【西貢區】【Ebeneezer's Restaurant & Bar】自己冇女就唯有同道歉哥行海邊睇人哋啲女,然後搵度地方食吓嘢。我哋不嬲都有食開呢間印度嘢,佢仲要有 bar 嘅成份,諗都唔使諗就入咗去。先食 $66 嘅「Pani Puri」,係印度脆球,好清新,用嚟開胃就一流嘅前菜。跟住到 $75 嘅「Masala Dosa」,係印度瑪撒拉香料捲餅,之前我哋都食過呢個餅,幾香幾好食,塊餅可以點醬食之餘裡面包咗咖喱馬鈴薯,正。之後到 $118 嘅「Tandoori Chicken Tikka」,即係印式燒烤雞肉串六件。呢款經醃製過嘅炭烤雞肉串其實周圍都有得食,但呢度嘅雞勁嫩同勁香雞味,好正。之後要個 $92 嘅「Butter Chicken Curry」,好傳統嘅印度菜,咖喱雞肉,好香濃,果然係國粹。但點都要配個烤餅,我哋就要咗兩款烤餅嚟試。分別係 $26 嘅「Garlic Naan」大蒜烤餅同埋 $30 嘅「Cheese Naan」芝士烤餅,就咁食唔點咖喱都正嘅。跟住仲要咗 $28 兩粒嘅「Gulab Jamun」酷拉卜甜品,呢度整嘅冇出面其他餐廳咁甜,我覺得反而比較啱香港人口味。嘢

嘢飲我哋各飲一杯 $45 嘅「Mango Lassi」芒果奶昔,之後道歉哥飲咗 $48 嘅「Cinderella」,我就飲都係 $48 嘅「Sunset Cooler」,都係好 fresh 好好飲,畢竟佢哋係酒吧嚟。連埋加一呢餐飯應該係 $683.1,食咁多差唔多啦。。。

(地址:將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G21號舖)

@ebeneezershk

#1amfoodie #foodie #thatfoodiething #food #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am西貢區 #將軍澳 #EbeneezersRestaurantandBar #Ebeneezers #Restaurant #PaniPuri #MasalaDosa #TandooriChickenTikka #butterChickenCurry #GarlicNaan #GulabJamun #CheeseNaan #MangoLassi #Cinderella #SunsetCooler #將軍澳美食 #將軍澳特色 #1am1049 #1ambackup