3天前 0 瀏覽
-呢間西餐裝修帶啲玩味,lunch 嘅選擇都好多野食幾高質🥰 +$10 仲可以轉set 有湯、沙律同野飲㖭😆🌟🍗惹味香草燒春雞(半隻)配薯蓉 ($98) 燒雞好吸引,外皮帶啲香脆,肉質好嫩滑😋調味同配菜嘅薯蓉同蔬菜都岩岩好🤤🍕招牌明太子海鮮薄餅 ($118)雖然望落去比較唔正宗,但係食落pizza 餅皮好軟熟,係出邊未食過嘅口感😍 明太子醬唔會太鹹都唔錯!不過海鮮比較細粒同份量唔算多,如果再豐富啲就好喇😛🍔手打和牛漢堡配薯條 ($118)呢個等左差唔多半個鐘先到🙈 漢堡超大份,和牛漢堡排好厚身同juicy 😋 最吸引嘅係熱溶咗嘅芝士😍 不過成大塊洋蔥就好睇鍾唔鍾意喇🥹 仲有一個問題係嗰burger 大到好難一啖咬得哂😂 薯條炸得好出色🫶🏻🌶️馬拉喇沙雞胸肉意大利飯 ($88)呢個fusion 組合幾特別👍🏻 喇沙醬好香濃同有少少辣,好惹味岩哂重口味啲嘅人😛 仲有雞胸肉好嫩滑,補充番protein 😛🐽BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條 ($108)呢個正常水平,豬肉好冧好入味😙🌯墨西哥夾心雞肉薄餅 ($118)夾餅中間有cheese🧀同雞肉再加埋墨西哥青辣椒🫑幾好味,仲有牛油果同yogurt 醬

🌟🍗惹味香草燒春雞(半隻)配薯蓉 ($98)

🍕招牌明太子海鮮薄餅 ($118)

🍔手打和牛漢堡配薯條 ($118)

🌶️馬拉喇沙雞胸肉意大利飯 ($88)

🐽BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條 ($108)
呢個正常水平,豬肉好冧好入味😙

🌯墨西哥夾心雞肉薄餅 ($118)
夾餅中間有cheese🧀同雞肉再加埋墨西哥青辣椒🫑幾好味,仲有牛油果同yogurt 醬配埋一齊食冇咁膩😙

📍Homeland
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖
旺角彌敦道726號19樓
🍽️ 8/10
5天前 0 瀏覽
Pizza 2人套餐非常豐富美味。首先是鮮打法式龍蝦湯和泰式柚子墨魚仔沙律,前者濃郁香醇,配上香氣四溢的蒜蓉包很是開胃;後者酸甜爽口,墨魚仔咬勁十足,為餐點增添了層次。接著是主菜龍蝦汁鐵鍋海鮮燉飯,海鮮種類豐富,包括鮮美多汁的龍蝦、肥美的扇貝和大chunks的魚肉,整個鐵鍋散發著濃郁的海鮮香氣。飯粒煮透入味,把龍蝦汁吸收得恰到好處,營造出滑順鮮甜的口感。另一個主菜是招牌明太子海鮮薄餅,薄餅底脆中帶韌,配搭上爽口的明太子醬汁以及肥美的海鮮,讓人欲罷不能。最後是有多款小食的滋味小食拼盤,包括香濃的香芋芝士奶蓋,為整個套餐劃下完美的句號。整體來說,這個2人套餐不但分量十足,而且每一道菜式都別具特色,色香味俱全,給人留下深刻的用餐體驗。服務員也很細心周到,為我們提供了優質的用餐體驗。
Pizza 2人套餐非常豐富美味。

2024-04-05
🍴PiPi Pizza 套餐 $388 兩位🍴蕃茄湯 (5/10)係正正常常嘅蕃茄味🦞龍蝦湯+ $18一碗 (6/10)飲比較鹹香,都從龍蝦味嘅入邊有少少龍蝦肉都算合格!附送嘅蒜蓉包就唔夠香脆,蒜蓉味都唔夠香濃,唔好食。🥗泰式柚子墨魚仔沙律 (7/10)食落去有酸甜味,亦都同時有少少辣味,都幾清爽嘅,墨魚仔都好爽口。🍕招牌明太子海鮮薄餅 (5/10)個皮都幾厚,都係鬆軟嘅,普通千島醬,冇乜料,冇明太子味,得少少蟹柳就當海鮮。🍴波士頓龍蝦占米多黑松露關麵 +$88 (6/10)龍蝦個肉鞋口好銀,比較鹹香,有少少黑松露味,正常,但唔值加$88。😘焦糖駌鸯烏龍芝士奶蓋 +$28 (2/10)咖啡味重,幾苦,芝士奶蓋死甜,勁難飲,冇飲到。推薦指數: 5/10$600埋單,只能夠講未如期望般好食。
🍴PiPi Pizza 套餐 $388 兩位

🍴蕃茄湯 (5/10)
係正正常常嘅蕃茄味

🦞龍蝦湯+ $18一碗 (6/10)

🥗泰式柚子墨魚仔沙律 (7/10)

🍕招牌明太子海鮮薄餅 (5/10)

🍴波士頓龍蝦占米多黑松露關麵 +$88 (6/10)

😘焦糖駌鸯烏龍芝士奶蓋 +$28 (2/10)
咖啡味重,幾苦,芝士奶蓋死甜,勁難飲,冇飲到。

推薦指數: 5/10
$600埋單,只能夠講未如期望般好食。
2024-06-01 0 瀏覽
好耐無去homeland今晚朋友gathering 去食晚餐🍽叫咗Pipi Pizza set首先食個沙律,泰式柚子墨魚仔沙律墨魚仔好大隻,口感爽脆👍🏻沙律配柚子汁最清新,低卡路里減肥之選🤣招牌明太子海鮮薄餅明太子配pizza一定非常惹味🤪有唔少煙三文魚,好食👍🏻主食揀咗蒜香辣椒炒大蜆意粉🍝蒜香味道啱啱好,揀咗小辣全碟清晒🥹唔叫要加錢嘅主食或者另外加配食物嘅話只係$388一個餐,三個人食都夠飽,抵!
好耐無去homeland
今晚朋友gathering 去食晚餐🍽

叫咗Pipi Pizza set

首先食個沙律,泰式柚子墨魚仔沙律
墨魚仔好大隻,口感爽脆👍🏻
沙律配柚子汁最清新,低卡路里減肥之選🤣

明太子配pizza一定非常惹味🤪
有唔少煙三文魚,好食👍🏻

主食揀咗蒜香辣椒炒大蜆意粉🍝
蒜香味道啱啱好,揀咗小辣
全碟清晒🥹

2024-05-28 0 瀏覽
呢間分店既牆壁上到處掛滿咗好有創意嘅畫作,真係好吸引眼球!今次我哋點咗個pizza 2人餐,再加左一樣野食同升級野飲。首先有個鮮打法式龍蝦湯,個湯好濃郁,龍蝦鮮甜無比,配上蒜蓉包真係一絕!跟住有個泰式柚子墨魚仔沙律,酸酸的柚子味同墨魚仔、沙律菜啱啱好,食落有種清新嘅感覺。重頭戲登場啦!波士頓龍蝦配米多松露闊麵,龍蝦鮮美肥美,加上松露嘅香氣,真係奢侈到爆!招牌明太子海鮮薄餅都好正,個餅底脆脆地,配上鮮甜嘅海鮮同濃郁明太子醬,真係口口都滿足。講到飲品就更加不得了啦!有玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋,荔枝味鮮甜,加上玫瑰花瓣嘅香氣,真係好特別。焦糖鴛鴦烏龍芝士奶蓋都好吸引,甜甜嘅焦糖同烏龍茶香,配上 creamy 嘅芝士奶蓋,真係好正!其實我哋仲加多咗一味,就係香草蒜香焗田螺拼薯蓉。田螺煮得剛好,配上蒜香薯蓉真係好match!呢間餐廳嘅食物真係令到我哋食指大動,無論係主餐、小食定甜品,每一味都好有水準,加上獨特嘅裝潢設計,真係係食西餐嘅好選擇!如果你想搵食西餐,不妨考慮下Homeland,保證你有個驚喜嘅體驗!
呢間分店既牆壁上到處掛滿咗好有創意嘅畫作,真係好吸引眼球!

2024-05-28 0 瀏覽
一開始強迫顧客手機落單,但由於手機程度過於複雜,請求幫忙人手落單。唯綠色制服經理態度惡劣,最後誨氣坐在桌上為客人下單,每上一道菜如啞巴,更上最後一道菜時呼喝客人:讓一讓丫!怪不得整晚餐廳空盪盪,食物味道一般,青口妨如失左味覺,飲品正常失控,沒有令人失望。入得黎預左俾人兇一晚,不愧係兇land,以為去左欠錢未還遠房親戚既home

2024-05-27 0 瀏覽
Homeland 荃灣💡💡泰式柚子墨魚仔沙律,作為前菜嚟講呢一個菜令人非常開胃,我好鍾意佢泰式柚子同埋沙律嘅配搭,冇諗過都幾襯,而且墨魚仔非常新鮮,加埋沙律嘅配搭非常有咬口,令到成個沙律嘅口感提升咗,沙律亦都非常好食,refreshing指數高,口感同埋配搭上都做得唔錯,作為第一道菜嚟講非常有驚喜。💡bbq醬ribs, 作為主菜,呢個係仲會有薯條嘅搭配,薯條即叫即炸熱辣辣,燒烤醬同埋豬肋骨嘅味道非常相襯,而且味道非常好,喺中間落刀,成件豬肋骨就好容易食,非常有肉味,冇諗過呢個價錢都可以食到咁高質素嘅西餐,加埋薯條都幾飽,其實都幾抵食,我會覺得CP值幾高。薯條仲可以點茄汁,餐廳喺擺盤上都有花心思,而且絕對不馬虎,我同朋友都忍唔住即刻攞電話出嚟打卡!💡黑松露牛肝菌芝士薄餅,呢個嚟到嘅時候已經非常香,份量都幾多,每一件pizza都充滿邪惡嘅味道!!!佢嘅黑松露同芝士配搭非常夾,令到入口嘅味道更加好食,黑松露味非常香濃,成個Pizza嘅口感非常高級,我同朋友都非常鍾意食,大份到差啲食唔晒💡芝士蒜香焗西蘭花,只是打算用呢一個配搭不嬲都係非常穩陣,而且佢哋喺控制火候嘅時間做得非常好,西蘭花唔會好乾
Homeland 荃灣💡

💡芝士蒜香焗西蘭花,只是打算用呢一個配搭不嬲都係非常穩陣,而且佢哋喺控制火候嘅時間做得非常好,西蘭花唔會好乾,而且有埋芝士同埋蒜蓉嘅香味,更加容易入口,我都幾鍾意食!
荃灣嘅良心西餐廳Homeland,海鮮套餐份量夠晒多,鍾意海鮮嘅朋友就啱晒!新奧爾良海鮮滋味共享套餐 $628/2位套餐包括新奧爾良海鮮盤、餐湯配蒜蓉包、特色沙律、主食、同埋飲品,仲可以自由加配海鮮、小食、甜品、或者upgrade項目,夠晒flexible!廚師精選餐湯|法式鮮打龍蝦湯+$18是日餐湯為幼滑嘅甘筍忌廉湯,而龍蝦湯就超香濃,極滋味!煙三文魚凱撒沙律+$18菜葉新鮮爽脆,件為頭盤都幾好!卡邦尼意粉醬汁濃度適中,食完都唔覺膩!新奧爾良海鮮盤主打嘅波士頓龍蝦真係啖啖肉,肉質爽口,配蒜香卡真汁真係特別惹味!另可選北海道松葉蟹腳!海鮮盤仲有巨大又甜美嘅阿根廷珍寶赤蝦、蜆、海蝦、小龍蝦、墨魚仔、青口、蟶子!而德國腸、粟米、薯仔、西蘭花則索滿海鮮同埋醬汁嘅精華,不要錯過!玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋+$24|焦糖鴛鴦烏龍芝士奶蓋+$24套餐特飲只需補半價,芝士奶蓋系列有賣相有味道,素質拍得住出面嘅茶飲專門店!

新奧爾良海鮮滋味共享套餐 $628/2位

廚師精選餐湯|法式鮮打龍蝦湯+$18

是日餐湯為幼滑嘅甘筍忌廉湯,而龍蝦湯就超香濃,極滋味!

煙三文魚凱撒沙律+$18

菜葉新鮮爽脆,件為頭盤都幾好!

卡邦尼意粉

醬汁濃度適中,食完都唔覺膩!

新奧爾良海鮮盤

玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋+$24|焦糖鴛鴦烏龍芝士奶蓋+$24

龍蝦湯🦞🍲是日餐湯升級左做龍蝦湯 好足料 入面有好多龍蝦肉 而且龍蝦湯好濃郁 酸酸甜甜咁好開胃 再配埋蒜蓉包🥖 好好味😋泰式柚子墨魚仔沙律🥗柚子醬酸酸甜甜 食落好開胃 仲有好多舊墨魚仔 沙律份量都好多😍酥炸吉列廣島蠔🦪一上枱見到啲蠔炸得金黃酥脆 食落口仲有好鮮甜既蠔味🤤💦新奧爾良海鮮拼盤(中)主要海鮮揀左北海道松葉蟹腳🦀墨魚仔魷魚🦑蝦🦐 青口 聖子 花甲 海鮮味好鲜甜 其他配料有粟米 西蘭花 薯仔 醬汁方面揀左蒜香牛油卡真汁 所有料都入晒味 辣辣地好開胃好好食👍🏻冬陰功珍寶赤蝦闊麵🍝有兩隻手掌咁大既蝦 口感彈牙 冬陰功味好濃郁 意粉煮到入晒冬陰功味繽紛水果茶🍹入面有好多水果 橙🍊士多啤梨🍓桃🍑等等 又唔會太甜 好飲之餘仲好大杯!!😍😍蜜桃香橙水果茶🍹有好多橙粒粒係入面 呢杯就比繽紛水果茶甜多少少 但一樣咁好飲☺️

龍蝦湯🦞🍲

泰式柚子墨魚仔沙律🥗

酥炸吉列廣島蠔🦪
一上枱見到啲蠔炸得金黃酥脆 食落口仲有好鮮甜既蠔味🤤💦

新奧爾良海鮮拼盤(中)

冬陰功珍寶赤蝦闊麵🍝

繽紛水果茶🍹

蜜桃香橙水果茶🍹
2024-05-24 60 瀏覽
今日同朋友到荃灣西試咗呢間homeland,因為朋友好想食pizza所以就搵咗呢一間餐廳。一入到去好鍾意佢哋嘅裝修,比起一般西餐呢間西餐廳裝修得好有特色。餐廳內部都掛滿左畫,而且調色都係比較colorful,成個氣氛營造到好歡樂嘅感覺。喺食物方面我哋就order左一個二人 Pizza餐。其實都幾抵食,一個餐我哋隻嗌咗兩個龍蝦湯配蒜蓉包,而煮食方面我哋就嗌咗北京填鴨pizza同埋龍蝦汁海鮮燉飯,而飲品方面呢我哋就嗌咗一凍一熱,分別係奶蓋蜜桃茶同埋菊花茶。個龍蝦湯同埋燉飯呢我就覺得十分之出色,本身好鍾意飲龍蝦湯咁佢呢個龍蝦湯就真係有龍蝦肉係入邊嘅,而且龍蝦味都好足,個燉飯呢就好足料啦入邊有虎蝦青口小龍蝦同埋沙白,我同朋友都覺得個燉飯好好食,配埋龍蝦汁簡直就係一流!所以大家過到嚟可以試吓呢個飯!
今日同朋友到荃灣西試咗呢間homeland,
2024-05-23 71 瀏覽
今天在荃灣廣場的homeland 試了其pizza 二人餐,價錢相宜也抵食,更非常豐滿。餐湯精選濃湯配蒜蓉包餐湯為忌廉湯,外表簡單的忌廉湯味道豐富且濃郁,又無會過油和膩,蒜蓉包則散發出誘人的香氣,外脆、內軟。煙三文魚凱撒沙律三文魚的煙熏風味和沙拉醬的奶香相互襯托,配搭抹茶味麵包粒和煙肉粒味道豐富。香煎澳洲安格斯肉眼扒10oz配薯菜肉眼扒香煎到五成熟,肉質鮮嫩且保留了豐富的肉汁,味道突出,配搭醬汁味道更豐富。薯菜的品種豐富,薯蓉很香滑,每一口都能品味到其中的溫潤和牛肉的鮮美。招牌明太子海鮮薄餅薄餅的酥脆和明太子的鹹香相互交融,表面有滿滿的木魚和紫菜,口感非常豐富。焦糖鴛鴦烏龍芝士奶蓋咖啡味比烏龍茶的味道較重,奶蓋是甜甜的類型,味道頗清新特別 。凍茉莉綠茶這杯綠茶清新怡人,非常開胃。

餐湯精選濃湯配蒜蓉包

香煎澳洲安格斯肉眼扒10oz配薯菜

焦糖鴛鴦烏龍芝士奶蓋

凍茉莉綠茶
這杯綠茶清新怡人,非常開胃。
2024-05-16 142 瀏覽
放工想同朋友食個西餐傾吓偈🥰就一早揀咗喺荃灣西嘅Cafe🥳去到門口已經見到間Cafe裝修好靚 入面有好多乾花 平日收工就即刻去6:30到餐廳都仲有空位 建議大家一定要book定位先 因為去到七點幾已經幾乎full晒🤣今次點咗個Pizza二人餐 有超多野食😋首先係 廚師精選濃湯配蒜蓉包 其中一個加多$18轉左鮮打法式龍蝦湯配蒜蓉包 龍蝦湯超好味😋鍾意用蒜蓉包點埋啲湯一齊食 口感好正慢煮雞胸日式胡麻沙律呢個雞胸做法一啲都唔韌同諧🤣 撈埋胡麻醬超夾 而且好開胃 做前菜真係好適合🥳超creamy 卡邦尼意粉💖卡邦尼意粉真係超多汁😋 一啲都唔乾 而且入面仲有啲蘑菇煙肉嘅配料 增加口感 推薦點呢個意粉🥰招牌明太子海鮮薄餅終於到主菜Pizza啦 呢個係Homeland嘅招牌pizza💖 海鮮pizza入面係有夾埋芝士 口感多層次 同埋海鮮都係鋪滿晒成個pizza 超足料✨✨滋味小食拼盤入邊有四款小食 雞翼係柚子蜜糖✨ 仲有炸蠔、炸魚手指同芝士薯條 樣樣都炸到脆卜卜😎飲品海鹽抹茶芝士奶蓋朋友就叫咗香芋芝士奶蓋不得不讚個芝士奶蓋超級厚😍 甜度正常唔會太甜👍🏻 推薦俾鍾意飲芝士奶蓋嘅人!最後再可以加$48
放工想同朋友食個西餐傾吓偈🥰

飲品海鹽抹茶芝士奶蓋
朋友就叫咗香芋芝士奶蓋

最後再可以加$48 要咗個手工朱古力卡邦尼蛋糕😋

上面有棉花糖 增加咗成個蛋糕嘅口感 而且擺碟都超靚😝
如果想同朋友慶祝生日,都係一個好好嘅選擇!

兩個人食咗咁多嘢,都係$300左右 真係食得超級飽 Cafe仲可以慢慢傾偈慢慢食 抵食!😋
2024-05-14
  • 慢煮雞胸日式胡麻沙律
  • 招牌明太子海鮮薄餅
  • 法式鮮打龍蝦湯
2024-05-15 126 瀏覽
荃廣一帶美食眾多,今次就去了底層的Homeland餐廳一試究竟,竟然有意想不到的驚喜。首先先介紹小食拼盤,拼盤包含炸蠔、柚子雞翼、炸魚棒和芝士薯條。所有小食都係即時烹調,口感酥脆,特別推薦的是炸蠔,外層酥脆而內裡鮮嫩,絕對是海鮮愛好者的必嚐之選。接下來是法式鮮打龍蝦湯和廚師精選濃湯。這兩款湯品都非常濃郁,口感豐富。法式鮮打龍蝦湯以新鮮的龍蝦為基底,加入豐富的香料和蔬菜,味道鮮美。廚師精選濃湯則是每日更換的特色湯品,每一碗都帶來不同的驚喜。另外慢煮雞胸日式胡麻沙拉選用嫩滑的慢煮雞胸,搭配日式胡麻醬汁,口感豐富,味道清新。這是一道健康又美味的選擇。Homeland餐廳還提供多款特色飲品,其中焦糖鴛鴦烏龍芝士奶蓋和海鹽抹茶芝士奶蓋是非常受歡迎的選擇。這兩款飲品結合了烏龍茶和抹茶的獨特風味,配以香濃的芝士奶蓋,口感順滑,令人回味無窮。墨西哥雞肉芝士餡餅和BBQ醬燒滋味豬肋骨拼薯條是Homeland餐廳的主打主菜。墨西哥雞肉芝士餡餅以酥脆的外殼包裹著多汁的雞肉和濃郁的芝士,口感豐富。BBQ醬燒滋味豬肋骨拼薯條則是融合了烤肉和炸薯條的美味,肋骨肉質鮮嫩多汁,配以濃郁的BBQ醬,絕對是肉食愛好者的最

墨西哥雞肉芝士餡餅和BBQ醬燒滋味豬肋骨拼薯條是Homeland餐廳的主打主菜。墨西哥雞肉芝士餡餅以酥脆的外殼包裹著多汁的雞肉和濃郁的芝士,口感豐富。BBQ醬燒滋味豬肋骨拼薯條則是融合了烤肉和炸薯條的美味,肋骨肉質鮮嫩多汁,配以濃郁的BBQ醬,絕對是肉食愛好者的最愛。

優雅的用餐環境、精緻的料理和多樣化的飲品選擇,Homeland餐廳絕對是一個值得推薦的餐廳。無論你是和朋友一起享受美食,還是與家人共度溫馨時光,這裡都能為你帶來美好的用餐體驗。
2024-05-13 104 瀏覽
今日下班跟爸爸來到荃灣廣場吃晚餐,這間西餐廳環境不錯,而且座位也有很多。在門口看過餐牌看到有各款不同的套餐,有意粉、海鮮、薄餅、小食等等。入座後,我們點了Pizza set…餐湯可以揀是日餐湯或升級龍蝦湯,我們點了一款是日湯,今天的湯是粟米忌廉湯。而另一款升級了做龍蝦湯。其實套餐包的餐湯都相當不錯,味道Creamy而且配上了蒜蓉包好好味。另外龍蝦湯足料,入面有多粒龍蝦肉,而且龍蝦湯底又香又濃。飲品方面包了熱飲或可以加配一些特色飲品。點了一杯蜜糖柚子蜜,潤一潤喉。另一杯是熱焦糖燉蛋牛奶。牛奶面用火槍燒得脆脆的,所以口感有得像焦糖燉蛋上面的焦糖脆脆,不但有相似的口感,而且味道都是跟焦糖燉蛋的差不多,所以這杯牛奶十分有特色。沙律方便升級為煙三文魚凱撒沙律,煙三文魚份量很多,鋪滿在沙律上,份量充足,而且凱撒沙律口感爽爽脆脆十分過癮。主食方便點了一款墨西哥雞肉芝士餡餅,餡餅相當足料,入面夾了滿滿的雞肉和芝士,咬起來煙煙韌韌,芝士又香香濃濃,而且餡餅仲帶少少微辣相當惹味。好鍾意這款餡餅的口感和味道和爆餡的感覺的。BBQ醬燒豬肋骨配薯條,豬肋骨啖啖肉,肉質腍身又入味,塗滿了惹味BBQ醬,好好味,好吸

入座後,我們點了Pizza set…

另外龍蝦湯足料,入面有多粒龍蝦肉,而且龍蝦湯底又香又濃。
蜂蜜柚子蜜
熱焦糖燉蛋牛奶

BBQ醬燒豬肋骨配薯條

BBQ醬燒豬肋骨配薯條,豬肋骨啖啖肉,肉質腍身又入味,塗滿了惹味BBQ醬,好好味,好吸引。而且豬肋骨啖啖肉,啱晒愛食肉的我倆。而且仲配了大量又香脆又好味的薯條。
餐廳環境好,食物又多元化,而且仲可以揀套餐。下次來又可以試吓其他菜式。

2024-05-06
蜂蜜柚子蜜
熱焦糖燉蛋牛奶
2024-05-13 90 瀏覽
荃湾广场很多餐厅,但大家常常会忘记了负一层的美食,今天来到这间另具特色的新派多国菜西餐厅,由门口至店内装潢都很多打卡位,加上悠和的音乐,十分舒适。特别想推介的是新奥尔良海鲜拼盘,主打波士顿龙虾,配上鲜活大蚬、海虾、小龙虾、墨鱼仔、青口蛏子、德国肠、粟米、香烤薯仔、西兰花,鲜味十足,我们选了马拉椰香喇沙汁和柠檬刁草忌廉汁,十分开胃。除了精选浓汤粟米汤和蒜蓉包,还有泰式柚子墨鱼仔沙律、蒜香辣椒炒大蚬意粉和滋味小食拼盘,丰富极了,十分美味,非常满足。#pancake #pancakebb #荃湾广场 #香港美食 #香港打卡 #我的美食日记 #餐厅推荐 #海鲜 #龙虾 #新派多国菜 #探店 #打卡