2024-03-06 40 瀏覽
4人叫了5款食物,份量剛好,清碟!環境舒服,下次會再黎食😋OpenRice book有9折,平均$230倒,仲要係西貢,抵!原來呢度食夠某個數仲free parking,方便!
2024-03-05
生日
Smokey baby back ribs(half)
foie  gras  burger
Bolognese  fettuccine  with  onsen  egg
Pulled  pork  lasagna
  • Smokey Baby Back Ribs (Half)
  • le foie gras burger
2024-03-04 18 瀏覽
行山前想喺西貢食吓嘢⛰比間餐廳吸引咗入去🙈餐廳環境大得黎舒適光猛☀️唔單止嘢食大份好食😋仲有電子哥爾夫球🏌️桌球🎱足球機⚽️遊戲機🎮 有得食有得玩🥳-🥗Buttermilk Chicken Salad ($145)爽甜既羅馬生菜加左蛋黃沙律醬😋好多嫩滑雞肉粒同新鮮牛油果粒👍🏼足料又抵食-🍕Salami Picante ($185)啱啱出爐香氣四溢🤤水牛芝士同意大利辣肉腸味道融為一體😋食到停唔到-🥯Black Truffle Egg & Portobello Sourdough ($159)有咬口嘅酸種麵包上面鋪滿大量炒香咗嘅蘑菇😍炒蛋好滑而且同有切片黑松露👍🏼每一啖味道都好豐富-🧇Strawberry & Custard Waffle ($148)窩夫外脆內軟蛋香味濃🤤吉士濃稠香滑十分好食😍加埋酸酸甜甜嘅士多啤梨😋無論打卡同味道都係一流-📍 M Square西貢惠民路28號洲至奢選香港WM酒店地下低層A1號舖

🍕Salami Picante ($185)

📍 M Square
西貢惠民路28號洲至奢選香港WM酒店地下低層A1號舖
2024-03-04 22 瀏覽
【西貢•M Square 】 🐝 ——————————————————假日適合入西貢行吓,食飽飽又可以買海鮮🦞今日12點去到餐廳冇咩人唔使等位,但近1點就好多客人,所以可預早少少食。🍯|Lobster Brioche Roll|HKD210龍蝦肉配牛油麵包,加上檸檬胡椒沙律醬伴沙律。塞滿滿的龍蝦肉,大啖大啖食,醬汁調配美味,味道獨特😋😋😋🍯|Loaded Pulled Pork Nachos|HKD108手撕豬肉,墨西哥粟米片,墨西哥辣椒。份量相當大,適合聚餐一齊食。脆片有幾種醬選擇:芝士醬,醬番茄莎莎,酸忌廉&牛油果醬。🍯|Matcha Custard Pancake|HKD148Pancake非常軟熟,口感濕潤,抹茶少少澀但入口微甘。抹茶吉士醬,紅豆,脆玄米,抹茶蕨餅。建議預早時間叫,等了50分鐘,主菜一上枱就可以叫定了。🍯|Super Oreo|HKD72Milkshake一流,入口滑,凍都要叫一杯。
【西貢•M Square 】 🐝
——————————————————
假日適合入西貢行吓,食飽飽又可以買海鮮🦞

🍯|Lobster Brioche Roll|HKD210
龍蝦肉配牛油麵包,加上檸檬胡椒沙律醬伴沙律。
塞滿滿的龍蝦肉,大啖大啖食,醬汁調配美味,味道獨特😋😋😋

🍯|Super Oreo|HKD72
Milkshake一流,入口滑,凍都要叫一杯。
2024-03-02 18 瀏覽
▫️Lobster Mac & Cheese (燒龍蝦尾.通心粉.龍蝦汁.Cheddar芝士.Parmensen芝士)($245)👉🏻通粉沾滿芝士焗到金黃色,質感好Creamy仲有拉絲效果😚食落龍蝦汁味好香濃🦞龍蝦尾口感鮮甜有彈性,唔只面頭有,連通粉入面都有啖啖肉,仲有蘑菇添!口感豐富🥰⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️Le Foie Gras Burger🍔 (香煎鵝肝、安格斯牛肉、無花果醬、芝士漢堡伴薯條) ($165)👉🏻漢堡包外脆內軟,鵝肝外層煎到焦脆,咬落柔軟入口即溶🥰安格斯牛肉重牛味同好,無花果醬果味濃郁好清甜,令到Burger 冇咁油膩😎薯條炸到酥脆唔會太油⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️Matcha Latte🍵($50)👉🏻Latte 抹茶味香濃,牛奶口感順滑,甜度適中⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️Strawberry Milkshake ($68)👉🏻 Millkshake 唔會太甜,有淡淡嘅士多啤梨味,仲有士多啤梨醬,幾鍾意面頭嘅Cream好幼滑☺️⭐️⭐️⭐️⭐️——————環境:餐廳有落地大玻璃,彩光好充足,裝修就走簡約木系風,值得一提係佢有好多娛樂設施,例如足球機,桌球,電子模擬哥爾夫球遊戲等,好適合一家大細嚟Chill☺️

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️Matcha Latte🍵($50)
👉🏻Latte 抹茶味香濃,牛奶口感順滑,甜度適中

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️Strawberry Milkshake ($68)

⭐️⭐️⭐️⭐️

——————
評分:8/10
平圴消費:~$300
2024-02-26 35 瀏覽
難得入西貢行吓,沿着海邊見到WM Hotel就參觀吓~見到呢間有普通cafe價錢嘅西餐,就一於試下~開心喺到過左個酒店嘅悠閑時光~🔹Cajun Prawn Aioli Chips🔹 未食過嘅口味,煎大蝦,有啲墨西哥風味,香蒜蛋黃醬同脆薯條,好新鮮嘅感覺~ 🔹Pulled Pork Lasagna🔹慢煮手斯豬肉絲真係好淋,食完唔會痴牙就知有幾咁嫩~酸紫椰菜,配合得好好~啲千層面染到有啲紫色,天然顏色,安心食得黎賣相好靚~重點係啲少少酸味配埋芝士唔會膩~🔹Le Foie Gras Burger🔹好大件鵝肝夾住,煎到好香,入口即融~加上安格斯漢堡嘅肉香,其實好邪惡~不過有無花果醬, 又可以平衡返成個包嘅味道~🔹Matcha Latte🔹有拉花嫁~唔太甜又唔會好苦~啱啱好~🔹PB Choc Banana🔹呢個朱古力香蕉奶昔不得了~有啲朱古力粒同細細粒香蕉肉~兩個味道都有,又真材實料~飲完唔太夠喉~
[西貢 - 悠閑西餐]

難得入西貢行吓,
沿着海邊見到WM Hotel就參觀吓~
見到呢間有普通cafe價錢嘅西餐,
就一於試下~
開心喺到過左個酒店嘅悠閑時光~

🔹Cajun Prawn Aioli Chips🔹
未食過嘅口味,
煎大蝦,有啲墨西哥風味,
香蒜蛋黃醬同脆薯條,
好新鮮嘅感覺~

🔹Pulled Pork Lasagna🔹
慢煮手斯豬肉絲真係好淋,
食完唔會痴牙就知有幾咁嫩~
酸紫椰菜,配合得好好~
啲千層面染到有啲紫色,
天然顏色,安心食得黎賣相好靚~
重點係啲少少酸味配埋芝士唔會膩~

🔹Le Foie Gras Burger🔹
好大件鵝肝夾住,
煎到好香,入口即融~
加上安格斯漢堡嘅肉香,
其實好邪惡~
不過有無花果醬,
又可以平衡返成個包嘅味道~

🔹Matcha Latte🔹
有拉花嫁~
唔太甜又唔會好苦~
啱啱好~

🔹PB Choc Banana🔹
呢個朱古力香蕉奶昔不得了~
有啲朱古力粒同細細粒香蕉肉~
兩個味道都有,又真材實料~
飲完唔太夠喉~

2024-02-26 27 瀏覽
[西貢 - 悠閑西餐]

難得入西貢行吓,
沿着海邊見到WM Hotel就參觀吓~
見到呢間有普通cafe價錢嘅西餐,
就一於試下~
開心喺到過左個酒店嘅悠閑時光~

🔹Cajun Prawn Aioli Chips🔹
未食過嘅口味,
煎大蝦,有啲墨西哥風味,
香蒜蛋黃醬同脆薯條,
好新鮮嘅感覺~

🔹Pulled Pork Lasagna🔹
慢煮手斯豬肉絲真係好淋,
食完唔會痴牙就知有幾咁嫩~
酸紫椰菜,配合得好好~
啲千層面染到有啲紫色,
天然顏色,安心食得黎賣相好靚~
重點係啲少少酸味配埋芝士唔會膩~

🔹Le Foie Gras Burger🔹
好大件鵝肝夾住,
煎到好香,入口即融~
加上安格斯漢堡嘅肉香,
其實好邪惡~
不過有無花果醬,
又可以平衡返成個包嘅味道~

🔹Matcha Latte🔹
有拉花嫁~
唔太甜又唔會好苦~
啱啱好~

🔹PB Choc Banana🔹
呢個朱古力香蕉奶昔不得了~
有啲朱古力粒同細細粒香蕉肉~
兩個味道都有,又真材實料~
飲完唔太夠喉~

2024-02-23 37 瀏覽
好想推薦呢間餐廳比大家😆 每次嚟西貢海邊散步 享受寧靜慢活生活既時候總會被ᴡʜ ʜᴏᴛᴇʟ 既渡假🏖️風吸引🤩今次就一家嚟到ᴡʜ ʜᴏᴛᴇʟ 內既餐廳🍴𝕄 𝕊𝕢𝕦𝕒𝕣𝕖 享用下午茶🫖 餐廳內裡好寬敞 空間感較大設有桌球🎱枱 、模擬高爾夫球⛳️遊戲、遊戲機設施等適合親子/家庭/朋友聚餐 好有放鬆既感覺 (當日不限用餐🍽️時間)餐牌選擇比較多😳主打西餐、鬆餅甜品😋價錢唔貴 性價比高👍🏻分別Order左lunch menu 既set 包括前菜,主菜,餐飲 $168- ⁠是日餐湯(海鮮忌廉湯)- 奇尊蝦肉蕃茄菠菜意粉 🍝- ⁠餐飲凍檸茶 (糖水分開上)🍴意粉軟硬度適中 菠菜蕃茄醬融入意粉 🍝口感豐富 4隻奇尊蝦 分量剛剛好✨以及Afternoon tea set $208(2位享用) 包括2杯餐飲1. Specialty Chips & Wings 炸雞翼,薯條-薯條除茄汁外,再奉上四種不同醬汁(黑松露芝士汁、芝士燒汁、蜜糖是拉差醬、青瓜酸忌廉醬)-4件炸雞翼咬落外脆 肉質內嫩炸薯條可以有四種不同醬汁選擇食出不同口感味道✨配埋沙律🥗菜 完全唔會有油膩嘅感覺🥰2. ⁠ Pancake Combo 🥞
好想推薦呢間餐廳比大家😆

每次嚟西貢海邊散步
享受寧靜慢活生活既時候
總會被ᴡʜ ʜᴏᴛᴇʟ 既渡假🏖️風吸引🤩

餐廳內裡好寬敞 空間感較大

設有桌球🎱枱 、模擬高爾夫球⛳️遊戲、遊戲機設施等

餐牌選擇比較多😳主打西餐、鬆餅甜品😋價錢唔貴 性價比高👍🏻

分別Order左lunch menu 既set
包括前菜,主菜,餐飲 $168
- ⁠是日餐湯(海鮮忌廉湯)
- 奇尊蝦肉蕃茄菠菜意粉 🍝
- ⁠餐飲凍檸茶 (糖水分開上)

🍴意粉軟硬度適中 菠菜蕃茄醬融入意粉 🍝口感豐富
4隻奇尊蝦 分量剛剛好✨

以及Afternoon tea set $208
(2位享用) 包括2杯餐飲
-薯條除茄汁外,再奉上四種不同醬汁
(黑松露芝士汁、芝士燒汁、蜜糖是拉差醬、青瓜酸忌廉醬)

-4件炸雞翼咬落外脆 肉質內嫩

一共有3種口味🤩
• 焦糖牛油 🧈楓葉糖漿
• ⁠提拉米蘇醬 燕麥松子仁 咖啡糖漿
• ⁠抹茶吉士醬 紅豆脆玄米 抹茶蕨餅

3款厚Pancakes 都係入口即溶,非常香軟,各都特色!
當中個人比較喜歡 tiramisu 味道 配以咖啡糖漿👍🏻有種食緊鬆軟蛋糕嘅感覺😋

M Square (西貢)
📍西貢惠民路28號洲至奢選香港WM酒店地下低層A1號舖

當日消費滿HKD 300,可享有2小時免費🆓泊車(此日為平日星期四)

食完仲可以周圍打卡😆玩下桌球🎱
超級休閑慢活😌
2024-02-15
2024-02-20 35 瀏覽
趁住放假,搵埋朋友仔一齊去西貢放下電⚡️⚡️我一早𝐛𝐨𝐨𝐤左𝐖𝐌 𝐇𝐨𝐭𝐞𝐥既其中一間餐廳𝐌 𝐒𝐪𝐮𝐚𝐫𝐞享用下午茶🍴餐廳裡面好闊落,採光度夠高,令人坐得好舒服☀️🍝𝐏𝐚𝐧𝐜𝐞𝐭𝐭𝐚 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚仔仔好鍾意食好多汁既意粉🤤呢碟意粉裡面有煙燻煙肉、白菌蛋黃忌廉汁同埋𝐏𝐚𝐫𝐦𝐞𝐬𝐚𝐧芝士🧀店員一擺低就聞到好香~麵條彈牙又多汁,好好味😋🍔𝐏𝐨𝐫𝐭𝐨𝐛𝐞𝐥𝐥𝐨 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫裡面有安格斯牛肉、黑松露忌廉大啡蘑菇、洋蔥、芝士!我地揀左配薯條,想減低罪惡感可以配沙律🥗😆牛肉唔會好鞋口,有啲汁咁好𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲!大啡蘑菇同埋芝士一齊食好好味😋小朋友包底清左薯條🍟🍟黑松露芝士汁薯條薯條炸到香脆再淋上香濃黑松露芝士汁,聞都覺得香😙(但如果可以多少少芝士汁就好了🤭)🥤𝐌𝐢𝐥𝐤𝐬𝐡𝐚𝐤𝐞我地分別𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫左𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫 𝐎𝐫𝐞𝐨同埋𝐒𝐭𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲🍓𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫 𝐎𝐫𝐞𝐨好飲到仔仔唔想比我飲😂佢拎係手飲左之後…個嘴無離開過支飲筒😂𝐒𝐭𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲係甜甜既味道,仲整得好靚呀😍聽聞𝐌𝐮𝐬𝐬𝐞𝐥𝐬 𝐏𝐨𝐭𝐬忌廉藍青口同埋𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞都係必叫既食物,下次黎一定要試下!

🍝𝐏𝐚𝐧𝐜𝐞𝐭𝐭𝐚 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚

🍔𝐏𝐨𝐫𝐭𝐨𝐛𝐞𝐥𝐥𝐨 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫

🍟黑松露芝士汁薯條

🥤𝐌𝐢𝐥𝐤𝐬𝐡𝐚𝐤𝐞

2024-02-06
下午茶
2024-02-15 22 瀏覽
年初六,亦係我新年假嘅最後一日,趁人少啲就去西貢曬吓太陽歎吓tea☕️由西貢碼頭行去WM酒店都好方便,慢慢行全平路10分鐘內行到。平日冇乜人大把位,座位闊落坐得好舒服!叫咗個 Weekday Afternoon Tea Set,有一碟雞翼薯條配5種醬、一個Pancake Combo (3件Soufflé Pancakes) & 2杯飲品。連加一$229。食物全部都好食,只係醬入面嘅芝士嚟到都已「琼」咗做固體。另外美中不足係佢一次過上哂全部食物,我哋為咗個 Soufflé 唔好扁哂,就食食吓薯條就趕咗食Soufflé 先。不過我哋最後食完薯條,有位比較高級嘅staff話幫我哋換過啲餐具食甜品…er…我哋已經食完喇喎😅 佢仲好似好surprised咁。其實係咪可以食哂鹹先上個甜品畀我哋呢?
平日冇乜人大把位,座位闊落坐得好舒服!
Pancake  Combo
Specialty  Chips  &  Wings
Hot  chocolate
Pancake  Combo
Specialty  Chips  &  Wings
今日黎到西貢既安排都冇咩特別 行下海邊玩下公園就到左晚飯時間 入左去M Square食飯 環境氣氛都好舒服 BB凳都唔係cheap cheap的😍Lobster Mac & Cheese 🦞🧀燒海蝦尾通心粉既面層鋪上滿滿既芝士 而我食落就有十足既滿足感😍 唔敢比太多芝士個仔食 挑左下面冇咁多芝士既比佢食 佢好快就將我裝比佢既食哂🙈Pulled Pork & Pineapple Pizza🥓🍍餡料有手撕豬肉🥓菠蘿🍍紅洋蔥🧅 超大個pizza 兩個小朋友見到就笑哂口 就逼不及待想拎黎食 好似係一秒都唔想等咁 Hayden食得好滋味啊😍😍Portobello Beef Burger 🥩🍔安格斯牛肉肉質鬆軟多汁💦 大啡蘑菇🍄係用黑松露忌廉煮 超級入味 可以選擇薯條或者沙律 我地勁係揀左薯條 好快就已經比我地清哂 新鮮炸好好味😋Chocolate Milkshake & Strawberry Milkshake 🍫🍓🥛兩杯milkshake都係超級濃郁既朱古力同士多啤梨 同奶既比例岩岩好 超好飲!👍🏻Virgin mojito 🍸服務員推介呢個飲品 好清新既味道 用黎配搭呢餐岩岩好😝

Lobster Mac & Cheese 🦞🧀

Portobello Beef Burger 🥩🍔

Virgin mojito 🍸
服務員推介呢個飲品 好清新既味道 用黎配搭呢餐岩岩好😝

2024-02-14 23 瀏覽
次次嚟西貢都係食海鮮,今次試下去WM酒店嘅M square 食吓晚餐😊😊餐廳好寬敞闊落,環境好大,滿滿嘅嘅渡假風啱曬一家大細嚟充電放鬆下💕Le Foie Gras Burger:鵝肝burger絕對係一個奢侈的美食享受😂香格斯牛肉勁厚身🤤🤤,好多汁juivy鵝肝的濃郁口感與香煎的香格斯牛肉一齊食,鵝肝嘅油香味加上新鮮蔬菜和特製醬汁,味道更加豐富有層次感Honeycomb Pancakes:柔軟鬆軟的煎餅上方擺放著美味的蜂蜜蜂窩,食落充滿甜味和香氣搭配新鮮水果和忌廉,好食♥️Grilled Salmon:三文魚軟硬週中🤤魚肉鮮嫩多汁,唔乾唔腥搭配清爽的配菜,真係健康又好食💓
環境好大,滿滿嘅嘅渡假風
啱曬一家大細嚟充電放鬆下💕

Le Foie Gras Burger:
鵝肝burger絕對係一個奢侈的美食享受😂
香格斯牛肉勁厚身🤤🤤,好多汁juivy
鵝肝的濃郁口感與香煎的香格斯牛肉一齊食,
鵝肝嘅油香味加上新鮮蔬菜和特製醬汁,
味道更加豐富有層次感

Honeycomb Pancakes:
柔軟鬆軟的煎餅上方擺放著美味的蜂蜜蜂窩,
食落充滿甜味和香氣
搭配新鮮水果和忌廉,好食♥️

Grilled Salmon:
三文魚軟硬週中🤤
魚肉鮮嫩多汁,唔乾唔腥
搭配清爽的配菜,真係健康又好食💓

2024-02-08 22 瀏覽
放假同屋企人去西貢放狗,擇左呢間寵物friendly 餐廳,超適合狗狗一齊去食❣️。🥢Chicken Mexicana Burger $148:呢個Chicken Mexicana Burger唔錯,食落好多層次。煎雞排煮得剛好,夠嫩夠多汁,同埋配上牛油果醬同酸忌廉芝士,真係一絕。個漢堡包面包夠軟夠彈牙,仲有薯條做伴,好飽肚。。🥢Truffle Mushroom Pizza $198:Truffle Mushroom Pizza真係好香好濃郁!蘑菇配上黑松露,味道好濃好香,每一口都有層次感。薄脆嘅薄餅底令味道更加突出。。🥢Gweilo Session IPA $58:Gweilo Session IPA係一款好出色嘅啤酒!迷人嘅金黃色配豐富嘅啤酒花香氣。飲落去有一種清爽嘅口感同埋微微嘅苦味,非常適合啤酒愛好者。

🥢Truffle Mushroom Pizza $198:

🥢Gweilo Session IPA $58:
2024-02-07 27 瀏覽
呢間係WM HOTEL內其中嘅一間西餐廳WM HOTEL離西貢碼頭唔遠 係由Adeas設計師設計設計師巧妙咁交融了三個V型建築呈現W、M酒店獨特嘅建築設計簡潔又有細節 就連係呢間M SQUARE西餐廳食嘢都比人一種靜謐悠然嘅氛圍感🌿呢間餐廳仲有得玩Golf🏌🏻Mon-Thu $150/Per HourFri-Sun & Pub $250/Per Hour仲可以玩VR(收費) Switch(收費) 桌球(免費)🍽️Roasted Beef Salad ($165)烤牛扒 青瓜 小番茄 菲達芝士 紅腰豆黑醋洋蔥 燈籠椒 羅馬生菜 蜜糖芥末醬牛扒大概有4、5塊 全部都係好健康嘅食材💚🍽️Bolognese Fettuccine with Onsen Egg ($159)安格斯牛肉肉醬闊麵 & 溫泉蛋用安格斯牛肉整嘅肉醬牛味特別重肉醬份量加配流心嘅溫泉蛋 闊麵完全吸收曬重點嘅精華🫦🍽️Tiramisu Pancake ($139)厚Pancake Tiramisu醬 燕麥松子仁 咖啡糖漿厚Pancake都係港人摯愛 好治愈好好食😋🫖Chamomile Flowers ($42)Organic嘅花茶
呢間係WM HOTEL內其中嘅一間西餐廳
WM HOTEL離西貢碼頭唔遠 係由Adeas設計師設計
設計師巧妙咁交融了三個V型建築呈現W、M
酒店獨特嘅建築設計簡潔又有細節

呢間餐廳仲有得玩Golf🏌🏻
Mon-Thu $150/Per Hour
Fri-Sun & Pub $250/Per Hour
仲可以玩VR(收費) Switch(收費) 桌球(免費)

🍽️Roasted Beef Salad ($165)
烤牛扒 青瓜 小番茄 菲達芝士 紅腰豆
黑醋洋蔥 燈籠椒 羅馬生菜 蜜糖芥末醬
牛扒大概有4、5塊 全部都係好健康嘅食材💚

安格斯牛肉肉醬闊麵 & 溫泉蛋
用安格斯牛肉整嘅肉醬牛味特別重
肉醬份量加配流心嘅溫泉蛋 闊麵完全吸收曬重點嘅精華🫦

🍽️Tiramisu Pancake ($139)
厚Pancake Tiramisu醬 燕麥松子仁 咖啡糖漿
厚Pancake都係港人摯愛 好治愈好好食😋

🫖Chamomile Flowers ($42)
Organic嘅花茶我比較鐘意飲洋甘菊
洋甘菊有紓壓 幫助睡眠 養顏美容嘅功效
佢嘅香味聞落同飲落都好舒服🌼

🫖Lemon Tea (Hot) ($38)
以為係杯上 點知都係壺上😀
感覺賺了🫢

☕Americano (Iced) ($44)
發揮正常

環境舒服人唔多
價錢唔貴仲有Free Parking
這樣的一個下午茶 好舒服阿☺️
2024-02-04 25 瀏覽
一排冇去西貢玩,今日特登約埋朋友同佢屋企人一齊入西貢行山,順便再去呢間M square食個lunch,之後再去海旁行吓,好chill🫶🏻因為我哋有大人同細路,所以叫左以下食品:Mussel pot with bread - 白汁煮得好creamy, mussel份量好多,mussel 煮得啱啱好唔好太硬,啲汁配麵包好惹味,大家爭住食晒啲麵包🥖Maple bacon cheese burger with fries - 薯條份量好多炸到脆卜卜麻辣,burger肉好Juicy,配合埋脆卜卜的煙肉,口感好豐富Calamari squid ink pasta - 呢碟pasta估唔到連小朋友都咁鍾意!好多汁啲,魷魚肉好新鮮,啲墨魚麵掛住晒啲汁,好惹味,啱晒小朋友食Cappuccino - 每日一杯咖啡係不可少的,咖啡夠晒香濃Tiramisu pancake- 呢個pancake非常之fluffy又鬆軟,pancake唔會太甜,好考功夫,廚師手勢好好👍🏻呢度非常之家庭friendly ,有朋友同寵物就啱晒,好似去咗渡假甘,果然喺香港嘅後花園🤲🏻

因為我哋有大人同細路,所以叫左以下食品:

2024-02-03 20 瀏覽
好耐無入西貢,襯仲有體力入去行吓睇吓尚算新酒店嘅WM hotel有間M Square,見星期六都好多人食,地方闊落而且仲好光猛,有落地大玻璃望到外面又有大電視、足球機、golf機、桌球等等俾人玩,幾有特色嘅西餐廳今餐全部嘢食都好正👍🏻😋不枉特地入黎😆🧇Waffle Benedicts💰$159第一次食咁香脆內軟嘅Waffle,做得十分出色,上面好多配料,有牛油果、煙肉、沙律菜、benedict egg、hollandasise sauce整體好好食,煙肉夠脆,連埋其他配料口感味道一流🉐🍔Maple Bacon Cheese Burger💰$160先生大讚呢個Burger,牛肉7成熟左右,配香脆煙肉,好食👍🏻薯條超脆🉐🥞Apple Crumble French Toast💰$125French Toast用牛奶蛋液浸完再煎,外脆內軟,入面仲好濕潤,有玉桂蘋果,不過味道較甜,另有雲尼拿雪糕,正🉐☕️Chocolate💰$49🍵Matcha Latte💰$50🚩M Square (西貢) @msquarehongkong 📍西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖
好耐無入西貢,襯仲有體力入去行吓睇吓

今餐全部嘢食都好正👍🏻😋不枉特地入黎😆

🧇Waffle Benedicts💰$159
整體好好食,煙肉夠脆,連埋其他配料口感味道一流🉐

☕️Chocolate💰$49
🍵Matcha Latte💰$50