2024-05-19 162 瀏覽
假日遇着落雨,逛商場好時機。這間韓國餐廳,是打卡好地方。記得每次來太古城,都被它的花花枱和清新裝飾吸引,而每次餐牌上的主題都不同,所以總有新意。今期推出的嚐吃套餐($560)以紅蘿蔔為主題。可在主食中4選2,另外可選一份小食和一份甜品,加自選飲品2杯。🏅咖哩甘筍蛋包飯配漢堡扒🏅甘筍汁香脆豬扒長通粉主食我們選了餐廳最着名的蛋包飯以及長通粉。蛋包飯無令人失望,切開滑蛋,見到非常嫩滑,蛋下是厚厚的漢堡扒,鬆軟不柴,配搭香濃的日式咖哩,很好味。🏅炸雞拼盤小食我們選了炸雞,可以一次選擇3種口味,非常驚喜。我們選了原味、柑橘味和洋蔥汁。香脆,酸甜、香濃,三種口味都好吃。炸雞是無骨雞髀肉,嫩滑有肉汁。🏅紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕這份甜品好可愛也好好味。由上至下是Oreo餅碎層、蛋糕層、慕絲層、啫哩層,層次豐富。🏅焦糖蘋果紅豆沙冰🏅熱朱古力咖啡兩杯飲品都不錯,其中熱咖啡咁大杯還有拉花,誠意滿滿。
假日遇着落雨,逛商場好時機。
這間韓國餐廳,是打卡好地方。
今期推出的嚐吃套餐($560)以紅蘿蔔為主題。

🏅咖哩甘筍蛋包飯配漢堡扒
🏅甘筍汁香脆豬扒長通粉
主食我們選了餐廳最着名的蛋包飯以及長通粉。

🏅炸雞拼盤
小食我們選了炸雞,可以一次選擇3種口味,非常驚喜。
我們選了原味、柑橘味和洋蔥汁。
香脆,酸甜、香濃,三種口味都好吃。
炸雞是無骨雞髀肉,嫩滑有肉汁。

🏅紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕
這份甜品好可愛也好好味。

🏅焦糖蘋果紅豆沙冰
🏅熱朱古力咖啡
兩杯飲品都不錯,其中熱咖啡咁大杯還有拉花,誠意滿滿。
2024-05-19
紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕
今天要為大家介紹精緻韓式Café—Banchan and Cook.ᐟ以前曾到訪過時代廣場店,今次來的是太古城店~食物和環境都依舊保持著高水準的表現,菜式會按時令而不時更改,很用心的餐廳◟(∗ ˊωˋ ∗)◞這晚吃的嚐吃套餐很對胃口,份量很多而且非常豐富.ᐟ.ᐟ⧐ 嚐吃套餐 HK$560 ⧏套餐包括兩份主食、一份小食、一份甜品和兩杯飲品,每份食物的份量都很多,非常滿足的套餐.ᐟ.ᐟ而且這個套餐的價錢是免加一,很划算呢♡⧐ 甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯 ⧏⧐ 甘筍汁香脆豬扒長通粉 ⧏主食方面我們分別選擇了蛋包飯和長通粉,最近在做甘筍的主題菜式,非常健康很喜歡♡蛋包飯很夠份量,蛋厚厚的壓在炒飯上,旁邊還有很大顆的帶子和鮮蝦,看著已經很有食慾.ᐟ向來都很喜歡吃長通粉,因為中間空心能盛很多汁豬扒炸得非常酥脆,而且炸粉不厚,咬下去肉質嫩滑~⧐ 炸雞拼盤 ⧏炸雞可選三種口味,分別選了芝士、洋蔥和甜辣醬~上面還有年糕,底部還有薯條,也太用心了吧.ᐟ .ᐟ很喜歡這份炸雞,每款味道都很出色,而且非常香脆♡⧐ 紅蘿蔔園Oreo慕斯蛋糕 ⧏甜品方面在慕斯蛋糕和芝士蛋糕之間糾結了很久,最後還是選擇了慕斯蛋糕,很精緻的
嚐吃套餐

以前曾到訪過時代廣場店,今次來的是太古城店~
食物和環境都依舊保持著高水準的表現,
菜式會按時令而不時更改,很用心的餐廳◟(∗ ˊωˋ ∗)◞
這晚吃的嚐吃套餐很對胃口,份量很多而且非常豐富.ᐟ.ᐟ

⧐ 嚐吃套餐 HK$560 ⧏
套餐包括兩份主食、一份小食、一份甜品和兩杯飲品,
每份食物的份量都很多,非常滿足的套餐.ᐟ.ᐟ
而且這個套餐的價錢是免加一,很划算呢♡

⧐ 甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯 ⧏
⧐ 甘筍汁香脆豬扒長通粉 ⧏

主食方面我們分別選擇了蛋包飯和長通粉,
最近在做甘筍的主題菜式,非常健康很喜歡♡
蛋包飯很夠份量,蛋厚厚的壓在炒飯上,
旁邊還有很大顆的帶子和鮮蝦,看著已經很有食慾.ᐟ

向來都很喜歡吃長通粉,因為中間空心能盛很多汁
豬扒炸得非常酥脆,而且炸粉不厚,咬下去肉質嫩滑~

炸雞拼盤 ⧏

炸雞可選三種口味,分別選了芝士、洋蔥和甜辣醬~
上面還有年糕,底部還有薯條,也太用心了吧.ᐟ .ᐟ
很喜歡這份炸雞,每款味道都很出色,而且非常香脆♡
紅蘿蔔園Oreo慕斯蛋糕

⧐ 紅蘿蔔園Oreo慕斯蛋糕 ⧏

甜品方面在慕斯蛋糕和芝士蛋糕之間糾結了很久,
最後還是選擇了慕斯蛋糕,很精緻的盆栽造型~
以Oreo模仿泥土,上面的紅蘿蔔很可愛♡

⧐ 白桃甜蜜梳打 ⧏
⧐ 無花果梳打 ⧏

飲品方面分別選了白桃甜蜜梳打和無花果梳打,
夏日炎炎就是要來點清爽的氣泡水.ᐟ .ᐟ
賣相不俗,味道酸酸甜甜的很開胃~
2024-05-08
嚐吃套餐
紅蘿蔔園Oreo慕斯蛋糕
  • 無花果梳打
  • 韓式炸雞
約咗朋友去太古睇戲,睇之前就醫下肚先,於是我哋揀咗呢一間Banchan and Cook😋😋嘅嚐吃套餐$560,包咗兩個主菜😍一個小食🤤同埋一個甜品🍨仲有兩款飲品🍹主菜我地就簡左咖喱甘筍🥕蛋包飯配漢堡扒咖喱味超級香濃,蛋包整得超靚,解開之後完美覆蓋個飯🐣🐣🐣漢堡扒份量十足,肉味濃厚🥰同埋🧡🧡甘筍汁香脆豬扒長通粉🐷🐷豬扒想講啲香脆外脆內軟,而且都保留到肉汁唔會乾😋😋長通粉超級入味,配搭香甜嘅甘筍醬汁的確一流分享小食我哋就揀咗份炸雞拼盤,每份可揀3隻味道🍗🍗我哋就揀咗原味🤤蜜糖🍯同埋芝士炸雞🧀🧀炸雞,熱辣辣夠脆口,而且雞肉超級Juicy🍯🍯我自己最鍾意就係蜜糖味炸雞🍗!拼盤仲會有幾條年糕,連埋啲汁食真係超好味🤤紅蘿蔔園Oreo 慕絲蛋糕🥕🥕呢個蛋糕相當打卡able,賣相勁標誌,就好似喺泥土入邊種紅蘿蔔一樣🥰🥰而且朱古力味相當香濃🍫🍫Mousse夠smooth ,仲有啲Oreo脆脆,口感豐富😘😘飲品方面🍹我哋就揀咗凍焦糖芝士山咖啡$48☕️甜甜地嘅焦糖再配合埋鹹香嘅芝士,加埋咖啡真係一絕🧀另外就叫咗杯散發淡淡桃香味🍑🍑嘅白桃甜蜜梳打$42,食完就啱啱好去睇戲啦🤣

主菜我地就簡左咖喱甘筍🥕蛋包飯配漢堡扒
咖喱味超級香濃,
蛋包整得超靚,解開之後完美覆蓋個飯🐣🐣🐣
漢堡扒份量十足,肉味濃厚🥰
長通粉超級入味,配搭香甜嘅甘筍醬汁的確一流

就好似喺泥土入邊種紅蘿蔔一樣🥰🥰而且朱古力味相當香濃🍫🍫

飲品方面🍹我哋就揀咗凍焦糖芝士山咖啡$48☕️
食完就啱啱好去睇戲啦🤣
  • 蜜糖無骨炸雞
  • 蜜糖炸雞
  • 韓式炸雞
  • 芝士無骨炸雞
2024-03-18 626 瀏覽
Banchan & Cook太古太古城道18號太古城中心二期222A號舖嚐吃套餐 $560味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨☄️巴馬火腿卡邦尼年糕以口感取勝,年糕形狀比意粉粗,食落十分煙韌彈牙,卡邦尼醬汁同煙肉都好足夠🙆🏻‍♀️係一道越食越上癮的菜式🤤☀️咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒餐廳新推出甘筍系列的菜式,除左肉眼可見的甘筍粒之外,咖喱汁內真係多左份甘筍的甜香味😍漢堡扒都好厚,加埋蛋包飯,好滿足☺️☄️炸雞拼盤(甜辣、洋蔥、柑橘)可以自選3款口味,食炸雞甜辣味必點是常識吧(for me🤣),新口味洋蔥有驚喜,洋蔥的甜同炸雞幾夾👍🏻柑橘就再甜口dd,口味搭配清新,都不妨一試~仲有年糕同粗薯條作配搭🫶🏻☀️紅蘿蔔園Oreo 慕絲蛋糕依個造型太吸晴了,小紅蘿蔔🥕勁可愛🤣蛋糕以oreo佈滿甜品表面,下面是朱古力慕絲+某種莓的果凍,都幾夾😊☀️濟州綠茶鮮奶| ☀️焦糖芝士山咖啡綠茶鮮奶有淡淡的綠茶香氣~焦糖芝土山首先有個視覺的享受~之後焦糖芝士會提供口感同鹹香,配搭咖啡都幾得意喎😆
Banchan & Cook
太古太古城道18號太古城中心二期222A號舖

嚐吃套餐 $560
味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨
☄️巴馬火腿卡邦尼年糕
☀️咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒
炸雞拼盤(甜辣、洋蔥、柑橘)
☄️炸雞拼盤(甜辣、洋蔥、柑橘)
紅蘿蔔園Oreo 慕絲蛋糕
☀️紅蘿蔔園Oreo 慕絲蛋糕
濟州綠茶鮮奶
焦糖芝士山咖啡
[自選飲品兩杯]
☀️濟州綠茶鮮奶| ☀️焦糖芝士山咖啡
綠茶鮮奶有淡淡的綠茶香氣~
咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒
炸雞拼盤(甜辣、洋蔥、柑橘)
紅蘿蔔園Oreo 慕絲蛋糕
濟州綠茶鮮奶
焦糖芝士山咖啡
  • 炸雞拼盤
以蛋包飯做招牌菜嘅韓風西餐cafe,每逢節日都會推出新菜式,好有心思三月做緊復活節嚐吃套餐,一個價錢包括兩份主菜、一份肉類、甜品同兩杯自選飲品,相當豐富✨炸雞拼盤 炸雞新鮮炸起,薄薄一層粉漿食落唔油膩皮脆肉嫩咬開有肉汁,根本係韓式炸雞專門店水準👍🏻質素令人驚喜炸雞一共有六款口味,拼盤可以揀三款,揀咗甜辣醬、蜜糖同柑橘甜辣惹味帶微辣,柑橘口味清新夠特別,當中最鍾意蜜糖味✨咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒蛋包飯賣相滿分💯雞蛋切開呈半生熟狀態,果然係招牌菜!配上香濃咖喱汁同炒飯底好好味漢堡扒大大件口感鬆軟一啲都唔鞋✨甘筍汁香脆豬扒長通粉吉列豬扒香脆肉嫩軟腍,而且份量好多甘筍汁帶點甜味估唔到都幾好味✨甘筍芝士蛋糕有甘筍裝飾喺蛋糕面造型可愛好應節😍芝士蛋糕細滑,餅底係傳統carrot cake,玉桂味突出唔太甜✨白桃甜蜜梳打 & 焦糖脆脆鮮奶咖啡白桃梳打係春天新出嘅飲品,粉紅色好靚😍仲有新鮮桃肉粒前粒,飲落好香桃味焦糖咖啡面頭焦糖脆幾好食,如果畀多幾粒就好😂

炸雞拼盤
炸雞新鮮炸起,薄薄一層粉漿食落唔油膩
炸雞一共有六款口味,拼盤可以揀三款,揀咗甜辣醬、蜜糖同柑橘
甜辣惹味帶微辣,柑橘口味清新夠特別,當中最鍾意蜜糖味

✨咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒
蛋包飯賣相滿分💯雞蛋切開呈半生熟狀態,果然係招牌菜!
配上香濃咖喱汁同炒飯底好好味
漢堡扒大大件口感鬆軟一啲都唔鞋

✨甘筍汁香脆豬扒長通粉
吉列豬扒香脆肉嫩軟腍,而且份量好多
甘筍汁帶點甜味估唔到都幾好味

甘筍芝士蛋糕
✨甘筍芝士蛋糕
有甘筍裝飾喺蛋糕面造型可愛好應節😍

白桃甜蜜梳打 & 焦糖脆脆鮮奶咖啡
✨白桃甜蜜梳打 & 焦糖脆脆鮮奶咖啡
焦糖咖啡面頭焦糖脆幾好食,如果畀多幾粒就好😂
甘筍芝士蛋糕
白桃甜蜜梳打 & 焦糖脆脆鮮奶咖啡
  • 焦糖脆脆鮮奶咖啡
  • 白桃甜蜜梳打
今日喺太古城行街,行街行到肚餓見到呢間韓國蛋包飯,俾佢嘅裝飾吸引咗,好靚嘅乾花設計,連啲枱都係花花枱😍😍😍啱晒我哋呢啲港女🤣-呢度係自助形式嘅叫餐同攞餐~不過食完都會有姐姐執枱其實咁仲好,收少咗個加一服務費🤣我哋叫咗兩個afternoon set🍽️-咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒 $98見到呢個新出就想試吓啲咖喱勁香但就唔太辣蛋包飯生熟到啱啱好撈飯一流漢堡扒唔算太多肉汁但係肉味都幾香成碟都好好食啲飯都調味得唔錯😋-橡果黑毛豬卡邦尼意粉 $98好夠汁勁like!雞蛋黃汁撈埋一齊食好Creamy🥰仲有鹹鹹香香嘅橡果黑毛豬曬乾咗好似鹹火腿咁好惹味😍-白桃甜蜜梳打、荔枝梳打 不會太甜呢樣是最好的白桃同荔枝都好清香仲有啲果肉添❣️梳打都好夠氣好解渴☺️-Banchan & Cook 提拉米蘇 $50最後梗係要食埋個甜品先至滿足😌Tiramisu比我想像中輕盈食落冇乜負擔咁🤞🏻最後最後梗係要影多幾張相先走啦🥰

呢度係自助形式嘅叫餐同攞餐~
不過食完都會有姐姐執枱
其實咁仲好,收少咗個加一服務費🤣
我哋叫咗兩個afternoon set🍽️

咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒 $98
見到呢個新出就想試吓
啲咖喱勁香但就唔太辣
蛋包飯生熟到啱啱好撈飯一流
漢堡扒唔算太多肉汁但係肉味都幾香
成碟都好好食啲飯都調味得唔錯😋

橡果黑毛豬卡邦尼意粉 $98
好夠汁勁like!
雞蛋黃汁撈埋一齊食好Creamy🥰
仲有鹹鹹香香嘅橡果黑毛豬
曬乾咗好似鹹火腿咁
好惹味😍

白桃甜蜜梳打、荔枝梳打
不會太甜呢樣是最好的

最後梗係要食埋個甜品先至滿足😌
Tiramisu比我想像中輕盈
食落冇乜負擔咁🤞🏻
最後最後梗係要影多幾張相先走啦🥰

位於太古嘅Banchan & Cook韓國餐廳,係佢哋眾多分店其中之一。之前都有去過其他分店,佢哋嘅蛋包飯同炸雞都令我印象深刻,呢次剛好喺太古佢哋都有分店,特意再去一試。嚐味套餐:咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒 (Curry Omurice with Hamburger Steak):咖喱味香濃,帶有微微嘅辛辣,亦加入香甜嘅甘筍,增加咗甜味同口感。蛋包飯嘅蛋皮嫩滑,包裹住香氣撲鼻嘅炒飯。漢堡扒肉質軟嫩,肉汁豐富,搭配咖喱醬汁,令人回味無窮。甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯:蛋包飯的蛋皮嫩滑非常,包裹著米飯,仲加入了鮮甜的帶子及彈牙嘅鮮蝦作配料,甘筍汁令蛋包飯更添清新感,整體口感豐富。傳統嘅年糕配上西式嘅卡邦尼醬汁,再加上巴馬火腿嘅鹹香。味道層次非常豐富,年糕軟糯嘅口感同濃郁嘅卡邦尼醬汁相得益彰,每一口都充滿奶香同火腿嘅鹹味。炸雞拼盤 (Fried Chicken Combo)炸雞拼盤包含三款口味:呢次揀選咗甜辣炸雞、芝士炸雞同蜜糖炸雞。每款炸雞都各有特色:甜辣炸雞 (Sweet & Spicy Fried Chicken): 酥脆嘅外皮配上甜辣醬汁,甜中帶辣,惹味非常。芝士炸雞 (Cheese Sprin

嚐味套餐:

炸雞拼盤 (Fried Chicken Combo)

芝士炸雞 (Cheese Sprinkle Fried Chicken): 裹滿芝士粉嘅炸雞,香濃嘅芝士味同酥脆嘅雞肉完美結合。
蜜糖炸雞 (Honey Fried Chicken): 蜜糖嘅甜味滲入炸雞,每一口都充滿甜蜜嘅滋味。

紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕 (Oreo Mousse Cake)

最後嘅甜品係紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕。蛋糕造型獨特,像一個小花盆,紅蘿蔔嘅裝飾十分吸引。蛋糕嘅口感非常細膩,Oreo餅乾碎有如盆栽中嘅泥土,同底層中嘅慕絲完美結合,甜而不膩。
少有肚波會翻兜嘅韓國嘢,好食creamy玫瑰醬燉飯😋・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍛 五花肉玫瑰燉飯 HK$85・味道:個人幾鍾意呢間個玫瑰醬年糕,呢個玫瑰醬嘅牛奶、茄汁、韓式辣醬三者同幾平衡,甜甜酸酸嘅奶香幾惹味。加埋青醬同芝士碎,creamy~必定好食嘅不死配搭XD 五花肉正常發揮,黑醬油味為主~・口感:五花肉瘦肉肥肉層層相間,滿足!🍹 荔枝梳打 跟餐・味道:有啲玫瑰花香配微甜荔枝,清爽好飲!・口感:好夠氣嘅梳打~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:中~🤰9衝度:可試~🤰結論:呢價價錢,份量大返啲會更好,個碟好薄嘅呢~但味道好食的!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
少有肚波會翻兜嘅韓國嘢,好食creamy玫瑰醬燉飯😋

🍛 五花肉玫瑰燉飯 HK$85

・口感:五花肉瘦肉肥肉層層相間,滿足!

🍹 荔枝梳打 跟餐
・味道:有啲玫瑰花香配微甜荔枝,清爽好飲!
・口感:好夠氣嘅梳打~
荔枝梳打

🤰性價比:中~
🤰9衝度:可試~

2024-04-02
荔枝梳打
套餐$560主食1: 咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒🥚呢一間雖然係韓式餐廳但係都有啲Cafe嘅感覺😁個蛋包飯賣相勁精緻😙中間夾雜左漢堡扒😍仲有巨量嘅咖喱汁😗配搭埋珍珠米😌所以成個配搭都非常豐富😛你睇吓啲滑蛋炒得幾嫩就知幾好食啦主食2:甘筍汁香脆豬扒長通粉🐷其實食唔出乜嘢甘筍汁😂不過都幾香豬扒新鮮炸🙃熱辣辣外脆內軟😙啖啖肉😊同埋啲長通粉索晒啲汁🤪最鍾意佢加咗啲菇所以口感唔配菜: 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜🥬有一種五花腩嘅口感😛雖然肥肉比較多😆但係配搭生菜就啱啱好😅仲可以加埋佢個秘製甜辣醬同埋泡菜同埋生蒜🧄甜品: 春日小甘筍芝士蛋糕🍰呢個蛋糕都幾light唔算好Heavy😙同埋佢個底有少少鹹嘅餅底😍所以甜甜鹹鹹咁配搭特別😌應該有少少似食紅蘿蔔蛋糕嘅感覺飲品: cappuccino & 焙茶鮮奶咖啡味都幾出同埋賣相精緻

套餐$560
主食1: 咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒🥚

主食2:甘筍汁香脆豬扒長通粉🐷

配菜: 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜🥬

甜品: 春日小甘筍芝士蛋糕🍰

飲品: cappuccino & 焙茶鮮奶
咖啡味都幾出同埋賣相精緻
2024-05-16 7 瀏覽
好耐冇同閨蜜飯聚當然要揀個環境舒適又食得舒適今次我哋揀咗Banchan and Cook因為佢嘅嚐吃套餐實在太吸引整間舖頭滿佈花花設計而且有落地玻璃夠曬光猛實在心情大好咖哩甘筍蛋包飯配漢堡扒擺盤夠精美咖哩濃香但又不太辣而且仲有大大舊嘅漢堡扒份量夠大絕對夠飽肚巴馬火腿卡邦尼年糕食得韓國菜年糕係必點年糕軟糯配上火腿嘅鹹香而且仲有一隻溫泉蛋非常掛汁炸雞拼盤店舖好貼心有三種口味可以揀我揀咗芝士甜辣忌廉洋蔥味雞肉juicy各有千秋食到舐舐脷紅蘿蔔園oreo慕絲蛋糕靚到唔捨得食最後配多兩杯特飲今次真的大滿足반찬앤쿡 Banchan and Cook (太古城中心)太古太古城道18號太古城中心2樓222A號舖
好耐冇同閨蜜飯聚

紅蘿蔔園oreo慕絲蛋糕
靚到唔捨得食

最後配多兩杯特飲
今次真的大滿足

반찬앤쿡 Banchan and Cook (太古城中心)
太古太古城道18號太古城中心2樓222A號舖
2024-05-09 26 瀏覽
成日都見到呢間餐廳好好味咁,喺公司附近有一間今日放工終於入咗去食,餐廳係自助形式,座位都舒服🤭🤭我哋叫咗個套餐有齊晒主食、小食、甜品同飲品👍🏼🤩嚐吃套餐($560)兩個蛋包飯都整得好好🍛 介開個蛋包飯入面真係半熟狀態🤩🤩 慢慢散開鋪喺飯上面😋 咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒呢個就香濃啲,又好豐富嘅咖喱香味,咖喱入面仲有薯仔等等嘅配料😚而且漢堡扒仲好大塊好厚身😋夠晒足料啊!甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯呢個味道就清淡一啲😌 鮮蝦同帶子都比得好足㗎😍 而且隻蝦真係大大隻🦐🦐 食落非常爽口彈牙!炸雞拼盤一個炸雞拼盤可以試三隻味㗎🤗 我哋就揀咗蜜糖、甜辣同芝士味🥳 炸雞去皮脆卜卜 雞肉就非常嫩滑Juicy🤤🤤 而且每一隻味都好香濃,仲有埋年糕同薯,每一啖都好滋味!春日小甘筍芝士蛋糕小甘筍味嘅蛋糕真係好特別! 放心唔會有臭青😂 反而味道都幾清新,唔會有好甜嘅感覺😌😋白桃甜蜜梳打伯爵茶鮮奶咖啡飲品嘅選擇都有好多款式😍😍我哋就叫咗呢兩杯!味道都非常香甜,配搭食物都好夾!🍵🍹

嚐吃套餐($560)

春日小甘筍芝士蛋糕

伯爵茶鮮奶咖啡
2024-05-03 20 瀏覽
唔好誤會我唔係食兔兔呀而係食兔兔最鐘意嘅野甘筍餐~由主菜到甜品都有甘筍架星期5晚坐無虛席客路以年輕客人為主鋪中好多位都有兔兔公仔Cute爆~復活節套餐將甘有益嘅食材嘅甜味融入菜單中其中一樣小食有8-12件雞,好抵!驚食唔曬所以叫咗生菜包辣椒腩肉皮肉油脂相間大醬咸辣+泡菜試到曬傳統口味蛋包飯大大粒甘筍漢堡好重牛味夠juicycurry汁超多長通粉吸收曬甘筍汁炸豬扒配少少芝士成個食曬我order左杯好新穎嘅特飲從未試過呢個味賣相似紅白色彩雲紅豆+蘋果沙冰酸味甜味都試到曬
唔好誤會

Cu

te爆~

復活節套餐
將甘有益嘅食材嘅甜味融入菜單中

其中一樣小食有8-12件雞,好抵!
驚食唔曬所以叫咗生菜包辣椒腩肉

賣相似紅白色彩雲
紅豆+蘋果沙冰
酸味甜味都試到曬

2024-05-02 21 瀏覽
之前約朋友係銅鑼灣食過依個韓國餐廳覺得唔錯 趁住假期去左太古又再幫襯😋嚐吃套餐🍴💲5️⃣6️⃣0️⃣Main Course 4選2見到新出嘅甘筍汁產品幾特別就試下⭕️ 甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯蛋包飯好動L 濕潤 配炒底飯兩款海鮮幾唔錯👍🏻而個甘筍汁都幾有驚喜 好濃郁個人覺得有啲似龍蝦🦞汁😍⭕️ 甘筍汁香脆豬扒長通粉同樣嘅sauce配長通粉都好好味豬扒份量多 鬆軟唔鞋口 炸皮好薄脆👏🏻Share 2選1⭕️ 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜🥬依款之前已經食過 因為太好味所以今次都必點❗️🤭黑毛豬每片厚薄適中 半肥瘦 偶然夾雜脂肪 一併入口好juicy跟配生菜/蒜片/泡菜/味噌醬等增加多重口感同滋味🤩Sweet 2選1⭕️ 紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕賣相勁cute 係個紅蘿蔔🥕盆栽🪴不上黎層次分明 oreo碎加埋chocolate mousse好味 overall都唔會太甜自選飲品2杯 menu上十分多選擇 點左自己最愛嘅焦糖脆脆鮮奶咖啡同比較特別嘅焦糖蘋果紅豆沙冰🍧紅豆🫘味重 有少少豆蓉 好爽
之前約朋友係銅鑼灣食過依個韓國餐廳

賣相勁cute 係個紅蘿蔔🥕盆栽🪴
好味 overall都唔會太甜

自選飲品2杯
2024-05-01 25 瀏覽
我呢個乖乖女朋友就下男朋友收工地點 去佢公司附近食個dinner😙順便發掘一下美食 竟然有我一直想試嘅 반찬앤쿡😍太古勁少女心 裝修環境圍繞住好多花花🌸🌺仲有個自助餐飲位置 提供2款免費飲品見佢地好似會因應唔同節日推出唔同主題嘅套餐而上個月4月我地去嘅時候係充滿兔仔🐇嘅復活節 有復活節二人套餐❣️嚐吃套餐 $560🍛咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒咖喱味道偏向甜辣😝就算唔食得辣嘅朋友仔都可以蛋夠濕潤🥚漢堡夠厚肉🍗炸雞拼盤最多可以選擇3款味道 一次可以滿足幾個享受次次炸雞都會必點甜辣味✌🏻今次揀多左洋蔥同蜜糖口味 🧅帶有洋蔥嘅酸甜味 就連肉汁都感受到🍯蜜糖 炸雞嘅鹹 蜜蜂嘅甜 食落鹹甜鹹甜又幾美味炸雞酥脆 食落香口而不油膩加入炸年糕同薯條🍟係邪惡嘅感覺 haha😛 🐷巴馬火腿卡邦尼年糕除左卡邦尼味濃 仲帶有咸香味✨🥩同平時係韓國食開嘅會有少出入年糕會稍為出長身同幼身啲 唔講以為自己食緊意粉但其實一樣都係咁煙靭🤭咬落帶口感🥕紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕望落以為係盆栽🪴事實上係蛋糕黎以Oreo碎作面層 感覺上就好似盆栽嘅泥土咁中間同底層就係朱古力慕絲蛋糕🍰🫧荔枝梳打🍑白桃甜蜜梳打
竟然有我一直想試嘅 반찬앤쿡😍

以Oreo碎作面層 感覺上就好似盆栽嘅泥土
咁中間同底層就係朱古力慕絲蛋糕🍰

🫧荔枝梳打
🍑白桃甜蜜梳打
👯‍♂️二人晚餐想食豐富啲,可以考慮「嚐吃套餐」~ 菜單都加入了甘筍作為期間限定菜色,健康又吸引!可選兩款主菜,一款小食,一款甜品及兩杯飲品。🥕主菜四選二,點了咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒及甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯!蛋香豐富,幼滑流心,包住粉粒分明嘅醬油炒飯。漢堡扒鬆厚,肉味濃,甘筍咖哩香甜。而另外一個蛋包飯,係甘筍汁加配龍蝦汁,非常鮮味,帶子鮮蝦爽口彈牙。🍗炸雞拼盤炸雞拼盤可以選擇三款口味,無骨炸雞啖啖肉,肉質嫩滑juicy,外層炸粉非常香脆,連皮食都零肥膩感,仲配上炸年糕及薯條,非常邪惡!選了甜辣、蜜糖及芝士口味,鹹鹹甜甜嘅配搭真係令人食指大動!🥕春日小甘筍芝士蛋糕芝士蛋糕輕身,質感creamy幼滑,底層配上甘筍蛋糕來個mix & match,芝士味中帶有甘筍爽甜,相當特別。🍑蜜桃梳打~蜜桃🍑甜蜜,無藥水甜味,加上有氣梳打,清新之選!🧀 芝士山咖啡~ 泡沫凍咖啡,加上海量芝士薄切,鹹香口味令咖啡增添風味,又加添口感!

🍗炸雞拼盤

🥕春日小甘筍芝士蛋糕