K11 Musea有間髮型屋出面原來有間cafe,飲咗杯mocha,個拉花好靚,杯咖啡亦都好滑,好濃朱古力味朋友杯flat white都好大杯,佢覺得幾好飲行到攰坐喺度飲杯嘢抖下係個幾唔錯嘅選擇
朋友杯flat white都好大杯,佢覺得幾好飲
行到攰坐喺度飲杯嘢抖下係個幾唔錯嘅選擇
下午茶
2022-06-22 541 瀏覽
等夠鐘睇戲嘅時候 去商場周圍逛下 見呢間餐廳幾特別😍😍 就幫襯下要咗杯凍朱古力 沖得幾香滑唔會有粉粒係入面呢款朱古力 相對上重奶味😉😉可可味就比較淡 佢隻杯好型好靚😂😂
等夠鐘睇戲嘅時候

相對上重奶味😉😉
可可味就比較淡
佢隻杯好型好靚😂😂
2022-06-19 403 瀏覽
#SIPART 係間同salon連埋一齊嘅cafe 上網見到Soufflé cappuccino 上面厚厚嘅泡泡好似好吸引🛁☕️但趕時間嘅關係就唔可以堂食慢慢飲啦不過外賣自取有85折 外賣杯又幾cute對住個海慢慢飲 吹下海風都幾chill🌊⛴
#SIPART 係間同salon連埋一齊嘅cafe
上網見到Soufflé cappuccino
上面厚厚嘅泡泡好似好吸引🛁☕️
但趕時間嘅關係就唔可以堂食慢慢飲啦
不過外賣自取有85折 外賣杯又幾cute
對住個海慢慢飲 吹下海風都幾chill🌊⛴
外賣自取
餐廳蠻特別的,裡面是salon,外面是餐廳,環境和燈光都讓人很舒服,位置雖然不多但座位夠闊落,其中著名的梳乎厘咖啡在網絡就擁有超高人氣Souffle Cappuccino:所謂的梳乎厘咖啡☕️不是真正的梳乎厘,而是它的泡沫很挺身,可以比咖啡杯高出1.5cm,擁有梳乎厘口感,放置很久也不會塌下來🤩咖啡杯和碟都用上雲石紋設計,感覺高貴;咖啡味道偏苦帶一點微甘Kyoho Grapes Soda:巨峰提子梳打不算特別,但甜度適中,夏天解渴就剛好辣單骨雞翼配薯條:有驚喜👍🏻雞翼和薯條都新鮮即炸熱辣辣上枱,而且炸得香脆,單骨雞翼方便食用,帶微辣很好吃《SIP.ART》📍尖沙咀梳士巴利道18號18號Victoria Dockside K11 Musea1樓109號舖

《SIP.ART》
2022-05-15 281 瀏覽
初初喺度諗究竟係K11 Musea邊度?因為佢原來喺個(Salon)入邊你係估唔到㗎!跟住去到嘅時候發現原來係一間可以剪頭髮同Cafe喺隔離嘅!跟住我見到佢個廣告牌見到有呢個疏乎厘咖啡非常之特別。咁我就直接點咗梳乎厘咖啡 ✌🏻呢度平日人唔多,最啱我呢啲又要開會又想去Cafe度集中一啲嘅人。可以work from cafe又喜歡人少嘅餐廳🍴如果有時間仲可以剪反過頭髮💇跟住夜晚就即刻可以以一個新嘅髮型去示人。

2022-04-23 199 瀏覽
After my drink at Matchali the day before, I saw this shop had a drink called Souffle Cappuccino and I decided to try it today.The cappuccino came and the milk foam on top was very dense resembling a souffle. The server will kindly tell you to "eat" the foam on top before enjoying the drink.The drink was surprisingly not sweet and the flavor of the coffee was quite strong for a cappuccino. I look forward to trying their other drinks as well.
Souffle Cappuccino
2022-04-23
Souffle Cappuccino
2022-04-09 138 瀏覽
一間以蒙羅麗莎做生招牌嘅cafe 希望大家坐係度品茶品啡外 仲可以吸到啖藝術氣息 而我盡力迴避之只係聞到隔離廁所陣味kekee 如果你係坐度歇一歇或者隔離等剪頭髮都還好嘅🥴每張櫈都有扶手柄係幾梳乎的。。。🦔👉梳乎厘義大利泡沫咖啡 $46近期新品 諗唔到飲咩然後就被推薦了這杯 係幾啱打卡嘅 面頭係barista精心慢慢筆上去嘅厚foam 高度有如剛烤起嘅souffle 筆起一匙後震開嘅可可粉就像菇紋般😆飲一啖我諗都係sip art吧 話哂個杯都咁靚 然而真的就是普通咖啡啊哈哈 想用心嘗啡嘅建議係musea行多幾間。。。🦔👉青檸薄荷蘇打 $46當你口渴時絕對係足夠refreshing! 份量都算大杯的 係基本嘅soda🤣但我飲飲下cap仔再飲啖佢覺得好jenggg 解渴一流

。。。🦔

👉梳乎厘義大利泡沫咖啡 $46

。。。🦔

👉青檸薄荷蘇打 $46
2022-04-03 120 瀏覽
辛苦左一星期, 當然要同朋友嚟chill 一 chill。 今日選擇嚟到尖沙咀嘅K11人民購物藝術館,就係為咗嘆一杯非常出名,打卡一流嘅疏乎厘Cappacino。 未入到店齋睇coffee shop 嘅裝修, 已經好有文藝復興嘅色彩,非常玩味。 未坐低已尤如飛了去法國,置身於法國皇宮的攬抱,金碧輝煌。 即時令自己提升左唔少氣質同媚力。店內嘅店員非常好服務,會介紹唔同款式嘅咖啡☕️味道、特性比我。 亦會介紹我order呢一杯鎖店之寶- 。 除此之外,佢哋亦都主動叫加入佢哋嘅飲食Apps。 只要第一次消費滿$70, 下一次就可免費獲得一杯價值$50的飲品。 當佢哋沖完呢杯疏乎厘之後,就來到我座位旁邊教我點樣享用呢杯coffee. 先吃完咖啡上面嘅奶泡, 再慢慢享用咖啡。還過來幫我儲返積分。 超貼心嘅照顧同服務! 杯coffee 配上雲石碟及不鏽鋼鐵杯去裝住,即時高貴左。 用匙羹續啖續啖咁去食個疏乎厘(奶泡),唔會太甜、口感似一陣有奶味嘅空氣,食完唔會覺得好飽肚。之後就飲佢哋嘅咖啡。咖啡豆香味比牛奶重,有點苦,再帶一點甘。喜歡飲咖啡嘅朋友,一定會好喜歡。

店內嘅店員非常好服務,會介紹唔同款式嘅咖啡☕️味道、特性比我。 亦會介紹我order呢一杯鎖店之寶- [疏乎厘Cappuccino] 。 除此之外,佢哋亦都主動叫加入佢哋嘅飲食Apps。 只要第一次消費滿$70, 下一次就可免費獲得一杯價值$50的飲品。
疏乎厘Cappuccino

2022-04-02
疏乎厘Cappuccino
1K
2022-01-22 217 瀏覽
K11 Musea都幾多餐廳,近排返工係附近,把握機會試多啲唔同嘅嘢呢間之前都留意過,因為見佢地方唔算好大,但相連舖位係salon,唔知兩者有冇關係呢本身見呢到有越南法包、waffle、蛋糕等等,但今日食完lunch先嚟,就無叫嘢食啦,留返下次再食過~🍵Matcha Latte💰$46唔識飲咖啡嘅我,多數都係飲matcha latte,飲過好多間,今次呢間飲落甜甜哋,抹茶味同牛奶味都幾香,冬天飲完熱飲舒服晒,下次一定要食埋waffle,有嘢食有嘢飲先開心😌💰$46🚩SIP.ART (尖沙咀) @sip.art.k11musea 📍尖沙咀梳士巴利道18號18號Victoria Dockside K11 Musea1樓109號舖

🍵Matcha Latte💰$46

💰$46
2022-01-19
2022-01-20 97 瀏覽
最近忙到無時間坐低飲杯野,去開K11買口罩順便行吓,見到有一間Salon都幾得意,出面有Cafe入面係整頭髮,呢一個概念係比較不錯,有時候等人整頭髮真係唔知行去邊好,可以邊坐低睇吓書飲杯咖啡或者Hea下都好廢事周圍行嚟行去亂洗錢走入去見到佢做緊期間限定咖啡口味於是就入去試吓聖 誕 花 環 咖 啡🎄🤍抹茶莓果醬、奶泡🤎Espresso 💗士多啤梨奶底飲得出3種層次打卡一流📸雖然天氣凍凍地,但都可以補充體力
最近忙到無時間坐低飲杯野,
去開K11買口罩順便行吓,
見到有一間Salon都幾得意,出面有Cafe
入面係整頭髮,呢一個概念係比較不錯,
有時候等人整頭髮真係唔知行去邊好,
可以邊坐低睇吓書飲杯咖啡或者Hea下都好

🤎Espresso
💗士多啤梨奶底

飲得出3種層次
打卡一流📸

雖然天氣凍凍地,但都可以補充體力

聖誕花環咖啡
2021-12-30
聖誕花環咖啡
2021-12-27 158 瀏覽
Soufflé coffee : 2/5Vietnam coffee : 2/5Soufflé coffee -失望… soufflé coffee 只不過係厚奶泡啲嘅cappuccino. 咖啡豆亦冇咩特別。 本身見其他評語話先食面層soufflé … 但佢個面層根本同梳乎厘冇關係,只係奶泡,仲要唔係好thick 嘅奶泡。 用ikea 10蚊奶泡器可以打出更實嘅奶泡….Vietnam coffee -淡味Instant coffee mixed with condensed milk 冇咩咖啡香味。沒有越南咖啡好嘅重苦甘味亦都冇咖啡香。似係普通加太多水嘅即溶黑咖啡加練奶無論環境/ 咖啡 K11 meusea 都有更好嘅選擇
Soufflé coffee : 2/5

Vietnam coffee : 2/5

Soufflé coffee -

Vietnam coffee -

無論環境/ 咖啡 K11 meusea 都有更好嘅選擇
Soufflé  coffee
2021-12-09 162 瀏覽
今日好想去嘆一杯好正嘅咖啡!咁啱見到社交平台有介紹咗呢一間係尖沙咀嘅Sip Art!呢間餐廳真係好有特色,同呢間salon拍住一齊,可以俾人好有life style咁!可以嘆一杯靚嘅咖啡,然後再去剪頭髮!真係好正好吸引😆疏乎厘意大利泡沫咖啡($46)呢一個疏乎厘好正!超級鬆軟,而且呢個疏乎厘好好食,先食咗上面嘅疏乎厘,再飲埋下面嘅泡沫咖啡!真係好疏附🤣🤣而且呢個意大利咖啡好香!😘❤️同埋成個賣相都好吸引,真係非常適合打卡,喺香港都好少可以飲到咁有特色咁好飲嘅咖啡!真係非常值得推介!!

疏乎厘意大利泡沫咖啡($46)
真係非常值得推介!!
2021-12-08 115 瀏覽
之前朋友都話食過好好食,一直都冇機會試吓,今次就可以唔抽倒時間自己過嚟試到!👏🏻同埋呢度嘅早餐時間好好,基本上都唔需要等位!有一個重點推介嘅菜式,就係呢一度嘅越南法包👏🏻👍🏻呢度呢間餐廳重點推介嘅都係呢一個越南法包🤤🤤本身都好鍾意食法國麵包,呢一度係越南嘅出品,果然係好唔同!呢度最唔同嘅地方係呢個法式嘅麵包唔同一般嘅麵包,唔會好硬!依然係好鬆軟,不過外皮好脆👏🏻👏🏻另外再加埋呢一個龍蝦湯,真係好吸引,呢個龍蝦湯非常濃郁!而且仲好香嘅龍蝦味道!連埋呢個法包一齊食真係好爽👍🏻
同埋呢度嘅早餐時間好好,基本上都唔需要等位!
有一個重點推介嘅菜式,就係呢一度嘅越南法包👏🏻👍🏻

2021-12-08 87 瀏覽
呢個星期真係好忙啊,有好多個project要做!不過好彩,今日係最後一日,所以可以比自己提早食一個靚靚早餐😘去咗呢一間位於K11 musea既Sip Art😎我一去到呢間餐廳嘅時候,就已經望到有好舒適嘅位置可以坐!然後就望到餐牌上面都有好多唔同嘅選擇!而且呢度嘅店員服務態度非常好,除咗會講解下呢度嘅特色之外,亦都會好用心咁招呼😎試咗一個越南咖啡,呢杯咖啡好特別,有好特別嘅香味,而且呢個咖啡非常提神!同埋飲得出係好靚嘅咖啡豆😘另外仲叫咗一份龍蝦湯同埋越南法包,呢個龍蝦湯好好飲,有好香嘅龍蝦味道,而且配合埋呢一個法式麵包一齊食真係好正!同埋見到有一個好吸引嘅窩夫,所以就叫咗試吓!呢個窩夫熱辣辣,而且非常好食!好甜!但係唔會好漏😘😘
去咗呢一間位於K11 musea既Sip Art😎

2021-12-08 89 瀏覽
終於都可以放假啦,做咗好多日野,有時候都會想好好咁放鬆吓自己!今日終於都去咗呢一間Sip Art!之前一直都有聽朋友介紹嗰個好好食!今日都終於有機會可以食到!難得可以食到,梗係要試吓呢一度好獨特嘅越南法包啦!叫咗一份龍蝦湯加越南法包!呢一個龍蝦湯好高質,唔怪得知咁多人介紹同埋推介!真係好好飲!好有酒店嘅級數!重點介紹呢一個越南嘅法包!呢個麵包好鬆脆,而且真係做到外脆內軟!入面依然係好香濃嘅麵包味道,出面係一層好鬆脆嘅麵包!!🤣🤣所以另一款奶油法包真係好吸引!配合埋奶油嘅香味同埋甜味真係飲得啱啱好!