KABOOM

2024-03-22 3280 瀏覽
我哋今次嚟咗一間bookmark咗好耐嘅尖沙咀樓上酒吧🍸。呢度位於大廈頂層連天台,高過晒附近嘅樓🏙️,可以一路食,一路喺大玻璃望住維港靚景🌊。特別係黃昏、夜晚時份嚟到🌅,感覺夠chill,好正。.✌🏻Wohoo, What A Day! ($128)味道有晒熱帶水果嘅風情🥗,生果嘅甜香味,同埋椰香味好出🌴,芒果蓉🥭、桔仔🍊、菠蘿汁🍍、椰子糖漿幾款味道好夾,去買龍舌蘭酒嘅香味🍾,融合埋一齊。.😆Enough Is Enough! ($128)西瓜嘅味道喺呢度嘅主調🍉,上面仲有一大片西瓜,視覺上好澎湃💥。飲落西瓜肉嘅感覺既有口感👅,又有清新嘅夏日風情。因為西瓜味比較清😝,所以酒香味都更加出。.🐖Thai Mixed Fruits Salad with Iberico Ham ($138)份量真係夠晒多,而且泰式🇹🇭酸辣汁酸酸、香香嘅感覺真係好吊胃口👅。裏面仲有唔同嘅生果🍈,全部都切成提子型嘅球狀,視覺同味覺嘅差異好有趣🤩。火腿味道超級香濃,而且份量幾多🙌🏻。.🌊Tom Yum Coconut Scallop Carpaccio ($128)賣相好精緻,幾吸引😍。薄切帶子食落嘅口感好軟嫩🫦,一
✌🏻Wohoo, What A Day! ($128)
😆Enough Is Enough! ($128)
賣相好精緻,幾吸引😍。薄切帶子食落嘅口感好軟嫩🫦,一路咬一路感受佢嘅口感。調味都好特別,用咗東南亞風情🏝️嘅冬蔭椰子醬,香口嘅感覺🥘同平時食帶子嘅調味好唔同,呢款重口味適合配酒🍹。
🐙Thai Basil Strozzapreti Pasta with Grilled Spanish Octopus ($258)
呢一款麵有卷紋設計,咬落有口感🫦。不過最吸引我哋眼球嘅都係超級大嘅八爪魚鬚😍!咬落夠腍同時間口感都唔錯,特別係燒香咗之後🔥,海鮮嘅香味好出,滿足。
🦆Curry Duck Confit ($258)
油封鴨髀嘅口感幾好,外層鴨皮酥脆🔥,裏面鴨肉軟腍,食落夠香口🥳。配埋咖喱調味🥘,喺鴨油嘅香味之上再加多一重濃郁感覺,好啱配住酒😋,食刺激味蕾嘅食物。
2024-03-17
3天前 0 瀏覽
尖沙咀望住維港景🎇,夜色一絕的泰國菜,無論室內或室外都能享受著不同氣氛的靚景,Chill 🍸Chill🥙Mango & Green Papaya Beef Salad 泰式汁,牛肉花生洋蔥蘿蔔絲木瓜絲泰式沙律很開胃🍡🍢KABOOM Sharing Platter 泰式小食拼盤1-3人份量,墨魚餅很香惹味,豬肉串,炸雞翼🍗Grilled Gai Yang Chicken全隻燒雞,肉質非常嫩口,傳統牛油薄餅,去上菜蕃茄薯仔,非常豐富🦞Loster Pasta With Lobster Tail 彈牙龍蝦肉,每一啖嘅意粉都有香濃嘅龍蝦汁,配上雜菌菇,很creamy🍸Life Sucks, Let's GetDrunk! 🍸Mandalay很多款cocktail,每款顔色擺設精美可以打卡,酒精也不會太濃,很啱女士

泰式汁,牛肉花生洋蔥蘿蔔絲木瓜絲泰式沙律很開胃

🍡🍢KABOOM Sharing Platter
泰式小食拼盤1-3人份量,墨魚餅很香惹味,豬肉串,炸雞

🍗Grilled Gai Yang Chicken

🍸Life Sucks, Let's Get
Drunk!
🍸Mandalay
4天前 0 瀏覽
記得開張嗰時去過Kaboom天台飲嘢打卡今次試下dinner先 主打泰色食物有多款選擇 仲有好多特色cocktail餐廳室內環境都幾浪漫 仲望到維港景色 🌃❣️Starters✨KABOOM Sharing Platter有豬肉棒、雞翼、泰式魚餅、網春卷、蝦餅份量好多 炸得香口 可以點三款唔同醬汁啱晒飲嘢share小食✨Thai Style Salmon Tartare三文魚加咗泰式醬汁調味 感覺清新配埋脆卜卜嘅米餅口感好豐富✨Tom Yum Coconut Scallop Carpaccio帆立貝薄切片幾片 加上東冬蔭公嘅酸辣同椰子香味好有泰國特色❣️Mains🐙Thai Basil Strozzapreti Pasta with Grilled Spanish Octopus 八爪魚鬚好大條好軟腍泰式羅勒醬加上意粉 幾特別 好多泰式味道🦞Thai Losbter Sauce Strozzapreti Pasta with Lobster Tail 龍蝦尾好彈牙好鮮甜龍蝦汁加上椰奶 味道帶有泰色風味🐥Curry Duck Confit 油封鴨脾肉質好嫩滑 青咖哩汁好入味 帶點辣底下有蔬菜
記得開張嗰時去過Kaboom天台飲嘢打卡
今次試下dinner先 主打泰色食物
有多款選擇 仲有好多特色cocktail
餐廳室內環境都幾浪漫 仲望到維港景色 🌃

❣️Starters

✨KABOOM Sharing Platter
有豬肉棒、雞翼、泰式魚餅、網春卷、蝦餅
份量好多 炸得香口 可以點三款唔同醬汁

❣️Cocktails
🛁 Damn Pissed Off
餐廳好出名嘅鴨仔浴缸
上面有氣泡 再加上花瓣 賣相好得意
cocktail以Vodka、熱情果汁、菠蘿汁及薑汁調製
味道香甜又有酒味 易入口 啱晒女仔

📄 Every Day Feels Like A Monday :
藍柑橘甜酒、日本柚子汁及青蘋果
Gin酒味較重 同時飲到果汁味

💔Life Sucks , Let's Get Drunk
蜜瓜、金桔汁、椰子汁加上椰子雪糕
仲有條葉 充滿泰式味道

Happy Night 🥂
6天前 0 瀏覽
好友生日特別搵左間好有氣氛既餐廳同佢慶祝, 本身佢好鍾意食泰國菜, 之前見其他朋友話依度專食泰式x西式菜同埋食過話唔錯, 望住維港景😍所以訂左依間食生日飯先叫飲品再慢慢睇食咩, 淨係飲品都已經有好多款選擇, 我地叫左杯Damn Pissed Off!, 超可愛既鴨仔迷你浴缸裝住飲品, 入面有伏特加、百香果同薑味菠蘿汁, 微微既酒味, 飲落好fresh帶甜甜菠蘿味, 好開胃!另外一杯係Miss You!, 小鳥杯裝住伏特加、蜜桃酒、日本柚子汁、玫瑰糖漿同蛋白, 蜜桃同柚子配搭好夾, fresh得黎有陣陣甜味, 飲落好舒服同容易入口既味道!KABOOM Sharing Platter 拼盤淨睇賣相同份量一啲的唔惹少, 有豬肉串、炸雞翼、泰式魚餅、網狀春捲同蝦棗, 全部份量都各四件, 依個份量夠3-4人食了, 另外配三款醬汁可以點黎食, 豬肉串同網狀春捲正常發揮, 反而個人幾鍾意炸雞翼同泰式魚餅, 雞翼炸得好香脆, 魚餅入口好彈牙, 香茅味道突出又唔會過份蓋過魚味Chilli Crab Cups滿滿蟹肉拌勻左少許辣椒, 面頭放左柚子醋啫喱, 用左千層酥皮底裝住, 食落蟹肉味道好豐富, 夾雜

Chilli Crab Cups
滿滿蟹肉拌勻左少許辣椒, 面頭放左柚子醋啫喱, 用左千層酥皮底裝住, 食落蟹肉味道好豐富, 夾雜柚子醋既酸味同酥脆皮底一口咁食好夾, 醒胃得黎係唔錯既餐前小食

本身我好鍾意食龍蝦, 見到以泰式風味方法仲更加有興趣, 龍蝦尾肉爽口彈牙, 鮮味突出, 平時食開長幼身既意粉, 而依種係比較少會食到既義大利麵, 質感煙刃實在, 每條麵都沾滿左泰式龍蝦醬汁, 所以愈食愈停唔到口, 而泰式龍蝦醬中伴左椰奶、蒜蓉油和什菇碎, 令整體香味同口感更提升

Curry Duck Confit
油封鴨腿非常大隻, 旁邊伴左青咖哩汁, 底層有菠蘿同什菜, 鴨腿肉比想像中嫩滑, 油香味好突出, 咸度適中, 點埋個青咖哩一齊食好正, 下次再黎一定會再點依個!
2024-05-05 0 瀏覽
放工諗住去同朋友去一間靚景餐廳度飲杯嘢食吓嘢chill下,揀咗喺尖沙咀呢間可以望到海景嘅餐廳,仲有少少渡假風,真係好正啊🫶🏻Scallop Carpaccio ($128)佢哋嘅擺盤好靚,帶子係刺身嚟嘅,用咗冬陰功醬做底,上面再加咗啲芝麻同紫菜好有fusion 嘅感覺🫶🏻Chilli Crab Cups🦀 ($98)蟹肉已經搣咗一絲絲,放咗一個脆杯上面, 底下仲有啲柚子醋啫喱,成個口感好豐富❤️Vermicelli Noodle With Red Prawns🦐 ($228)如果你同我一樣都係好鍾意食越式撈檬嘅話呢個必點,佢嗰醬汁配得好好食,酸辣度啱啱好👍🏻 仲有三大隻紅蝦刺身,新鮮甜美😍Grilled Gai Yang Chicken🐥 ($238)隻燒雞一上枱超香,仲跟咗好多蔬菜,好似西蘭花、薯仔、蕃茄,同埋仲有個薄餅,超級豐富滿足😌Canloocan 🥥 ($68)Mandalay 🍋 ($68)不得不提佢哋呢度無論係Cocktail定係Mocktail 個擺盤都係超靚,非常IGable❤️❤️❤️

Scallop Carpaccio ($128)

Chilli Crab Cups🦀 ($98)

Canloocan 🥥 ($68)
Mandalay 🍋 ($68)
就算落雨坐indoor 都望到維港景☺️ 氣氛好好異國情調環境 同穿上夏威夷花花裇衫既待應 彷如置身係海島餐廳渡假一樣chill🌴 ♡Cocktail ♡杯杯改名都好搞笑🤣大家可以按返自己心情實有一杯幫到你🤗🤗🛁🫧🐤Damn Pissed Off! HH$108見到隔離枱叫🤭 自己都想叫翻杯 超得意鴨仔泡泡浴造型😍 入面的材料有伏特加、百香果泥、生薑味菠蘿汁 飲落清新酸甜🫶🏻😊 就好似浸過泡泡浴咩煩惱都無曬🌺🌿If Not Now, When? HH$108賣相一樣吸引😍綠葉圍繞杯身 仲有啲花花點綴材料有琴酒、荔枝利口酒、日本柚子汁、班蘭味蘋果汁 味道香甜 好有熱帶風情🏖荔枝果香同班蘭味都好出👍🏻♡Appetiser ♡🍅🥥🌶Tom Yum Coconut Scallop Carpaccio $128賣相精緻 帆立貝刺身薄切 配椰漿冬陰功醬汁 (不太辣)入口鮮甜彈牙 滿滿東南亞風味 🐟🍋Hamachi Ceviche $128厚切油甘魚夠鮮甜 和清爽微酸柚子、芥末醬和檸檬油汁 細味新鮮軟嫩油甘魚和醬汁的巧妙配合 回味無窮👍🏻♡Main ♡🐟🥥🍄🫚Crispy Fried Fresh

就算落雨坐indoor 都望到維港景☺️ 氣氛好好

🛁🫧🐤Damn Pissed Off! HH$108

🌺🌿If Not Now, When? HH$108
賣相一樣吸引😍綠葉圍繞杯身 仲有啲花花點綴

♡Appetiser ♡

賣相精緻 帆立貝刺身薄切 配椰漿冬陰功醬汁 (不太辣)
入口鮮甜彈牙 滿滿東南亞風味

🐟🍋Hamachi Ceviche $128
厚切油甘魚夠鮮甜 和清爽微酸柚子、芥末醬和檸檬油汁
細味新鮮軟嫩油甘魚和醬汁的巧妙配合 回味無窮👍🏻

♡Main ♡

🐟🥥🍄🫚Crispy Fried Fresh Red Grouper
with Tom Kha Kai $238
香煎新鮮紅石斑魚扒 外皮煎得焦香脆 肉質Q彈不油膩 👍🏻
同椰子南薑什錦菇雞湯醬汁 充滿椰香帶小小南薑辛辣 一齊食好夾好好味😋

🦞🍝Lobster Pasta With Lobster Tail $268

原條龍蝦尾完整剝殼送上 咬落口感爽滑彈牙 啖淡龍蝦肉好睇又好食😍
大彎管意粉軟硬合適 口感煙韌富彈性掛滿濃厚龍蝦醬汁
超索汁勁入味🫶🏻
2024-05-04 57 瀏覽
當日朋友生日本身想想坐outdoor chill住食飯,點知落大雨,我地坐indoor, 整體成個感覺都幾好。我地叫左一個小食盤,比想像中既多,味道都okay 唔錯,佢地好細心有3隻醬比你點。另外叫左隻烤雞,有小小辣,不過幾惹味,2個女仔食都夠飽。重點係飲品,全部都好打卡able,朋友話cocktail都幾好飲,我就叫左個mocktail,甜甜酸酸都幾易入口。前後一共嗌咗四杯嘢飲一個小食同一個主菜埋單大概$1000鬆啲左右,適合女仔過黎飲野chill 下

另外叫左隻烤雞,有小小辣,不過幾惹味,2個女仔食都夠飽。

2024-04-20
  • KABOOM Sharing Platter
  • Grilled Gai Yang Chicken
2024-05-04 0 瀏覽
位於頂樓餐廳可以觀賞維港海景,今晚難得可以同朋友享受高質晚餐,又可以欣賞維港靚靚夜景,真係好正好enjoy😄 餐廳隨左環境好正外,Bartender 好出色,cocktail 款式好多又好好飲 ** Cocktail **Enough is Enough!Prosecco 意大利最愛的氣泡酒,混合西瓜味、青檸汁梳打等,裝飾有一片西瓜,cocktail 還散發好香桃味 No More OT Please!石榴檸檬汁加Vokda 調校出好吸引味道,而且杯面佈滿鮮花,好靚又好飲 ** Appetizer **Cereal Butter Prawns好有避風塘炒海鮮嘅感覺,虎蝦好香口,肉質好爽 Kaboom Sharing Platter 泰式拼盤泰式拼盤好豐富,有泰式蝦餅、泰式春卷、沙嗲串燒,雞翼等,還配有三款醬料包括泰式甜酸醬、沙律醬及蛋黃醬** Main Course **The Lobster Sauce Strozzapreti Pasta and Lobster Tail龍蝦尾意大利粉醬汁好重龍蝦味,龍蝦肉爽口 Oven Baked Sambai Stingray 烤參巴魔鬼魚,魚

** Cocktail **
Enough is Enough!

No More OT Please!

** Appetizer **
Cereal Butter Prawns
好有避風塘炒海鮮嘅感覺,虎蝦好香口,肉質好爽

Kaboom Sharing Platter 泰式拼盤

** Main Course **
龍蝦尾意大利粉醬汁好重龍蝦味,龍蝦肉爽口

Oven Baked Sambai Stingray
烤參巴魔鬼魚,魚肉烤焗時放在芭蕉葉上面,魚肉特別幼滑,而醬汁是娘惹酸辣醬汁,有好香香草味😋

2024-05-04 0 瀏覽
位於尖沙咀嘅人氣酒吧餐廳「KABOOM」由酒店級名廚主理💥以東南亞嘅Fusion菜式為主題,另供應多款特色打卡雞尾酒🍾頂層更設有室外花園可以邊用餐邊飽覽維港景色,非常適合三五知己把酒暢談😚🫔KABOOM Sharing Platter($248)小食拼盤份量豐富👏🏻有豬肉串燒、炸雞翼、泰式魚餅、炸春卷、炸蝦球同香腸🙆🏻‍♀️款款香口惹味,佐酒一流✅ 🐚Tom Yum Coconut Scallop Carpaccio($128)賣相精緻嘅前菜❤️薄切北海道刺身帶子鮮甜軟嫩😋配以冬陰椰子醬汁同泰式香料,味道清新開胃💫🦆Curry Duck Confit($258)油封鴨髀擺盤同樣吸引👍🏻外層鴨皮焦脆酥香,內裏鴨肉腍滑軟嫩💋以香濃青咖喱醬調味,為味蕾帶嚟新沖擊🔥另配香甜菠蘿亦可一解膩感🍍🐟Oven Baked Sambal Stingray($268)特色菜叁巴魔鬼魚烤得恰到好處✨肉質細膩滑嫩,而且鮮味十足💁🏻‍♀️配上叁巴酱,味道濃郁,同時提升惹味層次🌶️🛁Damn Pissed Off!($128)Cocktail造型趣緻可愛,以小浴缸加上分子料理泡泡呈上🫧飲品由vodka、熱情果蓉、菠蘿汁同

🫔KABOOM Sharing Platter($248)

🦆Curry Duck Confit($258)

🛁Damn Pissed Off!($128)
Cocktail造型趣緻可愛,以小浴缸加上分子料理泡泡呈上🫧飲品由vodka、熱情果蓉、菠蘿汁同薑調配而成,味道酸酸甜甜易入口😻

🍸Wohoo, What A Day!($128)
充滿熱帶風情嘅雞尾酒🌴以tequila做base,再加入芒果蓉、金桔、菠蘿汁、椰糖漿同煉乳奶油😎口感清新順滑,表層奶泡富椰香十足‼️
2024-05-03 0 瀏覽
又食泰國菜。和朋友慶祝生日。餐廳好好準備了生日牌。講下餐廳水準啦~我地叫了兩個小食,兩個mains。三杯嘢飲。都剛剛好飽。小食方面,妹妹叫了個燒牛肉木瓜沙律。燒牛肉超乎水準。少少焦,少少嫩,好正!!木瓜沙律有點太酸……另外一個taco,賣相贏人9條街,但味道我覺得我果件比想像中有點落差,可能係預計太好。餅皮有點淋了。但依然感受到材料豐富滿瀉~~!Main course方面,我地叫了龍蝦汁意粉同埋Tom Yam功汁的大蠔rissoto。龍蝦我沒試到,比左友人同妹妹,反而食多左隻蠔。我只試了龍蝦汁意粉,味道正常,不見得特別好食,不過食材貴,所以也是值得。另一邊廂,King Oster risotto 就真係好食好多多聲!蠔肉質鮮美,risotto 配上東蔭功汁好正好開胃。最後都講下飲品啦!我妹妹和友人叫了兩杯cocktail 。都係Jin。我果杯椰子造型的就是波羅汁椰子汁等好飲解渴的飲料。風味還不錯呢~埋單1305。都算值得的一餐!
又食泰國菜。
和朋友慶祝生日。

餐廳好好準備了生日牌。

講下餐廳水準啦~
我地叫了兩個小食,兩個mains。三杯嘢飲。
都剛剛好飽。

埋單1305。都算值得的一餐!

2024-04-29
  • DeepSeaTacos
  • Mandalay
2024-05-03 0 瀏覽
成間餐廳好有度假feel,入到餐廳感覺係放鬆同chill,配埋個高層海景,完全係約會勝地!除咗個環境之外,呢到嘅cocktail係另一大特色,每款都有佢獨特嘅design!I Need To Keep Fit! $128蘋果乳酪+Rum酒base,飲落仲有啲青瓜味Jealousy Is Killing Me! $128呢款味道好多層次,最出味係香蕉味Crispy Fried Fresh Red Grouper with Tom Kha Kai $238個汁係靈魂,而魚肉本身都好滑,仲要大大份,夠2個人share食!Oven Baked Sambal Stingray $268魔鬼魚,食落冇想像中咁特別Tom Yum Coconut Scallop Carpaccio $128冬陰功調味嘅帶子刺身,估唔到會咁夾Deep Sea Tacos $138好多料係入面,個醬同個粟米夾餅好夾

I Need To Keep Fit! $128
蘋果乳酪+Rum酒base,飲落仲有啲青瓜味
Jealousy Is Killing Me! $128
呢款味道好多層次,最出味係香蕉味
魔鬼魚,食落冇想像中咁特別
冬陰功調味嘅帶子刺身,估唔到會咁夾
Deep Sea Tacos $138
好多料係入面,個醬同個粟米夾餅好夾
2024-05-02 0 瀏覽
香港有好多酒吧, 但要有返咁上下食物質素, 又有多款特色cocktail 吧餐廳, 一定非kaboom 莫屬❤️餐廳有2層,戶外位置可以飽覽維港景色, 我覺得九龍望返香港嘅海景係最靚🥰但今日有少少雨, 所以我揀左下面indoor座位都有落地玻璃窗可以飽覽維港。呢間cocktail 都好特別, 靚得黎又易入口, 好飲!🍸I Need To Keep Fit! $128酸酸甜甜 ,有蘋果yogurt,青檸汁&青瓜糖漿, 用牛奶樽裝住, 上面仲有macaron, 有得食有得飲🤣🍸Bar special $128坐係bar 枱前面真係杯杯出爐cocktail 都想嗌黎試下,心大心細最後揀左bar special, bar special 真係每杯都有少少唔同,呢杯係酸酸甜甜, 落左柚子汁, 好開胃~♡ Mango & Green Papaya Beef Salad $148開胃菜沙律, 青芒酸酸甜甜, 牛肉好入味,仲有花生碎& 小花裝飾。♡Lobster Pasta With Lobster Tail $268唔好以為酒吧,食物就唔好食,呢度嘅主食都好好味。 龍蝦好彈牙, 配酸辣龍蝦醬, 彈弓通

🍸I Need To Keep Fit! $128

🍸Bar special $128
Bar special

唔好以為酒吧,食物就唔好食,呢度嘅主食都好好味。 龍蝦好彈牙, 配酸辣龍蝦醬, 彈弓通粉掛汁力強, 啖啖泰菜風味~

♡Sambal Stingray $268
魔鬼魚真係第一次食, 原來係咁滑, 同埋只有軟骨, 完全唔腥, 配秘製辣醬更加惹味。
Sambal Stingray

♡KABOOM Sharing Platter (For 2-3 persons)$248
泰菜必點拼盤, 真係好大份,豬肉串、炸雞翼、泰式魚餅、網狀春捲&蝦丸,每款4件,仲有sour cream,泰式辣醬&芥末。盤到好似泳池嘅floating breakfast 咁靚~
2024-04-23
Sambal Stingray
2024-04-30 0 瀏覽
實在唔想講太多、因為服務差、食物差、cocktail都非常一般、完全唔係你係相片到見到的樣貌。杯飲品的size細到呢 😮‍💨😮‍💨 真係一D都唔chill、天台座位的凳令人坐到腰酸背痛、腳麻。第一次係香港幾十年體驗到咁差的餐廳。話說去大排擋都坐得舒服過呢間餐廳 😓😓😓希望大家唔好中招 🫣🫣🫣或者景色真係好靚,但依家香港應該唔缺呢類餐廳吧? 真想去打卡的就去吧⋯⋯冇期望就冇失望。我都係期望過高左先中招的。
希望大家唔好中招 🫣🫣🫣
我都係期望過高左先中招的。
Weekday Dinner Tom Yum Coconut Scallop Carpaccio $128鮮甜的北海道帶子刺身配上椰子冬蔭功醬汁,味道有驚喜,配搭新鮮又開胃!KABOOM Sharing Platter $248拼盤份量十足,很適合與朋友分享,有炸春卷、炸單骨雞翼、炸蝦球、泰式魚餅及豬肉串燒,每一樣都熱辣辣,香口惹味,單吃已經很美味,更有三種蘸醬任君選擇,同朋友都很喜歡帶辣的蘸醬。Thai Lobster Sauce Strozzapreti Pasta with Lobster Tail $268意大利短捲麵上有肉質結實彈牙的龍蝦尾,每一條短捲麵都被泰式龍蝦醬汁包裹住,味道濃厚又帶有啖啖的鮮味。Tom Yum Coconut Risotto with King Oysters $208意大利燉飯加入了冬蔭功醬,帶點微辣,濃厚但不會過膩,配上飽滿大隻的燒蠔,令味道更加分,是令人滿足的組合。Damn Pissed Off! $128雞尾酒由伏特加、熱情果泥及菠蘿汁調製而成,加上分子料理泡泡及花瓣,味道酸酸甜甜,造型夢幻又打卡,更有可愛的黄色小鴨!Enough is Eno
Weekday Dinner

KABOOM Sharing Platter $248

Damn Pissed Off! $128

Enough is Enough! $128
Mezcel、氣泡酒、梳打水、西瓜泥及青檸汁的調製而成的組合,清新又不會太辛口。

餐廳裝潢很有特色,以沙灘度假風為主題,用了木材和天然竹作為裝飾。室內有落地大玻璃窗可以欣賞維港景色,室外空中花園更是面向開揚海景,悠閑舒服。食物及雞尾酒除了賣相精緻,味道同樣出色,店員風趣幽默又親切,是與朋友聚會和慶祝節慶的不錯選擇。
2024-04-29 0 瀏覽
今次食泰國菜想搵間打卡餐廳?呢間就最啱啦 無論室內或室外都飽覽到維港海景D Cocktail 🍹都整得好靚// KABOOM Sharing Platter $248 //呢個小食拼盤好豐富,一共有五款泰式小食,分別有單骨雞翼、泰式春卷、泰式魚餅、蝦棗同埋泰式豬肉串,每款都有四件。當中我最鐘意泰式豬肉串,烤到好香,肉質亦好滑溜彈牙。// Focaccia with Mussels $108 //呢款小食係將青口放喺烘到好香脆嘅多士上面,一份共有四件。青口口感軟腍彈牙,鮮味十足,同多士口感一脆一軟,好有層次,再加埋秘製冬陰功醬調味,真係好好味。// Thai Lobster Sauce Strozzapreti Pasta with Lobster Tail $268 //意粉嘅熟度煮得恰到好處,口感好軟腍彈牙,每一條意粉都掛到龍蝦汁,非常惹味。龍蝦烤完之後肉質好實正好彈牙,味道鮮甜,再加埋雜菌同埋車厘茄落去一齊炒,好味得嚟又健康。// Grilled Gai Yang Chicken $238 //原隻雞切開一半以燒烤嘅形式烹調,外皮燒到好香脆,內裏嘅肉質嫩滑多汁,好味到停唔到口。仲有
今次食泰國菜
想搵間打卡餐廳?呢間就最啱啦
無論室內或室外都飽覽到維港海景
D Cocktail 🍹都整得好靚

原隻雞切開一半以燒烤嘅形式烹調,外皮燒到好香脆,內裏嘅肉質嫩滑多汁,好味到停唔到口。仲有薯仔、雜菜同埋泰式烤餅做配菜。

// I Need To Keep Fit! $128 //
// Life Sucks, Let’s Get Drunk! $128 //
兩杯都好打卡🤭以Rum混合而成,易入口而且唔濃酒味!

2024-04-12