鮨玥

Sushi Yue
平時真系好少黎西灣河😂今日帶個遊客去怪獸大廈打卡🥳順路帶佢去蘇豪東搵野食☺️鮨玥位於西灣河海旁附近☺️店員介紹我地一啲時令美食包括本鮪壽司盛有六件鮪魚放系壽司醋飯上☺️每件鮪魚脂肪平均、由味道較淡既開始再品嘗味道肥美的大拖羅🤗魚味濃郁讓人回味無窮🤤牛舌串燒食落有嚼勁帶微微的炭燒香氣😋花魚一夜乾簡單以鹽燒至表皮帶焦香🥰刺身六款件件厚切新鮮🤩我地最鐘意深海池魚同牡丹蝦🤤鮮甜黏糯😋焦糖玉子燒甜甜地🤤入口外層酥軟,內裡蓬松柔滑 ☺️口感一流🥰三得利生啤夠凍生啤🍻夏天飲真系好正‼️

牛舌串燒食落有嚼勁帶微微的炭燒香氣😋

花魚一夜乾簡單以鹽燒至表皮帶焦香🥰

三得利生啤夠凍生啤🍻夏天飲真系好正‼️

今日行完山朋友想食日本菜😊就在附近見到呢間鮨玥就去試下☺️小店位置唔多不過都坐得幾舒服☺️六點刺身盛包括厚切池魚、三文魚、油甘魚、赤蝦、墨魚及拖羅!全部都好新鮮😋本鮪寿司盛有三種唔同程度既吞拿魚🍣 我最鐘意拖蘿油脂豐富😍入口即化魚油好香☺️明太子雞翼將明太子釀左係雞翼當中🙌外皮燒至焦香😌中間部分帶小小辣又香口😎自家焦糖玉子燒表面糖醬燒至黃金色☺️蛋中間係凍凍地😊食落去有啲焦糖焞蛋感覺😍日本花魚一夜干燒至鹹香焦脆☺️肉質結實油脂豐富及帶著濃厚鮮味😋越食越滋味☺️生薑燒黑豚肉丼上面佈滿半肥瘦黑豚豬肉及楊蔥🧅另外加入了生薑香味🤗口感更加豐富😋日本Santory生啤凍冰冰🤩夏天飲真心勁消暑🍻

六點刺身

日本Santory生啤凍冰冰🤩夏天飲真心勁消暑🍻

2024-05-02 85 瀏覽
鯉景灣海旁一向都有好多好嘢食,雖然價位比較高,但用料好高質,呢間日本壽司串燒屋就係好例子,滿足感係平價壽司比唔到你嘅🍣本鮪寿司盛 有赤身,中鮪魚腩,大鮪魚腩各兩件,全部都好有光澤,中拖大拖油脂分布都好完美,大拖油香會更重🤤🍣六點剌身盛 有深海池魚、赤身、甜蝦、八爪魚、三文魚同油甘魚全部都好新鮮,牡丹蝦蝦肉極甜,蝦膏豐腴甘香,油甘魚魚油香氣好濃郁🐠日本花魚一夜干定食 花魚肉質紮實,一夜干做法令到條魚好有鹹香,而魚肉一啲都唔乾,點啲酸汁食中和返鹹味💛北海道海膽 (1件) 非常濃郁鮮甜,幾乎入口即溶🧡特上三文魚籽 (1件) 鹹鮮略帶甜味,超正🥩鹽燒牛舌 就咁用鹽和黑椒已經好好味,牛舌有嚼勁但唔會難咬🐤鹽燒雞軟骨 卜卜脆口感,每次食串燒都會叫🍻Suntory 生啤380ml

🍣本鮪寿司盛

🍣六點剌身盛
有深海池魚、赤身、甜蝦、八爪魚、三文魚同油甘魚

🐠日本花魚一夜干定食

💛北海道海膽 (1件)
非常濃郁鮮甜,幾乎入口即溶

🧡特上三文魚籽 (1件)
鹹鮮略帶甜味,超正

🥩鹽燒牛舌
就咁用鹽和黑椒已經好好味,牛舌有嚼勁但唔會難咬

🐤鹽燒雞軟骨
卜卜脆口感,每次食串燒都會叫

🍻Suntory 生啤380ml
2024-05-01 56 瀏覽
鯉景灣蘇豪區的食肆多不勝數,日式料理的選擇比較少,就選了這間試試。先來杯三得利生啤,炎炎夏日來一客冰涼的生啤,真的透心涼很爽。唐揚日本池魚苗,這個是送酒小吃,可以是必點的,池魚炸得香酥脆口,加少許檸檬汁更可帶出鮮味。鹽燒牛舌,牛舌肉彈牙但不失綿軟,師傅燒得很好,剛剛熟,味道有鹹香。生燒白鱔,鱔肉肥美Q彈油脂很豐富,鱔皮燒得香脆,味道鹹鹹香香。北海道海膽壽司,海膽鮮甜味美,質感軟滑細膩可口,入口完全溶化。吞拿魚壽司盛,赤身味道濃郁但沒半點腥味;中拖羅的油脂較豐富,質感綿滑,味道帶點點的酸,最喜愛味道及油分平均的中拖羅;大拖羅,油分滿分,油脂夠多使人很滿足。全部也沒有根,這個要讚賞一下。生薑燒黑豚肉丼,豚肉質感有咬口是半肥瘦,有油香但不肥膩,燒汁味道濃厚但不會掩蓋肉的自然味道。味道: 值得一試環境: 舒適衛生: 整潔服務: 殷勤價錢: 中價位
味道: 值得一試
環境: 舒適
衛生: 整潔
服務: 殷勤
價錢: 中價位
鮨玥係鯉景灣都開咗好多年,係一間用料對得住價錢嘅壽司舖本鮪寿司盛 $265一客有齊赤身,中拖,大拖各兩件,由赤身食起,肉質有咬口,之後係甘香嘅中拖,顏色粉紅,脂肪恰到好處,最正就緊係大拖,比中拖更淺色,更魚油甘香,入口即溶北海道海膽 (1件) $95試過幾個產地嘅海膽,北海道真係深得我心,質感棉滑,味道甜又清新,唔會有太重海水味特上三文魚籽 (1件) $36好新鮮,一咬就滲出魚油甜香,唔腥六點剌身盛 $248今日師傅發辦深海池魚、油甘魚、牡丹蝦、八爪魚、赤身同三文魚同友人一致最鍾意深海池魚,真係最鮮美嘅白身魚,清爽得黎又有油脂,味道好甘甜其次係牡丹蝦,果然係最高級嘅蝦刺身,蝦肉極甜,好細棉,大大隻啪落口勁滿足日本花魚一夜干定食 $175花魚超大條,刮到超多肉出黎,泡鹽水風乾一晚之後鹹香味十足,但仍保留少少油脂,配合檸檬汁同特製酸汁食,不知不覺就食晒一碗飯鹽燒雞軟骨 $25燒得乾身入味鹽燒牛舌 $40薄切牛舌囗感爽脆多汁,單用鹽和黑椒燒已經好入味Suntory生啤380ml $78
鮨玥係鯉景灣都開咗好多年,係一間用料對得住價錢嘅壽司

本鮪寿司盛 $265

北海道海膽 (1件) $95

特上三文魚籽 (1件) $36
好新鮮,一咬就滲出魚油甜香,唔腥

六點剌身盛 $248
今日師傅發辦深海池魚、油甘魚、牡丹蝦、八爪魚、赤身同三文魚

日本花魚一夜干定食 $175

鹽燒雞軟骨 $25
燒得乾身入味

鹽燒牛舌 $40
薄切牛舌囗感爽脆多汁,單用鹽和黑椒燒已經好入味

Suntory生啤380ml $78

2024-04-18
  • 薄燒牛舌
  • 北海道海膽
2024-04-23 54 瀏覽
去旅行前一晚,我選擇了去居酒屋食晚飯。坐下後,店員就送上熱茶。看過餐牌,選了小食、壽司、丼飯和串燒。🌸唐揚日本池魚苗池魚苗脆中帶韌的口感,魚帶甘香味,加點檸檬汁味道更鮮,很適合做下酒菜。🌸北海道海膽壽司海膽的顏色橙橙黃黃,味道鮮甜,質地柔嫩。🌸本鮪壽司盛✨赤身的肉呈紅色,質地軟滑。✨中拖羅的肉帶粉紅,魚的油分適中,口感嫩滑。✨大拖羅的肉呈淺粉紅,油分最多,軟身無筋,入口易融。而壽司飯口感較黏微甜。🌸日本花魚一夜干一夜干外表乾爽帶少許油分,肉質結實,味道唔會太鹹。🌸鹽燒牛舌牛舌薄身,有咬口。🌸生燒白鱔白鱔皮燒得焦脆煙韌,魚肉厚身帶鹹味。🌸生薑燒黑豚肉丼豚肉片有肥肉,口感較爽,醬汁微甜又帶點薑的香味,飯跟蔥、洋蔥和芝麻拌勻很惹味。唔飲啤酒都叫返枝冰凍有氣的波子汽水飲下啦!
去旅行前一晚,我選擇了去居酒屋食晚飯。

🌸唐揚日本池魚苗
🌸北海道海膽壽司
海膽的顏色橙橙黃黃,味道鮮甜,質地柔嫩。
🌸本鮪壽司
✨赤身的肉呈紅色,質地軟滑。
✨中拖羅的肉帶粉紅,魚的油分適中,口感嫩滑。
✨大拖羅的肉呈淺粉紅,油分最多,軟身無筋,入口易融。
壽司飯口感較黏微甜。
🌸日本花魚一夜干
一夜干外表乾爽帶少許油分,肉質結實,味道唔會太鹹。
🌸鹽燒牛舌
牛舌薄身,有咬口。
🌸生燒白鱔
白鱔皮燒得焦脆煙韌,魚肉厚身帶鹹味。
🌸生薑燒黑豚肉丼
唔飲啤酒都叫返枝冰凍有氣的波子汽水飲下啦!
2024-01-03 311 瀏覽
入到去,呢間店嘅氣氛好似帶我去咗日本咁,一坐低就點咗杯生啤先。本鮪盛開場,赤身、中拖羅同大拖羅,每款味道獨特,尤其係大拖羅,滑到爆炸,油潤得滴溜轉樂都算啦!牛舌一啖嚼落去「咂咂响」,鹹香得嚟唔會過火。燒白鱔囉,皮脆肉嫩,啖啖都係驚喜。鰝鰺薄造嘅池魚王,真係王中王,清新得好像海風吹過咁。至於嗰鹽燒吞拿魚鮫,烤到外邊少少脆,入面卻是溫柔嘅嫩,真心不錯。呢度真係食得開心又滿足,食材新鮮,場景得意,朋友聚舊之地。🍣🍺😋
鯉景灣,食店多,比我搵到間頗喜歡既日本餐廳;就同朋友兩人靜靜地,吃吃串燒,愉快唱談一個晚上🥰 餐廳的格局就是居酒屋的樣子,採用昭和風設計,環境不錯👍🏻💥生啤 & 鱈魚干日本生啤麥芽味濃鬱帶少許焦香味道,泡沫豐富鱈魚干有咸咸口感,咬落脆口,配上生啤,一流💥燒牛舌一口咬落,柔軟多汁,感覺似食牛肉,嫩滑無筋,微微焦香;以為厚切會燒得乾身,一大驚喜💥串燒雞腎&雞軟骨雞腎爽口又入味,加少許七味粉,不錯!雞軟骨燒到皮脆肉嫩,食落口油香四溢,粒粒軟骨脆卜卜,回味無窮💥生燒白鱔廚師的技術不錯,把肉汁全都封鎖著,外層魚皮香而且更加脆;咬開後,肉汁彈出,非常juicy;而肉質軟稔鮮甜,十分新鮮💥本鮪夀司盛壽司全部即叫即握,新鮮製造;一份包括赤身、中拖羅及大拖羅壽司各兩件! 每件壽司都係厚切,充滿油香,好鮮味;中拖羅和大拖羅嘅筋同脂肪比例啱啱,入口亦溶化,回味無窮!💥低糖玉子燒玉子燒厚身扎實,口感軟嫩滑溜;師傅以低糖烹調,蛋味更加濃郁!💥池魚剌身剌身經特意用心擺盤,賞心悅目。每片刺身厚薄適中,入口鮮甜又嫩滑,配上酸汁及蔥花,更加美味💥唐揚嫩雞炸物都是新鮮炸起,火喉剛剛好,油香四溢,不會過膩,酥脆又惹味,下酒

💥生啤 & 鱈魚干

日本生啤麥芽味濃鬱帶少許焦香味道,泡沫豐富

鱈魚干有咸咸口感,咬落脆口,配上生啤,一流

💥燒牛舌

一口咬落,柔軟多汁,感覺似食牛肉,嫩滑無筋,微微焦香;

以為厚切會燒得乾身,一大驚喜

💥串燒雞腎&雞軟骨
雞腎爽口又入味,加少許七味粉,不錯!

💥生燒白鱔

💥本鮪夀司盛

💥低糖玉子燒

💥池魚剌身

💥唐揚嫩雞
炸物都是新鮮炸起,火喉剛剛好,油香四溢,不會過膩,酥脆又惹味,下酒良伴

餐廳位置近海旁🌊,環境舒服,非常適合慢慢享受晚餐或與朋友碰杯傾談🥂

2023-12-11
2023-12-13 212 瀏覽
好友帶我去鯉景灣食晚飯,真心好少去西灣河,但原來港鐵行都是十分鐘左右,去左間高質又價錢合理日本野。店內似去了日本居酒屋,風格一流,燈光悠和,環境不錯三得利生啤-先來2杯HH先,帶點麥芽味,好爽鱈魚干-有啤酒又點小得鱈魚干,燒得香口又夠脆。加點沙律醬,一流鰝鰺薄造-池魚王刺身-入口即化,新鮮,咬多2口會帶出不同口感,鮮味更突出,加一點點酸汁,味道又昇華。鹽燒牛舌-厚厚串燒好滋味,唔偏乾,口感不錯鹽燒雞腎,雞軟骨-有咬口,加點檸檬汁更香口,必點本鮪壽司盛-大拖羅壽司,油份平均,入口即溶中拖羅壽司,好甘香,入口後停1-2秒更正赤身壽司,脂肪比較少,但魚味又偏濃,各有不同滋味生燒白鱔-皮脆肉又嫩滑,仲帶有油油魚香。整體價錢合理,食材新鮮,聖誕之選👍🏻
三得利生啤-先來2杯HH先,帶點麥芽味,好爽
鹽燒牛舌-厚厚串燒好滋味,唔偏乾,口感不錯
鹽燒雞腎,雞軟骨-有咬口,加點檸檬汁更香口,必點
本鮪壽司盛-
大拖羅壽司,油份平均,入口即溶
中拖羅壽司,好甘香,入口後停1-2秒更正
赤身壽司,脂肪比較少,但魚味又偏濃,各有不同滋味
生燒白鱔-皮脆肉又嫩滑,仲帶有油油魚香。
整體價錢合理,食材新鮮,聖誕之選👍🏻
  • 生燒白鱔
  • 鹽燒牛舌
  • 三得利生啤
又要分享一間好正喺港島東區嘅日式居酒屋。 內有一個非常舒適嘅環境,氣氛都好悠閒。今次我哋試咗好多款食物, 先嚟原條秋刀魚刺身, 值得一讚師傅刀功了得, 魚肉形狀大小非常均,入口鮮嫩,非常新鮮,個刺身魚肉連魚皮帶嚼勁,鮮味濃郁, 再輕輕點一點柚子微甜醬汁,真係頂級!知道佢哋啲魚生咁新鮮, 之後就叫咗佢哋嘅吞拿魚拖羅(本鮪)壽司盛。壽司米飯軟糯,醋飯好結實,味甜微酸,加上鮪魚肉質鮮美,肥美魚油而不膩口。每一口都可以感受到拖羅 魚肉和魚油脂坊豐富嘅鮮味, 而且由較少油份嘅 赤身去到油脂極高嘅大拖羅,都畀到味蕾有唔同層次嘅衝擊,真係絕對唔會令人失望,回味無窮。日本花魚一夜干係居酒屋嘅招牌菜之一, 大大條,魚肉紮實大油香厚身。魚肉油脂豐富, 甘香可口嘅魚皮,同時又帶鹹香味。配埋啤酒飲,真係好開胃! 火炙特大帆立貝係我最喜歡嘅一道壽司。帆立貝新鮮多汁, 勁大隻份量十足,表面經火炙過,令到肉質更加鮮甜爽彈。食落帶有微微焦香,真係好好味, 唔係間間居酒屋都有呢個出品嘅水準,冇得輸。最後, 我哋再埋佢哋嘅吉列廣島蠔。油炸麵包糠外皮非常鬆脆,入口蠔肉鮮嫩,估唔到經油炸後仍然可以保留好多汁水,非常鮮甜, 不

最後, 我哋再埋佢哋嘅吉列廣島蠔。油炸麵包糠外皮非常鬆脆,入口蠔肉鮮嫩,估唔到經油炸後仍然可以保留好多汁水,非常鮮甜, 不會炸得過熟,真係好鮮美。
2023-11-30 128 瀏覽
女朋友喜歡食日本菜,  我約她去西灣河鯉景灣, 蘇豪東  " 鮨玥".   乘地鐵都好方便.   黃昏先漫步海傍,  接下來吃一個日本餐,  好安排. 餐廳主打刺身, 壽司, 海鮮丼, 燒物, 揚物, 和食......  入門看見  [壽司時鐘]  開始肚餓了. 餐廳燈光和諧,  坐得舒服.  店員 安排座位後快速送來綠茶及QR Code.   女友負責點餐.  先來鱈魚幹  ~  非常香脆而不油膩,  點沙律醬, 飲酒談心最岩食.店內日本酒選擇很多, 我們不是酒客,  點了 三得利生啤, 每人一杯.  泡沫超綿密, 至高享受.  北海道海膽 ~色澤漂亮又鮮美, 入口即溶, 紫菜夠脆口.  米飯很少,  吃得出色.  特選本鮪壽司盛 ~ 有三款, 每樣都有兩件, 可以大家分享:  赤身, 中拖羅, 大拖羅, 空運到港, 賣相佳,  色澤鮮明先食赤身 ~ 最淺紅色,  魚味鮮香.    中拖羅 ~ 肉帶淡紅色, 脂肪比例夠肉質柔軟, 鮮甜而不油膩. 最後先食魚香味重 大拖羅, 花紋超靚,  油脂比較重, 入口即溶即, 真系超肥美, 米飯很少.    特選本鮪壽司盛, 鮮味出眾,  吃得出
黃昏先漫步海傍,  接下來吃一個日本餐,  好安排.
鱈魚幹
特選本鮪壽司盛
先食赤身 ~ 最淺紅色,  魚味鮮香.
赤身
特選本鮪壽司盛, 鮮味出眾,  吃得出色.
中拖羅
鹽燒雞軟骨 ~  香噴噴, 燒得爽脆惹味, 推介之選.
鹽燒雞軟骨
鹽燒牛舌:   人氣食品, 居酒屋必食.
鹽燒後仍保留肉汁,
鹽燒牛舌
肉質嫩又稔滑, 沾些檸檬汁, 正 !!
生燒白鱔  ~ 燒得好味,  外皮又香又脆.
肉質結實 ,
入口香又嫩滑.
鹽燒吞拿魚鮫:  巨型吞拿魚鮫日本直送, 係高質廚師發辦菜,
鹽燒吞拿魚鮫
要經高溫爐燒.  皮脆肉嫩, 油脂豐腴.
有魚味,  烤工非常好, 沾些醋汁真係好味.
此餐廳的師傅做得好細心, 入口食材夠新鮮, 服務員好勤快, 食物價錢合理, 食得回味.
鱈魚幹
特選本鮪壽司盛
赤身
中拖羅
2023-11-30 82 瀏覽
只要係東區想食高質又價錢合理日本野一定會book Soho東呢間,每次去食物質素都好高,從未失望過!原條秋刀魚刺身-秋天最時令的秋刀魚十分鮮甜,秋刀魚獨有的魚香沾上柚子醋係最完美的配搭-歡喜秋刀魚唔肥但爽甜的肉係會令人有一種清新感-師傅刀工好好,起骨好乾淨本鮪壽司盛-吞拿魚的來貨好高質,大拖中拖赤身都好肥美厚切-大拖真心入口即溶!好有滿足感-特別歡喜個中拖,魚脂雖冇大拖咁豐富但肥瘦balance 得好好👍🏻串燒-鹽燒雞腎: 爽口,咬落去好juicy-鹽燒雞軟骨: 爽脆,鹽味唔會過鹹-鹽燒牛舌: 十分爽口,牛脂好香,$40 1串黎講CP值好高!生燒白鱔-鱔皮燒至微焦,鱔肉嫩滑肥美日本花魚一夜干-魚脂好豐富好香,魚皮都燒到好脆-燒得剛好,魚肉一啲都唔乾身,花魚好厚肉,啖啖肉咁餸酒一流

原條秋刀魚刺身
-歡喜秋刀魚唔肥但爽甜的肉係會令人有一種清新感
-師傅刀工好好,起骨好乾淨

本鮪壽司
-吞拿魚的來貨好高質,大拖中拖赤身都好肥美厚切
-大拖真心入口即溶!好有滿足感

串燒
-鹽燒雞腎: 爽口,咬落去好juicy
-鹽燒雞軟骨: 爽脆,鹽味唔會過鹹

生燒白鱔
-鱔皮燒至微焦,鱔肉嫩滑肥美

日本花魚一夜干
-魚脂好豐富好香,魚皮都燒到好脆
-燒得剛好,魚肉一啲都唔乾身,花魚好厚肉,啖啖肉咁餸酒一流

2023-11-24 59 瀏覽
西灣河鯉景灣, 海傍一帶, 餐廳酒吧林立, 沿海邊泊車也方便.   我們喜歡食日本菜,   系我們首選. 餐廳以日本居酒屋風格, 天然木質檯椅, 燈光悠和, 環境舒適, 大小聚會都適合. 餐廳有新鮮海產日本直送, 傳統酒肴, 燒物, 揚物, 和食等.我們不太懂 日本酒,  但喜歡三得利生啤,   Suntor:  帶麥芽味, 氣泡多, 好爽.生啤佩 鱈魚干, 絕佳.  鱈魚干燒得香口細膩,  點些沙律醬, 美味.  一人一條又一條, 好快食曬.本鮪寿司盛:    色澤鮮明.  有本鮪赤身, 中本鮪魚腩, 大本鮪魚腩, 各兩件. 大家先吃赤身壽司:  入口好滑有魚油香.    中本鮪魚腩:    比赤身肥美. 大本鮪魚腩: 真系油脂爆燈, 魚身既雪花紋分佈, 非常肥美, 入口軟嫩豐腴.  魚油與飯粒混和, 每啖都有飯香魚油香北海道海膽 ,  色澤金黃, 綿化柔滑.  入口甘甜又即化, 一試難忘, 好食得令人留下美好回憶.鹽燒牛舌:   肉質較稔和有質感, 甘而不膩, 很滋味.  鹽燒雞軟骨 :  口感爽脆, 不油不膩非常香口, 佐酒一流.生燒白鱔 :  外皮微微焦脆, 肉厚,  肉嫩多汁
西灣河鯉景灣, 海傍一帶, 餐廳酒吧林立, 沿海邊泊車也方便.   我們喜歡食日本菜,  [鮨玥] 系我們首選.
本鮪寿司盛: 本鮪赤身, 中本鮪魚腩, 大本鮪魚腩, 各兩件.
北海道海膽
一試難忘, 好食得令人留下美好回憶.
鹽燒牛舌:   肉質較稔和有質感, 甘而不膩, 很滋味.
鹽燒雞軟骨
生燒白鱔 :  外皮微微焦脆,
生燒白鱔
肉厚,  肉嫩多汁, 香口惹味.
鹽燒吞拿魚鮫:  上檯已經聞到那魚油的香氣, 和那煎到脆卜卜的魚皮味!
鹽燒吞拿魚鮫
魚鮫多肉, 火喉剛好, 保持到嫩滑, 不會太油.  啖啖肉沾些檸檬汁,
蘿蔔絲及醋汁更加添好味.
選材非常好,價錢屬中等, 食物燒出有質素, 越食越愛.   服務同環境都理想, 食得真開心.
  • 本鮪寿司盛: 本鮪赤身
  • 中本鮪魚腩
  • 大本鮪魚腩
  • 各兩件.
2023-10-08 160 瀏覽
鯉景灣原來也有好吃的日本餐廳今次朋友冇介紹錯。鱈魚干香脆好味,好食到唔停得口😇本鮪壽司食要比like., 大本鮪魚腩、中本鮪魚腩、本鮪赤身色澤鮮,望落已知新鮮。我和朋友都覺得很美味,優質貨果然新鮮,而且壽司飯夠正宗六點刺身盛,蝦肥美🥰,魚生高質👍🏻要比💯鹽燒牛舌調味適中,沒有過鹹牛舌,厚切啖啖肉鹽燒雞腎朋友至愛,我就鐘情雞軟骨鹽燒吞拿魚鲛本來我怕腥,但原來很好吃,燒得脆卜卜夠香口,少少鹹夠惹味加杯啤酒,我們也吃得很開心!🎉值得一提的是餐廳的侍應服務態度不錯,又細心推薦菜式,實在抵讚👍🏻
鯉景灣原來也有好吃的日本餐廳今次朋友冇介紹錯。

鱈魚干香脆好味,好食到唔停得口😇

六點刺身盛,蝦肥美🥰,魚生高質👍🏻要比💯

鹽燒牛舌調味適中,沒有過鹹牛舌,厚切啖啖肉

鹽燒雞腎朋友至愛,我就鐘情雞軟骨

加杯啤酒,我們也吃得很開心!🎉

2023-10-03 132 瀏覽
我提咗一次想食日本餐廳,男朋友就係咁搵日本餐廳同我去食。今次就帶咗我嚟呢間食。我試咗佢哋嘅本鮪寿司盛,真係唔可以錯過。啲本鮪新鮮得嚟,肉質鮮美又新鮮,真係讚到冇話講。而家講返起嚟都仲有啲流口水。另外,我都試咗鱈魚干,送酒一流。唔止咁,鮨玥仲有啲鹽燒嘅串燒真係好正!我試咗鹽燒牛舌同鹽燒雞腎,真係讚到冇得講。牛舌好嫩滑,肉質唔算太膩,而且鹽燒嘅味道真係令牛味更加突出。至於雞腎,鹽燒嘅風味好入味,令人食得好過癮。鹽燒雞軟骨鹽燒嘅調味,真係好美味。而鹽燒吞拿魚鮫都係一個驚喜,魚肉鮮甜,鹽燒嘅風味更加突出,真係好好食。當然,餐廳嘅飲品亦都唔可以忽略。我試咗三得利生啤,清爽啤酒配上日本料理,真係好搭。而佢哋嘅六點刺身盛令我驚喜不已,新鮮嘅刺身品種多,每一款都有獨特嘅風味,好適合刺身愛好者。最後,我仲試咗鮨玥嘅活赤貝刺身,真係一絕!赤貝鮮甜爽口,真係令人回味無窮。如果你鍾意日本料理同刺身,鮨玥一定係你嘅首選。記得去嗰陣要嗌鹽燒雞軟骨同鹽燒吞拿魚鮫,絕對會令你驚喜連連!