👨🏻‍🍳古琴雅苑 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)📍銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場8樓B號舖 「發掘到一間味道、服務不錯的京川滬菜😋」 星期五晚市幾乎滿座,原本安排坐二人座,及後員工見到有卡位二人座剛空置,就即刻問我地坐吾坐😻 茶芥 (每位$18),雖然無人蔘烏龍,但系桂花烏龍都一樣清香🤤👍🏻 🍽️餐前小菜 $18酸蘿蔔🙈 👍🏻🍽️ 烤北京填鴨(半隻) $218第一眼見到偏橙色既鴨皮,有D心感不妙,好怕系正宗北京填鴨個種油溢脆皮,個人中意港式北京填鴨🥲🙈不過食落系正宗北京同港式參半🤣微脆但不太油,吾會好重油溢味🤤另配有多款配料、醬汁。‼️重點‼️超軟糯鴨卷皮😻未食過咁軟淋且有口感的!! 🍽️至尊拼盤 $208每樣小食都有D😋花雕醉雞(酒味重🙈)、👍🏻雞絲粉皮、揚州水晶肉(少許肥膩)、拍開洋黃瓜、👍🏻烤麩。不過不失,開胃小菜🙈 🍽️瑤柱蛋白炒飯 $118滿滿蛋白、鮮蝦仁🤤好香口飯質不生不腍,中挺。 環境闊落,乾凈,坐得好舒服🤤講普通話的伯伯好友善、親切😝可以encore‼️🫶🏻 #古琴雅苑 #香港北京填鴨
👨🏻‍🍳古琴雅苑 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)
📍銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場8樓B號舖

「發掘到一間味道、服務不錯的京川滬菜😋」

星期五晚市幾乎滿座,
桂花烏龍

茶芥 (每位$18),
雖然無人蔘烏龍,
但系桂花烏龍都一樣清香🤤👍🏻

🍽️餐前小菜 $18
酸蘿蔔🙈
烤北京填鴨(半隻)

👍🏻🍽️ 烤北京填鴨(半隻) $218
不過食落系正宗北京同港式參半🤣
微脆但不太油,
吾會好重油溢味🤤
另配有多款配料、醬汁。
‼️重點‼️
超軟糯鴨卷皮😻
未食過咁軟淋且有口感的!!
至尊拼盤

🍽️至尊拼盤 $208
每樣小食都有D😋
不過不失,開胃小菜🙈
瑤柱蛋白炒飯

🍽️瑤柱蛋白炒飯 $118
滿滿蛋白、鮮蝦仁🤤好香口
飯質不生不腍,中挺。

環境闊落,乾凈,坐得好舒服🤤
講普通話的伯伯好友善、親切😝
可以encore‼️🫶🏻

#古琴雅苑 #香港北京填鴨

2023-12-15
桂花烏龍
烤北京填鴨(半隻)
瑤柱蛋白炒飯