2023-07-21 40 瀏覽
係尖沙咀行到去佐敦個頭, 有好多隱藏既小店, 呢間就係其中之一, 有時會係隔離行過而不知有間咖啡小店, 藍色既店面, 寫著咖啡字的條形招牌燈, 都散發著一種復古的感覺, 不自覺的被吸引進去。裡面圍著牆身都有座位, 中間仲有張大檯。氣氛好舒服, 有人傾計, 有人睇書, 有人品嚐咖啡。Summer Special- Zombieccino $56(Steam Espresso with Lemon and Yuzu) 見佢係夏天特飲, 就叫左杯飲。西西里咖啡既做法, 額外再加左柚子令味道多左一陣特別既風味, 面頭既檸檬碎都好香~好岩夏天飲, 一啖蘋果托2, 一啖Zombieccino ~舒服Dirty $40正正常常~Egg Salad & Cheese Croissant $40牛角包本身焗到好金黃色, 蛋沙律都唔會好膩, 調味各樣都岩岩好。牛角包好脆, 好正。Apple turnover一黎到就聞到好香既酥皮味, 一切開裡面既蘋果味都湧出黎, 蘋果蓉唔酸, 甜味較多, 中意呢種味道。Counter 仲個位係手沖咖啡既位置, 仲可以坐係前面睇住佢沖, 用自家烘焙既咖啡豆沖house co
係尖沙咀行到去佐敦個頭, 有好多隱藏既小店,
呢間就係其中之一, 有時會係隔離行過而不知有間咖啡小店,
藍色既店面, 寫著咖啡字的條形招牌燈,
都散發著一種復古的感覺, 不自覺的被吸引進去。
裡面圍著牆身都有座位, 中間仲有張大檯。
氣氛好舒服, 有人傾計, 有人睇書, 有人品嚐咖啡。

見佢係夏天特飲, 就叫左杯飲。
面頭既檸檬碎都好香~

Dirty $40正正常常~

牛角包好脆, 好正。

Apple turnover
一黎到就聞到好香既酥皮味, 一切開裡面既蘋果味都湧出黎,
蘋果蓉唔酸, 甜味較多, 中意呢種味道。

用自家烘焙既咖啡豆沖house coffee, 下次去就可以試下。

其實本身係想食佢自家制既Tiramisu 同雪糕,只可惜我地太晏去到, 星期六成5點先去到既我地, 唯有下次早啲去啦~

成個環境都好舒服, 同朋友傾到唔捨得走。
2023-07-17 18 瀏覽
柯士甸站F出口行2分鐘左右,馬路邊就見到有間深藍色小店,室內以水泥風、原木枱凳設計、室外亦有坐位。🍸Wake up Zombie $48一款special drink,除左咖啡外,仲加上冷泡伯爵茶、檸檬,上面灑上接骨木花,味道酸酸甜甜,感覺好似飲緊檸檬茶😆☕️Origin Drip $60一杯手工滴漏咖啡,咖啡師今次選用法國咖啡豆,帶有提子、朱古力、菠蘿味。咖啡師比咗一壺咖啡+ 一個酸杯 +一個甜杯,可以試用不同杯品嚐咖啡味道。(店內亦可選購咖啡豆)🥐🥚Egg Salad Croissant $40~鬆脆牛角包,配上雞蛋沙律🍎Apple Turnover ~鬆脆酥皮,包上香甜蘋果蓉,仲有玉桂香味。今次食唔到「自家製Tiramisu & 雪糕」,因為每日限量供應,下次要早d過黎。🥲餐廳仲有自家烘焙咖啡豆選購👍🏻👍🏻

🍸Wake up Zombie $48

☕️Origin Drip $60

🥐🥚Egg Salad Croissant $40
~鬆脆牛角包,配上雞蛋沙律

🍎Apple Turnover
~鬆脆酥皮,包上香甜蘋果蓉,仲有玉桂香味。

餐廳仲有自家烘焙咖啡豆選購👍🏻👍🏻
2023-07-15
下午茶
啲staff同間鋪嘅氛圍都好舒服有人傾計有人做嘢我地一人嗌咗一份嘢食一份嘢飲再share試咗杯printed menu上面未有嘅咖啡好好味😍👨🏻‍🍳🤳🏻Summer Special - Zombieccino ❤️妹妹飲嘅Zombieccino 佢一試就話我會鍾意😳果然佢嘅酸香超岩我口味🥰面頭仲有刨左細細碎碎嘅既檸檬皮🍋佢地會將espresso打成一層泡泡喺面再加入柚子汁同檸檬汁 配埋面頭嘅果皮味道fresh得嚟同咖啡非常夾 🤟🏼首先飲到果味 然後再有隨之而嚟嘅咖啡香☕️好醒神亦都易入口✨✨👨🏻‍🍳🤳🏻Yellow Summer ❤️拯救咗疲憊不堪嘅我 !!係佢地自家調嘅lemonade 入口嗰下即刻醒咗好fresh好醒神仲好好飲✨🍋夏天咁熱入嚟飲呢杯真係會舒服好多🥹👨🏻‍🍳🤳🏻Egg salad croissant❤️‍🔥Croissant脆身有層次感 好酥脆好好食🥹(開聲聽下個酥脆感😍個蛋沙律切得好細好綿 食落creamy 係個好好食嘅咸點✨🥐👨🏻‍🍳🤳🏻Homemade Tiramisu ❤️‍🔥太好彩5點嚟到仲食到😭❤️‍🔥而家坊間好多Tiramisu 係無酒味🙁呢個fingers浸有濃郁
啲staff同間鋪嘅氛圍都好舒服

味道fresh得嚟同咖啡非常夾 🤟🏼
首先飲到果味 然後再有隨之而嚟嘅咖啡香☕️
好醒神亦都易入口✨✨

👨🏻‍🍳🤳🏻Yellow Summer ❤️
拯救咗疲憊不堪嘅我 !!
係佢地自家調嘅lemonade 入口嗰下即刻醒咗

係個好好食嘅咸點✨🥐

👨🏻‍🍳🤳🏻Homemade Tiramisu ❤️‍🔥
太好彩5點嚟到仲食到😭❤️‍🔥
而家坊間好多Tiramisu 係無酒味🙁
呢個fingers浸有濃郁又吸引嘅酒香 個cream仲要係有啲橙酒香嫁😍 絕對唔難入口反會想keep住食🤓
而且佢咖味同酒味好平均 👍🏻
個size都合理 我覺得好食過+抵某酒店出名嘅tiramisu🥹
值得一試 !!
  • Homemade Tiramisu
  • Egg  salad  croissant
  • Zombieccino
2023-07-10 31 瀏覽
咖啡店雖然細細地,入到去有種寧靜舒適嘅感覺,大家都好Chill好enjoy成個環境。今次五點左右去,都係想食少少輕食同嘆下野飲,聽講佢嘅咖啡豆係自家烘焙。Plain Au Chocolat ($30)朱古力一向係男朋友最愛,而且烤得好酥脆,所以一啖又一啖就食晒。Egg Salad Croissant ($40)🥐Croissant 一樣,最緊要唔油又酥脆,配蛋沙律幾唔錯。Specials – Wake Up Zombie ($48) 🧟Wake Up Zombie 口感比較複雜,飲落帶點酸味,微微又出返個咖啡香。仲會飲到少少檸檬味,幾特別。Yellow Summer ($48) ☀️Yellow Summer 聽個名就係為summer 而設,lemonade 好fresh好解暑。其實本身想試佢個Tiramisu同雪糕🍦,不過佢限量供應,所以試唔到,唯有next time la!

Plain Au Chocolat ($30)

Egg Salad Croissant ($40)🥐

Yellow Summer ($48) ☀️

2023-07-06 47 瀏覽
⭐️ 今日一個人佐敦開完早會,有時間可以嘆個靚早餐,我見到呢間coffee shop勁多好評,來都藍色門口已經覺得好有feel。======= ======= ======= =======我揀咗佢哋最熱門嘅早餐坐下來。🥑Avocado Toast with egg $88賣相好吸引, 好靚糖心蛋下邊係牛油果蓉再配酸種麵包,糖心蛋上面有青醬,真心好Fresh好好味,另外仲有新鮮沙律菜、車厘茄伴碟,好啱我心水🤩🍸wake up zombie $48問咗店主喺呢度嘅Special drink, 呢杯飲品除咗咖啡,仲有伯爵茶、檸檬汁等等shake出嚟,入口充滿了果香味,精神為之一振,以後開會前後必飲一杯😂飲品名改得好好,以後都會記得。⭐️整體來說,食物同埋咖啡都好有自己一套嘅風格,餐廳環境裝修都好有心思,我會而且播放我最鍾意嘅音樂,如果唔係要趕下一站工作,真係坐到唔願走,下次必定會再嚟幫襯。

我揀咗佢哋最熱門嘅早餐坐下來。

🥑Avocado Toast with egg $88

🍸wake up zombie $48

• Wake up zombie
2023-07-04 39 瀏覽
🥰我哋都好少去柯士甸,今日就去我朋友推薦嘅文青咖啡室,呢間舖頭唔係好多人識,但竟然臥虎藏龍,等我帶你哋嚟睇吓啦!可惜今日嚟遲咗,已經冇晒Tiramisu,下次一定會早啲嚟到試吓呢度嘅招牌甜品!。custard danish $26呢度嘅各種麵包,小點心都唔算太貴,呢一個係好多街坊嚟到都一定會點嘅食物,最好趁熱食呀又向又酥脆,而且仲有甜甜嘅吉士醬,真係超級好味!。avocado toast with egg $88呢個牛油果多士真係不得了,冇諗過咁簡單原始嘅食材都可以比佢哋整到咁好味,除咗牛油果嘅口感,仲增添左雞蛋沙律嘅風味,層次非常豐富!。matcha dirty $48呢個飲品採用嘅係日本空運嘅抹茶,而且Dirty最講究嘅就係層次,呢度都做得非常好,冷熱交替做得好出色,飲落去非常順口一啲違和感都冇。。summer special夏天係需要一啲清爽嘅飲品嘅,冇諗過咖啡柚子同埋橙嘅碰撞都可以營造到咁清新嘅感覺。呢杯係夏天嘅特別飲品,咖啡嘅基底做得好優秀,佢嘅酸同柚子嘅甘甜融合得非常好,而且用嘅都係自家烘焙嘅咖啡豆,大家可以嚟試吓!Zombie Specialty Coffee (佐敦)佐
🥰

。custard danish $26

。avocado toast with egg $88

。matcha dirty $48

。summer special

Zombie Specialty Coffee (佐敦)
佐敦官涌街9-13號地下1號舖

#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta #foodinstagram #foodblogger #foodbloggerhk #foodhk #foodinhk #eatinhk #hkig #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodinsta #whattoeatinhk #hkeat
📍佐敦-🧟‍♀️Zombie Specialty Coffee☕️ 又黎Cafe探店啦♪( ´θ`)ノ🫶🏼✨今次黎到佐敦嘅型格路線Cafe☕️🌱Zombie Specialty Coffee! 佢哋嘅咖啡同出面嘅Cafe有好大嘅分別 最主要係款式同沖法多到好似去咗Bar咁🥰🥰問真啲係因為佢哋用咗自己烘焙嘅咖啡豆沖!😋😋✨喺度同大家分享下啦!☕️Zobieeccino問店長有冇Special推介嘅咖啡😋☕️佢介紹咗依杯summer special~ Zobieeccino (暫時未有係menu喔 大家想試可以嘗試問下店長)店員將espresso打成泡 再加咗柚子汁同檸檬汁🍋🍸飲落比起Americano 會更加refreshing!! 而且表面刨左啲檸檬皮 飲落去會有陣陣檸檬香👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好正~ 夏日之選!🧟‍♀️Wake Up Zombie $48 依杯咖啡顧名思義就係提神嘅恩物👀✨~ 雖然望落去似齋啡 但係上面打咗好厚嘅泡沫🫧同乾嘅食用花🌹層次感滿滿!一飲真係有種嘅感覺!🥖Avocado Toast $80除咗飲品之外 仲叫咗Toast~🥖🍽️必須要讚嘅係伴菜好Fresh~ 真係有種啱啱摘嘅感覺

☕️Zobieeccino

🧟‍♀️Wake Up Zombie $48
依杯咖啡顧名思義就係提神嘅恩物👀✨~ 雖然望落去似齋啡 但係上面打咗好厚嘅泡沫🫧同乾嘅食用花🌹層次感滿滿!一飲真係有種[Wake Up]嘅感覺!

🥖Avocado Toast $80

除咗飲品之外 仲叫咗Toast~🥖🍽️必須要讚嘅係伴菜好Fresh~ 真係有種啱啱摘嘅感覺🌱😂😂羽衣甘藍甘甜甘甜好好食!另外Toast係用Sour Dough 好有咬口 更加有層次感!碎蛋同埋牛油果熟度恰到好處🫧簡直就係下午茶必選!

**另外佢哋呢一間Cafe都有早餐提供 大家住附近 或者想搵一啲西式早餐可以一試喔!**☕️🫶🏼
———————-
🧟‍♀️Zombie Specialty Coffee
地址: 佐敦官涌街9-13號地下1號舖
【早餐之約|驚喜Danish味道】今次去咗間外型上我很欣賞嘅輕工業風Cafe, 水泥地下再加深藍色物品,型格之外有幾分Smart Style! 原來佢哋嘅Danish好好味😋Danish係我對丹麥酥嘅統稱,但其實原來丹麥包/酥並不是來自丹麥,而係來自於奧地利,稱為「Wienerbrod/Viennese Bread維也納包」早在18-19世紀年代,奧地利麵包師帶埋造包手藝移民到丹麥,慢慢演變成為現代嘅丹麥包。雞蛋沙律牛角包配上店主自家烘焙嘅咖啡豆,點了Dirty & Flat White奶味咖啡平衡香濃,為全日注入能量!Cafe我最喜歡佢嘅在早餐時間開始營業,店內仲有咖啡豆可以選購。📍 Zombie Specialty Coffee 地址: 佐敦官涌街9-13號地下1號舖
【早餐之約|驚喜Danish味道】

雞蛋沙律牛角包

📍 Zombie Specialty Coffee
地址: 佐敦官涌街9-13號地下1號舖

2023-06-20
$100 (早餐)
Zombie Specialty Coffee位於佐敦,成間cafe都係冷色系嘅工業風,仲有一個角落擺放唔同書籍供客人閱讀,整體環境舒適同work-friendly,而且室內室外都有打卡位😆。Cafe主打精品手沖咖啡☕️,而且提供自家烘培咖啡豆,啱曬一眾啡友。佢亦都有少量輕食,包括三文治、pastries、自家製甜品🍰,佢嘅招牌tiramisu同雪糕都係限量供應,大家想食記得早啲去喇!------------------------------Egg Salad Croissant $40牛角包熱辣辣好香脆🥐,牛油味濃郁,配上清新嘅蛋沙律做下午茶啱啱好~------------------------------Homemade Tiramisu $55 小編好推介呢度嘅tiramisu😍!佢嘅espresso同酒味都比坊間嘅濃郁,手指餅同輕盈嘅mascarphone cheese mixture一齊食好綿密軟滑,十分有水準🥰!------------------------------Burnt Cheesecake $55Burnt cheesecake 好軟滑,芝士味唔算太濃🧀,而

Egg Salad Croissant $40

Egg Salad Croissant

Homemade Tiramisu $55

Homemade Tiramisu

Burnt Cheesecake $55

Burnt cheesecake 好軟滑,芝士味唔算太濃🧀,而且帶有檸檬香,成個蛋糕creamy得黎唔會膩。

Matcha Latte $48

Cafe用咗丸久小山園若竹抹茶粉🍵,入口微澀,帶有抹茶鮮味,成杯latte 醇厚濃郁好好飲。

Dirty $40

Dirty嘅漸層效果好靚☕️,面頭嘅espresso有好濃好香嘅咖啡味,偏fruity帶有果香後韻,同底下嘅凍牛奶飲好有層次。
Dirty
2023-06-28 15 瀏覽
最初以為呢到地點唔方便,應該唔洗等位,點知星期日下午黎到滿座,等幾耐就真係睇運氣。唔少人都會黎外賣咖啡。店內有一張大枱,加幾張迷你二人枱,空間感幾好,唔會好逼。無論咖啡定輕食,都有唔少選擇,幾吸引。*Egg Salad Egg  Salad  Croissant*呢個唔太推,預先生焗好,後來再翻熱,牛角包明顯過硬,甚至有啲燶同苦。*Avacado  Toast  with  Eggs*呢個就好高質,酸種包質素好高,一塊好厚,所以食到好香的麥味,有口感,牛油果冇咩可以衰,夠新鮮就OK! 溏心蛋生熟程度剛剛好,呢個一定會再黎食。*Wake up zombie*天氣熱飲呢杯special drink,感覺好清新!裡面有茶有啡,味道好平衡。
店內有一張大枱,加幾張迷你二人枱,空間感幾好,唔會好逼。
無論咖啡定輕食,都有唔少選擇,幾吸引。
Egg  Salad  Croissant
Avacado  Toast  with  Eggs
*Avacado  Toast  with  Eggs*
*Wake up zombie*
Avacado  Toast  with  Eggs
2023-06-27 18 瀏覽
ℍ𝕠𝕞𝕖 𝕣𝕠𝕒𝕤𝕥𝕖𝕕 𝕔𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 𝕓𝕖𝕒𝕟𝕤 𝕤𝕠𝕦𝕟𝕕 𝕓𝕣𝕚𝕝𝕝𝕚𝕒𝕟𝕥 𝕗𝕠𝕣 ℤ𝕠𝕠𝕞𝕓𝕚𝕖’𝕤 𝕓𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥🧟‍♂️之前經過餐廳見到個名咁搞怪🤨,唔講以為係密室逃脫既遊戲🎮,其實係一間 coffee shop🥊。最近成日落雨,心情都麻麻架啦🐋,所以食早餐一定要食個靚既🍳。同媽媽👩🏻黎左呢間小店,feel 下呢個一d都無恐怖喪屍既感覺,嘆個靚早餐🍴~媽媽每日都要飲一至兩杯咖啡☕️,餐廳有自家烘焙咖啡豆🤾🏽‍♂️,咁就 fit 曬啦。媽媽揀左店員推介既 Wake Up Zoombie⚡️,咖啡底係 Espresso,加上接骨木、檸檬汁同埋冷泡伯爵茶🫖,面頭仲灑左桂花碎🌼,連唔飲咖啡既我都覺得好香👃🏽。整杯飲品用酒杯盛住,好有高級 bar 既意境🍸。而我就嗌左杯 Matcha Latte🍵,係用丸久小山園若竹🧚🏼,夠濃味而且甜度適中,加埋多從心心拉花✳️,好滿意喔。☕️Wake Up Zoombie | $48🎍Matcha Latte | $48食物方面,我地嗌左包和包:丹麥酥〽️同埋牛油果碎蛋多士🍞。前者充滿牛油香味🧈,唔會太甜,簡簡單單就好💁🏽‍♀️。後者口感都幾豐富,牛油果碎蛋

☕️Wake Up Zoombie | $48
🎍Matcha Latte | $48

食物方面,我地嗌左包和包:丹麥酥〽️同埋牛油果碎蛋多士🍞。前者充滿牛油香味🧈,唔會太甜,簡簡單單就好💁🏽‍♀️。後者口感都幾豐富,牛油果碎蛋呢個 combo 咁掂🥚,sourdough 又脆口,配埋沙律菜🥗同番茄仔🍅,整件事互相配合🫸🏽🫷🏽。

🥨Custard Danish | $26
🥑Smashed Avocado Toast with Egg Salad | $88

早餐
2023-06-26 21 瀏覽
Zombie Specialty Coffee 位於佐敦,柯士甸站步行3分鐘左右,cafe 以灰調工業風為主,水泥牆和木系枱椅,整體環境簡潔乾淨,設室外座位,屬Petfriendly Cafe 🐶 Cafe主打精品手沖咖啡,而且提供自家烘培咖啡豆,啡友買豆都可以!Egg Salad Croissant $40 牛角包剛烘好,香噴噴牛油香,外面酥脆,裡面軟身,配上清新蛋沙律,不會過於油膩Homemade Tiramisu 必食!cafe招牌甜品,每天限量供應,Tiramisu 裏既espresso 同酒味非常濃郁,手指餅同 cheese 完全融合,口感綿密順滑且柔軟濕潤,甜度剛好,十分岀色!Wake up ZombieCafe signature drinks之一,名字相當有趣。這杯咖啡結合了Espresso、伯爵茶、接骨木糖漿和檸檬汁,喝一口已令你相當醒晨,就像喪屍一樣,連靈魂也被喚醒了,伯爵茶的花香氣濃郁,用上帶酸味既咖啡豆,與檸檬汁混入,感覺清爽醒神,喝下令頭腦非常清醒!Zombie Specialty Coffee 📍佐敦官涌街9-13號地下1號舖

Egg Salad Croissant $40

Homemade Tiramisu

Wake up Zombie

Zombie Specialty Coffee
📍佐敦官涌街9-13號地下1號舖
2023-06-25 19 瀏覽
最近placement地點離自己好遠,交通又勁唔方便,簡直係行屍走肉🧟‍♀️每日打喊露嘅次數多到十隻手指都數唔晒😪星期日都仲要返poly交form🥲無咖啡真係搞不0掂🥶是次推介係佐敦嘅高質coffee shop,除咗咖啡好飲之外,小食都勁好味,非常適合去break一break放鬆吓😚Homemade tiramisu $55⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️Tiramisu每日新鮮自家製,限量供應,雖然之後介紹嘅輕食同樣有高度評價,但有tiramisu一定要試咗先‼️tiramisu一入口充滿咖啡香,後勁有橙酒同咖啡酒味,加上Mascarpone cheese有淡淡果香🤩整體口感柔軟濕潤,細緻輕盈,完全唔漏🥰Apple turnover ⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️蘋果酥外皮超級酥脆,濕潤嘅蘋果內餡酸酸甜甜,味道清新香甜而不膩🤤Chicken & Leek Basket $34⭐️推薦⭐️同樣係超級酥脆,雞肉份量幾多,加上香蔥更加香口😆Wake Up Zombie $48⭐️⭐️極度推薦by🐸⭐️⭐️第一啖入口已經覺得好特別,酸酸地有少少似凍檸啡🤣入口已經好香果香味,同店員傾計先知原來入面加咗接骨木糖漿和檸檬汁、earl grey

Homemade tiramisu $55
⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️

Apple turnover
⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️

Chicken & Leek Basket $34
⭐️推薦⭐️
同樣係超級酥脆,雞肉份量幾多,加上香蔥更加香口😆

Wake Up Zombie $48
⭐️⭐️極度推薦by🐸⭐️⭐️
第一啖入口已經覺得好特別,酸酸地有少少似凍檸啡🤣入口已經好香果香味,同店員傾計先知原來入面加咗接骨木糖漿和檸檬汁、earl grey同自家烘焙咖啡豆expresso😋飲完一陣好醒神🫨加上用雞尾酒杯上好打卡able📸

Latte $40
味道濃醇,奶味重🥛拉花都好靚💕

Zombie Specialty Coffee
佐敦官涌街9-13號地下1號舖

2023-06-14 26 瀏覽
今日嚟咗佐敦官涌街間café, 地方唔大,但好Warm,有種番咗屋企嘅感覺🥰甜點🍮同飲品🥂都好有特色。Egg salad牛角包🥐牛油🧈香味濃,沙律🥗creamy。Wake up Zombie 係café獨家飲料,由Espresso配上伯爵茶、接骨木糖漿、檸檬汁🍋混合而成,令咖啡有種酸甜味。Café曲奇🍪係燕麥提子曲奇,入口鬆脆,味道香甜。Dirty🥃飲落有層次,有冷🧊熱🔥相融感覺,牛奶同咖啡味道入口分明。Café 有自家烘焙咖啡豆同自家製Tiramisu雪糕🍨(限量供應),下次要早啲嚟至得!!😋꧁☬小編食左咩☬꧂✅Egg Salad Crolssant ($40)✅Wake up Zombie ($48)✅Cookies ($38)✅Dirty ($40)(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $80♥️

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅Egg Salad Crolssant ($40)
✅Wake up Zombie ($48)
✅Cookies ($38)
✅Dirty ($40)

(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $80♥️
2023-06-13 16 瀏覽
Signature drink ☕️🧟‍♀️Wake Up Zombie 🧟‍♀️用接骨木花糖漿+檸檬🍋+咖啡+Earl Grey tea 🍵 飲落去酸酸甜甜 好清新👍🏻👍🏻好岩宜家大熱天時☀️☀️好爽 酸甜味後會品嚐到咖啡甘甜🤩 Latte 用上自家烘焙咖啡豆 聞落超香咖啡豆味😍咖啡同泡既比例拿捏得好好😜 🥑 Avocado Toast with egg salad 新鮮沙律菜🥗配上牛油果蛋沙律 重點係底下塊脆卜卜既包😍😍🥧Apple Turnover 今日食到餐牌未有既Pastries 🤩🤩面頭係脆脆酥皮 餡料係滿滿既🍎肉+蓉😍 好岩配咖啡☕️👍🏻好多cafe 都好晏開門 但Zombie Specialty Coffee 好早已經開門 有早餐🥞供應 💕💕其實店舖仲自家製Tiramisu 同雪糕(每日限量供應‼️)可惜今日食唔到🥲下次要再黎食過先得😤😤

Signature drink ☕️
🧟‍♀️Wake Up Zombie 🧟‍♀️