2022-08-26 64 瀏覽
我以前喺灣仔返工嘅時候成日幫襯茶茶GO估唔到我過咗嚟旺角,佢都跟埋我一齊過嚟呀~~~Yeah!!! (=´∀`)人(´∀`=)等我為大家介紹呢杯日賣過萬杯嘅<<金煌楊枝甘露>>($36)佢係一杯重量級嘅楊枝甘露~除咗有椰奶同金煌芒果汁之外,仲有超多西柚同芒果嘅果肉!! 口感順滑又有嘢咬~~仲有滑捋捋嘅愛玉凍!係飲得嘅甜品👏🏻夏天飲真係透心涼🤗佢仲有多款盒子蛋糕賣💁🏻‍♀️職員都好細心幫我放置冰袋,俾我帶番屋企慢慢嘆~<<芋泥肉鬆盒子>>($42)由幼滑嘅cream+芋泥漿+蛋白蛋糕同肉鬆組成!最鍾意呢個鹹鹹甜甜嘅芋泥肉鬆組合~~<<紫菜肉鬆小方(四件)>>($38)以前返大陸/台灣玩都會食~自從困喺香港幾年之後,我發現香港都多咗好多小店,什至麵包舖有整!但試過咁多間…我都係首推茶茶GO‘s version ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و四嚿大大嚿勁有重量嘅蛋糕厚實得嚟,入口軟綿綿😋外面鋪滿紫菜同肉鬆~蛋糕體中間有一層蛋黃醬,不過一啲都冇俾搶味嘅肉鬆搶晒鏡!!咸咸甜甜真係好吸引🤤適合早餐/午餐/下午茶/晚餐/宵
我以前喺灣仔返工嘅時候成日幫襯茶茶GO
估唔到我過咗嚟旺角,佢都跟埋我一齊過嚟呀~~~
Yeah!!! (=´∀`)人(´∀`=)
金煌楊枝甘露

佢係一杯重量級嘅楊枝甘露~
仲有滑捋捋嘅愛玉凍!
係飲得嘅甜品👏🏻
夏天飲真係透心涼🤗
芋泥肉鬆盒子

<<芋泥肉鬆盒子>>($42)
由幼滑嘅cream+芋泥漿+蛋白蛋糕同肉鬆組成!
最鍾意呢個鹹鹹甜甜嘅芋泥肉鬆組合~~
紫菜肉鬆小方(四件)

<<紫菜肉鬆小方(四件)>>($38)
以前返大陸/台灣玩都會食~
紫菜肉鬆小方(四件)

四嚿大大嚿勁有重量嘅蛋糕厚實得嚟,入口軟綿綿😋
外面鋪滿紫菜同肉鬆~
蛋糕體中間有一層蛋黃醬,不過一啲都冇俾搶味嘅肉鬆搶晒鏡!!
咸咸甜甜真係好吸引🤤
適合早餐/午餐/下午茶/晚餐/宵夜 食~
即係幾時食都咁正🤭🤭🤭
2022-08-05