2022-09-03 1921 瀏覽
疫情左幾年已甚小有多人聚會,由其同幾個由網上認識既朋友,每年都希望最小都出來見一次面!因為有位新手司機,所以要搵個容易泊車既地方而又有免費泊車,大家來自港九新界,交通便利都相當重要,最後就揀左九龍塘又一城。可能星期五,離遠就見到好多人圍住接待處,好在一早BOOK左位同已有代表早到拎位,避過重重人堆直入感覺超爽啊我最鐘意沿路入座時,都望下其他食客食咩以作參考,因為有朋友試過話份量唔小,幾個人商量完之後叫左個二人餐,另再叫點主食,果然一上枱大家都覺得決定無錯,份量真係唔小,味道都唔錯。大家其實最期待係邊飲邊傾,飲品種類都算多撰擇,有無酒精類都有,賣相亦都OK,但等左好耐都未到,問侍應都問左幾次就有D失望!環境有D酒吧FEEL,令人有放鬆感,亦可能因為咁所以比較嘈,比較難傾偈,如果想大吹大喝HEHE HAHA開心一晚係可以既,但如果要談心傾下心事就唔好考慮啦!

2022-08-26
2022-08-30 1588 瀏覽
美式裝修,餐廳好大,唔少卡位,幾舒服,雖然餐廳都好多年,又用上地毯,但感覺都整潔,內有洗手間,檯上有樽裝收費水(其實大部分都應該唔會飲😅)Menu 註明係weekend menu , 價錢唔算平,無set. 餐前包,麻麻點咗個all day breakfast, 248 蚊,有牛扒, 西瓜,蒜蓉多士,煙肉, 菇,蛋,薯條….份量大,真的好外國人份量,牛都幾乾,麻麻地,蒜蓉多士就幾香,西瓜🍉都甜,薯條好濃薯味,不過唔夠脆,原樽茄汁自己加。Brownie 咖啡HKD72, 有啲甜,但有令人開心感覺
餐前包,麻麻

Brownie 咖啡HKD72, 有啲甜,但有令人開心感覺
2022-08-27
下午茶
2022-08-26 1167 瀏覽
完全冇禮貌,呼喝客人,嚇親小朋友之後完全唔覺得自己有問題,聲稱自己一定唔會道歉。要求投訴時,喺枱面掉投訴信叫自己填咁樣服務,嘢食質素點都冇用啦咁大間餐廳,用趕客服務
完全冇禮貌,呼喝客人,嚇親小朋友
之後完全唔覺得自己有問題,聲稱自己一定唔會道歉。
要求投訴時,喺枱面掉投訴信叫自己填
咁樣服務,嘢食質素點都冇用啦
咁大間餐廳,用趕客服務

2022-08-01 2119 瀏覽
是次為家人慶生再次去又一城Dan Ryan 晚餐,晚膳過程非常滿意。餐廳安排卡位可以打卡,座位也十分寬敞,十分好!透過Open Rice 訂座預先已說明是慶生,本來是沒有特別優惠,到場後再次跟待應說是有人生日,到最後便送了Carrot cake。值得一讚是可以寄放蛋糕而不收費。是次點了一份二人晚餐,另加一份 Fry Seafood Plate和兩杯飲品,份量非常多,感覺二人晚餐已經足夠三個成人捧着肚子離開1. Avo salad普通沙律,沒有特別。2. Fry Seafood Plate有炸帶子、魚、蝦,份量十足。剛炸起便上菜十分香脆可口!3. 1/2 onion rings炸起便上菜,熱辣辣亦很juicy,十分推薦!4. Ribeye肉juicy 易切,五成熟剛剛好。烤粟米也非常好食5. Brownie Choco cake很濃郁的朱古力味,十分甜但可能接受6. Carrot cake算是生日優惠,但用料絕不馬虎。啖啖都食到蘿蔔的味道和口感,非常好食!7. Mocha Brownie 價錢比較貴但很好喝!甜度適中再加一件Brownie 喝後會很飽肚整體而言非常滿意

值得一讚是可以寄放蛋糕而不收費。

1. Avo salad
普通沙律,沒有特別。

2. Fry Seafood Plate

有炸帶子、魚、蝦,份量十足。剛炸起便上菜十分香脆可口!

3. 1/2 onion rings
炸起便上菜,熱辣辣亦很juicy,十分推薦!

4. Ribeye
肉juicy 易切,五成熟剛剛好。烤粟米也非常好食

5. Brownie Choco cake
很濃郁的朱古力味,十分甜但可能接受

6. Carrot cake

1/2 Avo salad
1/2 onion rings
Ribeye 10oz
Brownie Mocha
星期五提早六點去又一城食飯估唔到會full House,一入門口就有一堆high table 然後每一台客人都起碼嗌咗杯Cocktail 原來因為佢星期五都有happy hour 我哋叫咗個牛扒沙律同埋半份青口,兩個人食絕對啱啱好因為佢所有嘢食都好大份。值得一題佢送嘅welcome bread 個朱古力合桃muffin 同果仁麥包都好好食,仲有佢個自家製士多啤梨牛油👍🏻👍🏻 nice
2022-07-25 806 瀏覽
TGIF🍺❤️🔥星期五happy hour,梗係要飲下啤酒先。揀咗Dan Ryan‘s!🌟Carlsberg生啤生啤選擇唔多,唯有揀啲穩陣嘅,雖然呢款係我最唔鍾意嘅生啤😂希望啤酒凍啲,同埋有更多選擇🤔🌟炸魚柳+薯角飲啤酒當然要配啲熱氣野先得!🔥薯角熱辣辣🍟魚柳反而一般般,肉質有啲散總結來講,下次未必會再嚟,價錢唔係特別平,食物質素都一般,地方叫就腳,服務員態度都OK,又一城仲有免費泊車🚗
TGIF🍺❤️🔥

星期五happy hour,梗係要飲下啤酒先。
揀咗Dan Ryan‘s!

🌟Carlsberg生啤

🌟炸魚柳+薯角
飲啤酒當然要配啲熱氣野先得!🔥
薯角熱辣辣🍟魚柳反而一般般,肉質有啲散

⭐️Dan Ryan’s Chicago⭐️好鐘意餐廳既裝修好有feel💓星期五晚去好熱鬧好多人店員好友善當日叫既食物最出色係塊Ribeye因為有朋友係孕婦🤰🏻叫七成熟都依然好軟同好味Lobster Salad 🥗 (有原粒龍蝦肉)Buffalo wings 千層麵 都好好食 😋但朋友叫既onion soup就好一般下次去既會想試下個周打蜆湯見到好多人叫同賣相好吸引😍整體感覺好好,值得一試!!4位total $1510係又一城都算好合理當天自帶蛋糕 🎂慶祝生日店員話唔收切餅費好適合想去慶祝生日既你🫶🏻
⭐️Dan Ryan’s Chicago⭐️

好鐘意餐廳既裝修
好有feel💓
星期五晚去好熱鬧好多人
店員好友善
當日叫既食物最出色係塊Ribeye
因為有朋友係孕婦🤰🏻
叫七成熟都依然好軟同好味

Lobster Salad 🥗 (有原粒龍蝦肉)
Buffalo wings
千層麵 都好好食 😋

但朋友叫既onion soup就好一般
下次去既會想試下個周打蜆湯
見到好多人叫同賣相好吸引😍
整體感覺好好,值得一試!!

4位total $1510
2022-07-08
生日
  • rib eye steak
2022-07-08 915 瀏覽
呢一間美式餐廳最吸引到我嘅一定係佢個芝加哥深盤薄餅🤩真係有幾cm咁厚 望落好似一個蛋糕咁🤣🤣內餡係滿滿嘅蕃茄、芝士、意大利肉腸 食落好惹味呀🍅🧀個餅底都好鬆軟🍕
2022-06-29 1006 瀏覽
之前因為疫症問題已經好耐無同朋友外出食飯。隔咗咁耐無見,有好多嘢傾,要搵間坐得舒服嘅!又一城嘅 Dan Ryans 好大,而且都坐得幾舒服,店內每個小朋友都有氣球🎈,一眼望去感覺好歡欣。點餐後,先上咗一籃餐包,我怕太硬所以沒有選法包,取而代之係其他軟身嘅餐包,不過不失!再點咗芝加哥拼盤(半份)、芝加哥漢堡包、超營沙律、肉醬千層麵,4個人都食唔哂!芝加哥拼盤(水牛城雞翼、煙肉焗薯皮、炸洋葱圈)半份4個人食剛剛好!雞翼好好味,唔會太酸,辣辣地好惹味;煙肉焗薯片都唔錯,幾香,但薯皮略嫌有點硬;本身唔食太生嘅洋蔥🧅,但呢個無問題,外脆內甜,幾香口,食唔到洋蔥嘅辛辣味。芝加哥漢堡包🍔 睇落好出色,但我個人認為sidedish 反而更好,薯條新鮮炸起,酸椰菜絲幾清新。Classic Burger 反而比較普通,牛肉尚算juicy,但味道唔算好吸引。超營沙律🥗車厘子汁🍒 配梨🍐同蔬菜🥬,幾特別!一碟有齊各種口感,有爽脆嘅梨、清新嘅火箭菜同羅馬生菜等,仲有有咬口嘅松子同黎麥,夾埋一齊食,層次好豐富,而且感覺好新鮮。肉醬千層麵賣相好吸引,一層層嘅肉醬同闊麵,內層仲有好rich嘅芝士。蕃茄味香濃,口感cr

芝加哥拼盤(水牛城雞翼、煙肉焗薯皮、炸洋葱圈)
半份4個人食剛剛好!

超營沙律🥗

肉醬千層麵
賣相好吸引,一層層嘅肉醬同闊麵,內層仲有好rich嘅芝士。蕃茄味香濃,口感creamy,不過比較膩,最好幾個人分來吃,一個人食會滯。

最後,再來杯清新嘅Peach iced tea 清清味蕾,桃味好香,同紅茶好夾。

呢間餐廳好適合一家大細。
2022-06-11
  • 芝加哥拼盤
2022-06-24 805 瀏覽
香港地想搵個地方,又要坐得舒服/又要有氣氛/又要吾好太嘈/又要食物質素好/仲要交通方便最好地鐵上蓋,唔係咁容易㗎🫣但係九龍塘又一城Dan Ryan’s Chicago Grill有齊以上元素,坐得舒服/又氣氛好燈光柔和/食物質素味道都好好/亦都唔會太嘈吵/員工招呼質素有禮貌各方面專業/而且位於地鐵上蓋超方便,仲漏咗系唔貴,簡直一流三五知己聚一聚的好去處,沙律雞翼薯條牛扒意粉樣樣好味,一邊食一邊傾,傾餐飽成晚都開開心心🥰
但係

2022-06-01 1400 瀏覽
係又一城想食下西餐,今次黎到係LG2層既美國餐廳。餐廳格局已是經典美式pub樣式,前面飲野後面有卡位食飯,坐得舒適,食物份量超大!🔸️芝加哥漢堡包 $188- 牛肉juicy,份量勁大! 一個人已經食唔曬🔸️芝加哥拼盤 $198- 焗薯皮、炸洋蔥圈、水牛城雞翼! 焗薯皮好得意,勁多芝士好好食🔸️黑松露雜菌意大利飯 $178- 菇類用料充足,用埋冬菇好有創意,口感creamy 🔸️ 咖啡雪糕配雙重朱古力布朗尼 $88- 雪糕好好食,但布朗尼係美式重糖口味,個人黎講太甜,不太喜歡🔸️5星⭐評分好食指數:⭐⭐⭐整體份量:⭐⭐⭐⭐⭐性價比:⭐⭐⭐打卡度:⭐⭐⭐餐廳環境:⭐⭐⭐⭐IG: cozyf.oodie ✅適合想坐底傾計的朋友✅放工飲野#food #foodie #foodporn #foodphotography #foodpics #foodstagram #foodblogger #foodstylist #foodart #foodlove #foodshare #foodphotos

🔸️芝加哥漢堡包 $188
- 牛肉juicy,份量勁大! 一個人已經食唔曬

🔸️芝加哥拼盤 $198

🔸️黑松露雜菌意大利飯 $178
- 菇類用料充足,用埋冬菇好有創意,口感creamy

🔸️ 咖啡雪糕配雙重朱古力布朗尼 $88

餐廳環境:⭐⭐⭐⭐

IG: cozyf.oodie

✅適合想坐底傾計的朋友
✅放工飲野

之前經過呢到已經俾呢間餐廳吸引 於是星期六決定book呢度食飯 原來餐廳入面好大 裝修好歐陸風西式餐廳 牆上面有好多不同嘅掛畫同動物頭裝飾🐮🐴 感覺有少少似去左博物館食飯 weekend係呢到同朋友食飯好有感覺🖤面包係送嘅 不過因為想食正餐所以冇試到 唔知味道如何😆😆😆兩個人叫左一個千層意粉 半份小食拼盤🍽 同埋咖啡忌廉奶昔 想講呢到食物份量真係超多🤟🏻 平時出去食西餐都會係一個主食加一個小食 通常岩岩好 但呢到食到一半多啲已經好飽🥴焗千層意粉都係一般嘅千層意粉🤔 食落又唔會話好大驚喜 中間一層好似夾左啲厚厚嘅芝士🧀 比較飽肚嘅感覺 只可以話不過不失 但份量真係好多小食拼盤有炸洋蔥圈 芝士焗薯片 同雞翼 雞翼似係水牛城雞翼微辣 洋蔥圈炸得好鬆脆 芝士焗薯皮就冇咩特別🥔🤔比較有驚喜嘅係咖啡忌廉奶昔🧡🧡 不算太甜 成杯可以飲得都唔夠喉曬🥰埋單每人$300左右💰 我感覺weekend係呢到食餐飯都是不錯的👍🏻 Menu仲有好多其他肉食扒類漢堡包選擇 食物種類都算多 不過唔知點解作為西餐廳居然冇Pizza🍕😅😅

面包係送嘅 不過因為想食正餐所以冇試到 唔知味道如何😆😆😆

2022-05-07
2022-04-25 1504 瀏覽
突然好想食肉,好想食好多肉 ,點了個Hoilday platter $568Order 後送上三個仲熱餐包,配個士多啤梨牛油真係唔知想點。 個人認為啲包好鬼硬好乾,佢啲餐包又唔係特別好食,仲有三個, 感覺一開始已經想質飽你咁。 我寧願畀一個好食嘅包,好過三個包都唔好食。貴精不貴多嘛。個牛扒真心唔差嘅,見到係粉嫩,不過冇乜肉味, 食完都唔會記得佢個味。隻烤雞除咗脾位好滑,上身有啲dry。ribs 都唔錯非常入味,好正, 而且好soft 。我最鍾意係sweet potato fries 好正, 通常炸物包冇死。追加了 onion ring ,我覺得全餐最好食係個洋蔥圈, 龍鳳鈪咁粗, 洋蔥仲好鬼juicy 好濕潤, 佢個麵糊剛剛好唔會太厚,洋蔥真係好脆,炸完唔會油淋淋。 洋蔥圈真係超脆,ectra crispy , 食到上癮。👍🏻👍🏻👍🏻推推推美國分量 ,好大份,呢個holiday platter 可以兩個人share。

Onion ring

Onion ring
  • onion rings
2022-02-09 2212 瀏覽
呢間美式餐廳🇺🇸🍴,啲嘢都大大份,啱晒一家大細或者一大班朋友一齊嚟食🥳。今次一個人黎食lunch,食哂咁多野,真係超級飽。餐包🍞有一個餐包同埋鬆餅🍞,都暖暖地👍🏻,最好味係個strawberry cream cheese🍓🧀,酸酸甜甜,又有牛油味🧈,搽麵包好好味龍蝦湯🦞佢呢度個龍蝦湯唔使加錢,味道都還可以,有淡淡嘅龍蝦味🦞,又唔會好假,作為餐湯都唔錯芝加哥至尊三文治🥪 ($108)個三文治都有好多配料,有牛油果🥑,蕃茄🍅,生菜,都好新鮮。肉方面就有雞胸肉🐔,分量足夠,肉質唔會過鞋。薯仔沙律🥔🥗超級大份,味道中規中矩,配埋洋蔥同埋蕃茄粒🧅🍅,增加口感同爽脆度,有啲香草同埋黑椒作調味。📍 Dan Ryan's Chicago Grill (又一城) (九龍塘)九龍塘達之路80號又一城LG2層28號舖

餐包🍞

龍蝦湯🦞

芝加哥至尊三文治🥪 ($108)

薯仔沙律🥔🥗

九龍塘達之路80號又一城LG2層28號舖
2022-01-30 1468 瀏覽
今日難得去開又一城就試一次食Dan Ryan啦! 點知…..好先講麵包先, 好….硬! 如家有長者及小孩就要小心,加上個牛油混果占的麵包醬😓😓😓😓可能食唔慣真係唔掂。。到main course!!虎蝦長通粉虎蝦? 得2隻…仲要霉囉!而且幾渴喉第二份係 正價既黑松露雜菌意大利飯!唔難食既不過好普通囉雜菌好乾, 而且又口渴……最後由於太口渴所以叫左杯士多啤梨🍓奶昔! 呢杯係全餐最好既一樣食品味道中規中矩 無咩特別!最後我哋2人食左435元,絕對不值!

到main course!!虎蝦長通粉

虎蝦? 得2隻…仲要霉囉!而且幾渴喉

第二份係 正價既黑松露雜菌意大利飯!
唔難食既不過好普通囉

雜菌好乾, 而且又口渴……

味道中規中矩 無咩特別!

最後我哋2人食左435元,絕對不值!

2022-01-30