2023-09-22 1298 瀏覽
由大圍站行六分鐘就到很方便,風車是一間酒吧餐廳,環境大坐得舒服,中央有水晶吊燈做裝飾有多個大電視📺播放球賽。今晚約了朋友在這裏吃晚餐,餐類選擇很多👍,有散叫也有套餐。💯芝士🧀大蘑菇黑松露意粉🍝$179素食首選,意粉🍝份量十足,大蘑菇好juicy配上芝士🧀好惹味,意粉汁加入濃郁嘅黑松露一上枱就聞到好香嘅味道,食慾大振🤤,意粉🍝有好多野菌吸收了creamy的醬汁口感唔錯。🫶👍💯😋紐西蘭肉眼扒🐮🥩$248五成熟肉眼扒🥩啱啱好,肉質嫩滑,大大快焦糖菠蘿🍍裡面勁juicy好甜🤤,伴菜沙律菜🥗用醋汁很開胃。👍🫶意式炒大蝦🦐薯仔🥔$108大蝦🦐大大隻好爽口新鮮,薯仔🥔唔會太硬也不會太淋,質感啱啱好👍,洋蔥同什菇吸收了醬汁很好味。👍💯🫶酒吧餐廳點少得兩杯飲品來襯托這一餐美味的晚餐。Carlsbery smooth Draught 🍺$58Cool Mint 🍹 $78Cool Mint🍹是一杯無酒精的飲品,配料有荔枝肉、薑汁汽水、新鮮薄荷葉和梳打水。雖然有薑汁汽水但加入了梳打水好好飲唔會太甜,有新鮮薄荷葉感覺很清新,荔枝肉爽口清甜,值得推薦!🫶💯💯💯

芝士🧀大蘑菇黑松露意粉🍝$179

紐西蘭肉眼扒🐮🥩$248

意式炒大蝦🦐薯仔🥔$108

酒吧餐廳點少得兩杯飲品來襯托這一餐美味的晚餐。
Carlsbery smooth Draught 🍺$58
Cool Mint 🍹 $78

2023-09-22
  • Cool Mint
  • 意式炒大蝦薯仔
  • 紐西蘭肉眼扒配焦糖菠蘿
  • 芝士大網菇黑松露意粉
2023-09-21 277 瀏覽
雖然大圍開左新商場,但新商場長期都好多人😵‍💫都係喺大街小巷入面搵食仲好啦😝今日就嚟呢間西餐試試佢~呢到嘅環境都好闊落,仲有兩部大電視,咁啱有球賽嘅話可以喺到睇波添😆食物同飲品都有幾多唔同嘅選擇~我係星期四嚟食,個happy hour時段去到3am🤣正呀!🥗三文魚凱撒沙律 - $99食主菜前,食返個清新嘅沙律開開胃😋沙律菜配上煙肉乾同麵包脆脆,口感好豐富👍🏻🍟炸魚薯條 - $118呢個炸魚薯條,可以排入我香港fish & chips TOP3‼️個炸魚大大舊,熱辣辣出爐好香脆。個炸皮好薄,唔洗擔心好厚粉👍🏻最緊要係個魚肉同炸皮唔會甩皮甩骨,炸得好靚👍🏻喺其他地方食,有時會見到啲炸魚係皮肉分離🫢呢個就完全冇呢個問題~🍖西班牙脆皮乳豬配彩椒汁 - $238呢個乳豬都非常出色👍🏻乳豬嘅肥膏同肉嘅比例啱啱好,加上個薄脆嘅乳豬皮,一啖咬落去嘅口感好有層次👍🏻首先食到香脆嘅外皮,然後啲油脂慢慢溶開,滲入個肉入面,令到舊肉好juicy😋🍺1664 Blanc - $65🍹Strawberry Colada - $78本身想飲酒,但第二日要返工😣正當我諗緊飲咩嘅時候,店員推薦我試試呢個mocktail~

🥗三文魚凱撒沙律 - $99

🍟炸魚薯條 - $118

🍖西班牙脆皮乳豬配彩椒汁 - $238

🍺1664 Blanc - $65
🍹Strawberry Colada - $78
本身想飲酒,但第二日要返工😣正當我諗緊飲咩嘅時候,店員推薦我試試呢個mocktail~真係出乎意料地好飲‼️唔使擔心呢個士多啤梨會好藥水味,我相信係落咗真嘅士多啤梨去打,所以士多啤梨嘅果香好出👍🏻酸甜嘅士多啤梨配上香滑嘅椰汁,一流!😋
結論:估唔到喺大圍嘅小巷,都可以搵到一間咁高質嘅西餐廳~唔單只係食物好食,飲品都好出色👍🏻
2023-09-21
  • Strawberry Colada
  • 西班牙脆皮乳豬配彩椒汁
  • 炸魚薯條
2023-09-17 224 瀏覽
今日再去左大圍圍方行街,因為落左幾日雨,所以行室內就唔洗濕身,行到晚餐時間,打算食晚餐,行到附近睇到風車餐牌上有波士頓龍蝦意粉馬上就座風車位於大圍積存街46-56D號葵偉樓地下C舖由大圍站行6分鐘就到餐廳正中間有水晶吊燈做裝飾,散發光芒門外有英超比賽時間餐廳有多個大電視播放球賽餐廳門口張貼了好多餐牌同比賽時間表午餐,下午茶,晚餐,外賣飯盒餐廳係長方形,有好多座位,可以容納好多人睇波賽今晚黎到大約晚上6點 餐廳晚餐由下午5點半供應頭盤有露荀柏爾馬火腿沙律/香煎阿拉斯加蟹肉餅/煙燻鴨胸沙律/意式炒大蝦薯仔香煎阿拉斯卡蟹肉餅非常特別,就叫呢個❤️主菜有乳豬,肉眼,羊,春雞,比目魚,波士頓龍蝦意粉我叫左龍蝦意粉蟹餅超厚蟹肉好多鮮味底下有塊多士非常喜歡❤️波士頓龍蝦意粉芝士面焗得相當漂亮啖啖肉彈牙有水準👍意粉有菇菜整個配搭非常均衡飲品叫左mojito薄荷葉清香青檸清爽飲時酒味濃真材實料👍❤️餐廳現在做緊叫2個pizza加$88 有2杯1664認真抵飲或者星期一至日午餐時間可以加$78飲香港友啤酒餐廳非常用心服務好美食多👍9
馬上就座
風車位於大圍積存街46-56D號葵偉樓地下C舖
由大圍站行6分鐘就到
餐廳正中間有水晶吊燈做裝飾,散發光芒
門外有英超比賽時間
餐廳有多個大電視播放球賽
餐廳門口張貼了好多餐牌同比賽時間表
午餐,下午茶,晚餐,外賣飯盒

餐廳係長方形,有好多座位,可以容納好多人睇波賽

今晚黎到大約晚上6點
餐廳晚餐由下午5點半供應
頭盤有露荀柏爾馬火腿沙律/
香煎阿拉斯加蟹肉餅/
煙燻鴨胸沙律/
意式炒大蝦薯仔

香煎阿拉斯卡蟹肉餅非常特別,就叫呢個❤️

主菜有乳豬,肉眼,羊,春雞,比目魚,
波士頓龍蝦意粉

餐廳非常用心
服務好
美食多👍

2023-09-17
屋企附近發現呢間酒吧餐廳 喺大圍住咗咁多年都未食過 今晚就試試佢,2個人 點了1份前菜 2份主菜 🦀香煎阿拉斯加蟹肉餅(2件) $128Alaska Crab Cake明顯自家製作 每啖都充滿絲絲蟹肉 煎香兩面 鮮味又香口 配上脆卜卜法包片 有驚喜的前菜🐑寶雲酥焗羊扒 $248Lamb Rack with Provencal Style羊架上塗了香草 芥末醬同麵包糠烤焗,一上枱已經聞到好香,火候控制啱啱好 表面烤得微微焦脆 切開時羊架心依然粉嫩粉嫩 充滿肉汁同羊脂香,調味出色🐟比目魚配紅椒汁 $199Panfried Halibut with Bell Pepper Sauce魚皮輕脆 魚肉嫩滑,紅椒汁口感輕爽 食完唔會有油膩感🍏Apple Mojito $78青蘋果+青檸+薄荷葉+梳打水調制而成既mocktail,聽日要返早 唔敢點太多酒類,甜甜香香嘅蘋果味 微微酸加上薄荷,成杯都好fresh好爽口,啱我口味🍺Yau Lager 500ml $58見到beer list 原本第一眼係1664,原來呢度有YAU LAGER 唔使諗 即刻揀左佢🍻*伴碟沙律全部用上陳醋而唔係芝麻醬;薯仔沙

🦀香煎阿拉斯加蟹肉餅(2件) $128
Alaska Crab Cake
香煎阿拉斯加蟹肉餅

🐑寶雲酥焗羊扒 $248

🐟比目魚配紅椒汁 $199
魚皮輕脆 魚肉嫩滑,紅椒汁口感輕爽 食完唔會有油膩感

🍏Apple Mojito $78
Apple  Mojito

🍺Yau Lager 500ml $58

*伴碟沙律全部用上陳醋而唔係芝麻醬;薯仔沙律都有悉心調味 唔係頹用蛋黃醬,有誠意有驚喜 讚👍🏻

*位置寬敞 坐得舒服

*營業時間到凌晨,啱晒我呢啲夜鬼去飲兩杯 食個宵夜;多部電視 有⚽️足球賽事日子都會直播

*有好多款下酒小食

*原來2人set有promotion, 早知買左先入去食
2023-09-14
香煎阿拉斯加蟹肉餅
Apple  Mojito
  • Apple Mojito
2023-09-08 186 瀏覽
風車係大圍一間西餐廳,今次就試左前菜巴哈馬火腿沙律同粟米湯,以及主食All day breakfast同雜扒餐。首先,我要講講風車嘅前菜。巴哈馬火腿沙律係一個非常開胃嘅選擇。呢個沙律以新鮮蔬菜同巴哈馬火腿為主要材料。火腿嘅咸香味同沙律醬嘅酸甜味互相融合,帶出一種獨特嘅風味。沙律中嘅蔬菜新鮮爽口,增加咗口感同層次感。整個菜式色彩鮮豔,令人食慾大增。粟米湯係另一款前菜,特色係濃郁嘅粟米味道,帶有一種自然嘅甜味,好適合作為前菜開胃。而主食方面,All day breakfast係風車嘅招牌菜式之一。呢個菜式提供一個豐富既早餐選擇。佢包括黑松露炒蛋、煙肉、香腸、同牛角包。炒蛋煮得恰到好處,蛋黃滑嫩,好重黑松露香。煙肉帶有一種濃郁嘅煙燻味道。香腸肉汁豐富。薯餅酥脆外軟內熱,口感極佳。整個All day breakfast提供多種口味同質感,滿足不同早餐喜好。最後,雜扒餐係風車另一款受歡迎嘅主食。呢個餐式包括烤牛扒、雞扒同豬扒,配以燒汁同同意粉。牛扒烤得恰到好處,外焦內嫩,肉汁豐富。雞扒煎至金黃色,肉質嫩滑多汁。豬扒煎至酥脆。燒汁醬汁濃郁,提升咗肉味。整個雜扒餐提供多種肉類選擇,令人可以享受不同口

最後,雜扒餐係風車另一款受歡迎嘅主食。呢個餐式包括烤牛扒、雞扒同豬扒,配以燒汁同同意粉。牛扒烤得恰到好處,外焦內嫩,肉汁豐富。雞扒煎至金黃色,肉質嫩滑多汁。豬扒煎至酥脆。燒汁醬汁濃郁,提升咗肉味。整個雜扒餐提供多種肉類選擇,令人可以享受不同口味同質感。

咁我哋就叫咗兩杯咖啡,咁佢就送埋兩粒雪糕糯米糍做甜品。成個體驗好滿足。
2023-08-28 187 瀏覽
去咗附近嘅商場行街,跟住就去咗呢度野食。星期日夜晚都幾多人,有人睇波飲酒,好有氣氛。另外侍應都幾趣緻😃咸豬手🐷 :熱辣辣脆卜卜,好大隻,啲皮好好味😳自私切走啲肥膏,跟住就成塊食落口,罪惡感都少啲😏 豬手啲肉好多,軟林有口感~因為係鹹豬手,所以都有啲咸道,而側邊就有個BBQ醬,係比較甜嘅,可以中和一下啲薯條同埋沙律都幾好黑松露意粉:又好隻啡菇好入味,面頭仲有啲芝士,黑松露味豐富,份量岩岩好~Asahi🍻 9點仲有happy hour, truly happy!

咸豬手🐷 :熱辣辣脆卜卜,好大隻,啲皮好好味😳

啲薯條同埋沙律都幾好

踩完單車,就一齊發掘下大圍有咩食啦!今日就帶大家食西餐~超抵嘅無限時happy hour🫡仲有波睇⚽️一於同frd飲杯啤啤佢🍻🌟三文魚凱撒沙律 $99三文魚大大嚿,好厚肉!餐廳用羅馬生菜做沙律底,再配上特製沙律醬同巴馬臣芝士,食落淡淡蒜味,沙律大份足料🫶🏻🌟芝士大蘑菇黑松露意粉 $179呢個真係誠意之作🥰面頭嘅芝士大蘑菇好juicy,配上拉到絲嘅芝士,肥但滿足❤️個意粉汁加入濃郁嘅黑松露,仲有淡淡嘅高湯味,creamy到令每一條意粉都掛滿汁!🌟西班牙脆皮脆豬配彩椒汁 $238乳豬皮好脆,仲係半肥瘦,食落軟淋,簡直係入口即溶!有兩款汁提供,一款似食tacos入邊嘅醬汁,另一款係中餐嘅乳豬醬~仲有薯仔沙律作配菜,幾特別🫶🏻🍸Apple Mojito $78frd話要揸車唔同我啤啤佢🥺就嗌咗無酒版嘅Mojito, 餐廳加入大量蘋果粒同埋果味糖漿,保留Mojito嘅清新同時帶有淡淡嘅蘋果果香❤️🥃Whiskey Sour $88竟然有呢杯!係少有唔甜嘅Cocktail~ 餐廳將酒味同酸味中和得好好🫶🏻總結嚟講,嘢食有質素同份量,樣樣都好大份!同埋仲有無限時happy hour做🤪會想返嚟飲啤酒睇波,

🌟三文魚凱撒沙律 $99

🌟芝士大蘑菇黑松露意粉 $179
芝士大蘑菇黑松露意粉

🌟西班牙脆皮脆豬配彩椒汁 $238
西班牙脆皮脆豬配彩椒汁

🍸Apple Mojito $78

🥃Whiskey Sour $88
Whiskey  Sour

總結嚟講,嘢食有質素同份量,樣樣都好大份!同埋仲有無限時happy hour做🤪會想返嚟飲啤酒睇波,環境好正🫶🏻
芝士大蘑菇黑松露意粉
西班牙脆皮脆豬配彩椒汁
Whiskey  Sour
2023-08-23 175 瀏覽
因為大圍而家開咗新嘅商場,所以今次同朋友一齊行街。碰巧遇到一間隱世西餐舖,見到價錢都幾抵食,所以去試吓。總體來講我地覺得環境坐得幾舒服,坐耐啲都冇問題,嘢食抵食兼大份!南瓜湯南瓜湯入面有綿密既南瓜蓉 鹹鹹甜甜 隔離塊蒜蓉多士脆得黎唔硬豬扒包抵食夾大件 包上面仲有加黑白芝麻提升香氣 薯條食到最後仲係脆既 沙律菜配黑醋清新開胃。同朋友一人一半份量就啱啱好啦。牛脷配意粉平時食開嘅牛脷,好多時煮得唔好就會好難咬。但係呢一間整得好林又入味,配上佢哋嘅秘製醬汁好好味。而且份量都好多有成五六塊,唯一美中不足嘅係意粉煮得有少少硬,如果再軟身少少就好啦!焦糖咖啡嗌佢哋嘅lunch set可以加$15就可以升級做特飲。今次就嗌咗焦糖咖啡,咖啡味好香,上面嘅奶泡都打得幾綿密,雖然係焦糖咖啡,但係飲落嘅甜度都啱啱好,飲咖啡最驚佢太甜。

南瓜湯

豬扒包

牛脷配意粉

焦糖咖啡

2023-08-20 158 瀏覽
好耐無二人世界,近近地落大圍搵野食~黎度呢間風車,入到去見到大大盞水晶吊燈,室內裝修好有復古懷舊feel,仲帶點浪漫咁!非常適合撐枱腳! 1. 德國咸豬手 $188熱騰騰咁拎出黎,見到咁大隻豬手真係呆左,真心冇諗過咁大隻!超超超抵食! 而且表皮焦香酥脆,咸香味適中,肉質嫩滑,而且唔會太乾身! 仲要配埋薯條,真係大件夾抵食!!2. Parma Ham Pizza $159Parma Ham 份量算多,Pizza嘅餅底好似餅乾咁非常脆口,係我最愛嘅餅底! 3. 煙燻鴨胸沙律 $99鴨胸比我想像中油膩感唔重,而且配埋沙律菜食係好夾! 4. Apple Mojito $78 以蘋果,青檸,薄荷葉及梳打製成~味道好fresh, 跟豬手好夾! 5. Strawberry Colada $78以士多啤梨,椰子奶,鮮奶及菠蘿汁製成~ 好有少女感嘅飲品,而且帶有初戀嘅感覺😆 整體黎講呢間餐廳真係好抵食,而且味道唔錯,性價比高~
好耐無二人世界,近近地落大圍搵野食~

1. 德國咸豬手 $188
仲要配埋薯條,真係大件夾抵食!!

德國咸豬手

2. Parma Ham Pizza $159

Parma Ham Pizza

3. 煙燻鴨胸沙律 $99
鴨胸比我想像中油膩感唔重,而且配埋沙律菜食係好夾!

煙燻鴨胸沙律

4. Apple Mojito $78
以蘋果,青檸,薄荷葉及梳打製成~
味道好fresh, 跟豬手好夾!

5. Strawberry Colada $78
以士多啤梨,椰子奶,鮮奶及菠蘿汁製成~
好有少女感嘅飲品,而且帶有初戀嘅感覺😆

Strawberry Colada

整體黎講呢間餐廳真係好抵食,而且味道唔錯,性價比高~

德國咸豬手
Parma Ham Pizza
煙燻鴨胸沙律
Strawberry Colada
2023-07-08 548 瀏覽
「風車」的外觀設計獨特,有著一個巨大的風車造型,非常引人注目。「風車」主打燒烤料理,提供各種不同種類的肉類和海鮮。他們的燒烤食材新鮮,質量上乘。我品嚐了他們的牛肉串和魚肉串。牛肉串肉質鮮嫩多汁,入口即化,散發著濃郁的香氣。魚肉串烤得剛剛好,外皮酥脆,內裡保持著魚肉的鮮甜。他們的燒烤技術獨到,能夠將食材烤得恰到好處,保持著原有的口感和風味。除了燒烤,「風車」還提供各式各樣的配菜和湯品。他們的配菜豐富多樣,如沙拉、炒麵和炒飯等。我品嚐了他們的涼拌黃瓜沙拉,清爽可口,是燒烤的絕佳搭配。他們的湯品也很出色,如酸辣湯和豆腐湯等。湯品口味濃郁,充滿著各種香料的香氣,令人回味無窮。

2023-06-24
2023-07-01 488 瀏覽
如果想三五知己相聚,這絕對是一個好地方。老闆熱情招呼,再配上用心烹調的食物,好多食物值得推介,例如鵝肝,牛扒,白酒煮蜆,,墨西哥脆餅,西班牙乳豬,都是必食推介。
如果想三五知己相聚,這絕對是一個好地方。

• 西班牙脆皮乳豬配彩椒汁
  • 流心藍芝士牛肉漢堡
  • 意式辣肉腸炒大蝦
  • 白酒煮蜆
2023-06-19 500 瀏覽
餐廳中午係cafe, 晚上搖身一變成為bar🤭中午有lunch set都幾抵食!!首先有得揀前菜——沙律或者餐湯沙律有啲黑醋汁,酸酸甜甜幾開胃🤤調味好好,啱啱好!風車辣醬燒春雞🐥👍🏼春雞好幼嫩好滑!一咬就咬到!唔會好濃味好喊,淡淡的辣味,唔食辣嘅人都食到,雞皮都好脆口🙆🏼‍♀️風車特色牛肉漢堡🍔好豐富!!首先漢堡好足料!肉味香濃肉汁多,仲有脆口漢堡包,好夾薯條脆卜卜😍欣賞呀!岩晒我呢個薯條控凍latte同水果茶都好岩飲🫶🏼大大杯
餐廳中午係cafe, 晚上搖身一變成為bar🤭
中午有lunch set都幾抵食!!

首先有得揀前菜——沙律或者餐湯
沙律有啲黑醋汁,酸酸甜甜幾開胃🤤
調味好好,啱啱好!

風車辣醬燒春雞🐥👍🏼
春雞好幼嫩好滑!一咬就咬到!

風車特色牛肉漢堡🍔

薯條脆卜卜😍欣賞呀!岩晒我呢個薯條控

凍latte同水果茶都好岩飲🫶🏼大大杯

• 流心藍芝士牛肉漢堡
2023-06-13 486 瀏覽
好少係大圍食野,今次由住大圍嘅朋友帶我食,朋友知我唔飲酒,但唔知點解都帶我去酒吧…最後佢話因為可以傾耐啲計我地6點幾7點去到,暫時得我地一枱,去到8點幾就開始多人我同朋友叫左啲小食同兩個main露荀巴馬火腿沙律可能我食唔慣太鹹,食左一塊其他都比晒朋友……大蝦薯仔蝦三大隻,幾爽口不過我鍾意下面啲薯仔粒多啲,每舊薯仔都有汁包住露荀雞卷雞卷一條可分到4大件,驚喜嘅係雞肉一啲都唔韌,咬落口感唔錯,易咬,入味但唔會太鹹雞卷仲有配薯角,薯角好似加左芝士,不過食落又唔會好膩,薯粒比較軟身 口感比較淋身!肉眼扒配焦糖菠蘿肉眼扒望落有啲失望,因為樣子一般,但其實食落都唔錯,面頭黑黑地但食落又唔多覺有燶味,肉質唔霉唔韌,易咬面頭仲有一小舊燒過嘅菠蘿……
我地6點幾7點去到,暫時得我地一枱,去到8點幾就開始多人

我同朋友叫左啲小食同兩個main

露荀巴馬火腿沙律
可能我食唔慣太鹹,食左一塊其他都比晒朋友……

大蝦薯仔
蝦三大隻,幾爽口
不過我鍾意下面啲薯仔粒多啲,每舊薯仔都有汁包住

露荀雞卷

肉眼扒配焦糖菠蘿
面頭仲有一小舊燒過嘅菠蘿……

2023-06-08 377 瀏覽
今日我同女朋友去咗呢間西式餐廳,食咗兩個午餐set,幾有趣我哋嘅前菜有一個煙三文魚沙律同羅宋湯。啲三文魚鹹度啱啱好,肉質ok,配上啲新鮮脆嘅沙律菜,幾開胃!羅宋湯好香,好多料主菜有一個all day breakfast同一個蜜糖芥茉烤春雞。啲早餐有煙肉、香腸、黑松露炒蛋,牛角酥。啲食材新鮮,配搭得恰到好處,味道唔錯。啲蜜糖芥茉烤春雞都好好味,啲肉嫩,啲芥茉醬汁配意粉令味道更多層次我哋飲咗一杯荔枝梳打同一杯latte。啲荔枝梳打清爽,啲latte都有拉花好香濃,可以叫總括而言,呢間風車餐廳好正啊!啲食物質素高,味道好豐富,真係好食!啲服務員都好友善,環境舒適,啱睇波,好啱嚟搵個地方食午餐。我會好樂意推介比我哋嘅朋友同埋家人嚟呢到試下啊!
今日我同女朋友去咗呢間西式餐廳,食咗兩個午餐set,幾有趣

同朋友踩完單車就留係大圍覓食咁啱見到呢間成條街裡面比較突出嘅餐廳🤣係間好有feel嘅餐廳可以食「燭光晚餐」皆因一坐啲侍應哥哥就派蠟燭燈燈比我地成間餐廳啲客都有講有笑氣氛好好芝士大網菇黑松露意粉呢個意粉外表同一般意粉無分別但食落都比佢嘅濃郁嚇親黑松露嘅味道同芝士白醬融合得好好每條意粉都可以沾上醬汁而意粉口感又唔會變得太溶爛配合埋大網菇嘅香氣呢兜上檯5分鐘就被分食完畢🙈西班牙辣肉腸爆炒魷魚鬚朋友係好鍾意食魷魚嘅人但我又唔想食辣於是又問侍應哥哥可摸耳唔要辣🤣估唔到西餐都接受customise 勁開心魷魚炸得酥脆 炸漿唔會過厚就算凍左都可以食到酥脆香口裡面嘅魷魚keep到彈牙嘅口感而且份量好多 兩個女仔食可能會食唔曬烤蘆筍煙肉雞卷呢碟雞卷配搭左片狀薯仔而且食落每一個item配左唔同嘅source我覺得有種食緊牛扒專門餐廳嘅汁咁雞卷本身雞肉軟嫩 唔會柴而煙肉就係成個雞卷嘅鹹味來源令個調味啱啱好 唔會令成舊嘢重鹹見到餐廳有做啲關於酒嘅promotion 😂唔怕第二日返唔到工嘅 好適合同朋友黎坐下!
同朋友踩完單車就留係大圍覓食
咁啱見到呢間成條街裡面比較突出嘅餐廳🤣
係間好有feel嘅餐廳
可以食「燭光晚餐」

皆因一坐啲侍應哥哥就派蠟燭燈燈比我地

成間餐廳啲客都有講有笑氣氛好好