2024-04-25 60 瀏覽
位於尖沙咀的這家餐廳真的令人驚艷!它的裝修設計非常漂亮,讓人倍感舒適和愉悅。不僅如此,他們的美食也是一絕,每一道菜都令人垂涎欲滴,讓人難以忘懷。然而,我也理解您提到的音樂聲量的問題。有時候,音樂聲太大可能會干擾到服務人員的講話,或者使整個用餐環境變得吵雜。如果餐廳能夠調整音樂的音量,讓它更為柔和和低調,這將為用餐體驗增添更多的舒適感。這樣一來,您不僅可以順利聽到服務人員的指示和建議,同時也能夠更好地享受著美食和用餐氛圍。總之,這家餐廳已經有了令人印象深刻的裝修和美食,如果能夠改善音樂聲量的問題,那麼它將變得更加完美。我強烈推薦您親自前往體驗這個令人難以忘懷的用餐場所!
2024-01-10 125 瀏覽
#spicerestaurantandbar 好耐冇食印度菜 本身入去見冇咩客人都有啲擔心唔好食 但係好彩冇伏·Lamb seekh kebab 燒烤羊肉卷勁出色 羊肉卷唔會好乾 食落去係仲有肉汁同羊味 而且香料味都好出 配上檸檬汁同佢哋綠色嘅酸酸汁 中和番佢嘅油膩·Veg biryani 印度燜炒飯好少見呢個飯 所以叫左黎試下 的確係濕炒飯 唔係乾爽個類 佢另外會配一個yogurt sauce 但係個人覺得落左個醬會偏酸 所以我麻麻地鍾意·Butter Chicken 牛油雞濃郁嘅蕃茄味 同埋一定要讚嘅係佢嘅雞肉非常嫩滑 ·Garlic Naan 蒜蓉烤餅另外叫咗個烤餅配牛油雞食
#spicerestaurantandbar
Lamb seekh kebab 燒烤羊肉卷
Veg biryani 印度燜炒飯
Butter Chicken 牛油雞
濃郁嘅蕃茄味 同埋一定要讚嘅係佢嘅雞肉非常嫩滑
Garlic Naan 蒜蓉烤餅
另外叫咗個烤餅配牛油雞食
2023-12-04 88 瀏覽
【𝐒𝐏𝐈𝐂𝐄 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 & 𝐁𝐚𝐫】話說好耐之前食過一間印度菜 覺得麻麻地就冇咩意欲再試印度菜 但呢間試咗呢間真係勁好食 完全係意料之外😋😋Butter Chicken 💰$149牛油雞好滑 肉質都好𣺉身 唔會有陣冰鮮雞味味道有小小偏甜Grill beef Fajitas 💰$239呢個烤牛超好食!!佢用咗洋蔥青椒同蕃茄吊起咗成個味😋 超惹味😆 牛肉𣺉身得黎又重牛味 烤得超香口😋 Hara Bhara Kebab 💰$105呢個係印度嘅菠菜土豆餅😋睇落去好似平平無奇 仲有啲似泥😂但又出奇地好好食!食落去好脆口 菠菜味唔算好出 但配搭埋啲醬料幾有風味 唔好俾佢個樣呃🤣Butter Naan 💰$45饢餅既外層有小小油 口感幾soft唔係脆卜卜既口感 我會拎黎包住牛油雞或者烤牛食令食落既口感再豐富啲😆😆
【𝐒𝐏𝐈𝐂𝐄 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 & 𝐁𝐚𝐫】

睇落去好似平平無奇 仲有啲似泥😂
唔好俾佢個樣呃🤣

Butter Naan 💰$45

令食落既口感再豐富啲😆😆

最近都幾鍾意去食印度菜,esp充滿豆香味嘅dips!估唔到諾士佛臺除左飲野外,都有幾正嘅印度菜!❣️呢到嘅hummus 同烤餅係最出色,必點❣️樓上餐廳地方夠大,避開諾士佛臺熱鬧之選!✨Hummus $85 (推介)-超級濃豆香,texture滑身creamy 配上粒粒蒜蓉香,味道好好🦐辛辣咖哩蝦$189- 有4-5 隻幾彈口嘅蝦,咖哩超級刺激味蕾嘅辣,要好食得辣先好點~🐑羊肉烤餅$69(推介)- 係幾特別嘅烤餅,烤餅好脆口,中間夾上羊同herbs,味道有層次感🐑印式燉羊肉$165- 羊肉塊好軟嫩,有蘿蔔、薯仔、三色椒等,份量十足幾香口✨印度小米- texture淋香,滿滿穀物香🌟青口$165- 青口大大粒,撈滿辣汁同印度herbs香,好惹味。下次再來食naan 同hummus!😋😋😋

❣️呢到嘅hummus 同烤餅係最出色,必點
❣️樓上餐廳地方夠大,避開諾士佛臺熱鬧之選!

✨Hummus $85 (推介)
Hummus

🦐辛辣咖哩蝦$189

🐑羊肉烤餅$69(推介)
羊肉烤餅

🐑印式燉羊肉$165

- 羊肉塊好軟嫩,有蘿蔔、薯仔、三色椒等,份量十足幾香口

✨印度小米
- texture淋香,滿滿穀物香

🌟青口$165

- 青口大大粒,撈滿辣汁同印度herbs香,好惹味。

下次再來食naan 同hummus!😋😋😋

Hummus
羊肉烤餅
2023-11-15 54 瀏覽
Friday Night 約咗一班Fd嚟到諾士佛臺dinner同飲嘢。呢間餐廳除咗有印度嘢食,仲有唔同嘅東南亞嘢食!星期五夜晚7:00嚟到都幾多人。⭐️Nachos $119我哋一行四人,有個friend好遲先數到,所以我哋叫咗小食食住先。 面頭有Mozzarella cheese, sour cream, olives, 同牛油果醬,份量都好大,食完好飽。⭐️Butter Chicken $149必叫既items!!牛油雞口味香濃,唔會好辣,食落甜甜地。入面雞肉🐔都大件⭐️Goan Fish Curry $128這道菜用上鯖魚, 魚肉的鮮甜搭配Goan風格咖喱的味道非常搭配,讓人深深愛上了印度料理。⭐️Garlic Naan $28比起普通烤餅,多咗蒜蓉更加香!!配搭埋牛油雞食嘅話,更加有層次⭐️Non Veg Mezze Platter $189尼個拼盤好豐富,中間有條烤肉(羊肉)、肉丸、鷹嘴豆、蕃茄仔、橄欖、芝士,可以一班朋友分享,除咗有芝麻嗰個有啲奇怪,其他全部都好好食!好正宗!另外仲每人叫咗杯嘢飲同埋beer tower,大約人均$400 。
⭐️Nachos $119
⭐️Butter Chicken $149
⭐️Goan Fish Curry $128
⭐️Garlic Naan $28
⭐️Non Veg Mezze Platter $189

2023-06-16
用餐優惠
試食活動
𖠿 尖沙咀 —— SPICE Restaurant & Bar@spicetst尖沙咀諾士佛臺1號2樓𓏸 印式烤磨菇 Tandoori Mushroom  | $120𓏸 燒烤羊肉卷 Lamb Seekh Kebab | $169𓏸 牛油雞 Butter Chicken | $149𓏸 蒜蓉烤餅 Garlic Naan | $45𓏸 朱古力布朗尼Chocolate Brownie  | $59𖧷 設有加一  ‧˚₊ ៸៸*・゜吃厭倦了西餐嗎?不妨一試印度菜 ゜・*諾士佛臺除了有酒吧之外,亦有環境舒適又有格調的印度菜餐廳,平日晚上不太多人的時候可以坐卡位,U 字型座位大概可以容納 6 個人個人認為西餐/cafe價錢通常都相對上性價比不太高但印度菜CP 值更高!價錢較為便宜而且味道很不錯 (印度菜的調味很特別~)這裏還有不少 Cocktails,Happy Hour 可以考慮這裏!‧˚₊ ៸៸𓏸 印式烤磨菇 Tandoori Mushroom  | $120Tandoori preparation of button mushroom, marinated with Indian spic
@spicetst
尖沙咀諾士佛臺1號2樓

𓏸 牛油雞 Butter Chicken | $149
𓏸 蒜蓉烤餅 Garlic Naan | $45

𖧷 設有加一

‧˚₊ ៸៸

*・゜吃厭倦了西餐嗎?不妨一試印度菜 ゜・*
諾士佛臺除了有酒吧之外,亦有環境舒適又有格調的印度菜餐廳,
個人認為西餐/cafe價錢通常都相對上性價比不太高

‧˚₊ ៸៸

Tandoori preparation of button mushroom, marinated with Indian spices
用了印度香料醃製烤蘑菇,份量亦頗大份 ~

「seekh」是指「在棒子上的肉」「Kebab」即是烤肉
羊肉碎配印度香料,再加香草混合,並在爐頭上煮熟而成~
吃不到羊肉的羶味,整體上較為重口味!

𓏸 牛油雞 Butter Chicken | $149
𓏸 蒜蓉烤餅 Garlic Naan | $45
跟其它印度菜的濃重香料味不一樣, Butter Chicken相對上溫潤醇厚~
用上印度牛油及蕃茄製成的咖喱,我會形容為入門版咖喱
雞肉份量亦有很多,而且無骨,味道微辣帶甜
推薦初嘗印度菜的你一試
配上蒜蓉烤餅一流~

甜品作結~

2023-11-01
2023-11-05 476 瀏覽
星期五晚諗住去諾士佛臺飲返杯酒輕鬆下,到SPICE Restaurant & Bar,位於尖沙咀諾士佛臺1號2樓。 店內環境優美, 氣氛熱鬧。 餐廳主打印度菜, 我們點了蒜蓉烤餅$45、 墨西哥烤牛肉$239、 印式燉羊肉$165、 印度烤雞披薩$149、 西瓜汁$69、 Tropical fizz $65。 🔸墨西哥烤牛肉🥩 ~ 牛肉烤起來特別香濃, 用鐵板上保持溫度,配上烤甜椒、洋蔥和墨西哥夾餅, 最重要記得加埋蕃茄沙沙、秘制牛油果酱和酸奶油, 口感和味道都好豐富。 🔸印式燉羊肉🥘 ~ 咖哩好香,帶有微微的香料味,羊肉唔羶, 肉質軟腍。 🔸蒜蓉烤餅🫓 ~ 食咖哩的靈魂就是蒜蓉烤餅, 每次食印度菜必點,$45 有三大塊,抵食。 🔸印度烤雞披薩🍕 ~ 烤雞啖啖肉唔會鞋口,薄餅有多款香料提味 , 餡料襯托得好,厚底薄餅有咬口, 好味。 🔸西瓜汁🍉 ~ 西瓜汁清涼, 甜甜的好解渴。 🔸Tropical fizz🥂~ 甜蜜又清爽, happy hour時段仲幾抵飲添! 整體食物質素好,份量又多,價錢合理,下次同朋友都會再嚟。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

墨西哥烤牛肉

印式燉羊肉

印度烤雞披薩

🔸西瓜汁🍉 ~ 西瓜汁清涼, 甜甜的好解渴。
西瓜汁

Tropical fizz

整體食物質素好,份量又多,價錢合理,下次同朋友都會再嚟。

2023-11-03
墨西哥烤牛肉
印式燉羊肉
印度烤雞披薩
西瓜汁
Tropical fizz
  • Tropicalfizz
  • 蒜蓉烤餅$45、墨西哥烤牛肉$239、印式燉羊肉$165、印度烤雞披薩$149、西瓜汁$69、Tropicalfizz$65
2023-11-03 50 瀏覽
喺尖沙咀想食特色印度菜又坐得舒服嘅酒吧餐廳,諾士佛台呢間印度餐廳就可以滿足到你啦,有個小酒吧,又有大電視,想飲杯嘢兼睇波更加係一流烤雞肉串($145)幾大碟嘅炸無骨雞,以南印度紅辣椒調味,所以正常會有少少辣,唔太食辣嘅人都會接受到,燒烤香味一般,不過總括嚟講好惹味特色扁豆奶油 Dal Makhani ($109)素食嘅扁豆奶油,用黑扁豆烹調,配以生薑、大蒜、乾葫蘆巴葉和李子番茄作配料,第一次食,估唔到咁啱口味,有刺激胃口嘅微酸,有豆蓉嘅口感,有少少 creamy又唔辣芝士燴菠菜茸 Palak Paneer ($139)一直都很喜歡這個印度菜,不過今次沒有太大驚喜,菠菜嘅味道唔太濃蒜蓉烤餅Garlic Naan ($45)Naan 應有嘅熱辣辣和軟糯口感都做到,蒜蓉味道突出又係太過分
,有個小酒吧,又有大電視,想飲杯嘢兼睇波更加係一流

烤雞肉串($145)

特色扁豆奶油 Dal Makhani ($109)

芝士燴菠菜茸 Palak Paneer ($139)

蒜蓉烤餅Garlic Naan ($45)

2023-10-30 47 瀏覽
「SPICE Restaurant & Bar」係一間以印度菜為主打嘅餐廳,佢嘅菜單有好多印度菜式,亦有唔少西式菜式選擇,餐廳內部裝潢精美,服務員服務親切,令人感到賓至如歸。🍽️🌟🇮🇳😊咖哩角,印度著名的街頭食品,卜卜脆脆的外皮包裹住香辣的咖哩餡料,配以油炸薯仔餃子和濃郁風味的酸豆,味道鮮美而多層次。烤雞塊係一道小吃,雞肉帶有印度調味品和辛辣味的香料,香氣撲鼻,味道濃郁。牛油雞係一道主菜,燒烤的雞肉塊燘於濃厚的咖哩汁中,口感鮮嫩滑順,牛油醬汁的奶香味道令人回味無窮。夏威夷披薩上面有多款配料,包括火腿、菠蘿和芝士,口感豐富,味道鮮美。印式烤餅係一道經典印度酥餅,香軟好味,令人愛不釋手。🌶️🍗🍕🥘🌟😋「SPICE Restaurant & Bar」菜式道地,味道正宗,令人仿佛置身於印度的美食天堂。如果你喜歡印度菜,「SPICE Restaurant & Bar」絕對值得一試!🇮🇳🌟😊

2023-10-26 40 瀏覽
📍 @spicetst in Tsim Sha TsuiIndianFood: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price :💰 $800Favourite:💖 Chicken 65------------------------------✅ Located at Knutsford Terrace, only take 3 minute walk from Tsim Sha Tsui MTR station. Super convenient.✅ The menu offers a wide variety of indian cuisine, including Indian bread, tandoori, curry etc ✅Highly recommend their chicken 65! Very crispy and tender at the same time. Served with a spicy sauce. ✅Garlic naan is super yummy too! Very flu
📍 @spicetst in Tsim Sha Tsui
Indian

Food: 💛💛💛💛💛
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛💛
Price :💰 $800
Favourite:💖 Chicken 65
✅Garlic naan is super yummy too! Very fluffy and soft texture with garlic✨Perfect for mopping up the curry!
✅ Unique style of masalas ,bold in flavours
✅ Overall the food quality was outstanding
✅ Portions are generous
✅ All fresh ingredients
✅ Spacious seating with comfy sofa and large windows
✅ Great experience! They provide good service and comfortable environment.
✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend to anyone looking for somewhere to chill with friends
✅ Very nice food as usual. I would highly recommend this place for its food and drink.
✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite
✅ A delightful experience! You can host a private party or tour group booking too.
𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
H𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @workoutwithbunny 🏃‍♀️
#globaleats #eatwithfoodiez
2023-10-24 39 瀏覽
餐廳位於尖沙嘴,提供多款馬印泰美食,環境闊落,裝潢有格調,感覺十分舒適,店內播住輕快嘅印度音樂,氣氛十足,加上燈光同視聽設備,彷彿進入咗另一個空間😎前菜有Tandoori Mushroom,以印度香料醃製嘅烤蘑菇,出面比較少見,蘑菇烤完都保持到多汁,醬汁調味適中,唔會過鹹、私心推介Vegetable Fajitas,集齊茄子、西胡蘿蔔、甜椒同洋蔥,用煙韌軟糯嘅玉米餅包住,再塗上酪梨醬、酸奶油同莎莎醬,整體層次口感豐富,十分滿足,性價比高🤭肉類選擇眾多,必點之選有Chicken Tikka,雞肉以酸奶、香料、番茄奶油醬等醃製,估唔到質感咁嫩,醬汁香濃惹味但又唔會蓋過雞肉味香氣、另外值得一讚嘅係Adraki Panje,羊排可以一件件叫,試少少唔怕唔啱口味,醬汁同雞肉一樣,羊好香,帶點微微煙燻味,鍾意又可以再點🐑主食無叫到咖喱,反而要咗個Pizza,因為見呢度上面放Chicken Tikka,又可以食多啲肉肉增肥,薄餅外層脆身,比出面薄,唔係麵包type,入面軟糯,都幾唔錯,上面塗上聖馬薩諾混合烤雞醬,味道冇想像中咁濃郁,偏清淡,感覺健康😆 最後以Tiramisu作結,生日仲會幫手寫牌、點

主食無叫到咖喱,反而要咗個Pizza,因為見呢度上面放Chicken Tikka,又可以食多啲肉肉增肥,薄餅外層脆身,比出面薄,唔係麵包type,入面軟糯,都幾唔錯,上面塗上聖馬薩諾混合烤雞醬,味道冇想像中咁濃郁,偏清淡,感覺健康😆 最後以Tiramisu作結,生日仲會幫手寫牌、點蠟燭、播埋首生日歌真尷尬,好貼心🫣
2023-10-24 32 瀏覽
這次之前是朋友帶我去,環境比想像中好,所以這次輪到我帶家人去。牛油雞這一家要定點咖喱,牛油雞配餅吃太正了,雞脾肉很多,番茄味不會很重,不過這個會愈吃愈辣。咖喱小鍋芝士其實我更喜歡印度素食,尤其是咖喱芝士。他們的芝士吃起來有點像很厚實的豆腐,不論單吃還是配烤餅都很不錯。蒜蓉烤餅真的很愛印度烤餅,這一款吃起會比較鬆軟,點咖喱會比較適合。蔬菜乳酪餅這個口感比較實,吃起來芝士味比較吃,感覺更適合單吃,因為味道會較蒜蓉烤餅濃味,點了咖喱就會蓋過本身的味了。芒果奶昔這個價錢小貴,不過實在好大一杯,我一個人喝不完。芒果味不像糖水,加了乳酪口感很濃凋,也不膩,確實好喝。如果大家來這家,必點咖喱吃。

牛油雞

咖喱小鍋芝士

蒜蓉烤餅
真的很愛印度烤餅,這一款吃起會比較鬆軟,點咖喱會比較適合。

蔬菜乳酪餅

芒果奶昔

如果大家來這家,必點咖喱吃。
2023-09-28 52 瀏覽
好耐冇食印度餐,特登book咗呢間餐廳食同老公食晚餐,廳環境佈置典雅,用上高檔復古印度吊燈,裝潢用色亦是傳統印度色彩,充滿異國風情,座位闊落坐得好舒服。😌😌😌💞𝐀𝐝𝐫𝐚𝐤𝐢 𝐏𝐚𝐧𝐣𝐞 烤煙薰羊扒$𝟐𝟓𝟖烤煙薰羊扒好有鑊氣,鐵板一上枱時咋咋聲好吸引🔥,係印度餐廳獨有的印度燒烤,將羊扒以印度香料醃製,在土烤爐烤熟特別香口,面層舖滿香料很惹味,三件羊扒厚度十足 ,肉香夾雜燒烤香氣,蘸上酸奶薄荷醬非常美味💞Veg Fajitas 蔬菜盒 $159烤蔬菜用鐵板上,滋滋聲之餘香氣撲鼻,有茄子,西葫蘆,三色椒,洋蔥,再配上玉米餅和三款醬汁:蕃茄莎莎🍅 • 牛油果醬🥑 • 𝐒𝐨𝐮𝐫 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦🤍,蔬菜可放在玉米餅上,再可按個人口味加入醬汁,蕃茄莎莎酸酸甜甜、綿密的牛油果醬及酸奶油都非常開胃💞Butter Chicken 牛油雞 $149以番茄、牛油、鮮奶油製成,咖喱跟牛油調和,質地濃稠順滑,平衡了辛香料的刺激,不像一般想像的印度咖哩味道較嗆口。雞肉煮得入味嫩滑,微辣中帶香甜奶香,辣度溫和,即使吃不了辣的也會覺得容易入口,牛油雞非常嫩滑配烤餅一流💞Garlic Naan 蒜蓉烤餅 $45熱辣辣,麥味好

💞𝐀𝐝𝐫𝐚𝐤𝐢 𝐏𝐚𝐧𝐣𝐞 烤煙薰羊扒$𝟐𝟓𝟖

💞Veg Fajitas 蔬菜盒 $159

💞Butter Chicken 牛油雞 $149

💞Garlic Naan 蒜蓉烤餅 $45
熱辣辣,麥味好香有濃濃蒜香味,面層烤得香脆帶焦香,內𥚃鬆軟彈牙,富有蓬鬆空氣感,吃起來綿密煙韌,好好食啊

💞Smoothie • Strawberry
💞Fruit Punch

📍SPICE Restaurant & Bar
💒尖沙咀諾士佛臺1號2樓

朋友喜歡印度菜 約他喝一杯選了這裡在諾士佛臺1號裡 與下面鬧市成對比裝修帶東南亞異域風 藝術品琳瑯滿目配合暗淡的燈光 環境不嘈雜座位闊落菜式選擇甚多 除了印度菜有地中海菜叫了幾款菜式一杯酒 吹吹水便是一晚-⧫ 𝕋𝔸ℕ𝔻𝕆𝕆ℝ𝕀 ⧫ 𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝐨𝐨𝐦 ღ $𝟏𝟐𝟎 ··以印度香料醃製的烤蘑菇 紅椒與洋蔥走惹味路線 相對健康的一道素食菜式-⧫ 𝕀ℕ𝔻𝕀𝔸ℕ 𝔻𝔼𝕃𝕀𝔾ℍ𝕋𝕊 ⧫ 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐓𝐢𝐤𝐤𝐚 𝐂𝐡𝐚𝐚𝐭 ღ $𝟏𝟎𝟓 ··沒想到是冷盤 有種印度風手撕雞感覺雞肉絲與青瓜蔬菜混合 醬汁香辣開胃-⧫ 𝕊ℙ𝕀ℂ𝔼 𝕊ℙ𝔼ℂ𝕀𝔸𝕃 ℂ𝕌ℝℝ𝕐 ⧫𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧𝐬 𝐂𝐢𝐧𝐧𝐚𝐦𝐨𝐧 & 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 ღ $𝟏𝟗𝟗 ··比較喜歡的一道菜 印度西岸著名菜式蝦口彈牙 香料與蒜香夾雜著肉桂香氣 -⧫ 𝕀ℕ𝔻𝕀𝔸ℕ ℂ𝕌ℝℝ𝕐 ⧫ 𝐋𝐚𝐦𝐛 𝐑𝐨𝐠𝐚𝐧 𝐉𝐨𝐬𝐡 ღ $𝟏𝟔𝟓 ··燉羊肉的肉質頗為軟腍入味 完全不羶紅辣椒與辛香料調配咖哩汁 濃稠香口-⧫ 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕕𝕤 ⧫𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐍𝐚𝐚𝐧 ღ $𝟒𝟗 ··芝味不明顯但質地算煙韌 蘸咖哩不錯- ⧫ ℂ𝕆ℂ𝕂𝕋𝔸𝕀𝕃 ⧫ 𝐋𝐲𝐜𝐡𝐞𝐞
朋友喜歡印度菜 約他喝一杯選了這裡

𝐋𝐲𝐜𝐡𝐞𝐞 ღ $𝟕𝟓 ··
伏特加果香混和雪碧氣泡 適合女孩子
2023-09-23
2023-09-27 40 瀏覽
我諗大家都去過諾士佛台飲嘢,但係大家知唔知諾士佛台其實都有好多高質嘅餐廳!Spice係我其中食過一間最好最正宗嘅印度菜,仲有唔少手印度風嘅打卡位添!前菜我叫咗素色Samosa,類似咖喱角,佢其實係炸薯仔蔬菜,香口但健康!佢嘅Butter Chicken咖喱雞配cheese nam,係我最鍾意嘅配搭,網上亦見到好多好評!仲有西式羊鞍,其實羊鞍煮得啱啱好唔易架,同埋睇得出佢地係用靚羊,超曬班!甜品係我期待已久嘅印度傳統藏紅花雪糕,喺其他印度餐廳食唔到!佢個味道有少少似蛋,但係又香又濃,真係好特別!大家一於去諾士佛台尋寶啦!