2017-10-02 527 瀏覽
國慶假期爸爸同阿哥都唔喺屋企食飯, 所以同呀媽兩個人試下呢間喺熊貓酒店已經開左一段時間嘅炸雞~首先講下個環境呢間鋪頭好開揚, 店嘅位置咁岩喺成個悅來坊嘅大門旁邊, 鋪頭又係開放式啲途人經過穿過熊貓酒店嘅時候每每可以睇到我地同一眾客人表演食炸雞至於食物。。我地點左個自選孖寶醬汁炸雞, 味道就揀左蜂蜜脆片炸雞同滋味酸辣炸雞啲炸雞好難食首先啲皮好厚, 調味都好一般..應該係啲炸雞炸完之後就咁淋啲醬上去。至於啲醬汁, 皆因我本身都鍾意蜜糖浸味, 所以覺得蜂蜜味都唔錯, 但係啲"脆片"就硬硬地..叫硬片可能適合啲。酸辣味就好普通。係韓國靚仔obba店員加左少少分, 但應該如無意外都唔會再幫襯

首先講下個環境

至於食物。。

炸雞好難食

2017-09-12 262 瀏覽
今日下午悶悶地同事話不如叫外賣返嚟做下午茶選擇左好耐都唔知食乜,最後選了這間BBQ炸雞😍😍😍我們總共叫了三款1)BBQ 甜辣炸雞2)滋味酸辣炸雞3)蜂蜜脆片炸雞都幾好味,但因為全部都是炸的食三隻已經夠飽了😂😂😂😂

我們總共叫了三款
1)BBQ 甜辣炸雞
2)滋味酸辣炸雞
3)蜂蜜脆片炸雞

都幾好味,但因為全部都是炸的食三隻已經夠飽了😂😂😂😂
2017-09-01
下午茶
炸雞元祖品牌之一 BBQ Chicken在荃灣有新分店啦~ 當然要一試~~ 新店在荃灣悅來坊,一進悅來坊就可以看到了~ 簡單的裝潢配上七彩繽紛的餐椅 食物都是hk50 -70左右,非常抵食 甜辣炸雞 (HK$ 68 / 5 件) 炸雞比我想像中有份量^^ (正。。。) 甜甜辣辣很開胃,少少辣正合我這些不太能吃辣的 如果喜歡辣的可以選秘制辣醬炸雞和麻辣炸雞 熱辣辣的炸雞,外脆內軟 雞肉還是嫩嫩的 白金沙炸雞 (hk$78/ 5 件) 好喜歡喲~ 我一向是咸蛋黃迷 這款就像中韓合壁炸雞,咸蛋黃超香口 停不了口~呵呵 還不會有女生怕怕的油淋淋情況 韓式芝士牛肉鍋飯 (HK $68) 誘人的芝士配合泡菜 香而不膩 芝士的份量也很足夠 味道濃郁 我們二人份吃了10件炸雞+鍋飯 超滿足的~ 實情是男朋友炸雞x6 我炸雞x4 哈哈~~ 就知道份量很大~性價比很高 紫薯雪山 (hk$55) 雖然很飽,甜品也是需要的~哈哈~ 雪花冰山加上大熱的紫薯粉和雲呢拿雪糕 紫薯味不算很濃,加上溶溶的雪糕 又不會太甜~~不錯不錯BBQ Chicken 食物份量多 ,價錢親民是回頭之選~~~

炸雞元祖品牌之一 BBQ Chicken在荃灣有新分店啦~
當然要一試~~

新店在荃灣悅來坊,一進悅來坊就可以看到了~
簡單的裝潢配上七彩繽紛的餐椅

食物都是hk50 -70左右,非常抵食

甜辣炸雞 (HK$ 68 / 5 件)

炸雞比我想像中有份量^^ (正。。。)
甜甜辣辣很開胃,少少辣正合我這些不太能吃辣的
如果喜歡辣的可以選秘制辣醬炸雞和麻辣炸雞
熱辣辣的炸雞,外脆內軟
雞肉還是嫩嫩的

白金沙炸雞 (hk$78/ 5 件)

好喜歡喲~
我一向是咸蛋黃迷
這款就像中韓合壁炸雞,咸蛋黃超香口
停不了口~呵呵
還不會有女生怕怕的油淋淋情況

韓式芝士牛肉鍋飯 (HK $68)

誘人的芝士配合泡菜

實情是男朋友炸雞x6
炸雞x4
哈哈~~
就知道份量很大~性價比很高

紫薯雪山 (hk$55)

雖然很飽,甜品也是需要的~哈哈~
雪花冰山加上大熱的紫薯粉和雲呢拿雪糕
紫薯味不算很濃,加上溶溶的雪糕
又不會太甜~~不錯不錯

BBQ Chicken 食物份量多 ,價錢親民

是回頭之選~~~
2017-09-06
  • 白金沙炸雞
2017-08-09 183 瀏覽
荃灣真係多美食,一黎親都食唔停今日如是,食到到左晚餐時間都仲未餓豬仔突然話想食韓國炸雞(食親都係炸野)咁我就上op揾下喇,比我發現到呢間bbq chicken呢度係open area黎既,好多人會係你隔離行過出面仲有一大張bts成員既合照好多妹妹都走黎影相,好喇講正題先一坐低,店員就奉上兩碟前菜泡菜真係超好食!食到停唔到口而蘿蔔就唔夠酸,但都幾爽口主腳出場!128蚊自選2款味道炸雞上面係柚子味,根本就係柚子蜜汁,太甜下面係蒜香味,超級好食!!10級推薦由於豬仔晚餐一定要有飯,所以叫左個炸豬焗飯個炸豬d肉好嫩滑!炸得好出色!食落仲好食過炸雞完全係好驚喜,豬仔話下次要再黎食呢個價錢,食到質素好又味道好,真係好開心
荃灣真係多美食,一黎親都食唔停
今日如是,食到到左晚餐時間都仲未餓
豬仔突然話想食韓國炸雞(食親都係炸野)
咁我就上op揾下喇,比我發現到呢間bbq chicken
呢度係open area黎既,好多人會係你隔離行過
出面仲有一大張bts成員既合照
好多妹妹都走黎影相,好喇講正題先

一坐低,店員就奉上兩碟前菜
泡菜真係超好食!食到停唔到口
而蘿蔔就唔夠酸,但都幾爽口

主腳出場!128蚊自選2款味道炸雞
上面係柚子味,根本就係柚子蜜汁,太甜

下面係蒜香味,超級好食!!10級推薦

由於豬仔晚餐一定要有飯,所以叫左個炸豬焗飯
個炸豬d肉好嫩滑!炸得好出色!食落仲好食過炸雞
完全係好驚喜,豬仔話下次要再黎食
呢個價錢,食到質素好又味道好,真係好開心
韓國炸雞啤酒潮還未散退,香港的韓式炸雞店越開越多,有些價錢十分離地,難得荃灣還有這間貼地掋食的炸雞店。今晩便和寶寶去試。前菜是辣辣的韓式泡菜和酸甜的白蘿蔔,是為炸雞去油膩的必須品。吃炸雞喝啤酒是常識吧?但喝啤酒好像有點悶,餐牌有新推岀的韓式涼浸浸特飲含酒精 ($52),我倆也怎能錯過呢?熱情如火的我當然要喝熱情果味啦~ 賣相很有氣勢,底下是熱情果冰,而上面則倒轉插著韓國人氣的 Dry Finish D 啤酒。熱情果味濃郁,配上啤酒中和甜味,十分解渴又解暑。特飲的份量真大,所以我和寶寶二人 share 也足夠。主角自選孖寶醬汁炸雞 ($128) 到了~這個價錢竟然有十件炸雞,即是每件只需約 $13,和 KFC 的價錢也差不多。我們認為這個自選孖寶是最掋食的,是單款的炸雞加約十蚊便能享受到兩種味道。我喜歡蜂蜜脆片炸雞,雞皮炸得十分香脆,還有脆卜卜的粟米片,下了蜂蜜醬甜甜的很滋味。大口的咬下,竟然還在岀煙。雞肉嫩滑鮮甜,味道與外面昂貴的炸雞店沒有分别。而寶寶覺得韓式香蒜炸雞更美味,雞皮沒有炸得像蜂蜜脆片炸雞那麼香脆,用了傳統的韓式甜醬油,加上香濃的大蒜味,味道較蜂蜜脆片炸雞更惹味,還能吃到滿

而寶寶覺得韓式香蒜炸雞更美味,雞皮沒有炸得像蜂蜜脆片炸雞那麼香脆,用了傳統的韓式甜醬油,加上香濃的大蒜味,味道較蜂蜜脆片炸雞更惹味,還能吃到滿滿的蒜蓉。
餐廳還很體貼準備即棄手套給我們。
飯控寶寶還叫了韓式芝士牛肉鍋飯 ($68),極邪惡的芝士飯能做岀拉絲效果,芝士控的你必定要試。牛肉用了韓式醬汁煮,十分入味。

我也點了韓國牛片部隊鍋 ($72),材料十分豐富,除了有薄牛肉片,還有蔬菜,雞蛋,炸餃子,龍蝦丸,芝心丸和烏冬。但要留意不吃辣的就千萬不要吃,不吃辣的寶寶吃了一口便受不了,而我吃後嘴巴也辣得腫起來,要狂喝特飲解辣。

2017-07-22
2017-07-22 113 瀏覽
行過荃灣,路經呢間炸雞快餐店,一於試下先😆🌸西瓜梳打。$28個杯好特別,大杯底飲,唔會勁多汽,岩我😆🌸韓式芝士牛肉鍋飯。$68好多芝士,加上泡菜等配料,撈埋D飯一齊食,真係好正,遇熱溶溶地既芝士超香濃,牛肉好入味又軟嫩,肉質絕不難咬。個醬汁甜甜地非常開胃🌸香濃芝士BB骨。$72芝士愛好者不能錯過,芝士掛在豬肋骨上,真係無得彈。重點係豬肋骨煮得好淋,而且有我愛的軟骨部分,完全好輕易就咬到👍🏻配菜有洋蔥、西蘭花,撈埋d芝士,真係好🌸韓星八重奏。$132有8種唔同口味既炸雞鎚,大概係原味、蜂蜜脆片、香草、芝士味、柚子味、韓式辣醬、甜酸醬味、泰式辣醬全部雞肉都好嫩滑想特別講下蜂蜜脆片嗰個幾特別,甜甜地配上脆片食,口感幾有層次✌🏻🌸柚子多士配雪糕球。$45賣相滿分有心意雪糕味道可選雲尼拿、朱古力、芒果我地揀左芒果多士配上充分的柚子醬每啖襯上草莓食酸甜的草莓🍓中和柚子多士的甜恰到好處🌞
行過荃灣,路經呢間炸雞快餐店,一於試下先😆

🌸西瓜梳打。$28
個杯好特別,大杯底飲,唔會勁多汽,岩我😆

🌸韓式芝士牛肉鍋飯。$68

🌸香濃芝士BB骨。$72

🌸韓星八重奏。$132
有8種唔同口味既炸雞鎚,大概係
全部雞肉都好嫩滑
想特別講下
蜂蜜脆片嗰個
幾特別,甜甜地配上脆片食,口感幾有層次✌🏻

🌸柚子多士配雪糕球。$45
賣相滿分有心意
雪糕味道可選雲尼拿、朱古力、芒果
我地揀左芒果
多士配上充分的柚子醬
每啖襯上草莓食
酸甜的草莓🍓中和柚子多士的甜
恰到好處🌞
2017-06-25 153 瀏覽
好耐之前去過銅鑼灣果間, 後來見公司附近開左呢間分店, 放工黎試下.位唔算多, 而且開放式, 行商場既人經常望下你食咩, 唔係幾自在.呢度最好處係炸雞可以叫5件, 一個人食唔晒都唔會咁浪費.選擇5件芝粉雞, 叫左一陣好快上枱. 外觀跟之前一樣, 好多芝士粉鋪響炸雞面.不過入口一咬, 發覺炸雞個皮唔脆, 和暖狀, 比我感覺係一早炸定夾出黎.芝士粉個味keep到既, 但響唔熱既炸雞面, 發生唔到好味既作用. 雞肉嫩滑的, 唔鞋有肉味.韓式泡菜豆腐湯, 價錢平就要碗試下. 一上枱又係覺得有D求其, 係泡菜, 豆腐, 翠玉瓜加埋D辣湯, 湯係泡菜酸酸地既辣, 感覺無咩特別.

呢度最好處係炸雞可以叫5件, 一個人食唔晒都唔會咁浪費.
2017-06-23 143 瀏覽
韓式炒年糕粉絲我鍾意食年糕又鍾意食粉絲,呢碟滿足晒我的慾望 不過不失,唔會太差!而且唔細碟架。我叫咗呢一個韓式啤酒溝熱情果, 熱情果嘅味道,沖淡咗本身啤酒嘅苦澀味,飲落有果汁的甜味,怕啤酒苦的朋友可以試下。我唔記得咗係咩炸雞啦, 炸雞上面加左脆片!總之食落係脆上架脆,炸雞上面加左 糖漿 定係蜜糖 , 甜甜地呢個芝士豬肋骨, 芝士唔夠多,但好多洋蔥呢道菜係雞肋呢個甜品麻麻地 粟米片 加一個雪糕 仲有oreo, 完!我地去既時候係下午茶,最後埋單免除加一!
韓式炒年糕粉絲

我鍾意食年糕又鍾意食粉絲,呢碟滿足晒我的慾望
不過不失,唔會太差!
而且唔細碟架。

呢個芝士豬肋骨, 芝士唔夠多
,但好多洋蔥

呢道菜係雞肋

呢個甜品麻麻地
粟米片
加一個雪糕 仲有oreo, 完!

我地去既時候係下午茶,最後埋單免除加一!
2017-05-04
下午茶
2017-06-12 1059 瀏覽
炸雞同啤酒就好似孖生兄弟咁 缺一不可啊☠☠ 話說又到大胃D食好西既時間 今次介紹一間性價超高又好食既炸雞俾大家!經過熊貓酒店既人都應該見過依間 BBQ CHICKEN 炸雞達人 .💓128蚊有十件雞💓我地揀左自選孖寶醬汁炸雞 店員會先上兩小碟前菜 有泡菜同奄蘿蔔 味道比出面食開個d更濃味!我覺得配個煎餅一齊食 正好多👍🏻 .蜂蜜脆片炸雞 同 滋味酸辣炸雞 兩者比較起來 一致認為蜂蜜好食過酸辣 酸辣味唔太岀 但蜂蜜個隻汁好夠味 甜甜地 表皮炸漿一d都唔厚 咬落好脆 肉汁又多 讚讚👍🏻👍🏻👍🏻可能我地只係抱住一試無防既心態 但點知有驚喜 因為店舖人客唔算多 都有d擔心會伏😹 .韓式芝士午餐肉餅 正常 都熱辣辣既 佢有一個辣醬跟上 唔食得辣千其唔好沾個醬 因為真係好辣👻芝士味就唔係好食得出 不過48蚊黎講 食完真係好飽👍🏻 .飲品 叫左枝啤酒同一杯紅桑子無酒精既汽水 (加48蚊)岩哂唔飲得酒既妹子 重點係幾好飲喎 我仲以為會係藥水味😂依間一定會再去❤❤❤.BBQ Chicken (荃灣)荃灣荃華街3號悅來坊G16舖
炸雞同啤酒就好似孖生兄弟咁 缺一不可啊☠☠

💓128蚊有十件雞💓

BBQ Chicken (荃灣)
荃灣荃華街3號悅來坊G16舖
  • 蜂蜜脆片炸雞
2017-06-07 97 瀏覽
今日黎開荃灣番工 就約左朋友係呢到食lunch 😁一入商場就見到間鋪 好顯眼 裝修好有feel我地兩個女仔都好餓 叫左勁多野食🙈🙈頭盤就叫左個江南粉絲炒年糕 估唔到都幾大份粉絲好入味 年糕煙煙靭靭 好好味🤗咁黎到炸雞店 都要試下呢到嘅炸雞 呢到有好多款揀 我地就叫左蜂蜜脆片炸雞5件個炸雞好脆身 內裏好juicy 而且蜜糖味好正👍🏻👍🏻👍🏻之後我地仲叫左個 香濃芝士bb 骨係可以拉芝 好好玩 而且個bb 骨酸酸甜甜 加埋芝士香 好好味呀😁😁野飲我地就叫左個韓式香桃梳打同埋韓式涼浸浸熱情果特飲兩杯都好好飲👍🏻👍🏻最後梗係唔少得要有個甜品啦 我地就揀左呢個韓式芭菲最底層係碎冰 中間係脆片 上面有球雪糕 撈埋黎食真係好消暑😚食左咁多野 每人都係160蚊 都唔差嫁
今日黎開荃灣番工 就約左朋友係呢到食lunch 😁

最底層係碎冰 中間係脆片 上面有球雪糕
撈埋黎食真係好消暑😚

食左咁多野 每人都係160蚊 都唔差嫁
2017-06-07 96 瀏覽
朋友約我去荃灣食飯,佢問我熊貓酒店悅來坊新開咗間韓式餐廳,有炸雞食,有啤酒飲,問我好唔好 。開頭我心諗佢會唔會好熱氣,好啦橫掂都未試過食就去試下啦。一坐低見到佢啲飲品,好特別支啤酒可以插落個杯度飲,即刻點左一杯。我friend開頭只叫咗一杯梳打水,後尾都忍唔住再買多支啤酒,跟住再買多個芝士麵。呀超正!芝士又香又淋,啲面又好爽!再整多個素菜部隊鍋,啲菜又清甜,入面原來仲有啲烏冬添。其實我都唔係好肚餓,但係點都要試一試個炸雞,跟住買埋個蒜蓉炸雞髀。炸雞話唔係你想像中咁熱氣喎,但係蒜蓉味又好香,食落去啲雞好有雞味。講真我自己對食熱氣嘢就麻麻地,但係呢度既炸雞炸得真係啱啱好,又唔會好油膩,食落去又好香口。真係唔知點形容下次真係要要再去食多次,試多幾隻幾隻唔同款嘅雞先得!
朋友約我去荃灣食飯,佢問我熊貓酒店悅來坊新開咗間韓式餐廳,
炸雞食,有啤酒飲,

2017-05-27
2017-06-06 417 瀏覽
今次去到荃灣悅來坊,即係熊貓酒店嗰個商場附近睇吓有乜嘢食,見到有一間開放式嘅韓國BBQ Chicken🍗 餐廳,我同我朋友都比較鍾意食炸雞,所以就攞咗飛等位。餐廳位置都唔算多,有高枱又有圓枱,已經滿座了,餐廳格局成一個L字型,我哋大約等左15分鐘就有二人枱坐。佢哋餐廳出名炸雞,當然要叫番啲炸雞黎食啦,我哋就揀咗雙拼,叫咗「韓式香蒜炸雞」同埋「滋味酸辣炸雞」各五件,總共10件雞,另外再叫左一個「韓式泡菜豆腐湯」加一杯「夏日冰爽飲品-芒果味」,同埋一杯「熱柚子茶」,再叫多咗一「韓式芝士牛肉鍋飯」。先來一個前菜,就係泡菜同埋韓式白蘿蔔粒,泡菜唔算好辣都接受到,我個朋友比較喜歡吃泡菜,佢都覺得非常惹味同埋入味,而我覺得份量少少可以醒胃。另外個蘿蔔粒有酸酸嘅味道,而且有爽口嘅感覺,開胃自選。芒果冰爽飲品賣相非常吸引,而且可以選擇不含酒精的,佢有一支飲品插住係一大杯芒果汁嘅上面,真係好有韓式feel呀,飲落口芒果汁好似鮮榨咁,而且非常消暑解渴,都唔算太甜,好迎合我哋嘅口味,所以值得一試。另外女生當然要飲番啲熱嘅飲品補下身啦,我就選擇左熱柚子茶,見到杯底有好多柚子蜜,冇偷工減料,而且好足料添,所以味

另外女生當然要飲番啲熱嘅飲品補下身啦,我就選擇左熱柚子茶,見到杯底有好多柚子蜜,冇偷工減料,而且好足料添,所以味道甜甜的,成杯飲品充滿柚子味道,可以暖下個胃,好舒服啊。

之後就飲韓式泡菜豆腐湯,我覺得豆腐湯比較辣左少少,不過好彩我哋食得辣,所以飲落去都幾惹味,而且豆腐一粒粒,好似百福豆腐咁滑,豆腐嘅份量都比較多,湯入面有好濃嘅泡菜味道,唔止淨係辣,幾正。

飲完湯就開始食炸雞了,炸雞有兩款味道分開咗,首先就食比較淡味小小嘅香蒜炸雞,見到炸雞表面都有好多一粒粒蒜頭,聞落去好香呀,而且上面有啲汁甜甜地,食落去好惹味,好滋味呀。

另外一隻雞係酸辣味道,見到炸雞表面有少少辣椒,同埋有少少紅色酸辣嘅汁,食落去唔太辣,有少少酸酸地味道,非常開胃,而且雞嘅肉質好滑嫩,有一半都係雞髀,而且仲有雞上脾,正!

韓式芝士牛肉鍋飯用一個黑色熱鍋裝住,店員攞過嚟嘅時候都叮囑我哋小心掂到個熱鍋,避免燙傷,好處係熱鍋能保住飯嘅溫度。飯表面有好多材料,有厚厚的芝士,蔬菜同埋泡菜,仲有好多蘑菇同埋牛肉,聞落去非常香呀,我哋即刻攞匙羹撈埋一齊,之後變咗撈飯,食落口好似淡淡都有芝士,而且牛肉爽口新鮮,食落去好match啊。

食咗咁多嘢埋單都係三百幾蚊咋,就可以食到咁滿足,下次會再嚟食炸雞,必食之選!
​ 行完街搵地方食晚餐,突然想食炸雞,又見學生九折,就坐底咗。 未點野食之前,侍應就好快手咁送兩碟前菜上枱。嗰韓國泡菜幾好味,啱香港人口味,食完幾開胃。 點咗份黃金橄欖炸雞3件 第一次食,幾有驚喜,岩岩炸出爐 一咬落去啲油流哂出黎,啲雞肉係熱到出煙,出面既皮炸得香脆,有啲蜜糖味。 之後又點咗份孖寶對對碰 韓式醬牛拉麵 十 芝士撈拉麵 醬牛拉麵啲牛肉特別多,入面有埋韓式醬,落咗洋蔥,都幾惹味下,亦都唔辣。 芝士撈拉麵上面落埋煙肉,芝士粒 同埋紫菜,幾重芝士味,幾唔錯。 另外,炸雞仲點咗份雙拼(韓式香蒜炸雞+甜辣炸雞) 香蒜炸雞上面落咗香蒜,而本身既醬汁酸酸甜甜,配搭埋都幾入口,幾好食。 因為有啲fd唔係好食得辣,就點甜辣炸雞,辣度就無想像中咁辣,基本上係人都接受到咁上下,但甜味加辣味,都幾襯。 食得多呢啲,就點咗一酌柚子汁,想解下渴,結果成大支上枱。味道酸酸甜甜,柚子味,都幾唔錯,但感覺轉飲淡啲既會更好,因為啲野食味道都偏濃。 食到最後,梗係要嚐埋甜品,點咗份紫薯雪山。上面係雪糕,下面就係紫薯味既沙冰,再插埋支韓國旗。味道幾重紫薯味,勁快清哂。 Btw 炸雞最推介

行完街搵地方食晚餐,突然想食炸雞,又見學生九折,就坐底咗。

點咗份黃金橄欖炸雞3件

之後又點咗份孖寶對對碰
韓式醬牛拉麵 十 芝士撈拉麵

另外,炸雞仲點咗份雙拼(韓式香蒜炸雞+甜辣炸雞

Btw 炸雞最推介黃金橄欖炸雞,味道最讚。

BBQ Chicken
地址
荃灣荃華街3號悅來坊G16舖
2017-05-26
2017-06-03 150 瀏覽
母親最喜愛是荃新天地地下那一間炸雞,這天經過熊貓這一邊,就是說這一間炸雞,一決雌雄。點了兩款炸雞,一款是最普遍的酸辣味,另一種是有滋味。與那一間的不同之處,那一間的炸雞好像是全隻或者半隻。而這兒的雞,大部份都是雞翼、雞腿,又或者雞扒位置,有些雞件甚至乎沒有骨,比較方便。而不太可取之處,就是這間炸雞店的炸雞,外皮比較厚,感覺不太健康。可能現場吃的話,將醬汁直接淋上雞面頭,會比較好。我們外賣自取,炸雞的汁醬另上,因此有算計沒有沾到什麼醬,厚厚的外皮就會另計顯得比較趕,所以會減了分。
酸辣味,另一種是有滋味。

與那一間的不同之處,那一間的

我們外賣自取,炸雞
15 分鐘 (外賣自取)
2017-05-31 64 瀏覽
收到韓風影響今日就來食韓雞啦之前都食過呢間嘅分店 所以今次唔叫招牌炸雞聞到隔離枱好香所以跟佢哋叫咗一個之前應該未出嘅蜜糖蒜香原隻焗雞焗雞好大隻 皮燒得好香 雞肉都有吸收到醬汁 唔會話雞肉冇味 不過今次焗得有少少咸 咁樣形容好搞笑 但有少少似食緊大隻乳鴿嘅感覺😂另外都配有米粉同年糕 所以其實一個都已經好飽韓式芝士牛肉鍋飯芝士味幾濃撈埋飯泡菜同菜同牛肉食 好快飽啊 牛肉甜甜地 所有配菜都好夾 淡淡飯都好有口感同甜甜地既芝士味香濃芝士BB骨顧名思義又係啱芝士愛好者 芝士份量好多 拉絲包住BB骨 有雙重口感不過呢度有啲台係坐得開陽d 係商場度既~如果中意食芝士乜乜乜同炸雞 呢度價錢就比同類型餐廳會平D~
收到韓風影響今日就來食韓雞啦
之前都食過呢間嘅分店 所以今次唔叫招牌炸雞
聞到隔離枱好香所以跟佢哋叫咗一個之前應該未出嘅
蜜糖蒜香原隻焗雞

韓式芝士牛肉鍋飯
淡淡飯都好有口感同甜甜地既芝士味
香濃芝士BB骨
不過呢度有啲台係坐得開陽d 係商場度既~
如果中意食芝士乜乜乜同炸雞 呢度價錢就比同類型餐廳會平D~