餐廳: BLA BLA by sensory ZERO (灣景中心大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-06-28 1051 瀏覽
这家位于湾仔的咖啡小店还是挺有意思的~🏝环境:绕了一圈,还是选择了这家店,主要就是颜值看上去还挺有意思的。室外位置,下午的话,要注意阳光☀️,会有点儿晒~💁服务:中规中矩吧~☕️出品:除了咖啡,还有茶,以及各类面包和冰激凌出售小小一家店,五脏俱全~☕️拿铁 :我要的冰拿铁,豆子的味道不错风味十足,挺好喝的。 🍵抹茶拿铁 :闺蜜点的热的抹茶拿铁🍵,总体不错。挺不错的一家咖啡店,有机会还会想要光顾的那种💓
这家位于湾仔的咖啡小店还是挺有意思的~

🏝环境:
室外位置,下午的话,要注意阳光☀️,会有点儿晒~

💁服务:
中规中矩吧~

☕️出品:
除了咖啡,还有茶,以及各类面包和冰激凌出售
小小一家店,五脏俱全~

☕️拿铁 :
我要的冰拿铁,豆子的味道不错
风味十足,挺好喝的。
拿铁

🍵抹茶拿铁 :
闺蜜点的热的抹茶拿铁🍵,总体不错。

挺不错的一家咖啡店,有机会还会想要光顾的那种💓
拿铁
2023-04-01 935 瀏覽
會展站小咖啡店☕️呢間係係會展站隔離 好啱d只係想食輕食既朋友💚主要都係賣咖啡 同埋麵包🥯我同我朋友叫左兩個包share可以試多幾款野^^- Bagel Sandwiches ($38)我哋叫左抹茶麻糬貝果😍 配無花果醬我個人覺得抹茶味🍵唔係好重 唔會好苦👍🏻而且包中間麻糬都好煙韌🥹無花果醬好香 唔會只係得死甜- 是日特選:三文魚牛油果貝果😗($68)見到呢個幾特別就決定試下 仲要配埋佢個菠蘿包貝果❤️‍🔥可惜我覺得佢個菠蘿包皮好容易就跌嗮出黎😮‍💨而且可能因為牛油果同埋三文魚份量都多而bagel比較細 食起黎就有少少麻煩🥲食材方面就正正常常🤓📍BLA BLA by sensory ZERO (灣景中心大廈) (灣仔)地址:灣仔港灣道28號灣景中心大廈Brim281樓4號舖
會展站小咖啡店☕️
呢間係係會展站隔離
好啱d只係想食輕食既朋友💚
主要都係賣咖啡 同埋麵包🥯

我同我朋友叫左兩個包share可以試多幾款野^^

- Bagel Sandwiches ($38)
我哋叫左抹茶麻糬貝果😍 配無花果醬
我個人覺得抹茶味🍵
唔係好重 唔會好苦👍🏻
而且包中間麻糬都好煙韌🥹
無花果醬好香 唔會只係得死甜

- 是日特選:三文魚牛油果貝果😗($68)
見到呢個幾特別就決定試下
食材方面就正正常常🤓

地址:灣仔港灣道28號灣景中心大廈Brim281樓4號舖
抹茶麻糬貝果
蟹肉牛油果貝果🥯
近排會展站開了~來這邊走走 一出地鐵站出口就見到一間很特別的鋪頭,整個環境都是木工主題,招牌是一隻貓和羊各拿著一串燒賣魚蛋😂😂 非常吸睛👀這間鋪的店員姐姐非常熱情友善細心~同店員姐姐聊天過後得知原來這間舖是sensory Zero 副線店舖 主打外賣咖啡和輕食~她推薦了我飲lazy chocolate是sensory zero 非常出名的 Crazy Chocolate 外賣版😍整體感覺朱古力味很重 但不會太甜 而且整杯飲完都唔覺好流😚 超級好飲~雖然係外賣杯,賣相和口感味道,一啲都唔輸比堂飲,非常用心製作❤️另外,他們現在有cookies set ,點一杯野飲加$17就有塊CLS Cookies🍪我加了一塊 chocolate 味~中間有大大塊舊棉花糖痴住塊曲,本身以為會好甜,點知食落一啲都唔甜,非常好食!Lazy Chocolate + CLS Cookies 這個組合真的冇得頂啊~!❤️有空我也會多啲來這邊試試其他嘢食嘢飲同埋跟姐姐聊聊天😂😂
近排會展站開了~來這邊走走

這間鋪的店員姐姐非常熱情友善細心~
她推薦了我飲lazy chocolate

我加了一塊 chocolate 味~

有空我也會多啲來這邊試試其他嘢食嘢飲同埋跟姐姐聊聊天😂😂
2022-05-27
5 分鐘 (外賣自取)
  • Lazy Chocolate ,CLS Cookies