餐廳: 麻辣風雲
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-03-28 527 瀏覽
麻辣風雲,聽到名字之後讓我想起以前有一款電腦遊戲叫忍豆風雲,想起小時候,十分感觸,特地選了這家餐廳與朋友共聚晚餐,談天說地,十分寫意😎黑松露煙燻溏心蛋 $68黑松露煙燻溏心蛋散發出黑松露的陣陣香,煙燻的味道給它增添了一絲獨特的風味,作為前菜挺不錯🤞荔枝蝦球 $108荔枝蝦球是麻辣風雲的一道獨特佳餚,融合了荔枝樹和蝦球,看上去像極了荔枝樹🤣每一口都散發著蝦球的鮮美,蝦球口感鮮嫩,回味無窮✨拔絲咕嚕肉 $148淋上香甜的糖絲,做成拔絲的效果,外脆內嫩的炸咕嚕肉散發出陣陣香味,咬上一口,與甜甜的拔絲完美融合,令人陶醉🥰四川掂掂麵 $68辣味十足,混合了四川特色的辣椒醬和各種香料,麵條辣而不失香😉豬油飯 $32豬油飯是一道傳統美食,以豬油為主要材料,米飯入口鬆軟,帶有豬油的香氣,每一口都散發著濃郁的香味🙌洛神花茶 $48洛神花茶是一種以洛神花為主要原料的飲品。洛神花具有清熱解毒、降血壓的功效,茶水呈現出豔麗的紅色,清新的香氣和微酸的口味😊好味指數:10/10性價比指數:10/10餐廳名稱:麻辣風雲餐廳地址:旺角彌敦道628號瓊華中心10樓電話:21561618

黑松露煙燻溏心蛋 $68

餐廳地址:旺角彌敦道628號瓊華中心10樓

電話:21561618
2024-03-27
2024-03-16 386 瀏覽
昨晚同個舊同學去左一位於旺角瓊華中心一間食川菜菜館到食晚餐😂食物賣相唔錯喎😋性價比高荔枝蝦球👍是必點的招牌菜,絕對打卡一流😌以一盆栽樹把每一粒荔枝蝦球掛在樹上😛再加入乾冰後散發出一股霧氣😙營造出煙燻效果☺️蝦球外邊炸至酥脆的外皮😑保持了蝦肉鮮嫩彈牙風雲拼盤麻辣雞腎-散發著濃郁的辣椒香氣😍雞腎經過處理後,口感鮮嫩彈牙,不僅保留了腎臟的特殊風味,還與麻辣調味料的結合相得益彰😉涼拌萵筍-脆爽口感🫰一口咬下去,都能感受到萵筍的嚼勁和鮮甜,同時配料的結合也為菜品增添了一點咬勁😋麻辣魚皮-外觀金黃酥脆☺️它經過特殊的加工和炸製,使魚皮變得酥脆可口,保留了魚皮的天然鮮味。每一口咬下去,都能感受到外層的酥脆和內部的嫩滑口感,帶來了令人愉悅的咀嚼體驗🙈乾煸四季豆份量好足夠2人食~外觀呈現炒熟的深綠色,豆角保持了一定的嫩脆口感🙂紅棗麻糬心太軟是一道中式甜點~外皮是由麻糬製成,有一種綿密且有彈性的口感,讓人一咬下去就能感受到柔軟的觸感🤩凍洛神花茶個酒埕是粉紅色的😙造型好特別~好適合打卡😑味道清新怡人。洛神花本身帶有一股淡淡的花香😚有一種酸酸甜甜嘅感覺~可以解辣🙂環境~我們被安排位置係一個涼亭式座位~以其古代風格

荔枝蝦球👍

凍洛神花茶

環境~
我們被安排位置係一個涼亭式座位~以其古代風格和獨特的體驗,讓人感覺好像穿越了古代😊它的設計和環境營造共同創造了一種與現代生活不同的氛圍,讓人可以在其中放鬆身心,享受寧靜和優雅的時光🥰
洛神花茶
2024-03-11
洛神花茶
  • 前菜
2024-02-18 799 瀏覽
有時候天氣較涼,吃點辣東西暖胃是非常美好的事情,辣料理刺激又開胃,很多人也愛吃,今次這間川菜店絕對值得一讚,進店後環境非常寬敞明亮,內裡裝飾古色古香,而且座位舒適,而且現在有生日月份優惠三重奏,只要生日月份內到麻辣風雲吃飯即享生日優惠三重奏呢,有4人同行,壽星免費,壽星及其餘3位或以上的朋友一起於20:30後來麻辣風雲享用晚餐,壽星免費!在三日前打電話預訂位置又有拔絲士多啤梨送,還可於結帳時可獲抽獎機會一次,而優惠可於下次再來店時使用,這些優惠推廣期是至2024年2月29日,而優惠只適用於星期一至日晚市堂食20:30後呢,大家萬物錯過哦開胃宜賓涼拌冷麵 38元一碗的份量,每人也可淺嘗,有大量紫菜及花生配合,味道清新可口麻辣魚皮 68元小麻小辣,青瓜夠爽,魚片亦彈牙,前菜必叫炸饅頭 58元這個招牌菜不可不叫,諸葛亮船造型非常搶眼,炸饅頭香軟鬆脆,沾滿煉奶一流水煮魚 268元可選辣度及麻度,魚片軟滑,最主要沒有骨,夠醒胃,亦有水晶寬粉配搭小炒花菜 88元吃那麼多辣料理當然要配菜呢,椰菜花非常入味,夠爽口,配飯一流脆香酥

開胃宜賓涼拌冷麵 38元

麻辣魚皮 68元
小麻小辣,青瓜夠爽,魚片亦彈牙,前菜必叫

炸饅頭 58元

水煮魚 268元

小炒花菜 88元

脆香酥炸蠔餅 98元
這個比去吃打冷小菜店舖更香口,脆卜卜,蠔肉多,不會過膩

香辣蠔 178元
蠔大大隻,蠔肉不腥亦不會死實實,數量多,香辣味足夠,開胃又有營養

水蜜桃雜果茶 88元
造型非常有特色,大大樽,像酒吧整桶酒一樣,可以供應大約6至7杯分量飲品,蜜桃味重,解辣一流

麻辣風雲
水蜜桃雜果茶
水煮魚
脆香酥炸蠔餅
  • 前菜
【正宗人氣川菜優惠之選🔥❣️】/////小編係嗜辣之人 最近餐廳有新推廣「生日月份優惠三重奏」 就帶壽星朋友仔到訪!!👅生日優惠詳情如下:❇️4人同行 壽星免費👑壽星同其餘3位或以上嘅朋友一齊20:30後嚟麻辣風雲享用晚餐,壽星免費!❇️送拔絲士多啤梨🍓需三日前打電話預訂📞❇️生日抽獎 包你中獎🎁結帳時可獲抽獎機會一次🎈優惠可於下次使用推廣期至2024年2月29日優惠只適用於星期一至日晚市堂食20:30後.👉🏻荔枝蝦球 ($108)樹上掛滿荔枝 有乾冰煙燻效果 仙氣十足好有feel🤓外層粒粒荔枝脆脆包住蝦球 配搭酸甜醬好開胃 美味可口~.👉🏻水煮魚 ($298)揀咗小麻小辣 滿滿辣椒湯底加上龍利魚 掛汁微辣非常惹味🤪配菜有豆芽 蓮藕 薯粉(+$30)等等 豆芽同蓮藕都好爽口 薯粉偏粗身煙韌 質感可以再調整一下.👉🏻酸辣土豆絲 ($88)//白飯 ($13)一條條土豆絲口感爽脆 送白飯一流)^o^(.👉🏻黑糖脆炸糍粑 ($58)每次食川菜必叫嘅甜品😽糍粑外面脆身 內裏軟糯 配上黑糖甜絲絲好幸福hahaha.👉🏻冰爽龍眼冰 ($38)食辣要叫杯冰涼凍飲解渴🤣有大量龍眼肉可以食 龍眼味香甜 口感清爽
【正宗人氣川菜優惠之選🔥❣️】

❇️生日抽獎 包你中獎🎁
結帳時可獲抽獎機會一次🎈優惠可於下次使用
推廣期至2024年2月29日
優惠只適用於星期一至日晚市堂食20:30後

👉🏻荔枝蝦球 ($108)

👉🏻水煮魚 ($298)

👉🏻酸辣土豆絲 ($88)//白飯 ($13)
一條條土豆絲口感爽脆 送白飯一流)^o^(

👉🏻黑糖脆炸糍粑 ($58)

👉🏻冰爽龍眼冰 ($38)
食辣要叫杯冰涼凍飲解渴🤣有大量龍眼肉可以食 龍眼味香甜 口感清爽👏🏻

———
📍麻辣風雲 (旺角)
2024-02-09
  • 黑糖脆炸糍粑
2023-12-04 1428 瀏覽
#搞串個pantry#旺角 不嬲都有好多靚靚樓上鋪🏯,乜嘢菜式都有得食😝。當然而家好流行嘅四川菜都唔例外啦🌶️,今次呢間餐廳仲裝修到有庭園樓閣feel㖭⛲️,除咗靚,亦都坐得闊落、有私隱度💕。🎄荔枝蝦球($68, 原價$108)真係好靚,好啱影相📸!影出嚟嘅效果好夢幻,好高質😍。而食入口有好濃嘅蝦味🦐,口感彈牙,外層酥脆🫦,而且唔會有油膩感。🍍拔絲咕嚕肉($148)呢個嘅賣相同樣都好好😆,而且加咗拔絲,令到咕嚕肉嘅味道偏甜🍬,更加開胃。咕嚕肉嘅肉質都唔錯🐷,夠腍,唔會起筋或者太韌。🥬紫薯桑葉菜($108)呢一款嘅味道真係好有特色😛,喺出面食唔到。蔬菜🥗比起平時食開嘅菜更加有纖維感,口味健康啲🌱,上湯嘅味道亦都唔錯。🧄蒜泥白肉卷($68)本身蒜泥、辣椒油🌶️等等整成嘅醬汁已經夠晒惹味,好香口😋。而且將青瓜片捲喺白肉中間嘅做法非常好🥒,青瓜既有清新嘅感覺,亦都融入咗惹味嘅醬汁裏面🥳。🍶酒釀丸子($38)桂花味好香🌼,而且糖水嘅甜味,配埋煙韌而清清哋嘅糯米丸子好夾🍡。食落感覺好溫暖、好滋補♨️。🍑水蜜桃雜果茶(推廣價$8.8, 原價$88)見到舖頭宣傳📣,而家係星期日至星期三嘅晚市🌙,like咗舖頭
#搞串個pantry

🎄荔枝蝦球($68, 原價$108)

🍍拔絲咕嚕肉($148)

🥬紫薯桑葉菜($108)

🧄蒜泥白肉卷($68)

🍶酒釀丸子($38)

🍑水蜜桃雜果茶(推廣價$8.8, 原價$88)
見到舖頭宣傳📣,而家係星期日至星期三嘅晚市🌙,like咗舖頭嘅社交平台👥,就可以$8.8換購超巨型飲品💰。水蜜桃嘅香味濃郁😋,同時間又清新,連玻璃杯🥂都係預先雪凍咗,好貼心💕。
2023-12-03
🌙我哋全個家族差唔多都係無辣不歡🌶️今次屋企人帶咗我去食位於旺角瓊華中心嘅「麻辣風雲」🥰聽到個名都知夠哂氣派呀🌟店內裝修以中國宮廷風為主🪭座位寬敞舒適,坐得舒舒服服😌🏮荔枝蝦球必食之選🌟無論係外觀定係味道,真係十分驚喜😋蝦球外皮米果炸到卜卜脆,蝦肉彈牙爽口,另外配上酸酸甜甜醬汁食落又另外一番清新風味。🏮炸饅頭一上菜時勁吸引眼球,由諸葛亮先生坐船送上熱辣辣炸饅頭,夠哂氣勢呀😎炸饅頭外脆內軟,就算凍左都仲係脆㗎🤩配上濃濃煉奶真係冇得輸呀💯🏮水煮田雞可以選擇不同麻辣度🌶️味道夠哂香辣,田雞份量十足,髀肉都勁多又肥美😍另外配料都好豐富,例如:蓮藕,寬粉,豆卜⋯⋯索哂啲湯汁,勁正🏮京蔥牛肉京蔥超香加埋滑嫩牛肉真係超夾,而且勁有獲氣❤️‍🔥送飯一流呀🏮手撕包菜依個菜勁開胃,椰菜清甜爽脆,花椒乾辣椒帶出淡淡嘅麻辣味👍🏻讚🏮水蜜桃雜果茶超級大壺🤩水蜜桃味超香,放心唔會超甜😉配上其他水果勁清新,仲可以解到辣tim🫶🏻

🏮荔枝蝦球

🏮炸饅頭

🏮水煮田雞

🏮京蔥牛肉

🏮手撕包菜

🏮水蜜桃雜果茶
3天前 0 瀏覽
終於同咗爸爸黎食啦😋由於今次帶埋小朋友黎嘅關係,所以d 野食都要就住佢🙈🦐荔枝蝦球蝦球整到成粒荔枝既樣掛上棵樹到,仲要放上乾冰,真係好岩打卡😍配上佢地秘制既荔枝醬汁,甜甜地入口,真係好好味😋而每粒嘅蝦球都非常彈牙🥛炸饅頭上菜嘅時候炸饅頭擺上喺一隻大船上面🚤炸饅頭就算放到最後先食,都仲有外脆內軟嘅感覺,配上煉奶🐟酸菜魚可以自己選擇辣度同麻度❤️今次叫咗小辣小麻.嚟到嘅份量其實已經好足夠,酸菜魚入面已經有豆卜、闊條麵、萵筍做配菜而且魚已經好鮮嫩🍡黑糖炸糍粑配上黑糖同黃豆粉,真係勁夾😍🍶菊花蜜嚟到真係好有驚喜,用酒酲裝住菊花蜜,而且飲用方式係古時嘅碗仔,真係好有特色👍🏻而且冇諗過份量好多,清清甜甜真係好適合食辣嘢飲用😍

🦐荔枝蝦球

🥛炸饅頭

🐟酸菜魚
可以自己選擇辣度同麻度❤️
而且魚已經好鮮嫩

🍡黑糖炸糍粑
配上黑糖同黃豆粉,真係勁夾😍

🍶菊花蜜
而且冇諗過份量好多,清清甜甜真係好適合食辣嘢飲用😍
舊同事約食飯💨佢要求去麻辣風雲,臨時臨急約我都好驚會無位,唯有準時18:00上去先,出碼唔駛等第二輪😂今次幸運仔有得座卡位,本來諗住等埋先點菜,不過佢話我話事就可以😌好吧!我唔客氣喇~~~~風雲拼盤(自選三款)$138涼拌萵苣 - 冰冰涼涼夠爽脆陳醋海蜇- 海蜇好夠粗身,口感特別好而且陳醋既酸加辣辣地好開胃🤤麻辣魚皮- 都幾麻😂魚皮好夠爽,但都幾辣炸饅頭$58老是常出現。。。我講孔明呀😂麻辣風雲個炸饅頭就好似漆黑中的螢火蟲一樣咁鮮明咁出眾,點唔叫呀?拔絲咕嚕肉$148我好耐無食過咕嚕肉飯了,酸酸甜甜好精神,同埋我喜歡佢用既肉唔會太肥!荔枝蝦球$108依個好打卡😂侍應姐姐推薦話又靚又好食,蠱惑的蝦球扮荔枝又扮得幾似喎~蝦球都好真材實料啖啖蝦肉,姐姐無介紹錯!* 見到隔離叫酸菜魚又心思思🤭要留返下一次先可以了!

風雲拼盤(自選三款)$138
涼拌萵苣 - 冰冰涼涼夠爽脆
麻辣魚皮- 都幾麻😂魚皮好夠爽,但都幾辣

炸饅頭$58

拔絲咕嚕肉$148

荔枝蝦球$108

* 見到隔離叫酸菜魚又心思思🤭要留返下一次先可以了!

• 炸饅頭
  • 拔絲咕嚕肉
以前去過荃灣店裝修感覺比較簡潔,今次再訪旺角分店好有驚喜。裝修別緻,座位比荃灣店闊落好多,仲有唔少卡位,環境舒適,菜式選擇所好多,下次可以同屋企人黎食!🌳荔枝蝦球 $108呢個真係每枱必點!本來只係以為打卡靚,點知仲好好食! 有乾冰噴煙仙氣,樹上掛滿粒粒荔枝,一粒粒咁摘落黎食荔枝係炸蝦膠球,外層脆米好脆卜卜又唔油膩唔乾,內裡蝦膠彈牙,一個人食五六粒都完全無問題!🐟酸菜魚 $268呢到嘅酸菜魚麻、酸、辣度都有得自選,完全可以調配自己最啱嘅口味。配料好豐富,有豆卜、萵苣、菇、芽菜,仲有大大條寬薯粉,寬粉好煙韌,吸滿湯汁。魚片嫩滑無骨,份量仲要好多。🥢炸饅頭 $58去到邊都會叫炸饅頭嘅我當然每次去麻辣風雲都必點炸饅頭,炸饅頭放係乾冰船上,造型好架勢。饅頭炸得好香脆熱焫焫,外層唔會炸得好厚好油,點多多煉奶真係超正!🍹特大青檸雜果茶超大杯,食辣野必點,比檸茶多一點雜果甜香,好解渴

🌳荔枝蝦球 $108

🐟酸菜魚 $268
酸菜魚

🥢炸饅頭 $58

🍹特大青檸雜果茶
超大杯,食辣野必點,比檸茶多一點雜果甜香,好解渴
酸菜魚
5天前 2 瀏覽
麻辣風雲係我食辣野🌶️嘅首選!雖然香港越開越多川菜餐廳,但係呢間野食高質、坐得舒服、野食有啲仲好打卡able添🤩 最最最重要嘅係係一間良心餐廳💛 最推介嘅係香辣乾鍋,好惹味、辣得黎好香好有層次😍本身包咗蓮藕片、椰菜花、萵荀、京蔥,另外可以自選配料,選擇好豐富,鮮蝦同田雞都係炸香左先好有心機😋腐皮同薯粉都好入味☺️特色律牛肉餅都好香幾彈牙😛另外酸菜魚/ 水煮魚 ($268) 嘅魚好滑,而且鮮甜厚肉無魚骨好正😋 調味部分都無得彈😍如果多啲人一齊食,又想食哂兩款可以試下太極鴛鴦魚($388),一半酸菜魚一半水煮魚超滿足🤩最後唔可以錯過炸饅頭($58),黎到嗰吓大家都好驚喜,有一架大船裝起炸饅頭,下面仲有啲乾冰煙霧嘅效果,好夢幻好有型😎📍麻辣風雲旺角彌敦道628號瓊華中心10樓銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場5樓 *有朋友反應銅鑼灣分店較差🍽️ 8/10

📍麻辣風雲
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場5樓
*有朋友反應銅鑼灣分店較差
🍽️ 8/10
6天前 0 瀏覽
荔枝蝦球🦐呢個喺必食之選,除咗成個造型真係成棵荔枝樹好靚之外,而樹上掛住嘅蝦球外面裹上滿滿嘅米果炸到脆卜卜,入面嘅蝦肉亦都好彈牙🦐。另外附上甜酸醬亦有助降低油膩感,加多份清新😋而且小朋友好鍾意食炸饅頭🛶一上枱心諗也太浮誇了吧🤣竟然一隻船咁上枱,真係充滿驚喜💕炸饅頭外脆內軟,炸得啱啱好,配埋煉奶真係啱啱好胡椒豬肚雞(半隻)🐔胡椒味好夠,湯底奶白好濃郁,豬肚同雞嘅份量都好多😆仲有娃娃菜添,好味😍蔥花豬油撈飯🍚初嘗豬油撈飯嘅我哋一心諗住會好肥膩🤣佢嘅豬油同埋豉油都可以自己落,豬油香氣濃郁,再配埋豉油,簡直係一流啊💖菊花蜜🍯用酒埕嚟裝住,另有一番風味😍味道唔會太甜,仲有滿滿嘅菊花味,食完咁熱氣嘅嘢啱晒👍🏻特大檸檬茶🍋估唔到真係特大,上台嘅時候都嚇一嚇😂性價比好高
荔枝蝦球🦐

炸饅頭🛶

胡椒豬肚雞(半隻)🐔

蔥花豬油撈飯🍚

菊花蜜🍯
特大檸檬茶🍋
估唔到真係特大,上台嘅時候都嚇一嚇😂性價比好高
2024-05-12 0 瀏覽
突然很想吃辣的,旺角這家還挺出名的就來一下!店面還是古風!這次還做到亭子裡面,菜式很多!荔枝蝦球💰108店內招牌,看上去很吸引!擺盤也很精緻,就像真的長在樹上一樣!還有仙氣飄飄,味道也很好,應該是墨魚滑還是蝦滑?炸得外酥里嫩🙂水煮牛肩肉💰268很正宗的風味喔!份量特別多!很多牛肩肉,而且肉質不怕很柴!不過是有點辣!配料有芽菜,萵筍,木耳等等👍炸饅頭💰58整一隻船上來🤣🤣好氣派!炸饅頭一直是我最愛,這裏不怕會炸的很乾,要趁熱吃😆水蜜桃雜果茶💰88我們只有兩個人但我覺得4個人都可以喝了!果茶特別解辣!

荔枝蝦球💰108

水煮牛肩肉💰268

炸饅頭💰58

水蜜桃雜果茶💰88
我們只有兩個人但我覺得4個人都可以喝了!果茶特別解辣!
2024-04-29
  • 炸饅頭
  • 水蜜桃雜果茶
2024-05-12 0 瀏覽
收藏左依間餐廳都一段時間 依家終於同到朋友黎試下。 依間餐廳既位置好方便,就係瓊華入面。 依間餐廳點解吸引到我呢 主要係因為佢既設計同食物好有打卡風🤭🤭 本身聽個名以為得辣野,但其實唔係, 岩哂我地依啲唔太食得辣既人🫣🫣🦐 荔枝蝦球($108) : 依個絕對係必食打卡美食。 蝦球以一粒粒好似荔枝咁既外貌掛係樹上, 再配合乾冰營造出仙氣既感覺😍 成件事好ig-able 😍味道方面,蝦球口感鮮嫩,表面脆炸, 加上甜酸醬,酸酸甜甜咁好開胃🐷拔絲咕嚕肉($148) : 賣相好吸引, 表面以拔絲cover住, 加上咕嚕肉, 變左中和左個味道,酸酸甜甜咁幾開胃🤤🤤 🥯炸饅頭($58) : 超打卡美食之一。炸饅頭放於木船上,再加上乾冰效果, 有種似諸葛亮草船借箭故事感覺🫣🫣🫣 炸饅頭香軟鬆脆, 加埋煉奶口感一流🤤🤤🤤🥣 酒釀丸子($38) : 好香既桂花香, 加上煙韌既糯米丸子, 好滋潤味蕾😋🧉 菊花蜜($48) :以類似女兒紅咁既酒酲同一個碗仔裝,好古代feel 😳😳 本身以為會好甜 但並唔係 菊花味幾重 ,份量幾多, 潤潤地唔錯🤤

酒釀丸子

菊花蜜

酒釀丸子
菊花蜜
家人早前食過一次覺得唔錯帶左我黎食,店員安排我地坐涼亭位置用餐,好特別呢個位置,第一次用餐坐涼亭,環境真係好舒服餐廳有幾款菜式都係推薦而且我都想試既,其中一款就係荔枝蝦球擺盤相當美觀,好吸引味蕾既一道菜,一上菜時有煙噴出,其實係無荔枝成分只係外貌似荔枝,餐盤係一棵樹,把蝦球一粒粒掛在樹上,廚師好有心思去做呢道菜拔絲咕嚕肉我都好喜歡,本身咕嚕肉已經好好食好鐘意,呢度做既令我好回味,肉質口感滑不韌,醬汁好好送飯好香蒜蓉炒時菜都做得好有水準,菜心不老不生剛剛好炸饅頭配鍊奶好正,本身饅頭表面炸得好香口好脆口,口感非常好好鐘意,而且一個饅頭份量不少花雕醉雞味道好突出雞肉鮮嫩可口,不錯的一道小食瑤柱蝦米蛋白炒飯炒得好有鍋氣,好香口,配料好食,唔會過咸或過淡位置位於旺角鬧市瓊華中心,位置相當近地鐵或巴士站,交通便利,下次同家人會再黎食晚餐,食物有辣有不辣,好適合一家大細

餐廳有幾款菜式都係推薦而且我都想試既,其中一款就係荔枝蝦球

拔絲咕嚕肉

蒜蓉炒時菜都做得好有水準,菜心不老不生剛剛好

蒜蓉炒時菜

炸饅頭

花雕醉雞味道好突出雞肉鮮嫩可口,不錯的一道小食

花雕醉雞

花雕醉雞
瑤柱蝦米蛋白炒飯
前菜
2024-05-10 0 瀏覽
之前成日見到人哋嚟呢間打卡Able嘅餐廳食中菜🙊 今次試嘅所有菜式整體感覺都幾滿意👍🏻⭐️ 荔枝蝦球($108) ❤️8.5呢個真係必要叫! 首先上枱嘅時候煙霧彌漫,啱晒打卡🤣 重點係又真係好食!蝦球外表香脆,來了煙靭彈牙,蝦味都幾香,配上甜甜酸酸嘅醬汁非常之開胃👍🏻 而且蝦嘅數量都唔少,人多嚟分享都唔錯👍🏻⭐️ 京蔥牛肉 ($128)❤️8.0京蔥牛肉好夠鑊氣,牛肉好嫩滑,而且京蔥朔晒啲牛味,撈飯好正🥰⭐️ 薑蔥蠔 ($168) ❤️7.0蠔嘅份量十分之多,而且好大隻都算抵食~ 啲薑蔥又係好啱要嚟撈飯🤣 不過如果啲炸粉薄身啲就更好喇~⭐️ 麻辣雞腎($58) ❤️7.5⭐️ 涼拌萵筍($48) ❤️7.5⭐️ 涼拌燒椒皮蛋($48) ❤️7.5三道小菜質素都唔錯,辣度對我嚟講都算中上🤣 而且呢個價錢嚟講幾抵食,因為份量真係幾多!特別係啲雞腎🙊 涼拌萵筍十分爽甜,食咁多重口味嘢叫一個嚟清下味蕾就啱晒喇~有機會想多啲人嚟食吓,試埋佢哋嘅乾鍋同埋其他小菜☺️

⭐️ 荔枝蝦球($108) ❤️8.5

⭐️ 京蔥牛肉 ($128)❤️8.0

⭐️ 薑蔥蠔 ($168) ❤️7.0

⭐️ 麻辣雞腎($58) ❤️7.5

⭐️ 涼拌萵筍($48) ❤️7.5

⭐️ 涼拌燒椒皮蛋($48) ❤️7.5

有機會想多啲人嚟食吓,試埋佢哋嘅乾鍋同埋其他小菜☺️