人氣燉品店 ❛啖啖燕窩❜ 喺新蒲崗開立新分店,主要提供即食花膠、燕窩、桃膠、雪燕等,除咗外賣返屋企享用,同觀塘分店最大嘅分別係增設咗更多堂食位置🫶🏻環境乾淨企理,以粉紅色同白色作主調,充滿少女心💗🐥蒜辣雞翼尖 ($25)雞翼尖份量唔少,隻隻都幾多肉🤣蒜香味好重,不過味道偏辣,唔食得辣嘅朋友要注意一下,食得辣就會覺得好惹味🤤買定一包返屋企,想食宵夜話咁易!🥛3.6牛奶木瓜燉雪燕 ($58)好滋潤嘅一碗糖水🥰牛奶味香濃,入口順滑,味道唔會過甜,雪燕口感好爽,仲有香甜嘅木瓜增添層次感😆🐥膠原蛋白濃雞湯 ($68)呢碗雞湯好清甜,一啲都唔油膩😍雖然啲料唔多,不過有滿滿嘅骨膠原!飲落真係好舒服,完全唔係味精湯👍🏻🥚芝士奶蓋燉蛋 ($58)上層芝士奶蓋充滿鹹香味,而且奶香十足,一打開就𢳂咗啖食;下層燉蛋有啲似海綿蛋糕質地,比較鬆軟~總結:放工食完飯再嘆個燉甜品,超級滿足🥹

🐥蒜辣雞翼尖 ($25)

🥛3.6牛奶木瓜燉雪燕 ($58)

🐥膠原蛋白濃雞湯 ($68)
芝士奶蓋燉蛋

🥚芝士奶蓋燉蛋 ($58)

總結:放工食完飯再嘆個燉甜品,超級滿足🥹

芝士奶蓋燉蛋