The Farmhouse 咖啡廳

2024-02-25 175 瀏覽
話說Hyatt Centric 個轉轉雪糕真係超級吸引!原來唔洗食buffet 下午茶都可以享用到 😍臨近新年仲推左東方之味下午茶 ($688 for two) 充滿住農曆新年氣氛 🪭食物既配搭都幾有心思 包括有香酥填鴨刈包同麻辣涼拌青瓜餡餅兩款我都覺得好有驚喜 ! 甜點方面有好igable 既蜜柑件餅同桂花雜莓朱古力蛋糕而且個桂花提子鬆餅仲好好食! 佢仲有個clotted cream 同jam 比你點⁡最後當然黎到回本位 就係任食12款gelato 🤩佢最特別係d 口味唔係普通野 例如有洛神花雪梨同柑橘雪葩跟住仲可以試埋即叫即整雞蛋仔 超級大滿足呢
話說Hyatt Centric 個轉轉雪糕真係超級吸引!
原來唔洗食buffet 下午茶都可以享用到 😍
臨近新年仲推左東方之味下午茶 ($688 for two)
充滿住農曆新年氣氛 🪭

食物既配搭都幾有心思 包括有香酥填鴨刈包同麻辣涼拌青瓜餡餅
兩款我都覺得好有驚喜 !

甜點方面有好igable 既蜜柑件餅同桂花雜莓朱古力蛋糕
而且個桂花提子鬆餅仲好好食!
佢仲有個clotted cream 同jam 比你點

最後當然黎到回本位 就係任食12款gelato 🤩
佢最特別係d 口味唔係普通野 例如有洛神花雪梨同柑橘雪葩
跟住仲可以試埋即叫即整雞蛋仔 超級大滿足呢
下午茶
2024-02-22 283 瀏覽
🥢北角 望隹維港嘆 東方之味薈萃自助餐🥢之前曾經來過呢到食自助餐,被門口一個招牌大雪糕櫃震撼到了,除了雪糕係招牌,佢地仲有現烤燒烤櫃檯,多款凍海鮮盤,仲有甜品都非常之吸引,今次做緊「東方之味薈萃自助餐」,提供冰鎮海鮮及即切刺身,潮州打冷滷水美食(滷水鴨、五花腩、鴨翼等,北京烤鴨,花旗參花膠烏雞湯,燒生蠔,用東方美食做主題,為咗雪糕同東方美食,今次過去試吓睇下有乜好食🥢冰鎮海鮮及即切刺身提供凍龍蝦,汁煮鮑魚,蜆,蝦,蟹腳,青口等凍海鮮,值得一提的係海鮮全部都好新鮮鮮甜,一啲腥味同雪味都冇,所以會係好受歡迎,一陣風咁俾人攞曬,但唔需要擔心,酒店都會好快就補充返🥢潮州打冷滷水美食滷水鴨、五花腩、鴨翼等,口水雞,紅燒乳鴿,呢到的滷水味道好正宗,味道滷得入味而且感覺調味好濃,比出面食到的更香🦆北京烤鴨好多人都鐘意的北京烤鴨,預先已包裹醬汁喺入面,一件一件好精美的樣子🍲花旗參花膠烏雞湯, 龍蝦湯回本位一定係湯,個人好鐘意飲燉湯,湯入面有嫩滑的烏雞,雞湯味道好滋潤好濃仲有一大條花膠,而龍蝦湯夠曬香濃龍蝦味突出🦪燒烤有現燒生蠔,最正一定係燒羊架,夠曬軟滑又多汁,另外雞翼及燒豬肉都非常香口,牛扒就係用上
🥢北角 望隹維港嘆 東方之味薈萃自助餐

🥢冰鎮海鮮及即切刺身

🥢潮州打冷滷水美食

🦆北京烤鴨

🍲花旗參花膠烏雞湯, 龍蝦湯

🦪燒烤
有現燒生蠔,最正一定係燒羊架,夠曬軟滑又多汁,另外雞翼及燒豬肉都非常香口,牛扒就係用上川味香料製成,帶少少花椒香氣

🥢雪糕
雪糕係個人最鐘意食的其中之一,喺我心目中係世一,嗰d 咩哈根達斯同我行埋一邊,今日雪糕味道有5 款,雪葩3 款,主要最好味的係朱古力同抹茶,紅豆黑芝麻,用上天然材料製作而成,口味入係入口即溶,超幼滑細嫩感覺,一定要留肚食返夠本

🥢東方之味薈萃自助餐 即日到3/3/ 2024
星期一至四:成人 HK$708*;長者 HK$488*;小童
HK$354*
星期五至日、公眾假期及其前夕:成人 HK$788*;長者HK$538*;小童 HK$394*

📍The Farmhouse 咖啡廳 (北角)

• 雪糕
農曆新年 北角維港凱悅酒店最近推出「東方之味下午茶」 🪭 以中式美饌為靈感 配合新年主題。鹹點 (煙三文魚卷 、香酥填鴨刈包、鮮蝦手指三文治、麻辣涼拌青瓜餡餅)。甜點(蜜柑件餅、桂花雜莓朱古力蛋糕、威廉梨撻、豆腐芒果奶酪杯)除咗有美美的三層high tea set外還可以到自助區 選擇無限即叫即製的。新鮮水果 泡芙朱古力噴泉。迷你雞蛋仔。多種口味gelato 。飲品 x2只是 $688/2人就可吃到又豐富又好味滿足 無可挑剔啊的一餐✏️ From Now till 25 February, 2024 (Weekends andPublic Holidays only)✏️3:30 - 5:00 PM
農曆新年 北角維港凱悅酒店
最近推出「東方之味下午茶」 🪭
以中式美饌為靈感 配合新年主題

除咗有美美的三層high tea set外
還可以到自助區 選擇無限即叫即製的
。新鮮水果 泡芙朱古力噴泉
。迷你雞蛋仔
。多種口味gelato

。飲品 x2

只是 $688/2人
就可吃到又豐富又好味
滿足 無可挑剔啊的一餐

Public Holidays only)
✏️3:30 - 5:00 PM
《The Farmhouse · 酒店自助餐 · 北角》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍽️ 東方之味薈萃 晚市自助餐 $788Hyatt Centric係新一年,1月1號至3月3號期間,推出左「東方之味薈萃」自助餐,可以品嘗到海鮮、刺身、潮州打冷滷水、北京烤鴨、燒生蠔等多款美食,仲有多達16款既Gelato等甜品✨鍾意美食既你千祈唔好錯‼️-🔹 冰鎮海鮮 - 龍蝦、青口、螺、長腳蟹同蟹鉗等冰鎮海鮮不停refill,而且速度好快,最搶手既龍蝦就算比人夾完,都好快會補返,唔錯🧡龍蝦好多膏,而家肉質好彈牙🦞 加上cocktail sauce酸酸甜甜既加拎,好好食長腳蟹無浸過咸水,唔會死咸,仲食到少少鮮甜味✨蟹鉗好推薦,好多肉,而且好影處理,一野就叉到舊肉👍🏻-🔸 潮洲打冷滷水 - 滷水鴨、五芯腩、鴨翼等滷水都好出色,可以現場睇到滷水既處理情況,而且打冷種類都好多,可以試下🌟-🔹 北京烤鴨北京烤鴨即點叫包,食落口仲係熱辣辣,而且鴨皮有油香且微脆-🔸 花旗參花膠烏雞湯足料烏雞湯,我都拎左兩盅😂 味道岩岩好,而且真係有花膠同烏雞,鍾意飲湯唔好錯過-🔹 川椒烤肉眼肉眼扒燒得岩岩好,可以配上黑椒汁同肉汁

《The Farmhouse · 酒店自助餐 · 北角》

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🍽️ 東方之味薈萃 晚市自助餐 $788
🔹 冰鎮海鮮 - 龍蝦、青口、螺、長腳蟹同蟹鉗等

長腳蟹無浸過咸水,唔會死咸,仲食到少少鮮甜味✨

蟹鉗好推薦,好多肉,而且好影處理,一野就叉到舊肉👍🏻

🔸 潮洲打冷滷水 - 滷水鴨、五芯腩、鴨翼等

🔹 北京烤鴨
北京烤鴨即點叫包,食落口仲係熱辣辣,而且鴨皮有油香且微脆

🔸 花旗參花膠烏雞湯

🔹 川椒烤肉眼
肉眼扒燒得岩岩好,可以配上黑椒汁同肉汁,再加埋芥末醬,真係無得彈🙈

🔸 羊架、牛肋骨
現場會燒不同燒物,光顧率好高,但係都refill得好快,保證食落係熱辣辣✨

🔹 甜品 - Gelato、芝士蛋糕
比較吸引小編眼球既係多達16款口味既Gelato旋轉盤,有比較稀有既味道,例如鹹蛋黃等等,可以打卡之餘,又好食🙈

📍 The Farmhouse 咖啡廳 (北角)
@hyattcentrichongkong

環境:🌸🌸🌸🌸🌸
味道:🌸🌸🌸🌸🌸
服務:🌸🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸🌸

Revisit:❤️‍🔥
#hkfoodie #foodbitxh_northpoint #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #englishreview #hyattcentrichongkong #afeastoftheeast #東方之味薈萃自助餐 #自助餐 #酒店自助餐 #北角美食 #thefarmhouse #龍蝦自助餐
The Farmhouse 咖啡廳📍香港維港凱悅尚萃酒店西座2樓同屋企人食開年飯,自助餐就岩曬!每個人既口味都滿足到,心想事成(≧∇≦)之前去北角 Hyatt Centric @hvattcentrichongkong Stsycation試過The Farmhouse,好鐘意!有海景🌊有美食🍗而家新推出咗「東方之味薈萃自助餐」,一於試一試佢!(好似係做到3/3 ja~) 👅8/10 🦞海鮮& 即切刺身第一站都定係海鮮🦀🦞🦐🦑🐙款式選擇好多!當中大愛啖啖肉龍蝦、鮮甜海蝦、煮鮑魚,海螺🐚岩係配🇹🇭泰式辣汁🤍帶子同甜蝦刺身都要encore!味道鮮甜,口感軟糯!🥘熱食好豐富😍必食每位限定一份既🦞蒜蓉蒸龍蝦,好鮮甜!仲有🥢潮州打冷滷水美食,大推五花腩同鴨翼,夠囇入味!仲有熱辣辣燒羊架🔥甜蜜蜜燒波蘿🍍同着爆蒜燒生蠔都不能錯過🍰甜品✨旋轉Gelato櫃🍦有勁多款(≧∇≦)試左洛神花雪梨🍐、鹹蛋黃,口味特別又好味!焦糖蜜柑芝士蛋糕🧀口感綿密得黎帶清新!水果既選擇好豐富🍊、西瓜🍉、密瓜、火龍果,全世界都好甜好新鮮!🎠好欣賞特設既🛝兒童遊樂區,小朋友玩得開心🥳大人食得安心💓#jengfoodguide_

👅8/10

🦞海鮮& 即切刺身

🥘熱食
好豐富😍
仲有熱辣辣燒羊架🔥甜蜜蜜燒波蘿🍍同着爆蒜燒生蠔都不能錯過

🍰甜品
焦糖蜜柑芝士蛋糕🧀口感綿密得黎帶清新!

🎠好欣賞特設既🛝兒童遊樂區,
小朋友玩得開心🥳大人食得安心💓

#jengfoodguide_北角
_
#TheFarmhouse #AFeastoftheEast #東方之味薈萃自助餐 #生日餐廳 #生日慶祝
#北角美食 #HyattCentric自助餐 #自助餐
2024-02-21 137 瀏覽
本身我哋係俾北京烤鴨🍲花旗參花膠烏雞湯🦪燒生蠔吸引過去 但食到一半發現無我地想食既野既,忍唔住問下職員👩‍💼 哈哈 原來係要Dinner Buffet 先有🙈🙈大家留意返喇 如果想食呢幾樣記得book夜晚不過中午食物都好多 同埋海鮮夠生鮮,刺生有基本3款都滿足,最滿足係啲甜品 又係好多既選擇 淨係食甜品都飽🤣🤣 不過熟食區都多野食既 而印度美食就比較多,鐘意食印度菜的試下,同埋我覺得佢個雪糕區位幾好,因為係職員幫你去整而唔係自己去整嘅咁,我覺得就比較衛生唔使個個都行到過去撩完用溶晒一pat咁樣,呢個位值得讚👍🏻👍🏻👍🏻

• 冷盤
  • 海鮮
2024-02-20 119 瀏覽
早兩日去咗食新一年第一餐自助餐,順便慶祝一下人日~坐落喺北角Hyatt Centric嘅The Farmhouse,之前都去過幾次,有海景睇而且環境闊落坐得又舒服,菜式出品一向都唔錯,而家新年推出咗「東方之味薈萃自助餐🪭」,一於試一試佢!冰鎮海鮮同刺身質素唔錯,凍海鮮有波士頓龍蝦🦞!「東方之味」呢個主題仲加入咗多款中式美食,有北京烤鴨🦆同潮州打冷滷水美食,好似滷水鴨、五花腩、鴨翼等,仲有足料濃郁花旗參花膠烏雞湯🍲同燒生蠔!------------------------------🪭◖東方之味薈萃自助餐◗ $788新年限定自助晚餐做到3月3號咋,想試就要嗱嗱臨book位啦!🦐/海鮮去食自助餐第一站一定係凍海鮮,今次有凍龍蝦、龍蝦鉗、青口、大蜆、大螺、海蝦、蟹腳同鮑魚,款式都算多!主要都係衝着佢嘅龍蝦同蟹腳,龍蝦蝦膏飽滿,肉質彈牙鮮甜,值得食多幾隻;蟹腳都幾鮮,但就略嫌鹹咗少少~磯煮鮑魚同波士頓龍蝦都只限星期五至日提供‼️🍣/刺身壽司有六款刺身:吞拿魚、三文魚、油甘魚、帶子、八爪魚同甜蝦,都幾鮮甜!個人不斷encore佢個帶子同甜蝦,口感超軟糯,而且食落特別鮮甜!佢吞拿魚同三文魚都唔錯,

🪭◖東方之味薈萃自助餐◗ $788

🦐/海鮮

🍣/刺身壽司
有六款刺身:吞拿魚、三文魚、油甘魚、帶子、八爪魚同甜蝦,都幾鮮甜!個人不斷encore佢個帶子同甜蝦,口感超軟糯,而且食落特別鮮甜!佢吞拿魚同三文魚都唔錯,三文魚油脂豐富夠甘香;吞拿魚就冇根,口感夠晒綿密!

🥗/冷盤
佢嘅冷盤放咗喺凍櫃入面,cold cut款式唔多,得火腿同三款芝士🧀,可以配上佢啲麵包或者梳打餅食。水果都有幾多選擇下,沙律花款相對上亦都比較豐富,可以根據自己口味配搭,加上唔同嘅配菜🥙~

🍖/熱葷
熱葷選擇唔算太多,除咗啲常見嘅款式,魚、炒小菜類、炸物同烤物,每位客人都可以憑券拎返一份蒜蓉蒸龍蝦,好鮮甜!仲有啲主題限定嘅北京烤鴨同潮汕滷水,滷水鴨、五花腩、鴨翼呢啲都幾入味,同埋紅燒乳鴿都值得一試!其他就係常設款式,印度咖喱薄餅、燒羊架、西冷牛扒呢啲,味道發揮得都唔錯~

🍨/甜品
一入嚟已經見到啲甜品,擺得好吸引!切餅類大概有八款,放喺凍櫃入面,裏面嘅焦糖蜜柑芝士蛋糕🧀同芒果豆奶布甸🥭都唔錯!仲有啲比較中式啲嘅糕點好似紅豆糕、笑口棗,都可以試吓~除咗凍櫃,仲有12種口味嘅自製雪糕,成個雪糕櫃都好吸睛,配合蛋味香濃嘅雞蛋仔一齊食,正!

☕️/飲品
有提供咖啡、茶、果汁同多款汽水等飲品,正常發揮,無限飲佢嘅檸檬茶,可以消化下再食多啲嘢!

🌟Encore指數:8.8/10
前陣子想吃buffet,比較眾多buffet 之下發現hyatt centric的自助餐看起來好讚就訂位去試看看🪭 一餐裏面各種美食吃到飽超爽!食物款式眾多,坐擁北角海景,超美~ 食物整體很好吃!而且還有打折!.冷盤部分的主角當然是各種冰鎮海鮮😋 龍蝦帝王蟹鮑魚蝦等等吃到飽吃到爽!還有現切刺身跟日式卷物~沙拉、cold cuts 麵包等也都有🤤.熱食的部分同樣精彩😍現切烤鴨、蒜香龍蝦、烤生蠔、烤肉、潮州打冷、印度料理、中式小菜等都有!想喝完熱熱的湯他們也有非常養生的花膠烏雞燉湯😋.甜點的部分也是超級豐富~有港式雞蛋糕、很多蛋糕pastries、還有超多冰淇淋口味可供選擇😍
2024-02-16 118 瀏覽
朋友啊,跟我講呢家餐廳嘅海鮮真係正到喊出嚟!食嗰啲長腳蟹🦀 同麵包蟹,肉質鮮甜彈牙,一啖咬落去嘅感覺,想點形容好呢?好似一種含糊喺口裡面嘅幸福啫。至於個串燒同白汁焗龍蝦🦞,叉燒都唔錯噠,龍蝦肉滑嫩,叉燒外層略帶焦香,內裏軟緊得嚟。小心啊,個樓下甜品區會令你完全無法招架!有種種蛋糕🍰,每款賣相都吸引到不得了,食落去更係幸福感爆燈。雪糕選擇多到你會眼花撩亂,有嘅口味繽紛得共命唔淋,仲可以無限任飲飲品。如果你有幸喺生日嗰陣去,店家仲會有小心思送上,真係貼心!唔可以唔提呢家餐廳嘅服務,勁週到、親切,令你覺得好似星級待遇一樣。而家都話住外邊嘅位,吹吹海風🌬️,睇吓海景,呢種感覺真係幾Chill。疊加埋呢啲美味喺你面前,你話,咪係賞心樂事囉?呢一餐,幾滿足,要同大家share下我嘅口福嘞! 🍤🥘🍻

2024-02-15 133 瀏覽
聖誕節前一早訂位,怕人多訂唔到。大時大節想食buffet,但又想性價比高,第一時間諗到The Farmhouse。對上一次同屋企人食已經係半年前,大家都覺得選擇多,食物質素好。同Mr Simms crossover Dessert Bar擺設吸引,大小朋友見到都開心聖誕麵包系列燒火雞,略為肉質有點乾聖誕限定-凍肉批未試過可以試少少,但個人覺得一般海鮮、刺身新鮮,啱晒喜歡食麵包蟹、長腳蟹嘅朋友燒牛扒👍🏻咖喱好好味😋甜品-個人較喜歡藍莓芝士蛋糕同焦糖燉蛋每次嚟最開心係食雪糕,次次有新味總括嚟講,折後三百幾蚊位,長者仲唔駛三百蚊,有咁多海鮮食,又有得任飲,下次會再嚟!
聖誕節前一早訂位,怕人多訂唔到。
大時大節想食buffet,但又想性價比
Xmas  Dessert  Bar

擺設吸引,大小朋友見到都開心

聖誕麵包系列

燒火雞,略為肉質有點乾

聖誕限定-凍肉批
未試過可以試少少,但個人覺得一般

海鮮、刺身新鮮,啱晒喜歡食麵包蟹、長腳蟹嘅朋友

燒牛扒👍🏻咖喱好好味😋

甜品-個人較喜歡藍莓芝士蛋糕同焦糖燉蛋

每次嚟最開心係食雪糕,次次有新味

2023-12-27
聖誕節
Xmas  Dessert  Bar
  • 海鮮
2024-02-06 185 瀏覽
上次同好姊妹嘆下午茶,都好鍾意環境同食物。今次假日同帶爸爸媽媽兩位老人家黎食自助晚餐。主題是{東方之味薈萃自助餐}。食物方面有冰鎮海鮮及即切刺身,人龍不斷,有冰鎮鮑魚,龍蝦,海蝦,海螺最特別係配泰式辣汁。仲有潮州打冷滷水美食,滷水鴨、五花腩、鴨翼等。北京烤鴨,新鮮即片即包必飲花旗參花膠烏雞湯,飲左兩碗,一出爐必秒殺,所以記得每30 分鐘去排隊。👍🏻十分推介,飲完成身暖笠笠,安神養身。🦪除左燒生蠔,仲有燒菠蘿🍍燒牛薄片都好惹味,好正🤩甜品方面:相當精彩,🍦雪糕冰櫃放在餐廳門口當眼處,非常吸睛,有12款味道🍨🍧雪糕任揀,仲有新鮮即製熱辣辣雞蛋仔🤩😍
上次同好姊妹嘆下午茶,都好鍾意環境同食物。

仲有潮州打冷滷水美食,滷水鴨、五花腩、鴨翼等。
北京烤鴨,新鮮即片即包

🦪除左燒生蠔,仲有燒菠蘿🍍燒牛薄片都好惹味,好正🤩

甜品方面:
  • 甜品
  • 龍蝦
  • 燉湯
  • 點心
  • 波士頓龍蝦
新年一家人聚餐提案☺️🪭! Hyatt Centric酒店由1月5日起全新推出「東方之味薈萃自助餐🏮」,主題菜式包括冰鎮海鮮及即切刺身、潮州打冷滷水美食(滷水鴨、五花腩、鴨翼等)、北京烤鴨、菜膽雲吞雞、燒生蠔 (值得encore!!) ~ 還有充滿驚喜的鮑魚刀削麵🍜🤩甜品還包括招牌旋轉雪糕盤🍨,12款口味任你揀,必試即叫即製的紅糖滋粑😆,質感煙韌☺️,亦有港式雞蛋仔和中式酥餅糯米糍🎑 令人大滿足的甜品corner👍▫️▫️▫️▫️▫️📍🗺️ The Farmhouse 咖啡廳 (北角) 北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店西座2樓

▫️▫️▫️▫️▫️

📍🗺️ The Farmhouse 咖啡廳 (北角)
2024-01-28 171 瀏覽
環境光猛影相靚新出嘅「東方之味下午茶」網上book8折抵玩幾好味,份量又多淨係影食物都樂此不疲玩咗個幾鐘 🤣淨返15分鐘先發現無!出!去!拎!其!他!野!食!🍴鹹點煙三文魚卷 / 香酥填鴨刈包 / 鮮蝦手指三文治 等, 刈包軟綿綿,醬汁惹味,要襯熱食哦🍰甜點蜜柑件餅 / 桂花雜莓朱古力蛋糕 / 威廉梨撻 蜜柑造型有新年氣氛,味道清新🔥無限季節限定雪糕,超多味,味道新穎,大推鹹蛋黃同落神花朱古力噴泉雞蛋仔 ☕飲品咖啡好飲
環境光猛影相靚
新出嘅「東方之味下午茶」
網上book8折抵玩
幾好味,份量又多
淨係影食物都樂此不疲玩咗個幾鐘 🤣
淨返15分鐘先發現無!出!去!拎!其!他!野!食!

🍴鹹點

🍰甜點
蜜柑件餅 / 桂花雜莓朱古力蛋糕 / 威廉梨撻
蜜柑造型有新年氣氛,味道清新

🔥無限
季節限定雪糕,超多味,味道新穎,大推鹹蛋黃同落神花

朱古力噴泉

雞蛋仔

☕飲品
咖啡好飲

👆🏻《6折食港島自助晚餐》人均$520任食龍蝦😋必吃旋轉Apple Crumble雪糕😍三文魚腩油甘魚腩超正🥳任飲汽水咖啡|香港維港凱悅尚萃酒店The Farmhouse|粵語中字|4K Eng CC樓底非常高 可以容納很多人有兒童天地龍蝦是會有膏的龍蝦肉質很好除了橙色的膏還有是綠色的膏爽口彈牙 有龍蝦味的蝦就正正常常吧一點點的蝦味不算說太多的但是個蝦因為他細細隻吧我吃了一隻蟹腳一隻蟹鉗都是鮮甜的接著就吃蜆他是沒沙啦 沒有沙是好的他不會說很鹹也不會很重的蜆味道 三文魚肥美我感覺到很多Omega在口裡吃八爪魚吧八爪魚很有嚼勁啊 好韌喔帶子是比較厚切的 挺好吃溶雪溶得好 不會吃到有冰的好啦就吃他的蝦了這條蝦這樣看下去有很多蝦籽啊 蝦好吃 因為蝦籽增強了蝦的味道蝦吃下去吧口感是淋和爽之間吧平時我吃日式放題那些吧他會有盤冰的嘛如果有盤冰就有時候咧會吃到一點的冰暫時吃魚生是沒有冰的3 款芝士吧埃文達芝士是最好吃的然後藍芝士接著就車打芝士吧試試燒蠔吧燒蠔就比較難拿上來啊不是很夠蒜油和乾一點吃羊架了羊架整得很淋的羊騷味都重喎喜歡吃羊你會喜歡啊試試印度咖喱羊他這裡的羊肉都是偏酥啊香料烤雞有一種印度風味

樓底非常高 可以容納很多人

豆漿來的
豆奶好吃過芒果因為芒果是偏酸的

他有兩部咖啡機的
我就弄了杯cappuccino
題外話/補充資料: 更多詳細食評在youtube,多謝支持
2024-01-14
用餐優惠
試食活動
香港維港凱悅尚萃酒店內嘅The Farmhouse 咖啡廳將於1月5日起全新推出「東方之味薈萃自助餐」😍😋唔單止有冰鎮海鮮🦞及即切刺身,仲有特色嘅潮州打冷滷水美食,包括滷水鴨、五花腩、鴨翼等🤩同場仲有北京烤鴨、花旗參花膠烏雞湯同燒生蠔🦪自己最鍾意同最有驚喜係餐廳嘅川椒烤有骨肋眼🤤牛肉口感非常軟嫩,而且牛肉味係超重!😈不過最正都係餐廳招牌嘅12款特色口味GELATO❤️💖呢次甜品corner仲有自家製港式雞蛋仔同煎糯米糍😋

用餐優惠
試食活動