RUE DU LIBAN

今次初嚐黎巴嫩菜🇱🇧😍到訪位於尖沙咀山林道既一間餐廳同朋友食晚飯👭入到去被餐廳既環境佈置所吸引🤩天花板垂吊住色彩繽紛既花草,超美!!有種世外桃源既感覺😚另外,餐廳亦用左阿拉伯式吊燈、牆身以黃藍相間,充滿民族風情,異國氣氛濃厚✨✨好喜歡呢度既環境設計🥰令人可以放鬆住咁用餐!因為第一次食黎巴嫩菜,一開頭對食咩冇咩頭緒~後來店員過來介紹一下食物,感覺到服務態度熱情❤️❥ Chicken Fatteh 雞肉乳酪飯 $168將雞肉同乳酪醬淋上白飯上,再混合松子仁、原粒鷹咀豆同自家製脆片,每啖飯都帶有微酸感,食落有咬口,夠晒開胃!❥ Lebanese Style Chicken Roll 黎巴嫩雞肉卷 $188有驚喜😚雞肉卷裡面包住黎巴嫩飯🍚雞肉十分軟嫩,內裡既飯有少少似糯米卷,有種黏糯既感覺,經過調味後好香口入味✨❥ Lebanese French Toast with Brioche 黎巴嫩法式多士 $98多士外脆內軟,加左椰棗蓉甜汁,另外再灑上開心果碎同藍莓🫐,賣相好靚,食落有層次感,味道唔會太甜!
今次初嚐黎巴嫩菜🇱🇧😍
到訪位於尖沙咀山林道既一間餐廳同朋友食晚飯👭
入到去被餐廳既環境佈置所吸引🤩
天花板垂吊住色彩繽紛既花草,超美!!有種世外桃源既感覺😚
好喜歡呢度既環境設計🥰令人可以放鬆住咁用餐!

❥ Chicken Fatteh 雞肉乳酪飯 $168

2024-04-09