和你開箱 ✨️$188 Omakase & ✨️ 燒 A5 和牛今日去了位於山林道 Just'er bar 食日本菜。嗌左以下兩款主菜:✨️<Omakase> $188 ~ 由厨師每日挑選最新鮮食材製作料理。今餐主要有半條深海池魚、2隻青口、2隻蝦、2片小麵包。厨師用錫紙包菓著以上加入白洒嘅海鮮來焗製,味道鮮美。而 Sidedish 就有菜、小蕃茄、薯容°✨️<燒A5和牛> $288 ~ 日本直送頂级和牛,肉質非常新鮮,齒頰留香。加上秘制醬油一起食,更顯和牛嘅味道。👍Sidedish 方面就有 籚筍 和 小蕃笳。吃完這餐非常滿足。#Justerrestaurant#justerestaurant

吃完這餐非常滿足。

#Justerrestaurant
#justerestaurant
2024-05-20 27 瀏覽
🍱餐廳:JUST'er Bar & Restaurant🏫地址:尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖☎️電話:23415628之前中午來過這間小店,覺得食物水準相當唔錯,尤其是「全院滿座」個招牌特別令我留下深刻的印象,今晚一於來試吓佢啲晚餐,都有小驚喜㗎😊餐廳做緊一個超級優惠,星期日至四只需加一蚊雞就可以有一份招牌高汁豬仔骨❤️豬仔骨份量足,入口非常惹味呀,肉質鮮嫩,咬落去美味多汁!另外仲有一個優惠,$188魚料理,每日直送日本鮮魚,用廚師選擇最好的烹調方法,今次係煎煮,魚吃不出雪味,外皮煎得很香口,內裡肉質嫩滑,我哋實在大飽口福🥰今晚我哋四個人都好肚餓,點了真門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將PRO套餐,三選二的菜式包括:焗多汁豬仔骨、脆炸美國魚柳同美國安格斯西冷9oz,頭先點了豬仔骨,即係三款美食我哋都有得食👍魚柳炸到脆卜卜的,就跟薯條一樣脆口,熱辣辣的外脆内嫩,配上沙律醬十分美味😋;西冷口感鮮嫩兼有牛味,生熟度剛好是我們點選的medium rare,有水準😃;拼盤內的龍蝦、炸軟殼蟹及香脆薯條水準也相當不錯,我就特別欣賞蟹膏的鮮味,龍蝦肉也爽口彈牙,一句講晒,超正😍飲品我哋選擇了:~三分鐘
🍱餐廳:JUST'er Bar & Restaurant
🏫地址:尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
☎️電話:23415628

豬仔骨份量足,入口非常惹味呀,肉質鮮嫩,咬落去美味多汁!

飲品我哋選擇了:
~三分鐘舒缓經痛玫瑰花茶:
味道清香甜美,一路飲一路都覺得很放鬆,暖胃健康之選🤗

~洋甘菊蜜糖檸檬茶
又係清新怡人,我個人特別喜歡洋甘菊的花香,檸檬的少許酸又能夠令我哋好開胃,真感到舒暢☺️

2024-05-15 28 瀏覽
約左朋友去左山林道搵食,想搵間餐廳傾吓偈,飲吓嘢,經過就比間餐廳全院滿座呢個牌吸引左, 入去飲野食少少野!見佢做緊$1 豬仔骨優惠同埋$188廚師發板魚料理(唔係刺身既魚料理都幾特別),$1豬仔骨確係抵既! 食野前叫左壺洋甘菊檸檬花茶,下一下火,清一清熱氣! 唔係用茶包,而真係有大大片檸檬,勁多洋甘菊,飲落口感清新唔甜,淡淡洋甘菊同埋重嘅檸檬味,少少酸,即刻開胃晒。見好多人都推介龍蝦湯都叫咗個試吓,佢同一般西式嘅龍蝦湯有啲分別,唔係好厚身,反而似中式湯既質地,淡淡得黎好重龍蝦味,一問之下,先知原來真係用龍蝦煲,飲落真係勁多龍蝦肉,配有少少忌廉同香草味,飲落有啲中西湯的fusion 感。想傾偈,淨係叫薯條又好似太悶,於是叫左個拼盤,有齊豬雞龍蝦薯條。先黎食個龍蝦,隻鉗差唔多手掌咁,食落啖啖肉,彈牙有咬口,有啖啖香草味之餘,仲有海鮮味。焗多汁豬仔骨,啲肉啱啱好,唔會太淋,亦都唔會太韌。仲有慢煮蒜香春雞,燒雞用左孜然粉同香草,適中肉嫩!炸軟殼蟹都大隻過平時食既手卷。薯條幼身得黎外脆,有啲似扭扭薯條嘅質地!

2024-05-09
  • 洋甘菊蜜糖茶檸檬
2024-05-13 12 瀏覽
今天同屋企人逛完街後,經過山林道這間白色小店,俾佢入面的霓虹燈吸引😍小食部分✅ #香脆魷魚外酥內嫩,食落口感幾好,入面既魷魚保持鮮嫩,做配酒小食應該唔錯。拼盤套餐✅ #多汁淫蝦超大隻嘅龍蝦🦞有我既前臂咁長,每人半邊,好滿足,鮮蝦口感厚實爽滑,味道鮮甜,加上烤過後味道特別濃郁👍🏻蟹鉗都好大隻,入面都啖啖肉😆✅ #焗多汁豬仔骨焗豬仔骨用左濃郁燒汁醃製,好入味,肉質夠嫩,容易切開,加上烤完之後特別香。✅ #慢煮蒜香春雞(半隻)這半隻慢煮的蒜香春雞肉質鮮嫩,口感非常滑嫩,好正🥰蒜香的味道與雞肉完美融合,散發出一股誘人的香氣,令人胃口大開。✅ #炸軟殼蟹同暑條這道炸軟殼蟹外酥內嫩,炸製得恰到好處,不會過油,保留了軟殼蟹本身的鮮甜味道,暑條分量都好多,令人好滿足!呢間餐廳好岩食肉獸😆 可以啖啖肉好滿足。

小食部分
✅ #香脆魷魚

拼盤套餐
✅ #多汁淫蝦

✅ #焗多汁豬仔骨

✅ #慢煮蒜香春雞(半隻)

✅ #炸軟殼蟹同暑條

呢間餐廳好岩食肉獸😆 可以啖啖肉好滿足。

• 多汁淫蝦
  • 焗多汁豬仔骨
  • 慢煮蒜香春雞(半隻)
  • 門西牛魔王vs蝦兵蟹將
2024-05-11 16 瀏覽
陳生最鐘意食海鮮,特別係蝦蟹🦞🦀。我哋今次揀左間西餐重海鮮同重肉,既可以滿足陳生鐘意重蛋白質又可以滿足陳太食肉獸。📍JUST‘er Bar & Restaurant (尖沙咀)我哋食左:🌟門西淋牛豬仁雞VS 蝦兵蟹將 配薯條💰4901️⃣龍蝦🦞:一隻大龍蝦超吸睛,龍蝦啖啖肉,好鮮甜,特別個蝦鉗流埋水,餐廳幫佢改咗個好棧盞鬼既名叫多汁淫蝦。2️⃣炸軟殼蟹:陳生最愛😍,軟殼蟹外層酥脆,內部肉質彈牙。3️⃣焗多汁豬仔骨:呢個豬仔骨最岩陳太口味,豬仔骨醬汁酸酸甜甜好開胃,豬仔骨啖啖肉,肉質厚實。4️⃣慢煮蒜香燒春雞(半隻):燒春雞用左孜然粉做調味,好香口,雞🐓肉嫩滑,就算雞胸都唔覺鞋。5️⃣薯條🍟/茄汁意粉二選一,我哋揀咗薯條,薯條係幼身薯條,好脆。🌟龍蝦湯 💰88龍蝦湯好多龍蝦,因為係用龍蝦🦞肉淆,龍蝦味好出,所以比普通罐頭龍蝦湯濃味啲。🌟玫瑰花茶💰43玫瑰花茶好大支,兩個人飲已經好足夠。總結:門西淋牛豬仁雞VS 蝦兵蟹將真係幾抵,四個主食平均百幾蚊就可以食到龍蝦。餐廳以霓虹燈做裝飾,港式風情mix幾特別。💥餐廳依家做緊優惠: 星期日至四Like and follow 餐廳社交平台 ,每人只需消費夠💰200,即

我哋食左:

🌟門西淋牛豬仁雞VS 蝦兵蟹將 配薯條💰490

2️⃣炸軟殼蟹:陳生最愛😍,軟殼蟹外層酥脆,內部肉質彈牙。

🌟龍蝦湯 💰88

🌟玫瑰花茶💰43
玫瑰花茶好大支,兩個人飲已經好足夠。

💥餐廳依家做緊優惠: 星期日至四Like and follow 餐廳社交平台 ,每人只需消費夠💰200,即可享有💰1 份招牌高汁豬仔🐷骨。

💥💰188 即可享用魚料理omakase由日本直送新鮮魚

📍JUST’er Bar & Restaurant (尖沙咀)
尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
2024-05-10 12 瀏覽
呢間位於尖沙嘴嘅工業風餐廳主打多款西式料理,裝潢簡約,牆上掛滿霓虹燈,店內環境唔大但座位之間有適當距離。平日晚上到訪全場滿座,想食嘅建議要預先流位置。選擇困難可以叫Assorted Platter Set,大家一齊開心分享。門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將套餐可自由選擇豬仔骨、魚柳同安格斯西冷三選一。豬仔骨幾大塊,咬落多汁啖啖肉。龍蝦、蒜香春雞同軟殼蟹係set定咗嘅。龍蝦已預先卜碎,方便食用,鮮甜彈牙,性價比高。燒春雞有半隻,外層夠薄,肉質嫩滑。軟殼蟹炸至酥脆可口,一隻嫌唔夠食呀!主食可以選擇要薯條或茄汁意粉,薯條同樣炸至脆身,感覺唔油膩。飲品方面亦有好多選擇,洋甘菊蜜糖茶整桶上,搭配檸檬,滋潤又解渴。

✨垃圾八爪魚 $64好抵食,炸得酥脆,炸粉唔會太厚👍✨焗多汁豬仔骨配香脆薯條 $168真係好juicy! 外皮帶焦香,食落肉質嫩滑,份量大大舊有誠意,薯條都炸得乾身,好食🤤✨法式龍蝦湯 $88好creamy嘅口感,食到啖啖龍蝦肉,好彈牙入味,性價比好高☺️✨Omakase 魚料理 $188採用每日直送日本鮮魚炮製驚喜魚料理,是日精選係池魚,肉質嫩滑,焗完之後仲係好juicy, 配料粟米、菇等加埋魚汁食好惹味,仲可以點香草醬食增加味道層次👏
✨垃圾八爪魚 $64
好抵食,炸得酥脆,炸粉唔會太厚👍

✨焗多汁豬仔骨配香脆薯條 $168

✨法式龍蝦湯 $88

✨Omakase 魚料理 $188

2024-05-06
  • 垃圾八爪魚
  • 焗多汁豬仔骨配薯條
2024-05-09 17 瀏覽
好友約我尖沙咀食晚餐,佢話美味抵食,餐廳有靚靚霓虹燈招牌。我門點左門西淋牛豬仁雞VS 蝦兵蟹將,有多汁淫蝦、慢煮蒜香春雞(半隻)、炸軟殼蟹、焗多汁豬仔骨、香脆薯條等⋯🥢多汁淫蝦:大大隻龍蝦開邊焗得香噴噴,龍蝦肉質爽口彈牙,龍蝦膏很香滑。🥢焗多汁豬仔骨配薯條,肥瘦適中的豬仔骨塗滿甜甜地醬汁,肉質夠腍很入味又多汁👍,🍟熱烘烘香脆真好吃😍🥢炸軟殼蟹,炸得鬆脆,香脆可口。🥢慢煮蒜香春雞(半隻),雞肉嫩滑,雞皮脆香雞味濃,真好味👍☕️玉桂蘋果紅茶$43(1壺),玉桂味香好好飲。
好友約我尖沙咀食晚餐,佢話美味抵食,餐廳有靚靚霓虹燈招牌。
我門點左
🥢炸軟殼蟹,炸得鬆脆,香脆可口。
🥢慢煮蒜香春雞(半隻),雞肉嫩滑,雞皮脆香雞味濃,真好味👍
☕️玉桂蘋果紅茶$43(1壺),玉桂味香好好飲。
  • 門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將
2024-05-05 15 瀏覽
今日又同朋友去山林道聚吓舊,行過見到依個做緊優惠就入嚟食。佢而家做緊1蚊豬仔骨同埋$188 既魚料理omakase (但唔係刺身個種🤣🤣)#法式龍蝦湯 ($88) – 個湯有大量彈牙嘅龍蝦肉,湯好味龍蝦味好濃郁仲好夠滑添,真正原汁原味龍蝦湯😍#黑松露牛肝菌卡邦尼意粉 ($138) – 黑松露味好香份量都好多,卡邦尼汁唔會好膩。撈埋黑松露就更加好食😋Like 社交平台 就可以加$1🤑🤑 叫到既 #焗多汁豬仔骨 – 豬仔骨以燒汁調製口感嫩滑多汁,而且豬仔骨焗得很腍身。唔好睇佢做優惠,都切到有4舊。薯條都外脆內軟帶薯仔香味 點可以唔試埋廚師特製既魚先得 ($188) – 今日係炸魚配上泰式醬汁,魚外面炸到好乾身唔會好油,但入面魚肉仍然保持到滑嫩泰式醬汁睇落少少似咖哩汁咁但食落似辣辣地既青醬,魚肉點少少個汁會令到個魚更有鮮味
今日又同朋友去山林道聚吓舊,行過見到依個做緊優惠就入嚟食。

2024-05-02 23 瀏覽
JUST'er Bar & Restaurant今次要介紹尖沙咀位於山林道一間酒吧叫「JUST'er Bar & Restaurant」,入面好多打卡位,牆上勁多勁光嘅霓虹燈,呢間酒吧門口有一級,但輪椅人士入去都方便,酒吧入面都算闊落,每張枱都可以移動,我最鍾意可以移動嘅枱,有車唔掂枱就可以就我,店員都好細心,幫我將枱移嚟移去等我坐得舒服d,我哋成日吹水吹到唔捨得走,店員臨走仲幫我踩住塊斜板令我安全離開酒吧,真係非常細心又好人!1.脆炸美國魚柳+多汁淫蝦+慢煮蒜蓉春雞(半隻)+炸軟殼蟹+香脆薯條$490(9/10)呢個套餐有成五樣野食,有好鬼脆炸美國魚柳,魚柳嫩滑到用條脷都可以整碎魚肉、多汁淫蝦即係波士頓龍蝦,龍蝦啖啖肉,每舊肉都好厚賽、慢煮蒜蓉春雞雖然得半隻,但好鬼大隻,而且肉質好嫩滑、炸軟殼蟹咬落唔油膩,炸得好香脆、香脆薯條幼長,每一條都炸得好脆,成個套餐真係好鬼抵食!2.David Ermel Gewurztraminer France$86/glass(9/10)法國瓊瑤漿,甜而不膩,口感濃郁,帶有荔枝及芒果氣息,好易入口,好啱女仔飲!2人總共價錢$634,有加一服務費!個人口
JUST'er Bar & Restaurant

2人總共價錢$634,有加一服務費!

個人口味總評分:9/10

@justerestaurant

地址:尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖

#JUSTBar #山林道 #酒吧 #尖沙咀好去處 #尖沙咀美食 #香港美食 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

話說我家既少爺終於考完DSE 啦,作為食肉獸🥩既佢話要食餐同佢慶祝🍾我就當然冇永遠冇托手踭啦,呢次帶咗佢去山林道嘅JUST’er Bar & Restaurant 度食西餐,除左非常打卡able之外,我地點左個勁豐盛二人拼盤同花茶,我家少爺表示勁滿足😝😝Mission complete😎🍖門西淋牛豬仁雞VS蝦兵醬將🍤$490 焗多汁豬仔骨、多汁淫蝦、慢煮蒜香春雞(半隻)、炸軟殼蟹、香脆薯條BBQ ribs, Grilled lobster, Sous-vide spring chicken (half), Deep-fried soft-shell crab, French fries 豐盛到爆,兩個人食都唔曬,自己最鍾意❤️就係個雞,仲慢煮方法去煮,肉質勁嫩,而我家少爺就最鍾意個軟殼蟹同豬仔骨,老細擺盤仲要勁好,係比左隻❤️心形龍蝦俾我哋,真係見到都開心呀☺️☺️🍯洋甘菊蜜糖茶檸檬🍋 $43 Chamomile Tea with honey lemon flavour 呢樽花茶比想像中出色好多,咁啱今日食咗好多肉同埋炸嘢,點呢個洋甘菊蜜糖🍯檸檬花茶真係超級潤,又可以解膩,必點大推之一👍🏻👍🏻

🍖門西淋牛豬仁雞VS蝦兵醬將🍤$490

🍯洋甘菊蜜糖茶檸檬🍋 $43
呢樽花茶比想像中出色好多,咁啱今日食咗好多肉同埋炸嘢,點呢個洋甘菊蜜糖🍯檸檬花茶真係超級潤,又可以解膩,必點大推之一👍🏻👍🏻😎

🏠環境:8/10
🌟味道:8/10
💰性價比:8/10
🙇🏻服務:8/10

JUST‘er Bar & Restaurant
📍尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
2024-04-27 19 瀏覽
✨多汁淫蝦有龍蝦一隻,店主已將龍蝦分開一半方便用叉食到龍蝦肉,唔洗用手去鉗開乾淨方便!龍蝦肉爽口彈牙,有焗過煙熏味✨巴馬火腿是日鮮果+垃圾八爪魚八爪魚外皮酥脆,入口Q彈生果係蘋果同牛油果,好新鮮好甜巴馬火腿肉質柔軟,有油香~✨黑松露牛肝菌卡邦尼意粉意大利粉煮到剛剛好,唔會太硬亦唔會太腍個汁超濃黑松露忌廉味,份量大滿足😂😂✨ 燒A5和牛不愧係A5和牛!牛味濃郁,肉質鮮嫩~伴碟有薯蓉、沙律菜、蘆筍配上照燒汁✨凱撒沙律沙律上面既麵包粒好味!!非常新鮮,配埋沙律菜,口感好正✨龍蝦湯湯入面有幾多龍蝦肉,creamy好飲
✨多汁淫蝦
有龍蝦一隻,店主已將龍蝦分開一半
方便用叉食到龍蝦肉,唔洗用手去鉗開
乾淨方便!龍蝦肉爽口彈牙,有焗過煙熏味

✨巴馬火腿是日鮮果+垃圾八爪魚
八爪魚外皮酥脆,入口Q彈
生果係蘋果同牛油果,好新鮮好甜
巴馬火腿肉質柔軟,有油香~

✨黑松露牛肝菌卡邦尼意粉
意大利粉煮到剛剛好,唔會太硬亦唔會太腍
個汁超濃黑松露忌廉味,份量大滿足😂😂

✨ 燒A5和牛
不愧係A5和牛!牛味濃郁,肉質鮮嫩~
伴碟有薯蓉、沙律菜、蘆筍配上照燒汁

✨凱撒沙律
沙律上面既麵包粒好味!!非常新鮮,配埋沙律菜,口感好正

✨龍蝦湯
湯入面有幾多龍蝦肉,creamy好飲
-🐷經過山林道嘅時候,俾餐廳嘅霓虹燈牌吸引左,見餐牌有頗多龍蝦嘅菜式,於是就決定試一試,估唔到一試就有驚喜🤩 🦞法式龍蝦湯 $88非常高質,整個湯都有大量新鮮彈牙嘅龍蝦肉,肉質結實唔鬆散。湯底無太多嘅調味,主要材料都係龍蝦同蕃茄,想飲真正原汁原味龍蝦湯嘅朋友必試😍 ✨️門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 $490 🐖焗多汁豬仔骨豬仔骨以燒汁調製,微甜味道不但開胃,仲中和左肉類嘅油膩感。🦞多汁淫蝦呢隻淫蝦(龍蝦)又真係幾多汁幾juicy喎😂有別於其他餐廳嘅焗龍蝦,呢度嘅龍蝦肉質軟滑唔會韌👍🏻🍗慢煮蒜香春雞(半隻)春雞同樣保留大量肉汁,因為用左慢煮形式烹調,雞肉非常嫩滑,蒜香頗為入味。🦀炸軟殼蟹輕輕炸過嘅軟殼蟹,唔會有太熱氣嘅感覺,有輕微炸物香味。蟹肉軟滑,有頗多蟹膏。🍟香脆薯條每條薯條都外脆內軟,帶薯仔香味,唔太食炸野嘅🐷都食個不停😋

🦞法式龍蝦湯 $88

✨️門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 $490

🐖焗多汁豬仔骨
豬仔骨以燒汁調製,微甜味道不但開胃,仲中和左肉類嘅油膩感。
🦞多汁淫蝦
🍗慢煮蒜香春雞(半隻)
🦀炸軟殼蟹
🍟香脆薯條
每條薯條都外脆內軟,帶薯仔香味,唔太食炸野嘅🐷都食個不停😋
2024-04-26 9 瀏覽
餐廳嘅環境唔錯,裝飾都精緻,不論係牆上嘅燈,定係牆上具有特色嘅中,都適合想打卡嘅人去。我點左個「極真門西淋牛豬仁雞 VS蝦兵蟹將PROMAX」同「洋甘菊蜜糖茶芒果/檸檬」,入邊有一塊1 kg牛扒、兩隻淫蝦、一隻蒜香春雞同埋軟殼蟹 。其中我覺得最出色就係蒜香春雞,每一啖都有濃郁的肉汁和細膩的口感,搭配蜜糖花茶嘅香氣,完美搭配而不肥膩,滿足「食肉獸」嘅需求,我同朋友一齊去食,但如果食量細嘅話可以三個人。除了美食之外,當中嘅服務也令人印象深刻。服務人員友善且專業,總能及時提供建議同解答問題,讓用餐體驗更加順暢。整體嚟講,呢間餐廳提供了一個獨特而精緻嘅西餐體驗。無論是用於浪漫嘅約會,定係同家人朋友共享美食,這裡都是一個理想的選擇。

• 門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將
  • 洋甘菊蜜糖茶芒果/檸檬
2024-04-24 15 瀏覽
之前中午來過這間Just’er Bar & Restaurant吃lunch, 認住店內的「全院滿座」呢個signature 招牌,今天晚上再來更有氣氛!☕️三分鐘舒緩經痛玫瑰花茶:單看名字已知啱晒女士享用,味道既香且甜,暖暖的花茶溫和暖胃。ASSORTED PLATTER SET:🍽️門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將呢個餐份量十足,有脆炸美國魚🐟、多汁淫蝦🦐、慢煮蒜香春雞(半隻)🐔、炸軟殼蟹🦀及香脆薯條🍟,食物整體水準不錯,吃不到雪藏味,春雞味道特別,很惹味,$490來說性價比高!

☕️三分鐘舒緩經痛玫瑰花茶:

ASSORTED PLATTER SET: