餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2024-04-19 485 瀏覽
鍾意食餃子嘅餃控們可能都食過呢間餃子店,佢哋越開越多分店,近排發現屋企附近都就嚟開😍 今次去咗中環店,試咗兩款餃子,仲有雲吞,餃子大大隻,好有滿足感!🔸至尊松茸豬肉餃 $80(8隻)呢度嘅招牌餃,必叫!雖然比其他款式餃子貴,但用料靚同好足料,都值呢個價!松茸餃湯餃跟咗一碗狀元九鼎湯,餃子係灼熟,湯另上,所以餃子皮仍然保留到個煙韌度,唔會腍晒!豬肉餡好多,食到啖啖松茸味,感覺好健康又夠飽!點埋松茸醬一齊食更加滋味!個湯感覺比另一間分店淡啲,濃啲更好飲~🔸香煎軟心芝士餃 $58 (7隻)呢度嘅芝士煎餃都好好味!食到好多芝士🧀,入面仲有粟米增加口感!餃子皮煎得香脆,又唔算好油膩👍🏻🔸重慶鮮肉雲吞 $44 (12隻)揀咗小辣,雲吞係細細隻,餡有豬肉同木耳,加埋辣辣地嘅湯一齊食,幾惹味!🔸上湯松茸時蔬 $35食得健康啲叫咗個菜,菜心大大條,幾鮮甜~ 🔸蜂蜜檸檬薏米水 $28/支足料好飲,微甜,加咗檸檬幾開胃~

🔸至尊松茸豬肉餃 $80(8隻)

🔸香煎軟心芝士餃 $58 (7隻)

🔸重慶鮮肉雲吞 $44 (12隻)

🔸上湯松茸時蔬 $35
食得健康啲叫咗個菜,菜心大大條,幾鮮甜~

🔸蜂蜜檸檬薏米水 $28/支
足料好飲,微甜,加咗檸檬幾開胃~

• 香煎軟心芝士餃
  • 至尊松茸豬肉餃
  • 重慶鮮肉雲吞
  • 蜂蜜檸檬薏米水
【中西區】【餃掂手工餃子專門店】講到香港夜繽紛,其中一個指標就係蘭桂坊,我同真正哥去到呢頭,發現都幾熱鬧,喺威靈頓街搵嘢食都唔容易。我哋最後去咗呢間喺扶手電梯嗰邊嘅餃子店,好似都有人介紹過,我哋都試吓。以黑白松露合製而成嘅龍鳳松茸餃係佢哋招牌菜,好似好吸引。首先試 $92 嘅八隻「龍鳳松茸雙湯餃」,佢配個「狀元九鼎湯」,松露味香而不濃,個湯都係,好啱我呢啲食得冇咁濃味嘅人。跟住試 $58 七隻嘅「壽喜燒牛肉餃」,好香好有味,但係又唔會食到膩嗰隻,好神奇。佢嘅餃子都係有個特色,就係唔會好濃味。試埋 $68 十隻煎「元貝豬肉餃」,乾瑤柱、芹菜、金針菇、豬肉製成嘅餡,口感好豐盈,好食。嘢飲我試 $20 嘅「自家製山楂雪梨水」,有山楂片、雪梨、甘草、冰糖、麥芽喺裡面,清潤解渴。真正哥就飲 $10 嘅「可口可樂」,夾埋 $248,係絕對唔貴。。。(地址:中環威靈頓街55號地舖)@nomnomdumpling#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #dessert #foodpics #f

(地址:中環威靈頓街55號地舖)

@nomnomdumpling

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am中西區 #中環 #香港 #餃掂手工餃子雲吞專門店 #nomnomdumpling #餃掂手工餃子專門店 #餃掂 #手工餃子 #餃子店 #龍鳳松茸雙湯餃 #狀元九鼎湯 #壽喜燒牛肉餃 #元貝豬肉餃 #自家製山楂雪梨水 #可口可樂 #龍鳳松茸餃 #1am1342 #1ambackup
2024-04-02
  • 龍鳳松茸雙湯餃
  • 狀元九鼎湯
  • 壽喜燒牛肉餃
  • 元貝豬肉餃
  • 自家製山楂雪梨水
2024-05-05 56 瀏覽
中環餃掂松茸飄香,滋補養顏龍鳳松茸餃是必點!!這款餃子以白松露和黑松露為餡料,松露香氣濃郁,搭配鮮嫩多汁的豬肉,口感層次豐富,個人超愛白松露的說!!。跟餃的狀元九鼎湯是餃掂的招牌湯,以粉葛、順德活鯪魚、香山活鯽魚等十多種食材熬製而成,湯頭濃郁,滋補養顏, 有家的味道。除了招牌的松茸餃,韮菜豬肉湯餃和元貝豬肉湯餃也非常值得一試。湯餃皮薄餡多,湯汁鮮美,一口咬下去,鮮甜的湯汁在口中爆發,-另外小食大推蔥味酸辣雲耳, 雲耳口感爽脆, 清爽開胃,酸辣的味道刺激味蕾。餐後再來一杯自家製山楂雪梨水,酸甜解渴,餃掂的菜品用料新鮮,製作精良,味道出眾,會再回訪~#香港 #中環 #餃掂 #美食 #廣東菜 #湯餃 #小吃
中環餃掂松茸飄香,滋補養顏

龍鳳松茸餃是必點!!

個人超愛白松露的說!!。

跟餃的狀元九鼎湯是餃掂的招牌湯,

湯餃皮薄餡多,湯汁鮮美,一口咬下去,鮮甜的湯汁在口中爆發,

另外小食大推蔥味酸辣雲耳,

雲耳口感爽脆, 清爽開胃,酸辣的味道刺激味蕾。

餐後再來一杯自家製山楂雪梨水,酸甜解渴,

餃掂的菜品用料新鮮,製作精良,味道出眾,會再回訪~

#香港 #中環 #餃掂 #美食 #廣東菜 #湯餃 #小吃
2024-05-03 52 瀏覽
如果要在中環吃餃子的話,我一定會推薦這間!🔅龍鳳松茸雙煎餃($9️⃣8️⃣)老實說,單看價錢並不算很便宜,但是!松茸放在餃子裏面真的很香,而且這款餃子是包含了2款松茸,黑松露味尤為突出。喜歡松露的話,一定要試吓。🔅粟米豬肉湯餃($4️⃣6️⃣)這個價錢就平一半,一共有7隻。如果是湯餃的話,餃子感覺上更加飽滿和多汁。建議配搭辣菜甫一起吃,更加惹味。🔅四川涼皮($3️⃣3️⃣)這個我和朋友都搶著吃!比平時吃的涼皮更薄更彈牙更煙韌。醬汁亦調校得很惹味,辣辣的更開胃。🔅山楂雪梨水($2️⃣8️⃣)自家製必試!不會太甜,但用料十足,又健康又好喝。如果和朋友來吃的話,建議大家點一款湯餃和一款煎餃,各有風味,而且這家的湯底亦很讚,當日有見到客人專門外賣淨湯🤣,相當受歡迎。
如果要在中環吃餃子的話,我一定會推薦這間!

🔅龍鳳松茸雙煎餃($9️⃣8️⃣)

🔅粟米豬肉湯餃($4️⃣6️⃣)

🔅四川涼皮($3️⃣3️⃣)

🔅山楂雪梨水($2️⃣8️⃣)
自家製必試!不會太甜,但用料十足,又健康又好喝。

2024-04-30 57 瀏覽
上次去了上環的餃掂手工餃子雲吞專門店吃餃子覺得好好味,今次經過中環的分店肯定要品嘗多次了!至尊松茸豬肉灼餃軟軟糯糯,飽滿肉餡配松茸味道極佳,皮薄餡大,吃起來滿口的肉餡!放入獨家製作的狀元九鼎湯中餃子更加多汁豐潤!重慶鮮肉雲吞正宗的重慶特色美食,雲吞皮比餃子皮更加嫩滑更加薄。泡在微辣的重慶湯裡面,辛辣的味道滲入肉餡中,皮薄餡大,一口咬下去,滿口鮮香。四川涼面在夏天吃正好比較清涼,同蔥蒜和麻醬撈在一起,面條細長,極大程度地吸收了麻醬的配料的味道,香氣四溢!山楂雪梨水每次必點,因為它酸酸甜甜,又非常開胃,配涼皮涼面吃非常適合!
至尊松茸豬肉灼餃

重慶鮮肉雲吞

四川涼面

山楂雪梨水
2024-04-29 36 瀏覽
上次試過上環分店,今次去埋中環分店,兩點幾時間入去,仲係好多人幫襯,都要等咗一陣先可以入去,每日新鮮手工包製, 皮薄餡多,湯餃煎餃任君選擇!至尊松茸餃 $80餡料除了矜貴的雲南野生松茸外,還有脢頭肉,餃皮算薄,松茸的獨特香味挺突出,配上狀元九鼎湯:鯪魚、鰂魚、紅蘿蔔、扁豆、赤小豆、新會陳皮、蜜棗、鮮排骨, 材料豐富,適合現在天氣, 清熱去濕香煎軟心芝士餃 $58咬一半就會見到裡面加左芝士溶左係餃子裡面,加上清甜爽脆粟米元貝豬肉餃 $55元貝味突出,微微海鮮味道跟豬肉混為一體,感覺新鮮四川涼皮 $33木薯粉製成的涼皮晶瑩透亮,煙煙韌韌,味道酸辣開胃山楂雪梨水 $20酸酸甜甜,潤肺除煩、健脾益胃

至尊松茸餃 $80

香煎軟心芝士餃 $58
咬一半就會見到裡面加左芝士溶左係餃子裡面,加上清甜爽脆粟米

元貝豬肉餃 $55
元貝味突出,微微海鮮味道跟豬肉混為一體,感覺新鮮

四川涼皮 $33
木薯粉製成的涼皮晶瑩透亮,煙煙韌韌,味道酸辣開胃

山楂雪梨水 $20
酸酸甜甜,潤肺除煩、健脾益胃

2024-04-26 24 瀏覽
鍾意食餃子嘅我成日經過呢間餃掂手工餃子都好想去食下今日終於有時間去食啦果然係好足料架👍🏻👍🏻👍🏻🩷龍鳳松茸雙煎餃煎得非常香脆餃子仲大大隻見到啲餡呢個雙煎餃係有黑白松露食落真係各有風味啲松露一啲都唔少架🩷元貝豬肉湯餃湯餃會跟狀元九鼎湯個湯唔會好鹹,連埋餃子食啱啱好同煎餃一樣都係大大隻見到啲餡入面真係見到唔少嘅元貝🩷四川涼皮辣辣地嘅四川涼皮非常惹味好適合做前菜🩷蜜餞雞翼雞翼甜甜地亦好開胃🩷檸檬蜂蜜薏米水可以去濕嘅薏米水好啱宜家嘅天氣飲仲有檸檬蜂蜜,飯後飲就啱晒🩷豆漿有好香嘅豆味,非常解渴
鍾意食餃子嘅我

食落真係各有風味
啲松露一啲都唔少架

🩷元貝豬肉湯餃
湯餃會跟狀元九鼎湯
個湯唔會好鹹,連埋餃子食啱啱好
同煎餃一樣都係大大隻見到啲餡

🩷蜜餞雞翼
雞翼甜甜地亦好開胃

🩷檸檬蜂蜜薏米水
可以去濕嘅薏米水好啱宜家嘅天氣飲
仲有檸檬蜂蜜,飯後飲就啱晒

🩷豆漿
有好香嘅豆味,非常解渴
  • 龍鳳松茸雙煎餃
星期五收工,大家去中環蒲,我就去中環食餃子。呢間餃子店,平時就算喺附近返工,lunch time都好多人,所以就特登揀星期五夜晚黎食,雖然都好full,但係等位冇中午咁耐。.中環分店係其中一間好鍾意嘅分店,呢一間分店啲服務態度特別好,啲姐姐好貼心,例如兩個人嚟佢會主動比兩隻碗仔你Share,落單上食物,成個過程都好有禮貌。.兩個人黎食,係好餓嘅狀態底下,叫咗三款餃子、一份涼皮同埋一杯飲品。-龍鳳松茸雙灼餃(跟湯)-粟米餃(大碗)-大白菜餃(中碗)-四川涼皮-蜂蜜檸薏米水.龍鳳松茸雙灼餃之所以叫龍鳳,係因為佢有黑白松露,兩款各有千秋,個人偏愛黑松露多少少,食落去好Juicy,黑白松露嘅份量亦都重手,係足料嘅,搭配嘅狀元九鼎湯濃滑冇味精,感覺健康。.兩款蔬菜餃🥟,粟米就爽脆有咬口;大白菜就就清清甜甜,兩款都好唔錯,而且粟米係用新鮮粟米嘅,自己嚟可以直接叫雙拼,呢兩款我都覺得叫湯餃比煎餃更加合適。(韭菜同埋芝士就適合煎).四川涼皮質感滑溜,上面有好多花生碎幾香口,冰冰凍凍而且辣辣地,頗開胃。想解辣嘅話,可以叫低甜蜂蜜檸薏米水解下辣,幾舒服。
-龍鳳松茸雙灼餃(跟湯)
-粟米餃(大碗)
-大白菜餃(中碗)
-四川涼皮
-蜂蜜檸薏米水

2024-04-23 34 瀏覽
假日,出中環辦點事。完事後去威靈頓街食餃子。想不到假日都滿座。幸好好快就有位了。這兒的餃子大多可自選湯餃/蒸餃/煎餃,又分7隻/10隻,相當靈活。🏅野生松茸餃(煎餃7隻,$58)🏅芫荽豬肉餃(湯餃10隻,$62)🏅重慶鮮肉雲吞(12隻,$54)🏅蜜餞雞翼(3隻,$25)🏅上湯松茸時疏($35)🏅自家製山楂雪梨水($28支)煎餃煎得金黃香脆,松茸餃是全素餃,煎完後內餡仍然翠綠有汁。湯餃的湯底是不含味精的狀元九鼎湯,可說是此店之寶,可以喝到一滴不剩。湯餃的餃子皮雖不是好薄,但煙韌有口感,咬開後可見餡料肉汁飽滿。重慶雲吞皮薄餡靚,細細粒容易食,可選辣度的湯底也惹味。蜜餞雞翼甜絲絲的。雪梨水酸甜可口,濃郁滋潤。
假日,出中環辦點事。
完事後去威靈頓街食餃子。
想不到假日都滿座。
幸好好快就有位了。

🏅野生松茸餃(煎餃7隻,$58)
🏅芫荽豬肉餃(湯餃10隻,$62)
🏅重慶鮮肉雲吞(12隻,$54)
🏅蜜餞雞翼(3隻,$25)
🏅上湯松茸時疏($35)
🏅自家製山楂雪梨水($28支)

煎餃煎得金黃香脆,松茸餃是全素餃,煎完後內餡仍然翠綠有汁。
野生松茸餃

芫荽豬肉餃

重慶雲吞皮薄餡靚,細細粒容易食,可選辣度的湯底也惹味。

蜜餞雞翼甜絲絲的。
密切雞翼

雪梨水酸甜可口,濃郁滋潤。
自家製山楂雪梨水
上湯松茸時蔬
2024-04-21
芫荽豬肉餃
自家製山楂雪梨水
2024-04-22 20 瀏覽
🇭🇰餃掂手工餃子雲吞專門店·呢間我之前喺灣仔返工成日食嘅 不過離開咗灣仔之後我已經勁耐冇食🥹今次再食 佢啲餃子一樣都係咁飽滿🥟😍·龍鳳松茸雙湯餃$92/8隻雙拼湯餃子 $50/7隻 $69/10隻 (元貝豬肉餃+$8)佢個龍鳳松茸雙湯餃係有黑松露味同埋白松露味嘅 兩款我自己就覺得黑松露味個松露味出啲 好食啲🍄之後雙拼湯餃我就揀咗我最鍾意嘅雲耳椰菜餃 佢呢個入面既雲耳好脆身 口感同味道都好好🤤另外就試咗我冇食過嘅元貝豬肉餃 佢呢個都好食 入邊真係有原粒嘅元貝 質感唔錯😌·#rbyeat#rby港式 #rby 餃子#rby中環 #rby灣仔 #rby上環 #rby中環 #rby 西環 #rby太子 #rby將軍澳 #rby銅鑼灣·📍中環威靈頓街55號地下📍灣仔莊士敦道44號地下📍銅鑼灣景隆街19號地舖📍上環蘇杭街100號地舖📍西環士美非路12號文光閣地下C號舖📍太子荔枝角道1號嘉業大廈地下E號舖📍將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期2樓2037號舖
🇭🇰餃掂手工餃子雲吞專門店
📍將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期2樓2037號舖
龍鳳松茸雙湯餃
雙拼湯餃子
2024-04-22 17 瀏覽
至尊松茸豬肉餃: 松茸味好香 😍🥹 配豬肉 鮮味非常突出😚 餃子皮好煙韌,啖啖肉好滿足✨ 不愧為招牌口味👏🏼💕壽喜燒牛肉湯餃 : 壽喜燒牛肉味濃郁👍🏼 一口即爆汁 仲有蔥嘅香味✌🏼口感好豐富,超有驚喜!!雙拼湯餃(7隻) : 韮菜豬肉餃及大白菜餃,兩款都好飽滿🥹😋 跟招牌狀元九鼎湯清甜~蜜餞雞翼 (5隻) $33: 蜜餞甜甜 雞翼好入味😇 雞肉好嫩滑😚檸檬蜂蜜薏米水 $20/杯: 清甜解暑 好適合夏天飲👍🏼
至尊松茸豬肉餃

💕壽喜燒牛肉湯餃

雙拼湯餃(7隻)

蜜餞雞翼 (5隻) $33
: 蜜餞甜甜 雞翼好入味😇 雞肉好嫩滑😚

檸檬蜂蜜薏米水 $20/杯
: 清甜解暑 好適合夏天飲👍🏼
餃子🥟 = 中國傳統食物,源於古代的角子。餃子原名“嬌耳”,由中國南陽人醫聖張仲景發明,至今已有一千八百多年歷史。現代人稱為「水餃」,除了是節慶食品,更是中國民間主食+地方小吃。餃子多用麵皮包餡水煮而成。香港🇭🇰人氣創意餃子店「餃掂」🥟於上環又添新店,除了傳統口味外,另有多款選用高級食材的餃子,如元貝、松茸。新店裝潢具時尚感,而且🥢壽喜燒牛肉煎餃平凡裏有器用的Fusion 版煎餃子😋 = 十二分驚艷。外表平凡的煎餃子🥟隱藏著多汁壽喜燒牛肉內餡,而且外皮煎至金黃酥脆,既有餃子皮韌性,又有香脆口感 = 非常驚艷的黃金組合,鮮味交織起來毫🈚️違和感。必食推介🌟🥢龍鳳松茸雙灼餃配狀元九鼎湯大大隻皮薄餡靚的龍鳳松茸雙餃🥟非常足料,選用了上等豬肉+新鮮松茸,味道令人驚艷🤩。松茸帶來了淡淡木香+獨特風味,與鮮嫩豬肉相互輝映,再配上湯底醇厚的狀元九鼎湯 = 非常滿足,滋味無窮,每一口都能感受到松茸的細膩風味,無需額外加調味料已其常入味👍🏻。松露控行過路過,不能錯過💖。必食推介🌟🥢狀元九鼎湯自家製粉葛+鯪魚+赤小豆等材料熬製而成的無添健康養生湯,可提升免疫力+溫腎益氣+滋潤腸道+養顏保健。🥢龍鳳日本蛋(

🥢壽喜燒牛肉煎餃

🥢龍鳳松茸雙灼餃配狀元九鼎湯

🥢狀元九鼎湯

🥢龍鳳日本蛋(松露醬)
Fusion版糖沁蛋🥚,流心蛋口感嫩滑,配上黑色+白色松露醬 = 創意十足,令口感層次更豐富😋。
2024-04-19 20 瀏覽
餃掂手工餃子雲吞專門店餐廳位於港島中環威靈頓街55號地下,餐廳裝修約簡,牆身有搞掂店始創人寫八大金句,餐廳主打餃子雲吞,雲吞餃子每日新鮮製造,還有小食和特色飲品供應,服務員招呼到位。野生松茸素灼餃(7隻)松茸素餃餡內有木耳,小棠菜,隻隻都好飽滿,食落有香濃松茸味。韭菜豬肉煎餃(10隻)外皮煎到焦脆,餡內韭菜和豬肉仍保持濕潤,新鮮嘅韭菜非常惹味。雲吞湯麵(12隻)湯麵配有芫茜香蔥,雲吞皮薄餡靚,新鮮豬肉比例適中,麵身比較幼,食落軟糯.大大碗,非常滿足。四川涼皮四川涼皮香辣惹味又煙煙靭靭,食落好有口感。飲品有山楂雪梨水雪梨水還有麥芽,甘草和冰糖,微甜,微酸,入口解渴清潤。檸檬蜂蜜薏米水新鮮檸檬酸酸地,蜂蜜甜甜地,薏米袪濕去水腫,非常健康的飲品。
餃掂手工餃子雲吞專門店

野生松茸素灼餃(7隻)

韭菜豬肉煎餃(10隻)

雲吞湯麵(12隻)

四川涼皮
四川涼皮香辣惹味又煙煙靭靭,食落好有口感。

飲品有山楂雪梨水
雪梨水還有麥芽,甘草和冰糖,微甜,微酸,入口解渴清潤。

檸檬蜂蜜薏米水

2024-04-18 32 瀏覽
位於中環的餃子店,連鎖式經營,全港九都有分店,而中環這間要搭乘長的扶手電梯到半山上。店舖面積不大,座位不太多。繁忙時間,很快滿座。前菜小食:惹味唐芹拌豆筋豆筋煙煙韌韌,配上爽脆可口的芹菜,涼拌開胃小菜。麵食:四川涼麵涼麵香辣,上面灑上了花生碎及蔥花,拌勻麵條,掛滿辣油,很惹味。手工餃子:龍鳳松茸雙湯餃中份份量,一共有8隻餃子。煎餃的外皮金黃香脆,豬肉餡料加入了黑、白松露的龍鳳松茸餃,味道很突出,白松露的味道更加鮮香。手工餃子:韭菜豬肉餃雙拼芫茜豬肉餃另一款則是湯餃,10隻餃子配一碗狀元九鼎湯,味道不太濃,較清淡,吃著餃子呷一口湯,十分滋潤。韭菜及芫茜的鮮味分別都很突出,配搭豬肉餡料很夾。飲品:山楂雪梨水雪梨水,有山楂的酸味,雪梨的甜味,解渴又潤喉。
店舖面積不大,座位不太多。繁忙時間,很快滿座。
前菜小食:惹味唐芹拌豆筋

豆筋煙煙韌韌,配上爽脆可口的芹菜,涼拌開胃小菜。
麵食:四川涼麵

手工餃子:龍鳳松茸雙湯餃
中份份量,一共有8隻餃子。煎餃的外皮金黃香脆,
手工餃子:韭菜豬肉餃雙拼芫茜豬肉餃

另一款則是湯餃,10隻餃子配一碗狀元九鼎湯,
飲品:山楂雪梨水

雪梨水,有山楂的酸味,雪梨的甜味,解渴又潤喉。
2024-04-18 21 瀏覽
餃子係我嘅comfort food之一✨ 健康又好食又有家嘅感覺😛 呢間好多地方都有分店 lunch Time真係一位難求🫡 連夜晚都keep住有人 可見有幾好食😍❣️至尊松茸餃(大) $120餃掂嘅招牌 松茸獨有嘅菇菌味好鮮🥹推薦食湯餃配呢個狀元九鼎湯 好耐冇飲屋企人煲嘅靚湯 飲到真係好感動‼️🥲 個湯用魚 粉葛 排骨 豆 蘿蔔 紅棗等好多嘢煲 隔曬渣勁清唔腥👅呢個松茸餃感覺特別大隻🥟 每粒都超多餡🤣 仲要有個黑白松露醬 分食一打都有啲吃力😂 ❣️香煎軟心芝士餃 $58另一款最多人食係芝士粟米 要堂食即食先最好食‼️ 等佢啲芝士溶溶地 煎餃脆卜卜🧀仲有粟米都好甜呢個係好推介💯🌽❣️雲耳椰菜餃 $50呢個係普通餃子裏面我最鍾意嘅配搭‼️雲耳椰菜非常有口感 食落索索聲 煎餃出色唔係太油🥟可以配豉油醋辣菜脯任君選擇✅❣️四川涼皮 $33 中辣都唔會太辣🌶️ 依家天氣熱食呢涼皮好爽🥳幾有水準 涼皮滑捋捋 配上花生青瓜絲🥒❣️自家制山楂雪梨水 $28呢個超級好飲💯😍 有成大枝好抵飲 同朋友share但係忍唔住偷飲晒😂超級清甜嘅雪梨水🍐甜度恰到好處 勁濃郁 感覺一滴水都冇溝💦

❣️至尊松茸餃(大) $120
餃掂嘅招牌 松茸獨有嘅菇菌味好鮮🥹