2024-04-24 57 瀏覽
偶爾一頓浪漫的晚餐🌹今天恰巧有live music,一邊聽歌,一邊享受美食。🩷 環境很好,期待下次再來!1️⃣南瓜湯南瓜湯很稠滑,很濃郁的南瓜香,清新帶甜。🩷還有一粒炸雲吞,雖然浸在湯裏外皮已經軟糊了一半,不過還是頗好吃的。很少見這種搭配,挺新鮮的。👍🏻2️⃣澳洲封門柳(250g)我們叫七成熟,這有點像五成😂 不過沒關係,好吃就行!牛肉軟嫩,不用多嚼幾下就融化在口腔,很多汁水。這家封門柳做得不錯!3️⃣芥末蜜糖烤焗法國黃油春雞雞肉很嫩,口感一點兒都不乾柴,汁水豐盈!👏🏻而且表皮烤得香香脆脆的,骨頭也是脆的,很入味。😋芥末蜜糖口味跟烤雞挺合拍的,好吃!👍🏻我們吃得很乾淨,一點肉都不剩,差點雞骨頭也要吮幾遍。😂

1️⃣南瓜湯

2️⃣澳洲封門柳(250g)

3️⃣芥末蜜糖烤焗法國黃油春雞

澳洲封門柳(250g)
芥末蜜糖烤焗法國黃油春雞
2024-04-10
澳洲封門柳(250g)
芥末蜜糖烤焗法國黃油春雞
2024-04-24 45 瀏覽
舖面空間闊落 每枱之間有一定的空間卡位的私隱度也相當高 員工友善 亦主動幫忙加水現場環境氣氛好好 有分時段的live music 可以一邊聽歌 一邊享受美酒美食🔸Smoked Salmon Tartare with Guacamole and Nacho Chips秘製煙三文魚他他 配牛油果醬拼粟米片 $128-伴碟賣相吸引-粟米片配上啖啖的煙三文魚他他同牛油果醬,牛油果醬味道唔會蓋過叼草三文魚,口感豐富🔸AUS. Hanging Tender (250g) $228澳洲封門牛柳 (250g)-生熟程度剛剛好 肉質入口嫩滑 並且鎖住juicy肉汁-必試菜式🔸Baked Portobello and Onsen Tamago with Truffle CreamMushrooms Linguine (Vegetarian)烤大啡菇及溫泉蛋 配 黑松露鮮冬菇忌廉扁意粉(素)$142-扁意粉充滿香濃的黑松露忌廉汁好creamy-大啡菇保留住濃厚的菇味-一半凝固的半熟溫泉蛋放在菜式最頂位置,蛋會左右搖擺,一戳開流出蛋汁,打卡一流 🔸Crispy Fried Chicken Wings Stuf
舖面空間闊落 每枱之間有一定的空間
卡位的私隱度也相當高
員工友善 亦主動幫忙加水

現場環境氣氛好好 有分時段的live music
可以一邊聽歌 一邊享受美酒美食

秘製煙三文魚他他 配牛油果醬拼粟米片 $128

-伴碟賣相吸引

澳洲封門牛柳 (250g)

-生熟程度剛剛好 肉質入口嫩滑 並且鎖住juicy肉汁
-必試菜式

烤大啡菇及溫泉蛋 配 黑松露鮮冬菇忌廉扁意粉(素)$142

-扁意粉充滿香濃的黑松露忌廉汁好creamy
-大啡菇保留住濃厚的菇味

🔸Crispy Fried Chicken Wings Stuffed with Cod Roe
脆炸明太子釀雞翼 $62
-雞翼去骨後釀入明太子,雞肉保留肉汁,而且明太子餡料多

現場:4.5/5
服務:4.5/5
食物: 4/5
2024-04-23 50 瀏覽
放假放工之後最開心莫過於坐於氣氛濃厚既打卡酒吧餐廳,同三五知己歎着美酒佳餚聽 Live Music。屯門紅橋呢間新開既西餐廳,欣賞非常精彩的歌手 Live Music 😍我地今次叫左好幾樣食物,包括✨澳洲和牛竹炭漢堡包配法式炸薯條 $188和牛油香四溢,麵包外皮少少脆口咬落軟熟,芝士咸香更誘人🌟酥炸墨魚圈$88墨魚圈外皮酥脆內層Q彈鮮甜,搭配黃金比例調配的超薄麵皮鎖住滿滿鮮味✨朱古力心太軟配雪糕$75朱古力心太軟味道濃郁,切開濃濃朱古力流出,配上香滑嘅雲呢拿雪糕✨燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬配扁意粉配BB菠菜$148🍝🦐鮮味十足的開邊虎蝦散發陣陣炭香撲鼻,蝦身彈牙爽口,調味豐富了味道層次。🍅蕃茄酸酸甜甜非常醒胃餐廳非常適合情侶拍拖約會或閏密好友的聚會,無論室外或室內環境都是滿分的打卡位。

✨澳洲和牛竹炭漢堡包配法式炸薯條 $188
和牛油香四溢,麵包外皮少少脆口咬落軟熟,芝士咸香更誘人

🌟酥炸墨魚圈$88

✨朱古力心太軟配雪糕$75

✨燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬配扁意粉配BB菠菜$148🍝

2024-04-11
放工經過見到紅橋開咗間新嘅西餐🥂,以前呢條街有間貓cafe同茶餐廳,夜晚靜到6折都無人食🍝,呢間竟然星期二晚都full house真係好難得,一於入去睇睇有咩個人之處!💡餐廳裝修得好華麗典雅,以墨綠色、金色、黑色為主調,室外有梳化,而室內有水晶吊燈同拱形酒櫃、調酒區及吧枱,配埋大理雲石枱同梳化卡位,好有品味!🍾今次去到仲有歌手Live Music🎶,加上柔和嘅燈光,超有氣氛!😍有個錯覺,唔知以為去咗鰂魚涌,而唔係屋企附近嘅餐廳!其實區內都有好幾間酒吧同西餐,但除咗BYOB長期多人之外,其他都唔算多人,我諗呢間嘅其中一個優勢應該係室外位近馬路🚗,可以泊車,就算呢排成日抄牌,都走得切!加上室外位又歡迎寵物🐶,好啱屯元天嘅狗主嚟搵食!價格方面算中上,不過性價比都高,lunch menu 百幾至兩百一個set,而晚餐主菜都係差唔多呢個價,扒類大概三百至五百左右,但食物都大份,而且整體幾好食😋,甜品更加有意外驚喜,有酒店級甜品水準呢!🍷酒吧當然有唔少嘢飲,不過今次只係打算放工食個飯就返屋企,就唔飲嘢了,下次可以約friend chill下~🍞餐包 Free好似啲高級西餐咁,點餐後會送上兩款餐包,
餐包
🍞餐包 Free
好似啲高級西餐咁,點餐後會送上兩款餐包,熱辣辣又鬆軟,牛油有特別嘅味,幾好!
🐷西班牙伊比利亞黑毛有骨豬扒(220g)$198
呢排鍾意咗食伊比利亞豬😋。呢塊幾厚幾大塊,外層烤出格紋,散發微微焦香,配埋迷迭香,色香味齊晒!豬扒肉質鬆化,油而不膩,肉味濃郁有淡淡甘香。幼薯條唔算油,薯蓉有粒粒洋蔥,口感豐富又清新!
🦐燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬配扁意粉配BB菠菜 $148
兩大隻老虎夠吸睛!肉質彈牙,而且煎得唔乾又香口。而意粉軟硬適中,蕃茄味幾出,偏酸,好開胃!
🍰LUMOS甜品拼盤 $168
見menu寫8款甜品都係百幾蚊,實在太吸引,絕對係必叫!迷你檸檬蛋白撻、紐約芝士餅同馬卡龍等一啖一件,擺盤又精緻,樣樣都有唔同嘅口感同味道,誠意滿分!當中焗玉桂蘋果脆金寶熱辣辣又甜又脆口,好好食!

店員都好後生,有禮貌👍🏻!屯門嚟講,得一兩間做到呢種有裝修、有氣氛,有服務,食物又高質嘅餐廳了!不過開喺呢個位,真凳佢有啲擔心~哈哈~
2024-04-16
餐包
2024-04-19 29 瀏覽
好chill 嘅西式餐廳, 放假中午最好就係搵一間依類型餐廳, 慢慢食個好味午餐!午餐有湯🥣或沙律🥗要左湯, 是日雜菜湯, 茄味好足, 鐘意蕃茄嘅我係好鐘意🧏🏻‍♀️餐包一個竹炭包, 一個應該係grain wheat 造嘅包, 牛油係emborg salted butter🥖🧈『坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒(200克)配蔬菜及法式薯條或扁意粉』HK$168牛扒要左medium well, 表面有炭烤味, 中間粉嫩, 牛扒上面放左啲牛油、蒜蓉、香草blend 一齊嘅醬, 另有gravy 可以點🍽️扁意粉用蒜蓉蒜油炒過, 好味! 配一個薯仔沙律, 薯仔唔會搓得太爛, 有薯仔粒, 再加洋蔥粒, 口感口味都好有層次!『澳洲特級牛肉竹炭漢堡包(芝士,燒蕃茄,烤大啡菇)配法式薯條』HK$148件漢堡扒可能係我哋香港食過最好味嘅漢堡扒, 一☝🏻漢堡扒夠厚, 有口感好多!! 二✌🏻佢肉汁超級多, 一切開已經係咁流出嚟, 三👌🏻佢煎得夠熟, 牛煎過先夠香, 但因為多肉汁, 完全冇硬!! 包有烘過, 配大啡菇、沙律菜,好食🍔薯條係幼薯條, 好夠脆, 另外再有沙律菜, 上面有意大利黑醋🍴午餐跟嘢飲一杯, 茶咖啡個啲,
午餐有湯🥣或沙律🥗
午餐跟嘢飲一杯, 茶咖啡個啲, 見餐牌仲有smoothie 揀🍹要左凍檸茶, 係偏西式 iced tea, 不過又好似港式檸茶, 俾足幾塊檸檬一杯👍🏼
小總結, 間餐廳坐得舒服, 枱距夠, 見佢夜晚仲有live band, 食物味道唔錯, 感覺間餐廳想sell 質素!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
LUMOS Restaurant and Bar
📍 屯門井財街7號力生大廈地下13-14號舖
朋友留意到屯門新開了一間西餐廳,特地約我們過去嚐嚐。餐廳的座位不算多,但週末夜,客人真的很多,訂了檯都需要在餐廳門外等待一會兒。協助安排座位的美女店員很好,知道我們「飛的」趕過來,給了我們一點小建議,而且很有禮貌餐廳裝修很有格調,西餐廳與酒吧結合的風格,週末夜還有Live Music。Live Music約30分鐘,之後表演者會休息30分鐘,再表演…… 所以只想與朋友靜靜聊天就未必太適合(可能要等表演者休息時才可以聊到天)店員先送上暖烘烘的麵包,前菜我們點了1 set 生蠔(6隻),連Chardonnay 的白酒,價錢大約四百多,這個set性價比不錯,另外還有Prama ham配蜜瓜,不過ham & 蜜瓜質素一般主菜選了一客澳洲 “Grain Fed” 黑安格斯肉眼扒 & 封門牛柳,因為朋友不喜歡吃太生,肉眼扒選了七成熟,而封門柳則選五成。兩款牛扒賣相都很漂亮,可能因為個人偏好生肉,封門柳的肉味不算極濃,但軟嫩多汁又微微帶炭火的焦香,配搭著朋友點的意大利紅酒,這個配搭很不錯8:30pm 才入座,主餐牌9:30pm 截單,另外小食及酒精menus則會繼續供應,趕在截單前,我們再點了燒大蝦

8:30pm 才入座,主餐牌9:30pm 截單,另外小食及酒精menus則會繼續供應,趕在截單前,我們再點了燒大蝦意式蕃茄扁意粉 & 白酒煮青口,白酒煮青口酒味不突出,青口szie 偏小、肉質也不太飽滿;蕃茄扁意粉倒是非常讚,醬汁香濃、意粉煮得彈牙也掛汁,雖然我沒有吃大蝦,但朋友意見是意粉整體都非常好吃的

截單後,我們再點了一支白酒 & 幾款小食,薯條配黑松露醬、豆腐魚餅、明太子雞翼、炸洋蔥圈等,比較推介明太子雞翼,香脆惹味有肉汁,另外幾款小食就比較普通

店員們都殷勤有禮,就是比較忙碌。吃吃喝喝,一玩已經凌晨一點多(餐廳營業至凌晨兩點)

註:
(1) 門外等位的客人不少,最好預先訂座
(2) 餐廳限時90分鐘
(3) 當晚10:30pm後客人不多,如果不怕夜,8:30pm 或 9pm後入座,餐廳基本上都不會催促客人離開
2024-04-12
  • 澳洲封門柳
2024-04-18 60 瀏覽
勁耐無約友人,今次約左入屯門區打波,佢就帶左我去一間環境唔錯既餐廳食lunch,裝修華麗有格調,座位寬闊舒適,一邊聽住music一邊食野吹水,係幾chill☺️粟米忌廉湯雜菜沙律🥗酸甜黑醋配爽脆蔬菜,開胃又fresh香煎盲曹魚柳伴欖油蒜香辣椒扁意粉$138魚柳大大塊,煎至外脆內嫩,而且無乜骨,啖啖肉😋好香口,意粉雖然有辣椒🌶️,但食落唔太辣,有淡淡既蒜香味,怕辣/小辣既朋友仔都可以試下手撕燒烤醬豬肉絲,洋蔥及蕃茄酸種麵包三文治配法式炸薯條$108燒烤醬甜甜地,豬肉絲有口感,連埋番茄、蔬菜同酸種麵包一齊食,味道幾夾😮事先將麵包切細先上菜,方便客人進食,廚師幾細心☺️朱古力心太軟配雪糕$48心太軟一切開就有流心朱古力醬😍非常吸引,入口暖暖地,濃郁朱古力味充斥口腔,草莓既酸甜味可以平衡甜膩感檸檬蛋白撻$48手掌size既檸檬蛋白撻入口酸甜清新,撻邊烤至微脆,蛋白cream口感棉密,係一款好適合飯後食既甜品☺️熱咖啡熱檸水

粟米忌廉湯
雜菜沙律🥗
酸甜黑醋配爽脆蔬菜,開胃又fresh

香煎盲曹魚柳伴欖油蒜香辣椒扁意粉$138

朱古力心太軟配雪糕$48

檸檬蛋白撻$48

熱咖啡
熱檸水
LUMOS Restaurant and Bar ,於屯門景峰(紅橋)新開的餐廳酒吧,裝潢以奢華風為主,中價位。 聞說周末或公眾假期晚市時段更有提供live band表演。設有室內、室外座位,大門附近行前少許有咪錶泊車位,頗方便。餐前麵包 $0Crab Meat, Pumpkin and Coriander with Sichuan Style Spicy Risotto $158麻辣意大利飯,入口有淡淡南瓜清甜,隱約有微微花椒油香,再加上炸魚苗脆片及大量蟹肉點綴Seared Bay Scallop and Black Crab Roe with Cheddar Cheese Zucchini Risotto $188以車打芝士燉翠肉瓜意大利飯,香濃黏糯,配有輕煎帶子、炸南瓜條和翠肉瓜條,再加上黑蟹籽點綴Crispy Fried Chicken Wings Stuffed with Cod Roe $62明太子釀雞翼,有4件,內餡飽滿,脹卜卜,味道鹹香帶微微辣_______________LUMOS Restaurant and Bar (屯門)屯門井財街7號力生大廈地下13-14

餐前麵包 $0

明太子釀雞翼,有4件,內餡飽滿,脹卜卜,味道鹹香帶微微辣
_______________

LUMOS Restaurant and Bar (屯門)
屯門井財街7號力生大廈地下13-14號舖

_______________
屯門紅橋嘅西餐廳酒吧🍽️ 係一個好chill嘅環境餐廳嘅佈置以華麗嘅裝修 帶點型格風而且座位好舒適 空間感好大我哋星期六嘅夜晚仲有live Music🎤 好有氣氛一路食嘢一路飲番杯 聽住音樂 好享受😌法式白酒牛油汁煮新鮮青口 $168全部都係新鮮養住嫁😍每隻都好香滑又新鮮 重點係食落超滑咬落易咬又好食再加埋香滑嘅白酒牛油汁配埋香脆嘅法包 口感同豐富度更高😎澳洲封門牛柳(250g) $228今次我地要左Medium👍🏻好貼心切好哂上碟❤️ 食落夠哂方便牛肉睇落幾靚😎 食落都夠香夠爽再加埋適量嘅調味又有埋醬汁可以沾再加埋配菜同滑薯蓉 夠哂滿足✨燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬扁意粉配 BB菠菜 $148兩隻大大隻嘅大蝦✨煮得好香好爽口之餘蝦味夠香夠好食 同埋食落好新鮮再加埋意粉咬落帶彈牙 蕃茄味香濃又好味酸酸甜甜 真係好開胃🤤餐廳仲會送上餐包🥖兩款餐包包都幾好食👍🏻咬落鬆軟又有咬口再加埋適量嘅醬一齊食 成個包食落更好味❤️
屯門紅橋嘅西餐廳酒吧🍽️ 係一個好chill嘅環境

兩款餐包包都幾好食👍🏻
咬落鬆軟又有咬口
再加埋適量嘅醬一齊食 成個包食落更好味❤️
2024-04-14 50 瀏覽
從來很少寫食評的我,我也要讚美一下呢間餐廳。好開心係屯門靜靜的一條街可以有一有間咁靚同有格調嘅餐廳,唔使去到香港先食到呢種餐廳,首先間餐廳裝修靚,服務員態度有禮貌,亦很細心,會用餐牌話介紹邊款牛排比我,其實係問我點邊款蛋糕,又有 Live Band show,非常好。我order 了 澳洲封門牛柳、燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬扁意粉配B B菠菜、法國田螺、蠔連2杯酒精飲品&朱古力心太軟配雪糕,全部都好好味。😋我會再去試唒佢餐牌所有食物。
我會再去試唒佢餐牌所有食物。
2024-04-12
生日
  • 法國田螺
2024-04-11 65 瀏覽
作為屯門人,又比我係屯門搵到間超高質性價比極高價錢親民新開嘅西餐廳餐廳奢華裝潢,華麗的拱形酒櫃以及用灰色雲石搭配深綠色元素,玻璃反射同光影互相輝映,整個環境浪漫優雅,如果夜晚嚟一定更加有情調,每星期指定日子仲有live music,一品聽歌一路享受美食😎🍲是日餐湯忌廉湯,Creamy香滑🍞餐包一軟一硬,軟身係竹炭包,硬身既系穀物包,口感鬆軟同口感脆身🥗雜菜沙律大大份,沙律菜新鮮,配上柚子醋主菜✨香煎盲曹魚柳伴欖油蒜香辣椒扁意粉盲曹魚柳有兩塊,表皮煎得好脆香口,肉質鮮嫩滑溜,用上欖油蒜香辣椒炒起嘅意粉,好惹味,真係食完想再食✨坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒配薯菜牛扒煎出坑紋,加上香草牛油令牛扒更香,一上檯聞到好香嘅牛油香味點左7成熟,肉質鮮嫩,整體真係非常之高質,賣相品質都100分☕️餐飲熱咖啡-咖啡味香濃凍檸茶-茶香味濃🎤🎹餐廳每個星期三五六或公眾假期晚上都會有live music🎹✨屯門嘅西餐嚟講,呢間暫時係我食過最高質,價錢親民貼地,午餐水準已經咁高,晚餐我地準備又去 夾岩時間睇埋個live music享受一下咁有氣氛嘅情調

🍲是日餐湯
忌廉湯,Creamy香滑
🍞餐包
一軟一硬,軟身係竹炭包,硬身既系穀物包,口感鬆軟同口感脆身
🥗雜菜沙律
大大份,沙律菜新鮮,配上柚子醋

主菜
✨香煎盲曹魚柳伴欖油蒜香辣椒扁意粉

✨坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒配薯菜

☕️餐飲
熱咖啡-咖啡味香濃
凍檸茶-茶香味濃

享受一下咁有氣氛嘅情調
2024-04-11 54 瀏覽
屯門紅橋出名多野食 最近見到間裝修好grand的新西餐廳🤓全店都係落地大玻璃門 另外仲有戶外梳化位睇住街景感覺好chill😍同友人決定搵日收工過來試試進店的燈光好有feelbar台位的燈泡也特別精緻華麗🤩點餐後 店員會隨即送上餐包🍞🥖有兩款 都係熱騰騰 十分鬆軟仲可以點黑醋汁和橄欖油不過就咁食其實都夠味😋Margaritas$82🍸杯口有一圈細鹽、配上檸檬汁少少咸酸好開胃😙由其夏天特別岩做餐前酒Crispy Onion Rings with Tartar Sauce$55炸洋蔥圈份量都幾多🧅同埋炸粉唔厚、都唔會過油口感係鬆化的他他醬中和返無咁膩一款不錯的下酒小食👍🏻Lobster Soup $55🦞🍲強推龍蝦湯, 超濃郁又creamy好特別地落左干邑白蘭地, 估唔到又幾夾😯仲配左一粒香脆蟹肉醬雲吞入面真係好足料成舊蟹肉醬🥟🦀AUS Hanging Tender$228澳洲封門牛柳(250g)🐮揀左五成熟, 煮得剛好無過火份量比預期算多 呢個價錢黎講 幾抵唔韌 肉味唔會太重 🫶🏻跟既薯蓉可以吸肉汁成件事食起上黎完全唔會溜配菜另外仲有蘆筍同沙律Black Truffle Linguine
屯門紅橋出名多野食

有兩款 都係熱騰騰 十分鬆軟
仲可以點黑醋汁和橄欖油
不過就咁食其實都夠味😋

Margaritas$82🍸
杯口有一圈細鹽、配上檸檬汁
少少咸酸好開胃😙
由其夏天特別岩做餐前酒

炸洋蔥圈份量都幾多🧅
同埋炸粉唔厚、都唔會過油
口感係鬆化的
他他醬中和返無咁膩
一款不錯的下酒小食👍🏻

Lobster Soup $55🦞🍲
強推龍蝦湯, 超濃郁又creamy
好特別地落左干邑白蘭地, 估唔到又幾夾😯
仲配左一粒香脆蟹肉醬雲吞
入面真係好足料成舊蟹肉醬🥟🦀

AUS Hanging Tender$228
澳洲封門牛柳(250g)🐮
揀左五成熟, 煮得剛好無過火
份量比預期算多 呢個價錢黎講 幾抵

啡菇相對比較細隻 不過好在夠juicy
黑松露好濃 topping加左唔少芝士
再撈均隻溫泉蛋咁食 十分邪惡🤪

餐廳除左環境舒適 店員都係年輕人
禮貌好、手腳快👍🏻👍🏻

有機會會約朋友再黎呢度試下佢D生蠔同其他海鮮
或者約人黎摸酒杯傾計都係唔錯選擇
2024-04-11 58 瀏覽
屯門紅橋一向都是超多美食選擇的好地方,新開了一間酒吧餐廳設計感滿分💯,中午🕛時間真係超多人慢慢都要等位。Charcool-Grill N.Z. Premier Rib Eye Steak (200g) with Seasonal Vegetables and ch Fries or Linguine烤紐西蘭一級肉眼牛扒(200g)配蔬菜及法式薯條Daily Soup or Mixed Salad是日餐湯或雜菜沙律🥗 餐廳配檸檬茶🍋🫖即叫即煮,熟度已經預早安排好,一看賣相已經滿分。分量不少,牛扒🥩上面放了一塊牛油🧈增添香氣。切開中間成熟度剛剛好,入口彈牙。旁邊的現炸條真是絕絕子,條條都香脆可口,還有蔬菜和沙律波波中和一下口感,誠意十足。Ses Urchin Risotto and White Sauce Crab Meat Baked Avocado海膽燉飯及白汁蟹肉焗牛油果🥑Daily Soup or Mixed Salad是日餐湯或雜菜沙律🥗 餐廳配咖啡☕️最喜歡的茶式Risotto,每次見到都必定要點上一個,這個Risotto做到粒粒飯都飽滿有光澤,蟹🦀味超濃烈,海膽亦比得慷慨😍😍😍

烤紐西蘭一級肉眼牛扒(200g)配蔬菜及法式薯條
Daily Soup or Mixed Salad
是日餐湯或雜菜沙律🥗 餐廳配檸檬茶🍋🫖

是日餐湯或雜菜沙律🥗 餐廳配咖啡☕️
最喜歡的茶式Risotto,每次見到都必定要點上一個,這個Risotto做到粒粒飯都飽滿有光澤,蟹🦀味超濃烈,海膽亦比得慷慨😍😍😍😍大愛。
2024-04-10 26 瀏覽
裝修雅致,bar枱後嘅半拱門形酒櫃好特別定時有Live Band演出,室外都有雅座,整體個feel好好!牛油餐包鬆軟,兩個包唔同款,雜菜餐湯勁足料,口感較傑身!坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒 配蔬菜及法式薯條牛扒坑紋外層焦香,7成熟都唔會肉韌,仍然呈淡粉紅,好嫩滑!法式寶雲酥雞扒伴自家製黑咖喱飯🍛黑色咖哩汁好得意味道偏向日式咖哩,微微辣味,雞扒香脆!下試有時間希望食個晚餐,可以飲返杯,聽下live band,享受下個環境!
裝修雅致,bar枱後嘅半拱門形酒櫃好特別

牛油餐包鬆軟,兩個包唔同款,雜菜餐湯勁足料,口感較傑身!

坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒 配蔬菜及法式薯條
牛扒坑紋外層焦香,7成熟都唔會肉韌,仍然呈淡粉紅,好嫩滑!

法式寶雲酥雞扒伴自家製黑咖喱飯🍛

黑色咖哩汁好得意
味道偏向日式咖哩,微微辣味,雞扒香脆!

LUMOS Restaurant and Bar📍屯門井財街7號力生大廈地下13-14號舖近年去到邊都見到好多大型連鎖餐廳 有時想同朋友試下新人都好似好難甘 而最近見到 屯門紅橋附近開左一間新嘅西餐廳🙈想當然要去試下啦 🙈當日叫左 秘製煙三文魚他他配牛油果醬 拼粟米片澳洲封門牛柳香煎流心帶子及黑蟹籽伴車打芝士意大利瓜飯叫完野食 再望一望d 裝飾 同氣氛 都覺得好有情調好岩 慶生日 同一另一半拍拖去食🙈秘製煙三文魚他他配牛油果醬 拼粟米片佢嘅秘製煙三文魚他他多到 用粟米片配黎食都唔夠🙈 最後同朋友充甘舀黎食🙈澳洲封門牛柳 當日叫左 7成熟嘅食法 佢嘅牛都幾Juice 我自己就鍾意點左佢嘅汁黎食無甘膩單食唔點汁會有少少寡 但就食到佢嘅原汁原味🙈🙈3樣入面就最鍾意香煎流心帶子及黑蟹籽伴車打芝士意大利瓜飯唔好睇佢個碟好大好似好少飯 你誤會左佢 以為同朋友share食 會唔夠佢呢個飯深藏不露 不斷舀不斷有好多飯🙈🙈同埋佢個帶子煎到好香口 食到甘上下 有靚女係台上唱歌表演👍🏻👍🏻成件事覺得好有氣氛👍🏻👍🏻#karlee90s #屯門 #西餐 #新餐廳 #紅橋 #紅橋餐廳 #有情調 #情侶拍拖好去
LUMOS Restaurant and Bar

同埋佢個帶子煎到好香口

食到甘上下 有靚女係台上唱歌表演👍🏻👍🏻
成件事覺得好有氣氛👍🏻👍🏻

#karlee90s #屯門 #
西餐 #新餐廳 #紅橋 #紅橋餐廳 #有情調 #情侶拍拖好去處 #livemusic #foodiehk #hkfoodie #hkig #ighk #bloggerhk #hkblogger