2024-05-07 50 瀏覽
相信喺同一條街嘅wagumafia, 大家就應該聽得多, 食得多但係原來佢同一個集團都有一間型格居酒屋喺附近========////平日八點鐘嚟到, 包場食飯😂=======一個客都無😂=======叫咗幾款佢哋招牌嘅菜式,味道方便係唔錯嘅👍🏻不過價錢就有啲偏貴, 同埋呢個位置唔係太方便, 不過值得一讚嘅係佢哋員工好好傾, 有啲去咗日本嘅感覺👍🏻因為居酒屋除咗食嘢,飲酒之外同啲staff傾計都係好重要嘅
但係原來佢同一個集團都有一間型格居酒屋喺附近
========////
平日八點鐘嚟到, 包場食飯😂

=======一個客都無😂=======

2023-04-17 820 瀏覽
食物:都頗高分、innovative的,炸串、tempura做得岩岩好,菜單都有心思,好喜歡佢地既食物配搭,搭得幾好食,背負住wagyumafia之名都沒有讓人失望。.服務:熱心的員工,服務不錯.環境:富有wagyumafia集團一貫的特色,modern、型格,別樹一格既tone同設計。但以用餐體驗黎講,哩種全不鏽鋼feel, 藍藍綠綠不斷轉換嘅顏色燈,我自己個人偏好黎講比較喜歡傳統日式木質、cozy既感覺,wagyumafia就沒有咁relax.價錢:節日兩個人食咗千四左右,算係咁。.Overall: wagyumafia 嘅粉絲們絕對要試啦,不是粉絲嘅都值得一試
服務:熱心的員工,服務不錯
價錢:節日兩個人食咗千四左右,算係咁。
2022-12-10 1233 瀏覽
一直都想去試wagyumafia🥺,未去到前去試下呢間新開嘅sake bar。呢個集團嘅style都係一樣,會用浮誇嘅手法去上菜。除咗sake之外,餐廳內仲有highball、beer、串揚、鐵板小食同飽肚嘅飯麵之類。-🎈OBANZAI 京都家庭菜我覺得可以將佢理解為前菜小食,主要都係蔬菜類。👉 TATAKI GOBO ($70)呢個係一個冷盤,主要材料喺牛蒡同芝麻。大家唔好同我同行嘅朋友仔一樣搞錯😹,以為有個牛字嘅就係牛肉😹。牛蒡係植物來的,食落係爽脆嘅。呢到拌入芝麻,但係芝麻味唔算突出,不過整體都係幾清新嘅下酒菜。推薦指數: 7/10-🎈KUSHIKATSU 串炸喺香港好似串燒比較common,不過呢度就serve 串炸。選擇唔多只有7️⃣款,但每一款都炸到香脆,炸粉夠薄。可以話係除咗貴之外,就冇太大缺點😹。不過學人哋話齋,貴從來都唔係嗰樣嘢嘅缺點,係我自己嘅缺點😹!👉 EBI ($70)將蝦串起再炸-👉 KAMASU ($70)紫蘇葉包裹住梭子魚拎去炸。魚味係比較濃~-👉 SHISHAMO ($60)多春魚串,炸得好香脆但冇乜特別🤔-👉 HOTATE ($70)炸帆立貝+三文魚子+w

🎈OBANZAI 京都家庭菜
我覺得可以將佢理解為前菜小食,主要都係蔬菜類。
👉 TATAKI GOBO ($70)

推薦指數: 7/10
🎈KUSHIKATSU 串炸
👉 EBI ($70)

將蝦串起再炸
👉 KAMASU ($70)

紫蘇葉包裹住梭子魚拎去炸。魚味係比較濃~
👉 SHISHAMO ($60)

多春魚串,炸得好香脆但冇乜特別🤔
👉 HOTATE ($70)

炸帆立貝+三文魚子+wasabi😋 帆立貝超大粒,一啖食哂超滿足💯
👉 KOMOCHI KONYAKU ($70)

炸蒟蒻+魚子醬,配搭好特別好得意😹
👉 RACLETTE HARUMAKI KUSHI ($70)

芝士+沙丁魚仔+紫蘇葉包成春卷。熱辣辣一咬香就係好香嘅芝士味!
推薦指數: 8/10
🎈TEPPAN 鐵板
👉WAGYU YAKINIKU ($220)

叫呢個主要因為yatcha bar係同wagyumafia 同一個集團,所以對佢牛肉有期望。浮誇嘅上菜方式,加上味道的確唔錯。
好食嘅不過就似乎未達到對佢嘅期望😹
推薦指數: 7.7/10
🎈SHIME
👉WAGYUDON ($280)

和牛丼飯加上日本蛋黃,一小碗已經超飽。粗俗啲形容嘅話就係吉野家嘅高級版,不過當然牛肉靚好多!係一個飽肚之選👍
推薦指數: 7.5/10
🎀總括而言🎀
👉食物:另外仲試咗啤酒同HIGHBALL,都覺得佢係偏酒味重同濃少少。
Sake價錢比較貴,今次就冇試到~ 食物方面都唔錯,不過都係價錢貴少少🤏
👉服務:​係一貫浮誇嘅方式,有人叫酒仲會敲鐘😹
👉環境:地方唔算大,我估計大概容納到十幾人左右😹 環境幾有feel,但就絕對唔係坐得舒舒服服慢慢傾偈嗰種~
推薦指數: 7.5/10
🎀其他小資訊🎀
👉訂位:online booking,新店暫時覺得都幾易book
👉信用卡優惠:🈚️