有冇人同我一樣咁鍾意食雞翼?🐔💕💕幾年前食過呢間雞翼專門店【Wingman】🫶🏼最近心心念念勁想食雞翼,所以再次回訪呢間雞翼店,同埋揀左十款口味雞翼放題😍♣ 十款口味雞翼放題 $188/位 ♣呢個價錢除左飲食雞翼之外,仲包全飲汽水🥤唔洗擔心食到口乾冇野飲🤣可以好好解渴😁+$10仲可以叫凍檸茶添🍋❥ Lemon pepper 黑椒檸檬有土匪雞翼feel🤣加埋檸檬汁🍋清新又開胃,減低油膩感😙❥ Mongolian BBQ 蒙古燒烤味第一下聞落已經好香😍用左自家調配既孜然粉,加埋四川花椒,感覺麻麻辣辣,好有風味!❥ Thai sweet chilli泰式甜酸醬My favourite🫶🏼💕好juicy,甜甜酸酸再帶有微辣!面頭仲有炸蒜,好香口!❥ Cajun Spice紐奧良香粉有幾款香料,包括蒜粉、洋蔥粉、辣粉、香草🌿❥ Hoisin Glaze中式海鮮醬混合海鮮醬、蜂蜜、黑芝麻、洋蔥,味道甜甜地,越食越開胃😚❥ Buffalo 水牛城醬醬汁好多~超juicy❤️對於唔食得辣既我黎講,係岩岩好可以接受既辣度😳❥ Reaper死神醬上次食過超級超級辣🌶️🌶️🌶️🥵🥵🥵所以今次冇order到!鍾意食辣
有冇人同我一樣咁鍾意食雞翼?🐔💕💕
幾年前食過呢間雞翼專門店【Wingman】🫶🏼

♣ 十款口味雞翼放題 $188/位 ♣

❥ Lemon pepper 黑椒檸檬
有土匪雞翼feel🤣
加埋檸檬汁🍋清新又開胃,減低油膩感😙

❥ Mongolian BBQ 蒙古燒烤味
第一下聞落已經好香😍

❥ Thai sweet chilli泰式甜酸醬
My favourite🫶🏼💕
好juicy,甜甜酸酸再帶有微辣!
面頭仲有炸蒜,好香口!

❥ Cajun Spice紐奧良香粉
有幾款香料,包括蒜粉、洋蔥粉、辣粉、香草🌿

❥ Hoisin Glaze中式海鮮醬
混合海鮮醬、蜂蜜、黑芝麻、洋蔥,味道甜甜地,越食越開胃😚

❥ Buffalo 水牛城醬
醬汁好多~超juicy❤️
對於唔食得辣既我黎講,係岩岩好可以接受既辣度😳

❥ Reaper死神醬
上次食過超級超級辣🌶️🌶️🌶️🥵🥵🥵
所以今次冇order到!
鍾意食辣既人不妨挑戰下🤣

❥ Expresso BBQ 咖啡香味
微微既咖啡苦香,配上雞翼,好特別既配搭☕️🤎
估唔到冇違和感,仲有驚喜呢!

❥ Cali style 加州風情
面頭鋪滿芝士🧀好邪惡!
食落仲帶有蒜蓉味💚
鹹鹹香香好滋味🙃

❥ Ranch田園風味
酸忌廉配洋蔥,食落味道酸酸地,幾清新開胃☺️
2024-04-30
*.+゜四訪中環Wingman極高質雞翼放題。+.*不論是雞翼質素,還是各式調味醬料,甚至是可樂冰冷度,Iby與家人、朋友們都一致認為此家屬於香港最強,無可挑剔!⸜♡⸝ 😋 「所有口味」雞翼放題(星期一至四) 🌕🌕🌕🌕🌕 260 ʜᴋᴅ@😋 凍檸檬茶 🌕🌕🌕🌕🌑+10ʜᴋᴅ✩‧₊ 💬雞翼品類繁多、即叫即製,外脆內嫩,更有夠凍可樂任飲及新鮮檸檬茶,連任食的薯條及Mac n Cheese都非常不錯⋯⋯這些都成為我們多次回訪的原因!如果只吃3款口味/10款口味雞翼,而不需「小食放題」的話,價錢更只需138ʜᴋᴅ/188ʜᴋᴅ!(星期一至四,星期五至日為148/208ʜᴋᴅ)Iby最喜歡 😋👍🏻 蜂蜜青芥末味 ,其次是家人極力推介的 洋蔥忌廉味 ,兩者都很足料及對味!而且前者更有真心美味的wasabi球在上方,也許有人會認為混醬會較好,但Iby認為這種做法更能提味。至於 🌶️死神辣椒味 ,吃起來是 放滿了 新鮮辣椒粒 的 水牛城雞翼,Tasco味濃郁,但過了5分鐘就會有 死神辣椒 的辣味從喉嚨湧上來,後勁十足,不習慣吃辣的人最好別試。最後不得不說此店的服務非常好,而且裝修很有香港特色👍🏻硬要說缺
*.+゜四訪中環Wingman極高質雞翼放題。+.*

⸜♡⸝

😋 凍檸檬茶 🌕🌕🌕🌕🌑+10ʜᴋᴅ

✩‧₊ 💬

最後不得不說此店的服務非常好,而且裝修很有香港特色👍🏻硬要說缺點的話,就是地方比較難找(其實就在報紙檔的對面),以及座位比較狹窄,不太舒適吧?但其實這正正也是香港特色呢!🤭

𓈊ˊ ˗
Wingman @wingman.hk
❣️ 中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓
  • 蜂蜜芥末
  • 松露醬薯條
  • Mac  n  Cheese
最近,我知中環有一家專門吃多口味雞翼的餐廳。喜愛吃雞翼的我終於有機會來吃了。餐廳裝飾非常特別有一幅牆是用卡式帶來做裝飾。全部是八十、九十年代香港歌手。另外有一幅牆掛着一齊叫雞霓虹燈。-這家店提供超過20款口味的雞翼選擇,我們選擇了$188的任食套餐,可以在90分鐘內任食10款口味的雞翼。其中包括:Buffalo 水牛城醬🔥、Cajun Spice 紐奥良香粉🔥、Cali Style 加州風情、Carolina Reaper死神醬🔥🔥🔥、Espresso BBQ 咖啡燒烤醬、Hoisin Glaze |中式海鮮醬、Lemon Pepper 黑椒檸檬Mongolian BBQ蒙古焼烤🔥、Ranch 田園風味Thai Sweet Chilli/泰式甜酸醬。雖然我的朋友不吃辣並且不喜歡水牛城的口味,但是這家店提供了眾多亞洲風味的選擇,非常適合我們的口味喜好。還有飲品值得一提的是雞翼是來自法國走地雞,這使得肉質嫩滑,每一款口味的調味料都完美滲透到雞翼的每一寸角落。每一口都能品味到豐富的美味。這家多口味雞翼專門店完全是我這個雞翼控至愛餐廳。
另外有一幅牆掛着一齊叫雞霓虹燈。

這家店提供超過20款口味的雞翼選擇,
Mongolian BBQ蒙古焼烤🔥、Ranch 田園風味
Thai Sweet Chilli/泰式甜酸醬。

還有飲品

這家多口味雞翼專門店完全是我這個雞翼控至愛餐廳。
2024-03-25
2024-03-21 307 瀏覽
由細到大都好鍾意食雞翼,小店主打90分鐘雞翼放題,終於可以瘋狂食雞唔洗同人爭啦🥹 呢度有三款套餐,亦可以單點,每台要點相同套餐,入座時開始計時,未食已經覺得興奮!今次要咗10款口味嘅套餐,包任飲汽水,每次落單最多可以叫6款口味,各4隻、口味有辣有唔辣而且有乾亦有濕、雞翼採用法國走地雞,無激素,不含抗生素,外脆內嫩,惹味可口~個人最鍾意Hoisin Glaze同Thai Sweet Chilli,兩款都係濕款,酸酸甜甜十分開胃、Cali Style都唔錯,上面鋪滿芝士碎、比較特別嘅有Espresso BBQ,另外仲有Carolina Reaper,好辣好過癮😂口味參考:Buffalo 水牛城醬Cajun Spice 紐奥良香粉Cali Style 加州風情Carolina Reaper 死神醬Espresso BBQ 咖啡燒烤醬Hoisin Glaze 中式海鮮醬Lemon Pepper 黑椒檸檬Mongolian BBQ 蒙古燒烤Ranch 田園風味Thai Sweet Chilli 泰式甜酸醬

口味參考:
  • 黑椒檸檬味
  • 巴馬臣芝士蒜蓉味
  • 新加坡辣蟹味
2024-03-11 412 瀏覽
//07 03 24 晴天🌞15:00 中環 祥興商業大廈獨食難肥 ☺︎ 𝘞𝘪𝘯𝘨𝘮𝘢𝘯 ——— 被選為全亞洲最好食嘅雞翼專門店之一,淨係款式已經超過二十多種,集結;中|美|泰|印|日|韓等特色風味。餐廳除咗套餐,仲設有90 𝘮𝘪𝘯雞翼放題,啱晒身為雞翼控嘅我,等我即刻約埋班三五知己一齊去叫雞先!𖤐ˊ會有加一服務費🔻 𝐋𝐨𝐚𝐝𝐬 𝐎’ 𝐁𝐢𝐫𝐝𝐬|雞 全部都係雞 HKD$398ꕀ24隻雞翼 任選四款口味 + 兩款配菜🔻黑松露薯條薯條新鮮即炸 入口脆卜卜蘸上香濃幼滑黑松露蛋黃醬 簡直份外滋味🔻牛油燒粟米粟米清甜、爆汁當牛油混合𝘊𝘢𝘫𝘶𝘯之後 配搭是拉差蛋黃醬及巴馬臣芝士碎幾重夾擊之下 質感變得豐厚 而且香氣超級突出每啖都集齊辣、鹹、甜嘅味道 真係非常過癮 嚟自法國嘅走地雞 主打無激素及不含抗生素分咗濕身|乾身|特製雞翼可選四種口味 每款各6隻🔻乾身 - 𝑪𝒂𝒋𝒖𝒏 𝑺𝒑𝒊𝒄𝒆外皮炸得酥脆 好濃𝘊𝘢𝘫𝘶𝘯味內裏肉嫩多汁 食起嚟有少少㷫㷫吓嘅辣 再唧埋新鮮青檸汁 仲零舍開胃同惹味感覺好似西式版嘅生炸雞翼🔻濕身 - 𝑺𝒑𝒊𝒄𝒚 𝑩𝒖𝒇𝒇𝒂𝒍𝒐完美結合甜酸辣 以及 獨特嘅煙燻氣味所有嘢都平衡得好
07 03 24 晴天🌞

粟米清甜、爆汁
當牛油混合𝘊𝘢𝘫𝘶𝘯之後
配搭是拉差蛋黃醬及巴馬臣芝士碎
幾重夾擊之下 質感變得豐厚 而且香氣超級突出
每啖都集齊辣、鹹、甜嘅味道 真係非常過癮

嚟自法國嘅走地雞 主打無激素及不含抗生素

醒胃得嚟夠晒好味 超推介

🔻𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧𝐚𝐝𝐞 HKD$50

味道好𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩 檸檬酸度恰到好處
加埋梳打水 清爽程度爆燈

🔻𝐒𝐩𝐚𝐫𝐤𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐂𝐫𝐚𝐧𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐋𝐢𝐦𝐞 HKD$60

帶有蔓越莓及青檸嘅甜甜酸酸

• 松露醬薯條
  • 巴馬臣芝士蒜蓉味
  • 紐奧良香粉
5天前 0 瀏覽
Chicken Wings are my comfort food, and i think they made them well. They have many different flavors of Wings.Tried Cajun spice, spicy Buffalo and Cali style, all were seasoned well. if you like spicy, you should challenge the Reapers.  The drinks are free flow as well!However, the orders do take a lot of time so that was a downside. Order more in one go, otherwise there might be a long wait!They now also have halal flavors which is great for those who eat halal.

• Cajun spice
  • spicy Buffalo and Cali style wings
好耐之前已經聽過呢間餐廳有雞翼放題,一直想試今次終於有機會試到佢十種口味雞翼放題☺️啲雞翼仲要無激素/抗生素👍🏻 .__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__. 💫每次最多叫六款,每款上4隻,食得晒先好叫💫*** = duck’s pick 🐮𝓑𝓾𝓯𝓯𝓪𝓵𝓸 水牛城醬香香辣辣,好經典既口味 🧄𝓒𝓪𝓳𝓾𝓷 紐奧良香粉微辣既Cajun粉加上蒜粒,幾惹味 🧀𝓒𝓪𝓵𝓲 加州風情***有好多芝士,咸香咸香,正 ☕️𝓒𝓸𝓯𝓯𝓮𝓮 𝓑𝓑𝓠咖啡燒烤醬雞翼表面灑左啲咖啡粉,聞落幾香咖啡味,但食落就無乜😂 🦞𝓗𝓸𝓲𝓼𝓲𝓷 中式海鮮醬***食落甜甜地,有啲似食乳豬咁,有驚喜 🍋𝓛𝓮𝓶𝓸𝓷 𝓹𝓮𝓹𝓹𝓮𝓻 檸檬胡椒檸檬酸好刺激味蕾,都幾酸下😂 同胡椒好夾,係眾多雞翼中格外突出 🐑𝓜𝓸𝓷𝓰𝓸𝓵𝓲𝓪𝓷 蒙古燒烤風味***好香孜然味,好有風味 🌾𝓡𝓪𝓷𝓬𝓱 田園風味酸忌廉粉加上香蔥,酸酸地,幾開胃對比lemon pepper既酸相對温和 🇹🇭𝓣𝓱𝓪𝓲 泰式甜酸醬***酸甜既泰式辣醬,就好似食緊好入味既M記雞翼咁,正 💀𝓒𝓪𝓻𝓸𝓵𝓲𝓷𝓪 𝓻𝓮𝓪𝓹𝓮𝓻 死神辣椒醬佢隻辣黎得慢,走左慢🌶️食到第3隻甚至有
好耐之前已經聽過呢間餐廳有雞翼放題,一直想試
今次終於有機會試到佢十種口味雞翼放題☺️
啲雞翼仲要無激素/抗生素👍🏻

💫每次最多叫六款,每款上4隻,食得晒先好叫
💫*** = duck’s pick

🐮𝓑𝓾𝓯𝓯𝓪𝓵𝓸 水牛城醬
香香辣辣,好經典既口味

🧄𝓒𝓪𝓳𝓾𝓷 紐奧良香粉
微辣既Cajun粉加上蒜粒,幾惹味

🧀𝓒𝓪𝓵𝓲 加州風情***
有好多芝士,咸香咸香,正

☕️𝓒𝓸𝓯𝓯𝓮𝓮 𝓑𝓑𝓠咖啡燒烤醬
雞翼表面灑左啲咖啡粉,聞落幾香咖啡味,但食落就無乜😂

🦞𝓗𝓸𝓲𝓼𝓲𝓷 中式海鮮醬***
食落甜甜地,有啲似食乳豬咁,有驚喜

🍋𝓛𝓮𝓶𝓸𝓷 𝓹𝓮𝓹𝓹𝓮𝓻 檸檬胡椒

🐑𝓜𝓸𝓷𝓰𝓸𝓵𝓲𝓪𝓷 蒙古燒烤風味***
好香孜然味,好有風味

🌾𝓡𝓪𝓷𝓬𝓱 田園風味
酸忌廉粉加上香蔥,酸酸地,幾開胃
對比lemon pepper既酸相對温和

🇹🇭𝓣𝓱𝓪𝓲 泰式甜酸醬***
酸甜既泰式辣醬,就好似食緊好入味既M記雞翼咁,正

💀𝓒𝓪𝓻𝓸𝓵𝓲𝓷𝓪 𝓻𝓮𝓪𝓹𝓮𝓻 死神辣椒醬
佢隻辣黎得慢,走左慢🌶️
食到第3隻甚至有種辣到苦既感覺🥵🥵🥵然後第二日燒菊花🌼
愛辣人士 可以挑戰一下

總結: 每款都各有特色,隻隻新鮮即叫即炸,好香口

環境:🐥🐥🐥🐥🐣/5
服務態度:🐥🐥🐥🐥🐥/5
食物質素:🐥🐥🐥🐥🐣/5
性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5
推介指數 :🐥🐥🐥🐥🐣/5

聽朋友介紹話中上環有一間專門食雞翼的餐廳,決定走上去試一試雞全部都係雞二人餐 $398自家製鹹蛋黃 +$19鹹蛋黃雞翼分別有鹹蛋黃碎和鹹蛋黃醬,味道香濃金雞 +$19金雞原來是加了食用金粉,看起來閃閃發光,入口有明顯的迷迭香味吉列咖哩 +$19這款雞翼以日式炸豬扒咖哩和番茜為主題,食起來有些許像在吃炸豬扒加勒比海香辣雞這款雞翼是中環店限定,靈感來自加勒比海,煙燻醬加入了菠蘿和蔥,口感酸辣烤蒜龍蒿大啡菇兩個大啡菇鋪滿牛油、蒜蓉、龍蒿和麵包糠,鹹味突出黑松露芝士忌廉汁通粉通粉加入了黑松露芝士忌廉汁,味道creamy,每一口都充滿了醬汁蔓越莓青檸梳打 $60百香果檸檬梳打 $65點了兩款梳打,味道酸甜,飲起來清爽
聽朋友介紹話中上環有一間專門食雞翼的餐廳,決定走上去試一試

雞全部都係雞二人餐 $398
自家製鹹蛋黃 +$19
鹹蛋黃雞翼分別有鹹蛋黃碎和鹹蛋黃醬,味道香濃

金雞 +$19

吉列咖哩 +$19

加勒比海香辣雞

烤蒜龍蒿大啡菇
兩個大啡菇鋪滿牛油、蒜蓉、龍蒿和麵包糠,鹹味突出

黑松露芝士忌廉汁通粉

蔓越莓青檸梳打 $60
百香果檸檬梳打 $65
點了兩款梳打,味道酸甜,飲起來清爽
  • 雞 全部都係雞
雞翼放題皇者 一定非中環閣麟街Wingman 莫屬店面唔算好大,大概容納到20人左右!餐廳環境走舊式香港玩味路線,平日90mins雞翼放題 $188 有10款口味選擇~ 包罐裝汽水任飲佢地採用係歐盟無激素雞翼Buffalo 🔸水牛城醬 Cajun Spice 🔸紐奧良香粉 Cali Style 🔸加州風情Carolina Reaper 🔸死神醬右Espresso BBQ🔸咖啡燒烤醬Hoisin Glaze 🔸中式海鮮醬Lemon Pepper 🔸黑椒檸檬Mongolian BBQ 🔸蒙古燒烤Ranch 🔸田園風味Thai Sweet Chilli🔸泰式甜酸醬除左死神辣口味,9款口味都試勻~~主要乾/濕兩種 最愛田園風味,第二中式海鮮醬、第三黑椒檸檬注意每份雞翼4隻為一單位~
雞翼放題皇者 一定非中環閣麟街Wingman 莫屬
店面唔算好大,大概容納到20人左右!

有10款口味選擇~ 包罐裝汽水任飲

Lemon Pepper 🔸黑椒檸檬

Mongolian BBQ 🔸蒙古燒烤
Ranch 🔸田園風味

Thai Sweet Chilli🔸泰式甜酸醬

除左死神辣口味,9款口味都試勻~~
主要乾/濕兩種
最愛田園風味,第二中式海鮮醬、第三黑椒檸檬
注意每份雞翼4隻為一單位~
2024-05-16
  • 田園風味
2024-05-21 15 瀏覽
好耐冇食Wingman啦!今次試Loads O' Birds (雞全部都係雞) $398 🤩 可以揀4款不同口味的雞翼,同埋2個配菜😎🍀🍽️ Salted Egg Yolk (自家製鹹蛋黃) +$19平時外賣冇得叫鹹蛋黃味,咁難得嚟到餐廳梗係要試吓!鹹蛋黃兩食,鹹蛋黃碎及鹹蛋黃醬,真係好邪惡啊😈🍀🍽️ Caribbean Jerk (加勒比海香辣雞) 比想像中辣🌶️ 以加勒比海為靈感,加入菠蘿及蔥的煙燻醬~ 雞翼配菠蘿,挺特別的配搭😝🍀🍽️ Buffalo (水牛城醬)酸酸甜甜的,不會出錯的選擇😇🍀🍽️ Drunken (醉雞) +$19真空低溫烹調雞翼,肉質嫩滑☺️ 超重酒味,是經典的中國醉雞風味😋🍀🍽️ Truffle Fries (黑松露薯條)Wingman嘅薯條係冇得輸!平時外賣一定會叫😆🍀🍽️ Spinach & Kale Salad (菠菜甘藍沙律配芝麻柚子醬)沙律菜很新鮮,份量亦算多~ 食得咁heavy,梗係要食返啲沙律清下腸胃🥗🍀

🍀
🍽️ Caribbean Jerk (加勒比海香辣雞)

🍀
🍽️ Buffalo (水牛城醬)

酸酸甜甜的,不會出錯的選擇😇
🍽️ Drunken (醉雞) +$19

🍀
🍽️ Truffle Fries (黑松露薯條)

Wingman嘅薯條係冇得輸!平時外賣一定會叫😆

2024-05-17 2 瀏覽
一齊叫雞😋Loads O’ Birds 雞 全部都係雞 $398尼個 set 有24 隻雞翼 (可選4種口味) + 兩款配菜雞翼均採用法國走地雞無激素 不含抗生素 食得開心🤣Caribbean Jerk🩵 屬於中環店限定嘅口味 以加勒比海為靈感加入煙肉、洋蔥同煙燻醬Tandoori Spice🧡混合咗印度香料、生蔥同薄荷葉嘅口味令人上癮嘅味道!Salted Egg Yolk💛自家製嘅鹹蛋黃醬同灑上鹹蛋黃碎夠唒鹹香惹味~推薦!Spicy Buffalo❤️平時都鍾意食水牛城雞翼 酸辣開胃加添芝士碎更好味!兩款配菜:Stuffed Portobello Mushroom🤎 鋪滿牛油蒜蓉、龍蒿同麵包糠烤製大啡菇真係好香又多汁🤤Sauteed Broccolini💚炒得好香 好重大蒜味嘅澳洲西蘭花苗爽脆口感有啲似芥蘭 但係西蘭花嘅味道加上杏仁碎及牛油麵包糠真係好好味!另點解渴飲品 @ $60 芒果梳打🍹蔓越莓青檸梳打🍹 📼打卡牆
一齊叫雞😋

Loads O’ Birds 雞 全部都係雞 $398
雞翼均採用法國走地雞
無激素 不含抗生素 食得開心🤣

Caribbean Jerk🩵
屬於中環店限定嘅口味 以加勒比海為靈感
加入煙肉、洋蔥同煙燻醬

Tandoori Spice🧡
混合咗印度香料、生蔥同薄荷葉嘅口味
令人上癮嘅味道!

Salted Egg Yolk💛
自家製嘅鹹蛋黃醬同灑上鹹蛋黃碎
夠唒鹹香惹味~推薦!

Spicy Buffalo❤️
平時都鍾意食水牛城雞翼 酸辣開胃
加添芝士碎更好味!

兩款配菜:
Stuffed Portobello Mushroom🤎
鋪滿牛油蒜蓉、龍蒿同麵包糠烤製
大啡菇真係好香又多汁🤤

Sauteed Broccolini💚
炒得好香 好重大蒜味嘅澳洲西蘭花苗
爽脆口感有啲似芥蘭 但係西蘭花嘅味道
加上杏仁碎及牛油麵包糠真係好好味!

另點解渴飲品 @ $60
芒果梳打🍹
蔓越莓青檸梳打🍹

📼打卡牆
集合所有雞翼控📣這次收工來到中環任食雞翼~全場滿場好彩記得有𝐛𝐨𝐨𝐤位咋😆𝟏𝟎款口味超過癮、各有特色,不過這個價錢只有雞翼可點,如果希望多吃點其他小食建議選更高的𝐜𝐚𝐭𝐞𝐠𝐨𝐫𝐲🫢———✤ 𝟏𝟎款口味雞翼放題|$𝟏𝟖𝟖𝐁𝐮𝐟𝐟𝐚𝐥𝐨~雞翼被水牛城𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞包裹住,唯一缺點是比較凍🤣𝐂𝐚𝐣𝐮𝐧 𝐒𝐩𝐢𝐜𝐞~撒上𝐜𝐚𝐣𝐮𝐧辣粉,辣之餘帶點蒜香的惹味🌶️𝐂𝐚𝐥𝐢 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞~最愛這個‼️海量芝士刨係面再搭配蒜頭🧀鹹香!𝐄𝐬𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬𝐨 𝐁𝐁𝐐~加入少許咖啡粉☕️帶有微苦味道,好特別𝐇𝐨𝐢𝐬𝐚𝐧 𝐆𝐥𝐚𝐳𝐞~海鮮醬口味有點像乳豬醬,甜甜地好特別𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 𝐏𝐞𝐩𝐩𝐞𝐫~檸檬汁加黑椒的𝐜𝐨𝐦𝐛𝐢𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧超開胃🍋𝐌𝐨𝐧𝐠𝐨𝐥𝐢𝐚𝐧 𝐁𝐁𝐐~飄香的孜然粉+花椒一上枱就聞到😆香料味重𝐑𝐚𝐧𝐜𝐡~田園風味居然是酸忌廉粉🌿味道清新𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐒𝐰𝐞𝐞𝐭 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥𝐢~香甜泰式辣醬搭配炸蒜,咬開𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲爆油🌶️✤ 飲品放題可以任飲汽水,不過更推薦+$𝟏𝟎轉𝐟𝐫𝐞𝐞-𝐟𝐥𝐨𝐰檸檬茶🍋真材實料放檸檬片完全無𝐡𝐞𝐚你

———
✤ 𝟏𝟎款口味雞翼放題|$𝟏𝟖𝟖

✤ 飲品放題
雞翼控必去‼️中環Wingman 以唔同獨特口味嘅雞翼為主打🐥用嘅仲係無激素雞 食得多都唔怕 店舖裝修走美式風格 牆上貼上唔同嘅漫畫海報 仲有一幅卡式帶砌成嘅牆可以打卡📸今次我哋就點咗個獨食難肥雞拼盤Loads O’ Birds 有24隻雞翼+2款配菜 兩個人絕對夠晒食☺️另外我見好多人都揀雞翼放題 可以90分鐘無限任食雞翼24隻雞翼入面 可以自選4款口味 每款6隻🐣ꕥ 水牛城醬美式classic嘅口味 酸香微辣 味道層次豐富🤤惹味令人想飲完一隻再一隻ꕥ 中式海鮮醬第一次見有咁中式嘅口味 原來用嚟整雞翼都係咁夾🐔味道鹹中帶甜 絕對會令你諗起飲中菜例如乳豬/片皮鴨嘅時候😆ꕥ 蜂蜜芥末甜甜嘅蜂蜜 無影響雞翼嘅口感 依然香脆👍🏻芥末特登另外放開 比客人因應口味自己點上 個人覺得加左芥末更香更惹味ꕥ 自家製鹹蛋黃面頭加上鹹蛋黃碎 營造到中菜<風沙>嘅效果 而其實雞翼本身都已裹上鹹蛋黃漿再炸 所以好濃郁好入味✨口感細膩🍴配菜ꕥ 牛油燒粟米烤過嘅粟米面頭加上千島醬同埋芝士 賣相靚靚🌽粟米本身夠香甜 而且呢個配搭好恰當 無論口感同味道都好有層次ꕥ 黑松露芝士忌廉汁通粉Mac and c
仲有一幅卡式帶砌成嘅牆可以打卡📸

ꕥ 自家製鹹蛋黃

🍴配菜
ꕥ 牛油燒粟米

ꕥ 黑松露芝士忌廉汁通粉
Mac and cheese再加埋黑松露 更邪惡了 一上枱已經聞到黑松露嘅香氣😛通粉有好香芝士味 而且質地夠creamy 唔會太稠 食落都唔會覺得好漏好膩

飲品我哋就點咗芒果梳打同Lemonade🍹另外仲有各種汽水/茶/啤酒/Cocktail等等選擇
2024-05-13 1 瀏覽
位於中環閣麟街主打食雞翼嘅餐廳「Wingman」好多鍾意食雞翼嘅朋友應該一定都朝聖過,這裏供應超過20多款的不同口味雞翼,好多口味而且好有創意,另外仲有好多創意小食配合雞翼,特飲亦有有好多款選擇😋這裏的雞翼由法國進口,絕無任何激素同抗生素,食得健康又放心啲,而且每隻都肥美飽滿脹卜卜,啖啖肉而且雞味幾濃郁,唔會有雪味,肉質細嫩juicy,表皮微脆帶有焦香同油香,雞翼控絕不能錯過👍🏻▪️Loads O' Birds I 雞全部都係雞 $ 398我哋點咗呢個套餐可以選擇24隻雞翼(4款口味)+ 2個配菜 ,兩個人食到飽一飽😋🐔Bling Gold 金雞金光閃閃原來係加咗食用金粉,口味是蒜蓉牛油,一咬下去雞皮香脆,肉汁滿滿,味道充滿牛油鹹香🐔Buffalo水牛城醬最傳統的美式風味醬料,酸、辣、鹹味集於一身,香香辣辣好惹味🐔Cajun Spice 紐奧良香粉 食薯條鍾意呢隻調味粉,多種調味粉配合熱食,匈牙利紅椒粉paprika、大蒜粉、洋蔥粉、黑胡椒、小茴香粉、卡宴紅椒粉cayenne、奧勒岡與百里香,香氣強烈,滋味濃郁不辛辣,配合雞翼相當好味🐔Espresso BBQ 咖啡燒烤醬初初以為係咖啡醬

🐔Bling Gold 金雞

🐔Buffalo水牛城醬
最傳統的美式風味醬料,酸、辣、鹹味集於一身,香香辣辣好惹味

🐔Cajun Spice 紐奧良香粉

🐔Espresso BBQ 咖啡燒烤醬
初初以為係咖啡醬,一上枱原來係咖啡豆磨成粒粒,再加上其他調味料,一咬落去咖啡味香濃,而且有口感,非常唔錯

▪️Truffle Fries 黑松露薯條
香脆荷蘭薯條配黑松露蛋黃,薯條幼身炸得好香脆,食唔停口,點上黑松露更滋味

▪️Cauliflower Salad椰菜花沙律
食咁多炸嘢要食返個沙律中和下,這個用椰菜花碎、醃椰菜花、椰菜花蓉配蘋果及核桃碎,味道香甜,好清爽

兩款特飲味道都非常清新,食完雞翼薯條飲番啖,清爽又解渴
▪️Fresh Lemonade | 新鮮檸檬特飲
Lemon Juice, Sugar, Soda
檸檬汁、糖、梳打水

▪️Mango Soda |芒果梳打
Mango, Soda, Mint
芒果、梳打水、薄荷
  • 黑松露薯條
  • Bling Gold 金雞
2024-05-10 5 瀏覽
呢間Wingman之前就聽過好多人介紹👍🏻今次終於輪到我去試啦😝佢哋嘅雞翼真心味道豐富又特別,好推薦雞翼愛好者去試雞全部都係雞($398)我哋今次就揀左佢哋雞全部都係雞呢個set 😊入面可以食足24隻雞翼(4款口味)同兩個配菜👍🏻性價比都算唔錯雞翼我哋就揀左加州風情、蒙古燒烤、水牛城醬同中式海鮮醬呢四款口味😝kk覺得全部都好好味🤤雞翼整得夠曬香口,調味又夠曬惹味,加上佢哋仲要係用無激素雞翼,真心好推薦加州風情:蒜香味幾重又有淡淡嘅芝士味同番茜香蒙古燒烤:勁香孜然味同淡淡嘅花椒香,所以食落香麻香麻咁水牛城醬:酸酸辣辣又唔膩,好開胃中式海鮮醬: 味道好似韓式炸醬,食落香香甜甜,幾好味至於小食,我哋就叫咗黑松露薯條同黑松露芝士忌廉汁通粉😝兩款都好有驚喜😊 黑松露薯條係用左幼身嘅薯條黎整,所以食落好香好脆口,配埋濃郁嘅黑松露醬,真係好惹味👍🏻 而黑松露芝士忌廉汁通粉食落夠曬香濃同creamy,仲唔會膩👍🏻好啱用黎配雞翼食另外我哋仲嗌咗啤酒同百香果檸檬梳打👍🏻兩款飲落都好清爽,用黎配埋雞翼真心一流

雞全部都係雞($398)

加州風情:蒜香味幾重又有淡淡嘅芝士味同番茜香
蒙古燒烤:勁香孜然味同淡淡嘅花椒香,所以食落香麻香麻咁
水牛城醬:酸酸辣辣又唔膩,好開胃
中式海鮮醬: 味道好似韓式炸醬,食落香香甜甜,幾好味