最近越來越鍾意Cafe hopping,今次黎到Cafe集中地 — 堅尼地城海旁,試下呢間人氣純白咖啡店《Little Cove Espresso》😆入到黎覺得呢到落地大玻璃令室內非常光猛,而且顏色以白色同木色為主,整體感覺幾舒服🥰‣ Dirty ($42)雖然上枱個陣已經冇分層既效果可以睇,呢點稍微扣點分~但味道唔錯,飲落係fruity味,口感醇滑,咖啡味幾突出,整體黎講唔錯😙‣ Cappuccino ($48)呢個Cappuccino既奶泡係我多年黎飲過最厚既一次!奶泡味道偏甜,而且非常濃密,表面仲撒左可可粉,賣相都幾靚!咖啡同樣係選擇左Fruity味,味道都唔錯😋‣ Cheesecake ($45)芝士味道濃郁,而且甜度適中,份量幾足🤩唯一美中不足就係芝士比較散,姐係一切就容易散開,唔係太方便進食😛💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳環境舒適,蛋糕同咖啡質素都唔錯,下午時間過黎chill下都幾舒服😙 要注意係佢哋18:00就閂舖,所以要預番時間呀💕💰Total: $135 ($67.5pp 無服務費)📍Little Cove Espresso|@littlecove.espresso西環

‣ Dirty ($42)

‣ Cappuccino ($48)

‣ Cheesecake ($45)

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟

💰Total: $135 ($67.5pp 無服務費)
西環堅尼地城新海旁3-5號五福大廈地下3號舖
西貢西貢海旁廣場兆日樓地下1-2號舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_cafe
🚩更多同區餐廳 #foodstep_堅尼地城

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻謝謝你的支持,成為我努力分享的動力💪🏻