今日book左枱同朋友打邊爐🤣呢間位於佐敦地鐵A出口步行3分鐘就到既「不倒翁火鍋」地方寬敞舒適😊冷氣亦十分足夠🤣夏天打邊爐都唔會身水身汗😉呢度除左有散點亦有套餐選擇🥰今晚我地叫左個套餐☺️湯底選了芫荽皮蛋湯湯底清澈透明水滾起傳來陣陣芫荽香氣😍鍋中配料還有爽脆馬蹄及皮蛋濃郁味道😌刺身拼盤包括有三文魚🍣日本希靈魚同北寄貝😬厚切三文魚口感鮮嫩滑潤☺️希靈魚子部分卜通卜通帶淡淡甜味🤩北寄貝則鮮甜😉😍🐮安格斯肥牛肉質鮮嫩,口感極為柔軟牛味濃郁細緻😬脂肪分佈均勻☺️牛肉控必點之一😉脆骨鯇魚片夠哂脆口彈牙😍食落完全冇泥味👍新鮮美味😋🤩海鮮蘇格蘭蟶子王下鍋十秒已經食得🙌口感彈牙且帶有濃郁海水味🐽黑豚肉脂肪細膩均勻😊肉質有咀嚼勁😊豬肉食落完全沒有肥膩感覺😊食上幾片都不在話下😋🐣本地新鮮雞子實屬小有😊本地細細粒係偏細粒但勝在夠新鮮😊特別既口感一咬開會爆汁🥰食既時候真係要格外留心😂🍤手打蝦滑質地彈牙😍帶有鮮甜蝦味☺️蝦膠打到起膠夠哂爽口🥰真係會食到停唔到口😊龍躉片厚切食落啖啖肉又無骨😉魚皮入口有厚厚嘅骨膠原😍啱哂鍾意食魚又怕骨既朋友🥰🥤飲品選了竹蓆茅根水清熱解暑😊完全可以中和火鍋熱氣感覺🙌唔錯😬結尾甜品桂花杞子糕微

湯底選了芫荽皮蛋湯

😍