2023-12-05 203 瀏覽
於媒體上見到呢間炸雞店快要結業,喜歡吃韓式炸雞的我,即刻約朋友們去幫親。✨炸雞(無骨)佢既炸雞真心幾好食,炸粉不太厚,有足足七款味道可以選擇,熱得嚟炸得好脆。✨焗雞(無骨)怕炸雞上火既朋友就可以選擇焗雞,味道都有六款可以選擇,個人喜歡炸雞比較多,但焗雞都好食。✨PizzaPizza 都有五款,得意既係細細個,方便你食完叫多幾種口味,我點咗千島加勒比薄餅,薄批脆邊,好味道。✨小食小食足足有十款咁多,佢既芝麻菠菜真係超好食,極度推薦呢個。✨飲品飲品買一送一,價錢上都算抵,雞尾酒系列幾好,個人喜歡蘋果雞尾酒。

炸雞(無骨)

✨焗雞(無骨)

✨Pizza

✨小食
小食足足有十款咁多,佢既芝麻菠菜真係超好食,極度推薦呢個。

✨飲品
2023-01-01
2023-01-07 637 瀏覽
🍗当炸鸡成为自助!11月底这家在铜锣湾开了很多年的炸鸡放题店就要落下帷幕,谢幕之前也必须来冲一冲!话说炸鸡自助放题还是头一回听说,事实就是两个人狂吃了10多块炸鸡以后,饱到快要吐出来!可供选择的炸鸡口味非常多,不建议一次性点很多,凉了就没有炸鸡原先的风味了。还有一些解腻的小食可供选择,比如酸萝卜,芝麻菠菜,都是不错的解腻神器。当然,水冷面是个坑,请大家有效避雷!他们家的饮品最近买一赠一,当然60 70的价格也不便宜,点了一份葡萄🍇特饮,还有一个充满食用色素的冰棍倒叉在里面,带点苏打更是让人迅速饱腹。
🍗当炸鸡成为自助!

2022-12-31 310 瀏覽
Sodam Chicken📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓 ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━好少寫放題嘅食評 因為覺得太多嘢 而且食得好趕急所以冇得影相同細細品嘗味道 不過今次既然有幾張相 就嚟寫吓啦🫢嗰次係買咗OpenRice嘅coupon 783.2四位(已加一) 加送一份太陽芝士炸雞 除返開百幾蚊一個人都幾抵🤔餐廳供應不同口味嘅炸雞同焗雞 仲有各種小食盡量憑印象寫曬出嚟━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━✨炸雞▶︎ 炸雞炸皮好厚 而且有啲好油 所以飽腹感都頗高 不過大部分雞塊都算多汁嫩滑 以放題黎講算唔錯🤨▶︎ ⭕: 蜜糖芥末香蔥炸雞 韓風紫菜炸雞 辣味炸雞濃蒜炸雞 檸檬柚子炸雞 都係想象中嘅味道 不過佢醬汁嘅味唔太濃 導致有時唔知食緊咩味🤔 黑糖炸雞調味ok 新穎所以可以一試▶︎ ❌: 泡菜炸雞完全冇泡菜味 甚至唔check唔知佢係泡菜味🥲 黃金鹹蛋炸雞雖然有鹹蛋味 但係似浸住油咁 食完好漏🫣━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━✨焗雞 ▶︎ 焗雞冇咁油而且冇炸衣 所以唔會咁漏 不過肉質就冇炸雞咁嫩 肉汁都少啲▶︎ ⭕: 韓風紫
Sodam Chicken
餐廳供應不同口味嘅炸雞同焗雞 仲有各種小食
盡量憑印象寫曬出嚟
炸雞
▶︎ ⭕: 蜜糖芥末香蔥炸雞 韓風紫菜炸雞 辣味炸雞
✨焗雞
▶︎ ⭕: 韓風紫菜焗雞 BBQ香辣焗雞 噴火辣焗雞 蜜糖蒜香焗雞 都正正常常 值得一提嘅係噴火辣真係幾有辣味 唔錯
▶︎ ❌: 雙重芝士焗雞 唔難食 但係因為幾乎完全冇芝士味 所以失望😞
✨太陽芝士炸雞
▶︎ 中間嘅醬意料之外地唔會好漏 因為芝士味唔濃 反而似酸酸地嘅sour cream加忌廉 隔離嘅炸雞就普通 炸粉太厚
✨小食
▶︎ ⭕: 是日pizza新鮮熱辣辣 芝士拉絲 幾唔錯 👌🏻 紫菜薯條正常發揮
▶︎ ❌: 涼拌水冷麵 調味正常 但麵嘅質感一啲都唔彈牙 似浸得太耐
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 7月尾(午餐)
快樂指數😋: ⑥⓪/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌕🌕🌑
環境: 🟦🟦⬜️⬜️⬜️
服務分: 🔆🔆🔅🔅🔅
再訪意願: ❤️❤️🤍🤍🤍
2022-12-17 182 瀏覽
1. Mixed 2 Flavors Fried Chicken (Lemon Yuzu & Spicy) 🍗2. Cheese Bread Fried Chicken 🍞🧀 📍: Sodam Chicken (Causeway Bay)7/F, 3 Yiu Wa Street, Bartlock Centre, Causeway Bay💰: 1. $218, 2. $208⭐️ : 7.8/10Review : A good place if you are craving for beer & chicken 😏! They have boneless fried chicken with different sauces and they also have the crowd’s fav Cheese Bread Chicken 😍 It is loaded with cheese and it goes well with the chicken and bread 👍🏻😘 Their spicy sauce is not spicy at all but that’s tot

💰: 1. $218, 2. $208

⭐️ : 7.8/10

Review : A good place if you are craving for beer & chicken 😏! They have boneless fried chicken with different sauces and they also have the crowd’s fav Cheese Bread Chicken 😍 It is loaded with cheese and it goes well with the chicken and bread 👍🏻😘 Their spicy sauce is not spicy at all but that’s totally okay for me 🙈It’s a good place if you are craving for some fried chicken, but obv I am not going here often *cough*throat hurts* 😮‍💨
Mixed 2 Flavors Fried Chicken  (Lemon Yuzu & Spicy)
Cheese Bread Fried Chicken
Cheese Bread Fried Chicken
從來冇寫過review,第一次寫,我食咗sodamn 4年以上, 每次都會點蜜糖芥末炸雞,每次都食得好開心。經歴人生大小事都會食返啲炸雞安慰自己。但今次吃,再沒有以前的感動,因為蜜糖芥末炸雞的醬完全不同了!完全不同了!變成超級普通的黃色醬,不像以前淡啡色酸酸甜甜、又帶著微微刺激的感覺。實在非常失望😞若果你是喜歡吃他們這款炸雞而還未試過新醬,請具備一顆強壯的心去嘗試。

2022-11-18 218 瀏覽
名過其實食過依間炸雞放題,都唔知D好評係咪買返黎。D炸雞全部粉多過肉,幾乎全部我第一口咬上去都係粉,食唔到肉。唔同口味既炸雞只係換左唔同既醬淋上去,大部份口味炸雞幾乎一樣,好快就好膩。其中一個芝士咪炸雞真係印象深刻,撒左幾下芝士粉係上面就係芝士炸雞,又真係吹你唔漲。小食叫左個乾拌海帶,黎到以為食緊碗仔翅,一大團醬撈埋D海帶。出餐又慢,去到頂唔順買單個陣,仲要發現漏上左樣菜,我個下真係好感恩,唔洗食多樣垃圾,但同時都驚個廚房一陣醒起上俾我,真心救命。依間野可一不可再。
名過其實
食過依間炸雞放題,都唔知D好評係咪買返黎。
依間野可一不可再。
2022-11-17 127 瀏覽
和同事三个人吃的中午自助,点了三份自助餐。食品素质方面,面粉比鸡肉多,炸鸡都冷了味道一般,酸辣酱,蜂蜜,bbq等多种口味做的方式完全一样只有酱料有区别,饮料给人一种色素很重的感觉。小菜的芝麻酱菠菜完全吃不到芝麻酱的味道,只有菠菜还算爽口。凉拌海蜇配着韩式辣酱味道还不错。出乎意料的pizza素质挺高,芝士拉丝饼也烤的酥软顺口,算是整个中午最大的两点了。结账时还结错了单,没有吃完的炸鸡要加钱,虽然可以理解但是否在下单前和顾客说明更好呢?整体来说不算愉快的一次体验。
和同事三个人吃的中午自助,点了三份自助餐

✧。韓國過江龍炸雞遺憾結業 炸雞放題四人同行一人免費 。✧日前見到韓國連鎖炸雞店快要結業了♡ 所以打算把握時間去品嚐一下正宗韓式炸雞放題 ·͜·♡ $178就可以品嚐到拉絲披薩和多款口味的炸雞/焗雞₍ᐢ⸝⸝› ̫ ‹⸝⸝ᐢ₎現在還有推廣結業前優惠✧*。 每四人同行就一人免費呢~所以到訪當日六點已經差不多滿席了യ想要趁未結業前到訪記得要訂座才好呢 ꒧ (\   (\ („• ֊ •„) ꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀ.• ♥️ 炸雞放題 $178/pp (w/ 10% Charge) 炸雞放題全程都是採用QR Code點單的,所以非常方便社恐的!炸雞放題都附有韓式小菜,例如海帶/泡菜/芝麻菠菜/辣味海蜇皮等等。如果想要品嚐其他的小菜,也可以自行加錢選擇有興趣的小菜˙ỏ˙ 炸雞和焗雞種類繁多,一眼望下去辣控芝士控都會大滿足呢( ´ސު`)味道例如韓式最常見的甜辣/蜜糖芥末/香辣/濃蒜等等都一應俱全!大家若果不想吃得太熱氣也可以考慮一下焗雞,個人最喜歡的是紫菜焗雞✿海苔的鹹味與焗雞好合拍的呢~焗雞更有雙重芝士焗雞~焗得不會鞋口而且散發出陣陣芝士味=͟͟͞͞♡飲品方面沒有提供,但可以自行取水~而且下
✧。韓國過江龍炸雞遺憾結業 炸雞放題四人同行一人免費 。✧

日前見到韓國連鎖炸雞店快要結業了♡
所以打算把握時間去品嚐一下正宗韓式炸雞放題 ·͜·♡
現在還有推廣結業前優惠✧*。 每四人同行就一人免費呢~
所以到訪當日六點已經差不多滿席了യ
想要趁未結業前到訪記得要訂座才好呢 ꒧

(\   (\

大家若果不想吃得太熱氣也可以考慮一下焗雞,
個人最喜歡的是紫菜焗雞✿海苔的鹹味與焗雞好合拍的呢~

飲品方面沒有提供,但可以自行取水~
而且下單後需要等待五分鐘才可以再次下單,所以一次性叫多會比較優惠~
因為當日自己胃口不算大,所以沒有Order薄餅,有興趣的也可以點!
當然披薩也是免費的~~
2022-11-06 112 瀏覽
小妹講起炸雞🍗令人聯想到就係韓國🇰🇷炸雞🍗的確令人一食難忘😍 小妹同豬今日要尋找韓國味道🤗 知道呢度開咗間sodam chicken,梗係要一試 啦~呢間餐廳🍴位於銅鑼灣興耀街, 係時代廣場出口行約10分鐘,都算好方便☺️ 餐廳安排咗卡位比小妹坐😌 坐得幾舒服,重點係坐既位置正正望住餐廳既電視📺 一直播住韓國男女團,睇住黎食特別開心🥳 食物上菜速度好快👍🏻🍗🍕🥗🍜炸雞 + 焗雞 + Pizza + 小食放題呢度全部雞都係無骨雞可以啖啖肉😋 炸雞控可以盡情開懷大食😆👍🏻而且呢間炸雞皮好脆,唔會覺得好油膩,平時唔係好食炸野既朋友仔,必定忍唔住要瘋狂繼續叫🤭小妹檸檬柚子炸雞🍋,因為呢款炸雞🍗既柚子蜜好香甜+濕潤,同炸雞嘅香脆好夾😙除咗炸雞🍗仲有其他小食可以叫~Pizza雖然細細件,但起碼止到口癮,又唔會霸住個胃🍕又可以叫其他野食🤪當中仲有凱撒沙律🥗紫菜薯條🍟水冷麵,泡菜,韓式辣拌海蜇等😋非常豐富~小妹就叫咗無酒精飲品,叫咗杯菊花蜜特飲,不得不讚飲品既擺盤,非常有趣🤩 第1次飲加入梳打水嘅菊花蜜,味道唔會太甜~呢杯菊花特飲夾咗一個菊花髮夾做裝飾🤣 最搞笑係用隻杯好似湯碗🥣咁大,好大杯~而青蘋果梳

🍗🍕🥗🍜炸雞 + 焗雞 + Pizza + 小食放題

小妹就叫咗無酒精飲品,叫咗杯菊花蜜特飲,不得不讚飲品既擺盤,非常有趣🤩 第1次飲加入梳打水嘅菊花蜜,味道唔會太甜~呢杯菊花特飲夾咗一個菊花髮夾做裝飾🤣 最搞笑係用隻杯好似湯碗🥣咁大,好大杯~而青蘋果梳打🍏味道不錯😌好飲😙
2022-11-02 105 瀏覽
平時食韓式炸雞最多得兩種口味唔夠喉?嚟Sodam Chicken就啱哂啦🤤可以一次過食晒10幾種口味嘅炸雞由於業主加租,餐廳會於年底結業,而家仲有以下優惠😚*炸雞焗雞pizza小食放題4人同行1人免費**外賣自取炸雞焗雞買一送一*🍗75分鐘放題餐 - 星期一至五11:00am-5:00pm ($98) 🍗90分鐘放題餐 - 其餘時間($168)🐓炸雞(無骨)炸雞即叫即炸,Juicy得嚟又夠脆😆🖤黑糖炸雞 - 淋上韓國直送嘅秘製黑糖醬汁,甜中帶點鹹,外面灑上粟米片,特別得來亦令表面更加香脆🧄濃蒜炸雞 - 一拎上手已經聞到超濃嘅蒜味食落味道蒜香味突出🍋香草青檸炸雞 - 青檸汁酸酸哋幾開胃,味道清新,可以中和一下炸雞嘅油膩感🍯蜜糖芥茉香蔥炸雞 - 沾上蜜糖芥末及香蔥,簡直係Perfect match🐓焗雞(無骨)怕熱氣嘅可以選擇焗雞,肉質亦十分嫩滑🧀雙重芝士焗雞 - 內裏滋味濃厚,面頭亦灑滿芝士粉,芝味香濃,夠哂邪惡🥚 黃金鹹蛋焗雞 - 壓醉嘅鹹蛋黃怖滿雞嘅外層,食落鹹香味突出,十分入味🌶BBQ香辣焗雞 - 香辣惹味,辣得過癮,略嫌未夠辣的話可以試埋噴火辣焗雞🇰🇷小食除左炸雞仲有好多韓國小食

由於業主加租,餐廳會於年底結業,而家仲有以下優惠😚
*炸雞焗雞pizza小食放題4人同行1人免費*
*外賣自取炸雞焗雞買一送一*

🍗90分鐘放題餐 - 其餘時間($168)

🐓炸雞(無骨)
炸雞即叫即炸,Juicy得嚟又夠脆😆

🐓焗雞(無骨)
怕熱氣嘅可以選擇焗雞,肉質亦十分嫩滑

🇰🇷小食
除左炸雞仲有好多韓國小食,紫菜薯條🍟同埋蜜糖牛油粟米,真係食到停唔到口😍

🍕Pizza
每日只提供其中一款口味,不過味道就唔及炸雞咁出色,pizza細細個可以過下口癮🤣
2022-11-01 88 瀏覽
睇韓劇就好想食炸雞Sodam Chicken而家有炸雞焗雞放題有好多味道可選擇無論係炸雞定焗雞 肉質都好嫩滑 🤩仲要係無骨雞 好味又方便炸雞有✨ 甜酸炸雞        ✨ 蜜糖芥末香蒽炸雞✨ 香草青檸炸雞✨ 檸檬柚子炸雞✨ 濃蒜炸雞        ✨ 辣味炸雞特別口味✨避風塘炸雞焗雞有✨ 蜜糖蒜香焗雞✨ 韓風紫菜焗雞 ✨ BBQ香辣雞✨ 噴火辣焗雞     ✨雙重芝士焗雞另外有Pizza 🍕 仲有多款小食好滿足啊 😋好可惜因為租約期滿今年12月31日就會結業而家有2個✨結業優惠✨🔸炸雞焗雞pizza小食放題4人同行1人免費🔹外賣自取炸雞焗雞買一送一*好抵食 快啲約埋朋友一齊去食啦 💕
睇韓劇就好想食炸雞

而家有2個✨結業優惠✨
🔸炸雞焗雞pizza小食放題4人同行1人免費
🔹外賣自取炸雞焗雞買一送一*
好抵食 快啲約埋朋友一齊去食啦 💕
題外話/補充資料: 而家有2個✨結業優惠✨ 🔸炸雞焗雞pizza小食放題4人同行1人免費 🔹外賣自取炸雞焗雞買一送一*
  • 蜜糖芥末香蒽炸雞
  • 檸檬柚子炸雞
  • 避風塘炸雞
  • 蜜糖蒜香焗雞
  • 韓風紫菜焗雞
  • 雙重芝士焗雞
2022-10-30 133 瀏覽
喺IG見到有間炸雞做到12月31就結業其實留意咗好耐 不過朋友都怕食得一兩嚿回到本唔抵 但點知講結果出乎意料之外🥢炸雞+焗雞+Pizza+小食放題 $178/每人(90分鐘)❣️炸雞(無骨)🐥甜酸炸雞同出邊嗰啲唔一樣 醬汁味道竟然唔會覺得漏 酸酸地微甜好開胃🐥香草青檸炸雞呢個食落好香清新檸檬檸檬味 不過整體以香草汁為主 有啲似白汁杰杰地有小小痴喉🐥辣味炸雞🌶️可能係我唔食得辣 咬左一啖覺得噴晒火🤡男朋友話好惹味好過癮🐥檸檬柚子炸雞淨係睇個名同上面香草檸檬好相似 但實際上呢個fresh好多 透明嘅醬汁酸酸甜甜 面頭仲帶有柚子肉 夠哂清新🐥濃蒜炸雞好濃烈嘅蒜香味 但又未至於食完會口臭個隻 呢個唔會出錯嘅配搭真係好match🙈🐥黃金鹹蛋炸雞酥脆嘅鹹蛋將炸雞嘅香脆外皮到推向極至 鹹香味加添炸雞層次 偷偷地點小小檸檬香草醬更加好味❣️焗雞(無骨)🐤蜜糖蒜香焗雞係焗雞嘅經典口味 見到呢個味就諗起某連鎖快餐店 不過呢個留得住🍯嘅甜度 再鎖住雞肉嘅肉汁 額外再加上蒜香粒 多重享受🐤韓風紫菜焗雞紫菜粉搽滿雞皮外層 令食落去嘅時候啖啖紫菜香🐤雙重芝士焗雞芝士配焗雞實無錯 芝士連同雞肉一齊放入焗爐 均勻受熱 絕對
喺IG見到有間炸雞做到12月31就結業

❣️炸雞(無骨)
甜辣炸雞

檸檬有子炸雞

🐥檸檬柚子炸雞

🐥濃蒜炸雞

🐥黃金鹹蛋炸雞

❣️焗雞(無骨)

🐤蜜糖蒜香焗雞
韓風紫菜炸雞

🐤韓風紫菜焗雞
紫菜粉搽滿雞皮外層 令食落去嘅時候啖啖紫菜香

🐤雙重芝士焗雞
芝士配焗雞實無錯 芝士連同雞肉一齊放入焗爐 均勻受熱 絕對唔會話雞肉未熟但芝士燒到乾曬

🐤BBQ香辣焗雞🌶️🌶️
真正呢個推薦俾啲食得辣嘅朋友仔 連埋辣一齊焗令雞肉更加入味 辣度滲入中內層
香辣味由裡面漸漸散發到外面

❣️PIZZA(款式按當天餐廳供應決定)
熱帶風情薄餅

🍕熱帶風情薄餅
一份四塊一口一片兩個人食啱啱好 批邊厚實 上面鋪滿菠蘿 火腿 蘑菇

泡菜薄餅

🍕泡菜薄餅
平時食泡菜薄餅都係韓式嗰隻 第一次試喺Pizza皮上嘅做法 微辣嘅泡菜同餅皮好match

❣️小食

嗌嘅時候仲以為得薯條同粉咁dry 點知嚟到係芝士醬
好香
涼拌水冷麵

🧆涼拌水冷麵
食咗咁多濃味嘅食物 呢個幾乎係唯一可以清清喉嚨 無乜調味嘅湯底浸住啲冷面 適當地配合青瓜紅蘿蔔作調劑🥒

🧆芝麻菠菜
麻油味好香 芝麻怖滿波菜面 好香好香芝麻味 都Encore左三次

🧆韓式酸蘿蔔
好酸好啱中和下炸雞嘅漏 唔係食足成晚煎焗烤真係搞唔掂

🧆蜜糖牛油粟米
一如既往不過不失 但口痕用嚟做小食都唔錯 平時喺屋企懶得自己整 而家可以擦餐飽🌽

🧆韓式辣拌海蜇
海蜇低卡又好食 滑捋捋一下子sir咗落喉嚨 仲要有啲辣辣地涼拌埋一齊 好味

炸雞焗雞

話晒係放題 原先以為質素會好差 炸雞唔脆焗雞唔熱 點知全部都即叫即炸
每次嚟到都要撕開層皮攤陣先拎得起嚟食 真係新鮮滾熱辣

同店員傾咗幾句 佢地話收到業主通知加租 租約傾唔埋做到12月31日就會撤出香港

- 而家有2️⃣個結業優惠回饋所有客户 :
芝士粉薯條
涼拌水冷麵
炸雞焗雞
2022-10-29 65 瀏覽
呢間位於銅鑼灣嘅韓式炸雞店,之前已經試過食佢哋嘅芝士炸雞,覺得幾有韓式風味😋 今次見到佢哋出炸雞焗雞放題,而且只係$178一位,即刻去試哂所有味😄😄😄放題主打韓式炸雞同埋韓式焗雞,但除咗雞之外亦都有Pizza同埋小食飲食,唔怕淨係食雞食到悶🤣 炸雞同焗雞每樣都有七至八款口味,如果每個味都試一件,都要試10幾件架🤣 我就講吓我比較鍾意食嘅兩款啦:避風塘炸雞🌶️ - 呢個係新出嘅炸雞口味,充滿住炸蒜同埋辣粉嘅避風塘口味,但唔算話超辣所以唔怕要狂飲水😄 炸雞炸得香脆,而且無骨啖啖肉,非常之惹味。韓風紫菜焗雞🌿 - 呢款我最鍾意,我個人比較鍾意焗雞,因為冇咗啲炸粉冇咁飽,可以食多啲雞肉😁配上韓式嘅紫菜粉同埋紫菜條喺面頭,好有韓式風味🇰🇷 雞肉雖然係焗過,但係唔會話好乾入面依然Juicy,而且雞本身有少少鹹味,配埋紫菜食啱啱好👍🏼除咗炸雞之外,佢地仲有韓式小食同埋前菜,我會推介芝麻菠菜同埋泡菜,做前菜幾開胃架😁聽講餐廳因為租約問題,佢應該做到年尾就唔做架啦🥹 而家佢地有2個結業優惠,大家有興趣就把握機會去食啦😉👉🏻⭐️炸雞焗雞pizza小食放題4人同行1人免費⭐️外賣自取炸雞焗雞買一送一

⭐️炸雞焗雞pizza小食放題4人同行1人免費
⭐️外賣自取炸雞焗雞買一送一
最近知道呢間人熱炸雞店做到12月尾就要結業,即刻約埋朋友一齊嚟食呢個炸雞放題! 佢仲有結業優惠,炸雞焗雞pizza 小食放題4人同行1人免費、外賣自取炸雞買一送一!🤩🔹 炸雞 焗雞pizza 小食90分鐘放題 $178無骨炸雞🍗款式眾多,如甜酸炸雞、蜜糖芥末香蔥炸雞、香草青檸炸雞、黑糖脆脆炸雞、辣味炸雞、檸檬柚子炸雞、濃蒜炸雞、避風塘炸雞(新推出)!個人推薦香草青檸炸雞,食落去味道清新😋避風塘炸雞味道較辣;而檸檬🍋柚子炸雞味道偏甜,各有特色!焗雞方面則有蜜糖蒜香焗雞、雙重芝士焗雞、韓風紫菜焗雞和BBQ香辣焗雞!小食方面都有多款選擇,韓式辣拌海蜇係必食之選,爽口海蜇配上韓式辣汁,好開胃!今次呢個炸雞放題性價比好高,款式多仲可以任食🤩岩曬約朋友一邊食炸雞、一邊飲啤酒!🍻

🔹 炸雞 焗雞pizza 小食90分鐘放題 $178

2022-10-27 62 瀏覽
估唔到炸雞都可以放題😳好耐冇食過韓國炸雞,見到銅鑼灣有間炸雞放題每人$168,90分鐘任食炸雞+PIZZA+焗雞+額外口味+小食,仲要飲品買一送一!咁抵!即約朋友一齊食!餐廳入面長期播Kpop MV,食住炸雞,有啲係韓國feel😂用QR code 落單,按自己需要一件件落單,唔怕叫太多👍🏻🌟炸雞🍗比想像中大塊!炸粉唔太厚,外層香脆,入面嫩滑多汁🍗基本上所有味都試晒都好食🌟蜜糖芥末香蔥炸雞🍗甜甜地帶少少辣,降低炸雞油膩感🌟濃蒜炸雞🍗一上枱好香蒜味,同韓國食個種幾正🌟黃金鹹蛋炸雞🍗炸皮外脆内軟,上面沾滿鹹蛋醬,未食已聞到超香🍗香濃的鹹蛋味佈滿整件炸雞,友人覺得太濃味,但中意食鹹蛋味嘅我覺得好正🌟焗雞🍗相比炸雞比較乾身🍗雞肉本身醃過,個人比較中意蜜糖蒜香焗雞🌟沙律+小食🥗食咁多肉當然要食下沙律,沙律菜新鮮,加咗柚子醋汁好清新🥗韓式小菜有酸蘿蔔,可以解油膩感🌟蘋果雞尾酒 $78/杯🍹食炸雞點可以冇啤酒🍹所有飲品買一送一,款式唔少總結:炸雞口味多,淨食炸雞都飽晒~ 上菜速度快,性價比高。可惜最近睇到12月31日就會結業😢結業優惠都幾抵,結業前再去encore!🌟炸雞焗雞pizza小食放題4人同行
估唔到炸雞都可以放題😳

🌟炸雞
🍗比想像中大塊!炸粉唔太厚,外層香脆,入面嫩滑多汁
🍗基本上所有味都試晒都好食

🌟蜜糖芥末香蔥炸雞
🍗甜甜地帶少少辣,降低炸雞油膩感
🌟濃蒜炸雞
🍗一上枱好香蒜味,同韓國食個種幾正
🌟黃金鹹蛋炸雞
🍗炸皮外脆内軟,上面沾滿鹹蛋醬,未食已聞到超香

🌟焗雞
🍗相比炸雞比較乾身
🍗雞肉本身醃過,個人比較中意蜜糖蒜香焗雞

🌟沙律+小食
🥗食咁多肉當然要食下沙律,沙律菜新鮮,加咗柚子醋汁好清新
🥗韓式小菜有酸蘿蔔,可以解油膩感

🌟蘋果雞尾酒 $78/杯
🍹食炸雞點可以冇啤酒
🍹所有飲品買一送一,款式唔少

總結:炸雞口味多,淨食炸雞都飽晒~ 上菜速度快,性價比高。
🌟炸雞焗雞pizza小食放題4人同行1人免費
🌟外賣自取炸雞焗雞買一送一