//<SEOUL NOODLES>小編又嚟食韓式刀削麵🇰🇷🍜星期六大概6:30等咗15分鐘內就入到🤩🤩呢間好食過尖沙咀嗰間認證😬😬店員大部份都係韓國人~QR code自助落單📱📱——————————牛骨湯麵+豬肉餃子 $88牛骨湯好!香!濃!好食大推🤤🤤 刀削麵真係好煙韌🥰🥰 佢有牛腱、牛腩同牛筋,食到尾都仲有餸🤩🤩 唔知係咪因為韓國人係食飯嘅群族,所以有一細碗糙米飯配辣醬🍚🍚 豬肉餃子就正正常常~皮偏薄同埋有韭菜味🤔🤔 $88都真係幾抵食🤪🤪 下次有機會想試吓佢哋啲湯飯~——————————評分:8/10地址:灣仔軒尼詩道68號新禧大樓地下A號舖營業時間:星期一至日 11:00~22:00#seoulnoodles #灣仔 #灣仔美食 #灣仔韓國菜 #香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #🐷🐤灣仔 #🐷🐤韓國菜
<SEOUL NOODLES>
小編又嚟食韓式刀削麵🇰🇷🍜
星期六大概6:30等咗15分鐘內就入到🤩🤩
呢間好食過尖沙咀嗰間認證😬😬
店員大部份都係韓國人~
QR code自助落單📱📱

營業時間:星期一至日 11:00~22:00

2024-04-07
Noodle  combo
牛骨湯麵
每天中午及下班時段都排長龍的新開韓料~終於試到了!小妹也排了20分鐘左右韓國人主理的餐廳,無論是餐廳裝潢到餐具都是傳統韓式的!餐廳位置不多如果是在中午時段,不建議一行多人來吃,因為大多都是上班族1-2人來,有人走才有人進,很難等到同時間有多人一起走~小妹也是跟前同事兩人過來,所以等得算短時間了在餐廳裡可以看到師傅即場製麵,都是韓國oppa餐牌很簡單,單點麵食或飯類$68;跟小食的套餐$88之前經過還以為是要$150up~份量非常大像小妹就是吃不完的點了雞湯麵配泡菜餃,有半隻雞哦!雞湯麵的雞都已經燉到只需輕輕一叉就能把雞肉跟骨頭完全分開口很入味!只是肉質不夠嫩滑,不過燉得長時間的雞都是這樣~麵條超好吃的!是小妹很喜歡的扁身拉麵,十分煙韌彈牙如果是配辣湯更棒,還有點胃痛的小妹只能望著其他食客吃辣牛肉湯麵很爽的樣子~泡菜餃size也不少,足料很好吃湯麵跟配了兩小碟前菜及一小碟辣拌飯,味道好吃,因為小妹未痊癒不夠吃太多朋友點了牛肉湯飯,雖看似普通,但她說味道也很好!而且牛肉煮得很軟糯了.小妹下次來一定要吃辣牛肉湯麵

韓國人主理的餐廳,無論是餐廳裝潢到餐具都是傳統韓式的!

餐廳位置不多

在餐廳裡可以看到師傅即場製麵,都是韓國oppa

餐牌很簡單,單點麵食或飯類$68;跟小食的套餐$88
之前經過還以為是要$150up~
份量非常大
像小妹就是吃不完的

雞湯麵+泡菜餃子

辣牛肉湯麵

泡菜餃size也不少,足料很好吃

羅州牛肉湯飯+豬肉餃子

小妹下次來一定要吃辣牛肉湯麵
雞湯麵+泡菜餃子
羅州牛肉湯飯+豬肉餃子
6天前 0 瀏覽
聽同事講有間新開噶韓國面店,而且話系正宗韓國湯麵,於是同同事約埋落班一齊去吃晚餐。霖唔到要排隊羅,排了將近30分鐘吧,終於到我地啦。裏面好窄,講真甘噶環境我系唔中意噶。一人叫左個面,我叫左個牛骨湯麵同埋泡菜餃子。牛骨湯麵個湯底濃郁而清,好好味,然後裏面有4塊好大舊噶牛骨,牛骨上面都好多肉噶,吃肉獸一定中意,滴肉都超級軟,都幾抵食噶!
2024-05-04 0 瀏覽
個麵ok但湯,餃子同泡菜都好一般單點叫麵就算比多啲叫個combo唔低本來想試個雞麵但個落單系統出現問題同埋啲位好迫落大雨,又濕又熱一個人都坐得唔好舒服如果要排隊就真係唔會再去食😅
個麵ok但湯,餃子同泡菜都好一般
單點叫麵就算比多啲叫個combo唔低
本來想試個雞麵但個落單系統出現問題
同埋啲位好迫落大雨,又濕又熱一個人都坐得唔好舒服
如果要排隊就真係唔會再去食😅
2024-05-03 515 瀏覽
牛骨湯麵$68,個好湯底個牛味香但唔算好濃,麵條都算煙韌。肉份量都ok。泡菜餃子$28 得2粒,皮身厚,可能蒸住太耐有少少乾, 佢上菜果時已經見到個餃子皮穿左,味道好麻麻,冇咩泡菜味。同中式餃子比較,中式餃子好食d。部份店員韓國人黎,佢地都會講一兩句廣東話 多謝果d。但有d驚訝果個係包韓式餃子果個係印度姨姨。鋪頭d位真係好逼,想拎水或者配菜都要左右位讓一讓先得。同埋空間唔夠,客人又坐得逼,佢地清潔都唔方便。冷氣通風好差,食到成身汗,雖然佢台面有d細風扇 但唔夠全面畀唔同位置既客人。個用餐過程係可以用辛苦形容。環境好d既話會考慮到食。

泡菜餃子

環境好d既話會考慮到食。
2024-04-27
灣仔新開的韓式刀削麵店裝潢有種韓國古色古香的風味🇰🇷厲害的是這裡的麵條和水餃都是自家製!有一邊座位可以直接看著oppa製麵和包水餃🥟 #根本搖滾區餐牌雖然只簡單寫主食名稱但其實單點就已經包👉🏼醃蘿蔔+泡菜+拌飯 而所有套餐都只是$88😍😍套餐就多了一份韓國飯卷或者韓式水餃🤩 #兩樣都值得吃整個套餐真係超大一份CP值滿滿👍🏼蘿蔔仔冷麵看菜單以為是素食 但其實有一點肉絲 冷麵湯底好喝 在夏天吃很解暑 而且麵條十份彈牙😋~辣牛肉蔬菜湯飯湯底濃厚 牛肉香氣十足🐮而且只是輕微辣度 不吃辣的也可以放心食用~雞湯麵不吝嗇地下了半隻雞 配上清甜雞湯太厲害了🐓紅豆湯麵就是比較傳統的韓式食品 鹹甜風味的麵食就不算很習慣~不過冬天吃會很暖胃~

灣仔新開的韓式刀削麵店
裝潢有種韓國古色古香的風味🇰🇷
厲害的是這裡的麵條和水餃都是自家製!
有一邊座位可以直接看著oppa製麵和包水餃🥟 #根本搖滾區

餐牌雖然只簡單寫主食名稱
但其實單點就已經包👉🏼醃蘿蔔+泡菜+拌飯

而所有套餐都只是$88😍😍
套餐就多了一份韓國飯卷或者韓式水餃🤩 #兩樣都值得吃
整個套餐真係超大一份CP值滿滿👍🏼

蘿蔔仔冷麵看菜單以為是素食 但其實有一點肉絲
冷麵湯底好喝 在夏天吃很解暑 而且麵條十份彈牙😋~
辣牛肉蔬菜湯飯湯底濃厚 牛肉香氣十足🐮
而且只是輕微辣度 不吃辣的也可以放心食用~
雞湯麵不吝嗇地下了半隻雞 配上清甜雞湯太厲害了🐓
紅豆湯麵就是比較傳統的韓式食品
鹹甜風味的麵食就不算很習慣~不過冬天吃會很暖胃~
2024-04-30 394 瀏覽
之前聽親戚講話有間新韓國麵店開左,話好抵食,麵多飯卷好食,於是約朋友晚上去試,排隊排左45分鐘,見裡面d位超迫,不過姨姨好好,見出面排甘耐隊每人俾左杯凍飲解渴。入到去係冇位擺袋,全程用腳夾住……落單係用QR code,叫個combo但冇晒飯卷,非常可惜,唯一選擇得餃子,配菜份泡菜幾好味,仲有碗飯,如果全部食晒其實都超飽,建議唔叫combo都可以。但問題係碗牛骨麵同我想像中既味道有出入,裡面d牛全部係肥膏,成碗湯冇牛味得油味,非常失望,平時我一定飲個湯,但依個湯飲左幾啖都唔對路放棄。麵係ok既,有彈性夠煙韌,但d牛堅唔得,又冇味又肥。泡菜餃子個底唔知點解冇晒底果塊皮,睇過又唔係痴住個底紙,搞到d汁漏晒出黎……感覺上係名過於實,多人食唔等如好食……希望將來改善下座位安排同味道。
感覺上係名過於實,多人食唔等如好食……
希望將來改善下座位安排同味道。
最近一嘢新開咗兩間韓國刀削麵專門店 另一間喺尖沙咀網上討論度都好高 睇過啲cm之後決定試呢間!佢哋1130開始營業 我哋1145到 已經要排隊😵‍💫但好彩翻枱速度都快 我哋等咗15分鐘就入得🤍辣牛肉湯麵+迷你紫菜包飯Combo($88) | Rating: 7/10呢款喺menu到應該算最重口味嘅湯麵 食落都真係幾濃郁 辣度都有翻咁上下湯底主要係食到辣椒粉嘅香 麵質煙韌 掛湯能力ok素菜配料較多 牛肉切絲 存在感就唔係特別高 個紫菜包飯就十分普通 嫌唔夠香麻油味🤍牛骨湯麵+泡菜餃子Combo($88) | Rating: 7/10呢款湯麵睇個樣都知係比較清淡 而實際上佢都真係幾淡其實佢嘅牛脂香好出 但又唔係濃湯鮮甜嘅感覺最後自己落咗幾粒枱頭嘅鹽就會啱啱好 呢款嘅肉就有誠意好多 有牛肉片+牛腩位 都有成6-7件我就用枱頭另一樽似自家製嘅洋蔥辣油醬汁嚟點牛肉個汁我幾鍾意! 覺得用嚟點餐廳所賣嘅肉類都會好食整體如果個湯鹹翻少少 連埋配料嘅話呢碗會贏上面嗰碗泡菜餃子包得有啲鬆散 餡料有啲碎 味道都係正常發揮總結會話佢個性價比其實幾高 $88嘅set 湯麵份量好大碗仲要有埋兩個前菜 一款小食 一

最近一嘢新開咗兩間韓國刀削麵專門店 另一間喺尖沙咀
網上討論度都好高 睇過啲cm之後決定試呢間!
佢哋1130開始營業 我哋1145到 已經要排隊😵‍💫

總結會話佢個性價比其實幾高 $88嘅set 湯麵份量好大碗
仲要有埋兩個前菜 一款小食 一小碗糙米飯 飽到眼都突
味道屬於排20分鐘內會幾開心 再多就會唔太值嘅level

裝修係傳統韓式風格 我係有飛咗去韓國嘅感覺嘅🫡
加上嘢食個presentation 同店員都係韓國人就更加有feel
雖然話佢翻枱率高 缺點就係會坐得好逼…冷氣又唔夠
但服務態度就值得一讚 勁多人但韓國老闆/店員都仲係好好笑容好有禮貌!
2024-04-29 208 瀏覽
放工後去,點知大排長龍,等左起碼三十分鐘,唔知係咪因為星期五嘅關係。餐廳冷氣壞咗,不過可以問店家拎風扇仔吹,都唔算好熱,只係有d焗。食物方面,主打韓式刀削麵,但係口感好似同中國刀削麵差唔多,唔算入味。我地兩個人,叫咗牛肉湯底同埋蜆肉湯底。湯底味道的話都算唔錯,可以話不過不失啦。飯糰都正正常常。而小菜就得一個,比起其他韓國餐廳黎講真係少好多。值得一提嘅係,服務態度都算幾好。總結,如果要排隊就唔值得嘗試啦。

值得一提嘅係,服務態度都算幾好。

總結,如果要排隊就唔值得嘗試啦。
間餐廳新到openrice 同google review 都好少評論但已經有好多人排隊食有心理準備平日收工早d 去到都要等30-45分鐘先入到入到去既職員同老闆都係韓國人都算多位 但有d 逼叫左二人餐 包兩個主菜同兩個小食 加一個肉食只係$298 雞湯麵想食但賣哂😭 牛骨刀削麵都幾好食主要既牛骨湯都有濃牛味 牛腩又腍身單點都係$68 仲包醃泡菜同蘿蔔 仲有辣拌飯辣牛肉刀削麵就不過不失蒸餃 肉質有d dry 如果有湯汁會更好個菜夾肉幾驚喜 雖然係蒸 但用左糊椒醃 加埋韭菜 口感幾豐富overall 黎講 值得推介希望佢keep 到水準同keep到唔好加價😂
但已經有好多人排隊食

口感幾豐富

overall 黎講 值得推介
希望佢keep 到水準同keep到唔好加價😂
2024-04-24 388 瀏覽
看到網上有人吹捧韓國人即製餃子和麵條,加上每天大排長龍的盛況,終於抽到一天時間提早放lunch,排了45分鐘終於入座。韓食一般消費近百元,這裡單點連加一只要七十多元,相對之下便宜不少,但上菜的牛肉如湯渣剪成絲般,聲稱大邱但與當地牛肉辣湯飯的水準相距甚遠。另外櫥窗位置有兩名男士即製麵條和餃子,當中手包餃子那位男士中長頭髮,連髮網都沒有帶,就這樣光明正大地包餃子,真搞不懂這是賣點還是什麼?但明顯衛生感欠奉(雖然我知道帶了髮網也不代表什麼但起碼整體觀感較佳),看到有些所謂網紅在吹捧這位男生實在是本末倒置。加上整間餐廳給人的感覺十分促趕,那些服務員除了上菜和加滿水壺之外也不知道做了什麼,點餐也是自己用QR code點,這樣也可以收一加服務費,這就是今天光怪陸離的香港。

2024-04-18
🎈 建議場合:#普通拍拖 #普通食飯👤 建議人數:2人(最多可容納6人檯)💸 人均消費:$50-100【2個人食咗啲咩?】- 辣牛肉湯麵Combo 配迷你紫菜包飯- 辣牛肉湯麵Combo 配泡菜餃子⭐⭐️⭐️「有啲失望,希望下次試會好食啲」見其他人review講到咁好食,又係韓國人主理,搞到我都好想試下。見其他人影嘅相好吸引,未食已經先流曬口水。去左三次以上都排曬長龍同打曬蛇餅,結果第四次朝早11點去到終於唔洗排隊入到去食!岩岩去到個陣,無咩人,食食下越黎越多韓國人幫襯,睇黎間餐廳係韓國人community都幾出名。講真灣仔$88一個lunch set,有前菜、配菜、薏米飯、主食加無限添飲檸檬水真係算係幾抵食。我同朋友叫左個combo食,個迷你紫菜包飯好好食!足料、有淡淡嘅麻油香味,又有豐富嘅口感,係一個100分嘅前菜。至於泡菜餃子亦好好食,外皮煙韌,內餡豐富,調味剛剛好。薏米飯都好特別,加少少辣醬幾開胃,都幾鍾意薏米加波菜嘅養生組合。前菜都已經咁高質,令我地不禁對主菜提高左期望。上完呢啲前菜後,正餐同配菜終於到啦,可能因為岩岩開門,所以都等得比較耐。好鐘意食泡菜同蘿蔔嘅我本身以為韓國人開
🎈 建議場合:#普通拍拖 #普通食飯
👤 建議人數:2人(最多可容納6人檯)
💸 人均消費:$50-100

【2個人食咗啲咩?】

- 辣牛肉湯麵Combo 配迷你紫菜包飯
- 辣牛肉湯麵Combo 配泡菜餃子

⭐⭐️⭐️「有啲失望,希望下次試會好食啲」

上完呢啲前菜後,正餐同配菜終於到啦,可能因為岩岩開門,所以都等得比較耐。好鐘意食泡菜同蘿蔔嘅我本身以為韓國人開嘅餐廳啲泡菜應該好好食,點知一食落去蘿蔔全部都係洗潔精味,而泡菜則係廁所味,完全食唔落第二淡,真係好失望。。。唔知係咪佢地嘅食物盒未洗乾淨就攞黎裝食物。。。

辣牛肉湯湯底濃郁,好重牛味同菇味,辣辣地幾開胃。啲麵都好有咬勁、煙煙韌韌,幾好食。但係啲牛肉其實就係將一大塊牛腩撕開一條條,唔係逆紋切,又乾又柴又韌,認真搞唔掂。下次一定唔會再叫辣牛肉。。。希望遲啲等佢營業得順啲個陣,可以再黎試下其他野食,亦唔會再食到洗潔精/廁所味泡菜。。。

📍 Seoul Noodles
灣仔軒尼詩道68號新禧大樓地下A號舖 (港鐵灣仔站 B1 出口, 步行約3分鐘)
📍灣仔新開業刀削麵‼️· 清甜人蔘雞湯😆 — Seoul Noodles🍜·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_灣仔#pigfoodiexhk_韓國菜=============================最近灣仔開咗一間主打韓國刀削麵嘅餐廳,剛開業已經好受歡迎,成日都要排長龍🙈前幾日諗住下午茶時段去冇乜人,都估唔到坐咗九成人!🫨聽人講繁忙時間要等成個鐘添,認真誇張🫨—————————————————————-⭐️雞湯麵 $68湯麵好大碗!人參雞湯香濃清甜,麵條非常煙韌😍‼️餸方面有一大隻雞髀,肉質正正常常,有一個部位幾腍身,但有一個部位就好柴口🥹另外個麵仲跟咗一碗辣醬糙米飯,飯粒惹味有咬口👍—————————————————————-整體嚟講幾鍾意佢嘅湯底同麵條,但係隻雞髀就普通,個人覺得未至於要排大隊食🫢另外座位好逼,冷氣又唔夠,食到流晒汗🥲—————————————————————-賣相:3.5/5味道:4.4/5 for the 湯底 & 麵👍3.5/5 for the 雞髀🥹性價比:3.5/5推介度:3/5—————
#pigfoodiexhk_灣仔

3.5/5 for the 雞髀🥹
性價比:3.5/5
推介度:3/5
—————————————————————
📍Seoul Noodles @seoulnoodles_hk
灣仔軒尼詩道68號新禧大樓地下A號舖
星期五晚6:30 去到已經有30人等緊。隔離就係巴士站,人多車多再打晒蛇餅既35分鐘等候時間唔係太舒服。🙈坐低即刻由QR code自助落單,食物5-10分鐘內上齊。$68雞湯麵:好足料,唔錯既韓式湯底,清清甜甜。Combo set $88 辣拌麵+泡菜餃子:係個唔太辣既冷拌麵,泡菜餃子唔好食。😪壞冷氣。食住熱野又咁焗都幾辛苦,個員工都忍唔住熱到講‘好X熱’….聽聞5月1日會整冷氣,可以睇番佢地告示。👌🏻有大玻璃睇住兩位oppa製作手打刀削麵,食落麵質都彈牙唔錯,不過見住佢地有講有笑但無戴口罩,就有點唔衞生。🫶🏻要讚既係員工不斷有添水,亦有行出去問等候緊既人有無需要。總括黎講le個價錢加埋一,食到set韓國餐係性價比高,但值得排半小時(或以上)嗎?🤭

坐低即刻由QR code自助落單,食物5-10分鐘內上齊。

$68雞湯麵:好足料,唔錯既韓式湯底,清清甜甜。

2024-04-19
  • 雞湯麵
1K
2024-04-23 178 瀏覽
新開但好多人排隊1215嚟到 等咗差唔多50分鐘先有得食🫠實在係太抵食 唔加小食 $68就有一碗麵 🍜仲要唔係hea 又有埋前菜 味道各樣都中上質素有得睇住師傅整麵 但店內就坐得比較逼Noodle Combo $88(麵+小食)麵:牛骨湯麵湯底有淡淡嘅肉味 真係淡淡 唔多🤏🏻就咁飲個湯都幾清甜 但配麵嘅話 就略嫌清淡咗啲 無乜味牛肉就好有驚喜 份量好多+每片都好厚切 而且係高質好有口感之餘 肉味又濃郁至於個麵就有啲似烏冬 正正常常啦小食:迷你紫菜包飯有蟹柳、火腿、蛋、醃蘿蔔 幾多餡 食落都幾香 係有誠意嘅小食辣牛肉湯麵 $68湯底都幾惹味 酸酸辣辣咁 仲有好多配料(係無乜肉🤫每個麵仲會配一個飯(?) 菜包肉 $128以為係平時韓式餐廳 一大盤肉 隔離有菜咁 但完全唔係嗰回事😂係其他嘢咁抵食嘅情況下 依個忽然顯得無乜誠意$128得10片肉左右 份量有啲少🫠味道又唔特別好食 唔會再嗌成餐飯最令我Surprised個位係咁多人咁忙碌之際 餐廳入面個個嘅服務態度都好好🥺respect 🫡
新開但好多人排隊

小食:迷你紫菜包飯

辣牛肉湯麵 $68
湯底都幾惹味 酸酸辣辣咁 仲有好多配料
(係無乜肉🤫
每個麵仲會配一個飯(?)

菜包肉 $128
2024-04-10