2024-05-04 289 瀏覽
尖沙咀圓方季節cafe香港尖沙咀圓方逛街有一家韓式咖啡廳美美的小清新風格,今期全新推出粉紅色櫻花系列菜式,超級夢幻,適合女生們來打卡。餐廳會根據不同季節推出不同的餐牌菜式系列,而且食物都非常適合打卡。餐廳環境舒適,小店座位不多,晚上Walk in都有位,9pm last order,有榻榻米座位,暖色的裝修設計配合乾花適合約會和姊妹們來打卡,提供清水、濕紙巾和紙巾,另收加一服務費初開櫻花牛角包窩夫 $132兩件酥脆的牛角包窩夫夾住滿滿幼滑的忌廉,還有粉紅色的櫻花芝士蛋糕、櫻花餅和雪糕,最後淋上酸酸甜甜的櫻花醬更加滋味櫻花滿開刨冰 🍧$118打卡一流的幼滑秘製醬配上綿綿冰,旁邊位置有甜甜櫻花🌸朱古力配甜甜的粉紅外芝士蛋糕🍰貼著,刨冰入面還有紅豆🫘蓉和菓子,甜入心烤牛肉紫菜包飯 $92紫米飯團超足料,有牛肉、葉黃瓜等材料,不會咸,健康飽肚之選櫻花樹下奶昔 $48每杯飲品旁邊都有漂亮的傳統韓國花煎,猶如紅豆餡料年糕餅,奶昔不會太甜櫻花綻開棉花糖泡泡 $52美美的打卡飲品,還有甜甜的棉花糖服務質素:7/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
尖沙咀圓方季節cafe

初開櫻花牛角包窩夫 $132

櫻花滿開刨冰 🍧$118

烤牛肉紫菜包飯 $92

紫米飯團超足料,有牛肉、葉黃瓜等材料,不會咸,健康飽肚之選

櫻花樹下奶昔 $48

櫻花綻開棉花糖泡泡 $52
美美的打卡飲品,還有甜甜的棉花糖

服務質素:7/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

2024-04-30
2024-05-02 207 瀏覽
嗚 要去到下半年先有時間去旅行啦🥲 掛住韓國都可以過嚟呢一間韓式Cafe過吓癮先 適逢春天嘅來臨 呢一間Cafe提供咗多款櫻花系列嘅產品🙀 除咗造型特別之外 味道都唔錯㗎半半炸雞呢一款炸雞係可以喺其他口味度揀兩款🍗 我哋就揀咗芝士炸雞同埋蜂蜜炸雞🍯 兩款都係有啲調味粉喺上面 黃色嘅係芝士炸雞 白色嘅係蜂蜜口味 兩款都同個炸雞好夾 炸雞非常香脆 雞皮炸得好鬆化 入面嘅雞肉仲保持肉汁👍🏻 非常推介呢一碟嘅炸雞初開櫻花牛角包窩夫呢一個甜品真係整得好靚 牛角包窩夫好香牛油味🥐 兩層牛角包窩夫中間有一層士多啤梨芝士蛋糕同埋cream 酸酸甜甜 非常開胃🍓 側邊仲有個牛奶雪糕🍦 上面有啲士多啤梨乾 同埋側邊都有啲櫻花造型嘅餅乾櫻花滿開刨冰呢個刨冰即叫即製 需時大概15分鐘🍧 面頭有一層口感好豐富嘅cream 睇吓刨冰主要都係士多啤梨味 最欣賞嘅係佢側邊有啲士多啤梨芝士蛋糕同埋櫻花造型嘅餅乾🍰 芝士蛋糕口感好Rich 夾埋刨冰一齊食 口感都幾豐富飲品我哋仲嗌咗兩杯櫻花主題嘅飲品 櫻花綻開棉花糖泡泡 呢一杯係熱飲嚟嘅 個賣相好靚 但係即使嗌咗少甜 味道都係偏甜 如果唔鍾意飲甜嘢嘅唔建議嗌呢杯🤧 另一杯

半半炸雞
半半炸雞

初開櫻花牛角包窩夫
初開櫻花牛角包窩夫

飲品
我哋仲嗌咗兩杯櫻花主題嘅飲品 櫻花綻開棉花糖泡泡 呢一杯係熱飲嚟嘅 個賣相好靚 但係即使嗌咗少甜 味道都係偏甜 如果唔鍾意飲甜嘢嘅唔建議嗌呢杯🤧 另一杯櫻花樹下奶昔 呢杯係凍飲嚟嘅 底下有啲綠茶味 整體賣相真係好做到櫻花樹下嘅感覺🍵
櫻花綻放棉花糖泡泡
櫻花樹下奶昔

如果有鍾意粉紅色嘅你 可以過嚟呢間餐廳用餐🍴 因為呢度嘅裝修同埋食物都令人好有少女心💕
2024-04-23 321 瀏覽
這次探店來到九龍站 ᴇʟᴇᴍᴇɴᴛs 的 ᴄᴏғғᴇᴇ ʜᴡᴀᴊᴇᴏɴ店名以韓式傳統糕點花煎 화전 命名 有點意思啊整體環境相當舒適 靠牆兩邊座位是榻榻米設計有空間感之餘又有私隱度ᴄᴏғғᴇᴇ ʜᴡᴀᴊᴇᴏɴ 主打各樣韓式傳統/新式餐點也會因季節轉換不同特色餐點最近則是粉嫩櫻花季限定餐點𓋪 玫瑰醬炸蝦年糕這邊的年糕是幼身長條 像長通粉般的 sɪᴢᴇ口感保留ǫ彈煙韌 一樣掛汁玫瑰醬甜甜帶一咪咪辣 開胃惹味𓋪 初開櫻花牛角包窩夫酥脆的兩塊牛角包窩夫配上酸甜草莓乾和草莓醬 口感豐富夾着粉嫩厚身的草莓芝士蛋糕磚 超邪惡幼滑雪糕也中和不少忌廉的膩感𓋪 櫻花滿開刨冰粉粉嫩嫩的櫻花粉色刨冰很 ɪɢ-ᴀʙʟᴇ 特調櫻花醬吃到一半再淋上更可口刨冰中間放滿了軔勁蕨餅 綿蜜紅豆蓉 幾重口感外圍再繞上一層精緻草莓芝士蛋糕整個刨冰適合三至四人享用𓋪 櫻花綻開棉花糖泡泡𓋪 櫻花樹下奶昔賣相可愛 香濃順滑的櫻花牛奶加上棉花糖甜絲絲又暖胃奶昔則以抹茶粉作基調 甘香濃郁每道特飲都會附送餐廳名物「花煎」是以花入饌的傳統韓國花煎餅煙軔口感配微甜豆沙餡是我的 ᴘɪᴄᴋ
店名以韓式傳統糕點花煎 화전 命名 有點意思啊
𓋪 櫻花樹下奶昔
賣相可愛 香濃順滑的櫻花牛奶加上棉花糖
甜絲絲又暖胃
奶昔則以抹茶粉作基調 甘香濃郁
每道特飲都會附送餐廳名物「花煎」
是以花入饌的傳統韓國花煎餅
煙軔口感配微甜豆沙餡是我的 ᴘɪᴄᴋ
2024-04-18
《Coffee Hwajeon 커피화전 - 尖沙咀》適逢櫻花季節,好多餐廳都推出左有關櫻花既menu及套餐🌸位於九龍站既呢間韓式人氣打卡cafe都推廣緊櫻花系列既菜式😉最適合就係同喜歡影相打卡既好姊妹一齊去食下野影下相啦😍餐廳入面有榻榻米既坐位,可以自成一角,私隱度都算高,傾下密計都十分唔錯架,我地今次就一併試曬所有特色既櫻花菜式🤓💁🏻‍♀️半半炸雞 $155我同朋友都想食炸雞,所以叫左份可以兩隻味mix既半半炸雞🍗分別叫左芝士味同蜂蜜口味,餐廳係用左調味粉去製作,香脆既炸雞上面撒滿左芝士粉同香甜既蜂蜜調味粉,味道香濃,襯熱食好好食💁🏻‍♀️初開櫻花牛角包窩夫 $132主食我地叫左一份牛角包窩夫🧇一上枱就見到個外型好靚呀😍兩件牛角包窩夫夾住士多啤梨味嘅芝士蛋糕,再配上濃厚滑溜嘅忌廉😚另外在會有一小碗酸酸地嘅乳酪雪糕俾我哋自己加配😉牛角包窩夫煙靭鬆脆,隱約食到少少草莓乾同埋有好多櫻花造型嘅餅乾,食落層次豐富,仲好飽肚㖭💁🏻‍♀️櫻花滿開刨冰 $118我同朋友叫咗一個刨冰涼粉share,份量勁大,味道偏甜🤫淡淡粉紅色嘅刨冰隱約食到奶香嘅味道,放心,完全冇藥水味,不過裏面嘅配料略嫌有啲太多,黃豆
《Coffee Hwajeon 커피화전 - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️半半炸雞 $155

💁🏻‍♀️初開櫻花牛角包窩夫 $132

💁🏻‍♀️櫻花滿開刨冰 $118

我同朋友叫咗一個刨冰涼粉share,份量勁大,味道偏甜🤫淡淡粉紅色嘅刨冰隱約食到奶香嘅味道,放心,完全冇藥水味,不過裏面嘅配料略嫌有啲太多,黃豆粉麻糬、櫻花果蓉、士多啤梨芝士蛋糕慕絲、忌廉、櫻花造型嘅餅乾等等,食晒成個會略嫌有點膩,但外型其實真係冇得輸,如果入邊嘅配料可以減一半而多啲刨冰的話味道會更好,建議配一杯熱嘅無糖茶會更加正

💁🏻‍♀️櫻花樹下奶昔 $48

我杯餐飲就試咗呢一個櫻花奶昔,其實有啲綠茶嘅味道,再加上櫻花果醬,凍凍地幾清甜,佢每杯嘢飲都會配埋一件韓式麻糬,個麻糬煙煙韌韌又帶點鹹味幾好食😉

💁🏻‍♀️櫻花綻開棉花糖泡泡 $52

朋友嗰杯櫻花綻開棉花糖泡泡我就覺得真係有點甜啦,佢其實試吓一杯熱嘅白朱古力奶再加咗棉花糖同埋爆炸糖咁,同樣都配咗一件韓式麻糬,如果當下午茶飲一杯嘢再食件麻糬都幾抵,不過建議飲唔到太甜嘅話要叫餐廳少甜,但整體體驗唔錯
2024-04-15
2024-04-11 344 瀏覽
Coffee Hwajeon推出了櫻花美食,鼠妹🐿當然要去吃一波😎。店舖位於九龍站圓方商場,木系環境裝修感覺舒適,裡有榻榻米和餐桌選擇。食物和飲品選擇多元化,大部份也是打卡飲品🙈。-▪︎櫻花綻開棉花糖泡泡 HKD$62|櫻花樹下奶昔 HKD$48櫻花飲品有2款,冷或熱飲各有一款欵。棉花糖泡泡是熱飲,裝飾賣相較吸引📸,熱辣辣味道香濃。奶昔用高杯裝著,面層有花花裝飾,2杯飲品香甜特別。-▪︎辣魚糕紫菜包飯 HKD$92韓國菜不少得吃紫菜包飯,這裡有數個口味選擇,還有沙律拌著吃,吃不到辣的可以中和辣度。點了惹味der魚糕,味道香濃微辣,整體口感豐富。-▪︎初開櫻花牛角包窩夫 HKD$132賣相吸引層次分明😍,裡有花花曲奇、忌廉和粉紅色芝士蛋糕等配料,是個口感豐富組合欵。牛角包窩夫酥脆der口感,挺香牛油味。另有冰涼雪糕吃欵,味道香甜質感幼滑。-▪︎櫻花滿開刨冰 HKD$118送到來吸引旁邊幾桌眼光,這個巨大刨冰很美🤭。另有櫻花醬配著吃,倒進去挺有儀式感。刨冰面層也有曲奇和芝士蛋糕,但賣相較特別一點,裡面暗藏軟糯蛋糕和丸子。-
Coffee Hwajeon推出了櫻花美食,鼠妹🐿當然要去

櫻花飲品有2款,冷或熱飲各有一款欵。

棉花糖泡泡是熱飲,裝飾賣相較吸引📸,熱辣辣味道香濃。

奶昔用高杯裝著,面層有花花裝飾,2杯飲品香甜特別。

▪︎辣魚糕紫菜包飯 HKD$92

▪︎初開櫻花牛角包窩夫 HKD$132

另有冰涼雪糕吃欵,味道香甜質感幼滑。

▪︎櫻花滿開刨冰 HKD$118
2024-04-10
下午茶
5天前 0 瀏覽
Their cherry blossom themed desserts looked quite stunning so I decided to try their Bingsu and Milkshake.The milk shake was designed like a plant with green base and pink top layer. The main flavor was the matcha at the bottom which was great when paired with the dessert.The flavor of the cherry blossom bingsu was kind of like sour plum especially when the sauce was added. It was really fulfilling and there was even a la large mochi inside, turning this late afternoon tea to a dinner. Both dess
Cherry Blossom Milkshake
The flavor of the cherry blossom bingsu was kind of like sour plum especially when the sauce was added. It was really fulfilling and there was even a la large mochi inside, turning this late afternoon tea to a dinner. Both desserts had their sweetness well tuned thus I was still able to finish it by myself.
2024-05-16
Cherry Blossom Milkshake
Cherry Blossom Bingsu
伯爵茶布甸牛角包窩夫🥐$145呢個甜品材料非常豐富😌有好香嘅伯爵茶布甸😍配搭闕餅😙再配搭巨量嘅伯爵茶忌廉😀牛角包烤得非常之鬆脆😎連埋忌廉鹹鹹甜甜口感豐富😌層次感強😏性價比高烤牛肉紫菜包飯🍙$92呢一個賣相都非常之靚😎表面加咗巨量嘅麻油所以好香😍佢材料豐富🤩食到有青瓜😀紅蘿蔔😂蛋同埋肥牛😙多重配搭多重享受😃連埋芝麻碎食😎食到唔停口櫻花滿開刨冰🌸$118賣相一百分🤣老實說都唔知櫻花味係乜嘢😀有啲酸酸甜甜嘅口感😍應該有梅子🤩既感覺入邊仲有糯米😆同埋櫻花餅😍都幾特別嘅體驗黑芝麻鮮奶$46 & 韓國柑橘梳打$52佢每一個甜品都會配搭一個紅豆餅☺️黑芝麻味道濃郁🤩而梳打就非常之清爽😊啱晒而家小熱嘅天氣

伯爵茶布甸牛角包窩夫🥐$145

烤牛肉紫菜包飯🍙$92

櫻花滿開刨冰🌸$118

黑芝麻鮮奶$46 & 韓國柑橘梳打$52
6天前 0 瀏覽
同朋友聚會想搵個坐得耐又環境舒服嘅地方,經開圓方就random入咗呢度,環境好有情調!我哋坐包廂位,一人嗌一杯野飲,啲嘢飲賣相都好吸引🤩好啱打卡!嗌咗兩杯藥菓肉桂楓糖咖啡、咖啡三部曲、櫻花鮮奶咖啡配,每杯嘢飲附帶一件韓式傳統花煎餅,煙韌得來又唔會好膩,配埋杯嘢飲就fit晒啦!肉桂楓糖咖啡非常暖胃,而且價錢相宜,每人先幾十蚊。個人認為呢度好適合閨蜜傾密偈/ dating !大推!💫我哋坐左成個下晝,Chill 爆~

• 藥菓肉桂楓糖咖啡
  • 咖啡三部曲
2024-05-24 0 瀏覽
圓方韓式打卡high tea cafe好去處🥰1. 伯爵茶布甸牛角包窩夫 $145伯爵茶味香濃 賣相100分 個布甸creamy得黎又滑捋捋 伯爵茶味又出 又唔會太甜 正 而個窩夫好香脆 中間有cream 仲可以點啲雪糕食 咸甜咸甜 好快就食哂 仲有個厥餅 煙煙韌韌 唔錯2. 烤牛肉紫菜包飯 $92超大份 入面嘅餡料十分之飽滿 牛肉好香 甜甜地又有啲芝麻香 入面仲有蘿蔔絲 青瓜絲 蛋 等等 口味又fresh 又飽肚3. 櫻花滿開刨冰 $118哇打卡好靚 滿滿粉紅色 仲有啲櫻花餅 食落十分清涼 甜甜地 比較似紅豆味 入面仲有啲餡 比較特別打卡嘅甜品4. 焦糖蘋果鮮奶 $48有啲焦糖香 同時有蘋果粒係入面 仲配有個靚靚紅豆餅食5. Mocha $52咖啡同朱古力味都出
圓方韓式打卡high tea cafe好去處🥰

1. 伯爵茶布甸牛角包窩夫 $145

2. 烤牛肉紫菜包飯 $92

3. 櫻花滿開刨冰 $118

4. 焦糖蘋果鮮奶 $48
有啲焦糖香 同時有蘋果粒係入面 仲配有個靚靚紅豆餅食

5. Mocha $52
咖啡同朱古力味都出
圓方竟然有韓式櫻花🌸主題的高質咖啡廳😍一於同朋友打卡影相📸。位置好方便,位於九龍站圓方D1出口,一上扶手電梯就望到大大棵乾花放門面十分吸引眼球。整體環境homey and cozy 😍仲有私癮度高的塌塌米卡位提供,當然都有普通座位。烤牛肉紫菜包飯:用上紫米飯顏色夠曬特別,色彩斑斕夾上濃郁醬汁調配牛肉,酸酸甜甜帶麻油香,有經典組合爽脆青瓜🥒同蘿蔔絲增加口感。伴碟仲有黑醋沙律🥗,好健康。海鹽伯爵茶芝士蛋糕牛角包🥐窩夫:太驚艷的組合,牛角包窩夫鹹香鬆脆口感與芝士蛋糕的香濃柔軟相互融合而伯爵茶🍓解膩,層次和口感好滿足😌。香濃伯爵茶刨冰🍧:打卡必備!一次過滿足我幾個願望👏🏻,芝士奶蓋伯爵茶醬,配上細滑碎冰,又再好食啲,怕啖口味,咬啖伯爵茶味焦糖,甜度適中。Lotus 焦糖奶昔:佢既質地係偏厚重的,但甜度恰到好處,唔會過甜,加埋Lotus 焦糖脆餅,蘸上奶昔食,不錯。黑芝麻鮮奶:黑芝麻炒香過,加入濃厚鮮奶,奶脂香十足帶豐腴芝麻醬香,仲做到掛杯效果。每道特飲附送韓式每名物「花煎」是以花入饌的傳統韓國米糕煎餅,煙軔口感配微甜豆沙餡,一試難忘。總結:圓方高質韓式咖啡廳朋友聚會🎈好地方

總結:
圓方高質韓式咖啡廳
朋友聚會🎈好地方

小吃貨住九龍站間唔中都會約朋友嚟圓方Coffee Hwajeon 커피화전 食個Tea,最近轉咗櫻花🌸主題Menu當然都唔會錯過啦😚😚朋友仔第一次嚟佢話仿佛踏入了一片櫻花盛開的仙境中,木質的裝潢與溫暖的燈光交織出一種日式與韓式融合的雅致,而店內滿滿的櫻花裝飾,更是讓人感到春意盎然,餐廳唔大,我地Tea Time 去好幸運被安排坐包廂位更加有feel 😍💟龍蝦🦞炒年糕 $155龍蝦拆殼肉質鮮甜,年糕不是一片片,而係圓碌碌的,唔講以為係意粉添!年糕Q彈,濃郁的龍蝦汁完美地包裹著每一條年糕,讓人忍不住一再夾取😆💟初開櫻花🌸牛角包窩夫 $132 賣相吸引,牛角包窩夫鬆脆,用食用花點綴在牛奶雪糕上,而整個甜品都有很多櫻花佈置,美美的😍💟櫻花🌸滿開刨冰 🍧 $118粉嫩的櫻花冰沙覆蓋著細膩的刨冰,中間還藏有驚喜的厥餅和紅豆甜醬,層次分明,刨冰還配上很多櫻花造型的小零食好吸睛🤩讓人在享受涼爽的同時,也能感受到春天的氣息呢🌈💟櫻花🌸綻開棉花糖泡泡 $62 粉紅色的飲品上飄浮著如雲朵般☁️的棉花糖,每一口都是甜蜜的櫻花奶泡,讓人仿佛置身於櫻花樹下,享受著花開的美好時刻,朋友仔都話feel so sweet

💟龍蝦🦞炒年糕 $155

💟初開櫻花🌸牛角包窩夫 $132

💟櫻花🌸滿開刨冰 🍧 $118

💟櫻花🌸綻開棉花糖泡泡 $62
粉紅色的飲品上飄浮著如雲朵般☁️的棉花糖,每一口都是甜蜜的櫻花奶泡,讓人仿佛置身於櫻花樹下,享受著花開的美好時刻,朋友仔都話feel so sweet 💕

💟櫻花樹下奶昔 $48
這杯奶昔不僅外觀可愛,櫻花的淡雅香氣與奶昔的綿滑完美融合,特別一提嘅係呢度每杯飲品都會配搭一個韓式花煎餅,
入面係豆沙餡又靚又好食,大滿足🫶🏻

朋友仔話估唔到圓方都有櫻花🌸主題韓式cafe ,價錢唔貴仲好夢幻💖💖
喜歡櫻花🌸嘅朋友記得Bookmark 喇📝

📍Coffee Hwajeon 커피화전 (尖沙咀)
📍ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖
2024-05-14
下午茶
約朋友嚟咗呢間韓式cafe,主要當然係想食佢哋嘅牛角包窩夫同刨冰。咁啱今次嚟到就做緊櫻花主題,粉色系嘅menu同主題菜式,見到都已經心心眼。初開櫻花牛角包窩夫 $132牛角包窩夫揀咗期間限定嘅呢款櫻花款式。牛角包窩夫牛油味好香,口感酥脆,中間夾住櫻花芝士蛋糕同忌廉,配埋櫻花裝飾、軟雪糕同酸酸甜甜嘅櫻花醬,味道口感都好豐富。香濃伯爵茶刨冰 $108除咗牛角包窩夫,呢到嘅另一特色就係刨冰。我哋叫嘅伯爵茶口味,冰底好綿密,有濃濃嘅伯爵茶香,除咗面頭幼滑嘅伯爵茶芝士忌廉同焦糖脆片,刨冰入面仲收埋咗伯爵茶凍,令到成個刨冰更加有層次。半半炸雞(芝士+甜辣) $155兩個甜品都叫返啲鹹食,兩款口味嘅炸雞各有特色,調味做得唔錯。炸雞皮脆肉嫩,一啲都唔乾。櫻花綻開棉花糖泡泡 $62飲品方面叫咗呢杯主題menu嘅棉花糖泡泡,口味比較偏甜,粉紅色調加上精緻花花裝飾同飄浮中嘅棉花糖,充滿少女心。Lotus焦糖奶昔 $58朋友就叫咗焦糖奶昔,creamy嘅奶昔帶有香濃嘅焦糖味,面頭鋪滿Lotus餅乾碎。呢到嘅飲品仲會跟1件傳統韓國花煎添。。。Coffee Hwajeon 커피화전 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道西1

初開櫻花牛角包窩夫 $132

香濃伯爵茶刨冰 $108

半半炸雞(芝士+甜辣) $155

櫻花綻開棉花糖泡泡 $62

Lotus焦糖奶昔 $58

Coffee Hwajeon 커피화전 (尖沙咀)

又帶大家來到位於九龍站的Coffee Hwajeon!這裡有超級好吃的韓式甜點🍮,這期也是在推出櫻花🌸系列的產品,打卡度滿分💯!我們把重點都放在甜品上了!先來炫一客炸雞 🍗這個半半炸雞好好吃喔🤤甜辣味還有起司味特別推薦喔。肉肉的量都巨多,而且炸雞外皮很酥脆。是時候來炫這裡的甜品啦。初開櫻花牛角包窩夫🧇這個一定要試。這個充滿層次的甜品, 由最頂端餅乾🍪、中層淋滿了🍓草莓醬的窩夫🧇、下麵粉紅色的是超甜的起司🧀來的,再加上一整坨奶油🧁,還有一旁的牛乳冰淇淋🍦,太幸福了吧。櫻花滿開刨冰這個造型真的很可愛😍刨冰🍧上面灑滿了草莓🍓碎,加上鹹鹹甜甜的奶油醬,刮開冰塊裡頭是Q彈的麻糬小丸子🍡。別忘了把草莓醬給淋上去,肯定更好吃😋櫻花綻開棉花糖泡泡太可愛了吧🥹這個貓咪腳印👣造型的餅乾🍪、還有上面快要融化🫠的棉花糖,簡直是讓人不要不要似的😋櫻花樹下奶昔 抹茶像似有一種神秘的魔力,總是讓人愛上他。記得要吃上一旁的小果子,裡頭是紅豆泥,像是回到了韓國宮廷裡。——————為食分界線——————📍 Coffee Hwajeon尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖人均消費: $200#ma
又帶大家來到位於九龍站的Coffee Hwajeon!

我們把重點都放在甜品上了!

先來炫一客炸雞 🍗
這個半半炸雞好好吃喔🤤
甜辣味還有起司味特別推薦喔。
肉肉的量都巨多,而且炸雞外皮很酥脆。

是時候來炫這裡的甜品啦。
初開櫻花牛角包窩夫🧇
這個一定要試。

這個造型真的很可愛😍
別忘了把草莓醬給淋上去,肯定更好吃😋

櫻花綻開棉花糖泡泡
太可愛了吧🥹

櫻花樹下奶昔

——————為食分界線——————
📍 Coffee Hwajeon

人均消費: $200
#mariofatfat #foodie #hkfoodie #coffee #coffeeshop #cafe #koreancafe #Hwajeon #咖啡店 #咖啡 #韓系咖啡 #花煎 #韓系咖啡廳 #尖沙咀 # TST #圓方 #Elements
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
2024-05-21 0 瀏覽
半半炸雞 芝士🧀+蜂蜜|$155炸雞炸得好香脆,偏乾身,兩款調味都係粉狀,本來打算係一個粉狀一個醬汁,略為失望海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫🥐|$105十分推薦這款甜品!!!牛角包口感煙靭,好香,配上海鹽焦糖脆脆有啲顆粒感絕配,中間果層仲有芝士蛋糕,層次豐富,整體來講不會太甜,所以可以點來試試~香濃伯爵茶刨冰🍧|$108刨冰質地棉密,入田即化,味道仲有濃濃伯爵茶味,喜愛茶味人士必點,裏面仲有布甸加持,唔會正係得刨冰咁寡
半半炸雞 芝士🧀+蜂蜜|$155

海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫🥐|$105

香濃伯爵茶刨冰🍧|$108

上次嚟elements食韓牛,見到隔離間cafe有tatami卡位好靚一睇個menu原來都係韓系覺得好吸引近期做緊櫻花期間限定😍超靚✨半半炸雞炸雞一共有六款口味,嗌半半可以自選兩個口味炸雞新鮮炸起,炸得好脆而且炸皮唔會太厚,雞肉嫩滑咬開有肉汁蜜糖味帶點微微甜味,味道清新唔覺膩我最鍾意嘅甜辣味都好好味,好香韓國辣椒醬味但唔會太辣✨伯爵茶布甸牛角包窩夫一碟有齊牛角包窩夫、earl grey布甸、蕨餅同牛奶軟雪糕 好豐富布甸細滑伯爵茶味濃郁牛角包窩夫新鮮整起非常酥脆,配埋忌廉同軟雪糕食好好味✨櫻花滿開刨冰打卡必嗌嘅刨冰,表面以粉紅色櫻花曲奇裝飾,相當精緻除咗櫻花粉紅色造型外,都真係有用櫻花材料櫻花漬味道嘅淋醬,味道微酸有啲似梅子味刨冰內有櫻花白荳蓉同年糕✨櫻花鮮奶咖啡配牛角包咖啡上面擺牛角包打卡一流 係飲品同時係甜品😂面頭粉紅色櫻花奶蓋帶點梅子味,用牛角包蘸嚟食幾夾牛角包新鮮焗起酥脆牛油味香濃✨Affogato軟雪糕同espresso都好大杯,根本係一般double嘅份量軟雪糕牛奶味突出帶點冰感,配埋fruity嘅espresso唔覺苦

一睇個menu原來都係韓系覺得好吸引
近期做緊櫻花期間限定😍超靚

✨半半炸雞
炸雞一共有六款口味,嗌半半可以自選兩個口味
炸雞新鮮炸起,炸得好脆而且炸皮唔會太厚,雞肉嫩滑咬開有肉汁
蜜糖味帶點微微甜味,味道清新唔覺膩
我最鍾意嘅甜辣味都好好味,好香韓國辣椒醬味但唔會太辣

伯爵茶布甸牛角包窩夫
✨伯爵茶布甸牛角包窩夫
布甸細滑伯爵茶味濃郁
牛角包窩夫新鮮整起非常酥脆,配埋忌廉同軟雪糕食好好味

✨櫻花滿開刨冰
打卡必嗌嘅刨冰,表面以粉紅色櫻花曲奇裝飾,相當精緻
除咗櫻花粉紅色造型外,都真係有用櫻花材料
櫻花漬味道嘅淋醬,味道微酸有啲似梅子味
刨冰內有櫻花白荳蓉同年糕

櫻花鮮奶咖啡配牛角包
✨櫻花鮮奶咖啡配牛角包
咖啡上面擺牛角包打卡一流 係飲品同時係甜品😂
面頭粉紅色櫻花奶蓋帶點梅子味,用牛角包蘸嚟食幾夾
牛角包新鮮焗起酥脆牛油味香濃

Affogato