餐廳: Acquasala
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
又係久違既堂食😍,終於同出街食好西~ 今次去咗食意大利菜,成個lunch set 包頭盤,主菜同埋甜品,都只係1️⃣4️⃣8️⃣,係蘇豪區嚟講真係幾抵。 頭盤 (🥣Soup & 🧀Burrata)呢個羅宋湯其實都幾唔錯👍🏻,飲落酸酸地又辣辣地🙈,作為前菜都幾開胃下,仲配埋兩款又香又脆嘅包一齊食,正。 呢個芝士真心令到我哋好驚喜😍 ! 首先佢味道唔會話好鹹,但食落就有好香嘅芝士味。其次佢食落嘅質感非常creamy👍🏻,配埋沙律菜一齊食好夾,一定要試下! 主菜 (🍝seafood spaghetti & 🍔 impossible burger) 個意粉嘅海鮮份量好多,有帶子,大🦐同埋🐟三文魚,件件都好大粒,好足料👍。尤其帶子好鮮甜,KK好中意🤪。意粉就好有咬口,偏硬同埋俾平時食既粗身,每一條都掛到汁,唔錯。 個impossible burger份量好多😍,薯條新鮮整起好好食。另外個burger真係好厚身,塊肉超厚😳,勁似真肉,好juicy,好好食呀,下次嚟一定會再叫佢 ! 甜品(Tiramisu & Panna Cotta) Tiramisu係我最愛😍 ! 佢整得好creamy,而佢係冇用手指餅,改為

頭盤 (🥣Soup & 🧀Burrata)

Burrata

Impossible Burger

甜品(Tiramisu & Panna Cotta)

Tiramisu係我最愛😍 ! 佢整得好creamy,而佢係冇用手指餅,改為用好濕潤既咖啡味蛋糕,比例啱啱好。佢甜度亦好適中,中和返d朱古力粉同埋咖啡嘅苦味,每一啖都係享受。
Tiramisu

Panna Cotta就係朋友最愛,個奶凍好滑👍🏻,食落雖然偏甜但奶味都算岀,配埋好香紅酒味嘅紅酒啤梨同berries,係一個幾fresh嘅飯後甜品
Panna Cotta

Burrata