 結果食唔晒要外賣帶返屋企找數$350仲有找添推薦俾大家同埋都幾啱細路去 因為呢間仲會有奶茶嗰啲添正啊