2017-02-11 367 瀏覽
We had a poor experience at this restaurant. It has a very small location with very little decoration to command the prices they did.Only a few items were provided (some of which seemed like the cheap ready to cook type dishes like spring rolls and chicken wings).Staff did not pick up dirty plates or glasses until the very end. They also did not refill the drinks quickly once they were finished. Unfriendly staff overall.Food (spring rolls, spaghetti and salad) tasted very bland. All in all, we w

Food (spring rolls, spaghetti and salad) tasted very bland. All in all, we would not go back. Paying HK$200 per head to get 5 dishes (including simple items like salad, spring rolls and chicken wings) plus a salad and coke/sprite was definitely not worth it in our opinion. The lack of a good atmosphere and friendly staffing is not something we enjoyed either.

Disappointed.
題外話/補充資料: They gave us an offer for either 1 free wine or a six pack beer. Being completely fair and honest.
2017-02-10
生日
  • N/A
2017-01-24 437 瀏覽
尖沙咀諾士佛台原來除咗酒吧,都會有樓上cafe,本人最鍾意去支持同發掘樓上小店星期五放工約咗朋友上到去,以為好多人,一定好迫啦,無喎,餐廳唔算大,不過無擠迫,所以安排咗我地可以座舒服沙發卡位,可以傾一晚計。魚柳同排都好好味,開放式廚房,見到野食係即制,聞到香味,上到枱就更加好味啦食完野,叫咗杯朱古力,D綿花糖多到滿瀉,好抵飲。之後仲座咗係度傾到十點先走,完全符合香港人聚餐地點又要方便,又要坐得耐同空間感要求!

2016-11-16 1126 瀏覽
今日去左旺角朋友屋企食飯,我後到,所以得我一個未食飯,咁就用外賣app叫左個黑松露雜菌意粉啦。Total 128+20蚊transport fee =148過左大半個鐘左右,終於都黎到喇黎到就係咁樣一兜,佢個面有啲黑松露嘅,不過個蓋痴走左黎到嘅時候都仲熱,聞落松露味都幾香不過食落就一般般,聞嘅時候好香松露味,不過入口就完全冇左果黎松露香同埋塞得太實,撈唔倒個底啲汁。真係覺得一啲都唔值128
過左大半個鐘左右,終於都黎到喇
黎到就係咁樣一兜,佢個面有啲黑松露嘅,不過個蓋痴走左

黎到嘅時候都仲熱,聞落松露味都幾香
同埋塞得太實,撈唔倒個底啲汁。
真係覺得一啲都唔值128
2016-06-17 4634 瀏覽
約咗朋友九點幾先食飯, 七點去到尖沙咀諗住喺附近搵間 cafe 坐低睇下書先, 所以 openrice 完就揀咗呢間試下~ 入到去覺得環境唔錯, 又有電視睇, 坐得幾舒服嘅~~我地兩個人都叫咗杯飲品~凍朱古力, 睇隻色就知好淡...... 好彩有 d cream 同 marshmallow 叫做有少少味, 不過係完全唔好飲  點知低處未算低, 我友人杯 green tea latte 簡直只係一杯有少少綠茶味的水, 其實都幾難得  Fish & Chips 係好食嘅, 炸魚的外皮好鬆脆, 肉質仲好嫩  意見: 員工係友善, 不過可以試下用心調製飲品, 認真一杯咁簡單的飲品如果都未能好好留住客人, 下次就唔會再嚟食.....
我地兩個人都叫咗杯飲品~
Green Tea Latte
Fish & Chips
題外話/補充資料: 好大油煙 (我地已經係坐差唔多最遠果枱), 搞到食食下係咁標眼水, 最後攻到直頭係擘唔開對眼...... 同職員講, 佢地先開埋另一部冷氣機...........
2016-06-11
2016-06-14 2866 瀏覽
今日同朋友約尖咀食飯,又吾知食乜好!結果上openrice搵左呢間叫club nection既cafe坐下,見到食評都係只係食窩夫!本來都諗住食個窩夫飲杯野就算!上到去見到有full set dinner有湯、有鵝肝又有甜品食就忍吾住叫番份!最後我叫左個大蝦意粉$248,朋友就個松露意粉跟湯$128,有得$40加帶子,結果忍吾住又加埋!真識做生意!野食黎啦!野食質素比預期超出水準,埋單四百幾!價錢合理!始終諾士彿臺樓下食餐差吾多既起碼六七舊!有時間會再encore !!
野食黎啦!
鵝肝
大蝦意粉
松露帶子意粉
野食質素比預期超出水準,埋單四百幾!
2015-06-13
鵝肝
大蝦意粉
松露帶子意粉
2016-06-01 2071 瀏覽
香港唔多地方有Belgian waffle食,知道呢間cafe有,所以上黎試下 地方唔算大,但係座位好舒適,好適合一大班好友上來吹水聚會。不過今次得我自己一個,所以就只係點咗是日目標-比利時窩夫!Waffle 好香蛋味,外層烘得鬆脆,熱辣辣新鮮咁食特別好食!不過就略嫌太細個,唔夠喉 XD唯一要挑剔係淋上去的朱古力醬甜佐d,唔夠優質 。不過老闆同員工服務都好好。食完之後會問意見,睇得出好有心想改善 。下次會再來試試其他食物。

地方唔算大,但係座位好舒適,好適合一大班好友上來吹水聚會。
不過今次得我自己一個,所以就只係點咗是日目標-比利時窩夫
XD
唯一要挑剔係淋上去的朱古力醬甜佐d,唔夠優質

下次會再來試試其他食物。
2016-04-24 1539 瀏覽
諾士佛臺係星期五六晚係最旺,星期日Lunch時間係水靜河飛…走過諾士佛臺地舖有開門既餐廳,一個Lunch一般都要300 一位,而且好Heavy 下,揀左間簡單既Cafe,皆因簡單得黎有 Waffle食,OR既食評都係一面倒寫佢地既Waffle.......佢地主要都唔係serve 正餐,........Lunch 唔係太多選擇,價錢約由50到100蚊一個Main Course,其中個Rib較吸引我。BBQ Baby Back Rib﹕BBQ醬汁甜甜酸酸既香味攻鼻,份量唔算大,都係一般雪藏貨,乾同鞋,不過100蚊有找,合理!BBQ醬汁份量多,先完成都個rib!薯粒唔係香脆果隻,但係入面就好粉,用香草調過味,唔算馬夫!Caramel Apple Waffle w/Ice Cream﹕我既主菜黎啦……Waffle,係今次黎既重點,賣相可以,蘋果炒至半爽,幾好,Cream 唔係新鮮打,雪榚有Vanilla籽,但Vanilla香味奇怪唔夠…Waffle外邊香脆,但係入面唔算鬆軟,有少少乾同實,不過整體係尚可以,畢竟Waffle看似簡單,要做得好並唔容易。不過環境唔錯,星期日Lunch,全店就只得

BBQ Baby Back Rib
不過環境唔錯,星期日Lunch,全店就只得我一枱客……有無限既招呼同服待,慢食慢坐,就係音樂太大聲,唔係重休閒!
2016-04-17
2016-04-12 1122 瀏覽
標榜係比利時窩夫。叫左個焦糖味。 窩夫比較細,擺得幾靚。 一食就知點解要咁細塊,中間個心比較有咬口,好香既蛋香同甜味,配合雪糕食一流。自己食一塊都幾飽架。 仲配左朱古力飲。
標榜係比利時窩夫。叫左個焦糖味。
窩夫比較細,擺得幾靚。
仲配左朱古力飲。
2016-04-11 881 瀏覽
經過尖沙咀,肚仔又餓了!朋友仔帶我去左間 cafe Clubnectionz , 估唔到又幾正呀。Order 左香䓍焗雞,椒絲腐乳羊肉扁意粉。雞雞焗得剛剛好,有肉汁,一d都唔乾。半隻雞也十分夠份量。仲有個黑松露忌廉湯一流好味,至於個意粉,講真,我覺得腐乳配意粉真係幾夾,越食過癮,如果愛試新味道,可以一嚐。Last 仲order 左蘋果 waffle,唔會太酸,也不錯。 下次行開去,可以encore。價值合理值得一試👍抵食😋

Order 左香䓍焗雞,椒絲腐乳羊肉扁意粉。

下次行開去,可以encore。價值合理值得一試👍抵食😋
2016-04-11 666 瀏覽

Order 左香䓍焗雞,椒絲腐乳羊肉扁意粉。

下次行開去,可以encore。價值合理值得一試👍抵食😋
2016-02-09 687 瀏覽
同朋友係TST行街 想飲下野坐下 所以到了諾士佛臺既ClubNectionZ 睇下有好咩食 可以hea下 上到去 有兩三個客人食野 感覺好休閒 好舒服 同朋友叫了比利時朱古力窩夫 雜莓沙冰 同organic earl grey雜莓沙冰外型好特別 用燈炮外形的杯裝住 令人忍不住幫佢影多幾張相 好有雜莓既味道 又夠哂凍 味道好好 下次會再叫比利時朱古力窩夫  窩夫比較實同 脆口 配埋好香濃既比利時朱古力 一D都唔覺得甜 但份量唔叫大份 一人食差唔多啦 不消一陣 我同朋友已經清哂了 環境十分舒適 好適合朋友聊天 hea足一日

環境十分舒適 好適合朋友聊天 hea足一日
2016-01-26 684 瀏覽
比利時朱古力窩夫 ($46)窩夫簡簡單單上碟,沒有太多花巧的東西~因天氣凍我都冇叫雪糕la☺️窩夫切落去果下好硬好實~中間不會好厚,蛋香味不會好重🙈但食落去冇想像硬實,窩夫整體以脆口為主,上面加上糖霜&比利時朱古力醬甜度恰到好處~再加杯咖啡平均返味蕾😎份窩夫大份D會飽D😝個人建議如果真係好鍾意食朱古力可以Order“比利時朱古力窩夫+比利時朱古力奶”依個組合會甜到膩~或者窩夫+咖啡~咁就吾會太過膩😋Taste: 7.5/10比利時朱古力奶 ($38)香港終於似返個冬天,冬天凍冰冰當然飲返杯一熱朱la😎依個朱古力奶真係朱古力迷的最愛,朱古力味相當濃郁~甜得黎又未至於膩👍放左一陣~朱古力的表面有一層薄膜,一飲落去可似朱古力醬咁😆摸住整個玻璃杯暖烘烘😌Taste: 8/10Latte ($40)咖啡香濃得黎果酸不太重,奶泡幼滑飲落十分順口☺️店內有各種棋牌遊戲又可以包場唱K打機~係尖沙咀黎講係少有的樓上cafe😆Taste: 7.5/10
比利時朱古力窩夫 ($46)
窩夫切落去果下好硬好實~中間不會好厚,蛋香味不會好重🙈
份窩夫大份D會飽D😝
Taste: 7.5/10
比利時朱古力奶 ($38)
香港終於似返個冬天,冬天凍冰冰當然飲返杯一熱朱la😎
放左一陣~朱古力的表面有一層薄膜,一飲落去可似朱古力醬咁😆
摸住整個玻璃杯暖烘烘😌
Taste: 8/10
Latte ($40)
咖啡香濃得黎果酸不太重,奶泡幼滑飲落十分順口☺️
Taste: 7.5/10
2016-01-24
  • 比利時朱古力奶
2016-01-23 645 瀏覽
約了朋友慶祝她的生日, 本身想食韓國野, 但訂咗位未夠鐘, 所以和她上尖沙咀諾士佛台的樓上CAFE 先吃甜品, 呢個小型CAFE, 好悠閒, 牆上BAR枱位置還有幾個插蘇頭, 最適合年青人一路打機, 或一路义電一路和朋友食TEA傾計, 因時間尚早6:00PM鐘, 這裡裝潢給人舒服悠閒的HOME FEEL, 牆上掛畫簡單,朋友生日, 嘗試問店主, 可否幫忙寫生日快樂, 他話當然冇問題啦, 結果叫了這裡的主打,士多啤梨比利時Waffle ($61), 好有心機, 朋友見到勁開心呀! 士多啤梨好甜,配以開心果雪糕,夠香滑,又有嚼口的開心果,另外主打的窩夫好脆口,熱辣辣,帶點甜味。還有叫了香蕉可麗餅($61), CREPE軟稔, 配以忌廉, 同朱古力醬, 連埋香蕉一起包起食, 飲品叫了雜莓沙冰, 好清甜, 用燈膽型本, 好有GIMMICK。
士多啤梨比利時Waffle
香蕉可麗餅
雜莓沙冰
2016-01-16
士多啤梨比利時Waffle
雜莓沙冰
2016-01-13 720 瀏覽
《 ClubNectionZ 》呢間cafe呢,主打waffle既😌講得主打梗係waffle最好食啦(睇下,用咁大個碟載上,就知有氣勢啦😂😂)食左可麗餅同waffle ,waffle完勝!!👏🏻👏🏻所有野都係即叫即整☺️☺️咁都幾好,比人感覺有誠意。比起咖啡弄既waffle的口感同質地,我較喜歡呢間既waffle,奶味重,又夠香脆帶點軟,香噴噴😌😌但可麗餅就比較麻麻地啦,普通😗熱朱古力妹妹大人話好好飲,表示鐘意同欣賞,話飲得出係用靚朱古力沖調既(Ako係唔好朱古力既,所以無飲到😌)我由一個唔鐘意食甜既人,已經努力咁變得食多左甜😚yeahhh 環境方面我地就覺得普通既,就係一般既cafe,無特別主題設計和裝潢,簡簡單單咁,勝在同朋友一齊上嚟食野吹半天水(我去當日仲見到有一大班年輕人坐在cafe中間食完野玩緊遊戲呢,勁熱鬧有活力,雖然有啲嘈)如果想同朋友優優閒閒過半日,呢間cafe都算係個唔錯既選擇
《 ClubNectionZ 》

2016-01-06 697 瀏覽
前幾個月同朋友出黎見下 但又唔想食太多野所以就去左呢間cafe食下D小吃 甜品餐廳係位於尖沙咀駱駝漆餐廳地方寬敞 環境清幽同朋友傾下計飲下野 呢到最適合不過English Breakfast TeaMango Smoothies (HKD 49)Mango Smoothies味道好濃郁偏甜 而且好足料 杯野好似就快要瀉滿 英式茶味道就無咩特別Nutella Crepe (HKD 45)Nutella絕對係大部份foodie既最愛除左crepe上面佈滿左chocolate sauce之外crepe裡面亦埋藏左好多nutella 絕對係nutella控必食之選Strawberry waffle with ice cream and sauce (HKD 66)呢個waffle係用新鮮既士多啤梨黎做而且餐廳對於食物既presenation一點都唔老虎再加上waffle側邊配上雲尼拿味既ice cream令口感同味道都更加豐富!
前幾個月同朋友出黎見下
但又唔想食太多野
所以就去左呢間cafe食下D小吃 甜品

餐廳係位於尖沙咀駱駝漆
餐廳地方寬敞 環境清幽
同朋友傾下計飲下野 呢到最適合不過
English Breakfast Tea
Mango Smoothies (HKD 49)
Mango Smoothies味道好濃郁偏甜
而且好足料 杯野好似就快要瀉滿
英式茶味道就無咩特別

Nutella Crepe (HKD 45)
Nutella Crepe
Nutella絕對係大部份foodie既最愛
除左crepe上面佈滿左chocolate sauce之外
crepe裡面亦埋藏左好多nutella
絕對係nutella控必食之選

呢個waffle係用新鮮既士多啤梨黎做
而且餐廳對於食物既presenation一點都唔老虎
再加上waffle側邊配上雲尼拿味既ice cream
令口感同味道都更加豐富!
2015-11-27