相信大家都識MAMADAY,佢地嘅團隊分道揚鑣,將品牌重新定位,保留左佢一貫玩味嘅特色,傳承著 Mamaday 的記憶味道,建立左「Zip Zip」(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 店內保留左舊時標誌性的室內設計特色、招牌菜外,同時加入了全新Fusion菜。一間好嘅餐廳唔止食物好食,仲可以令客人玩得開心!餐廳室內設計用多種方式呈現年輕玩味的大膽風格,滿佈打卡位,特色裝潢全由昔日MAMADAY團隊及藝術家度身訂造,各式藝術牆及藝術品都係獨一無二的心機之作🥹食物設計都充滿搞怪風味,有好多創新嘅配搭,無論係食落入口定係打卡Po Ig 都充滿驚喜(๑•̀ㅂ•́)و✧ 好啱朋友吹水,情侶浪漫!==============================〖 油炸鬼配煉奶&班蘭醬🥖 〗💰78 | 🜸 4.1/5食油炸鬼唔炸鬼唔一定要配粥嘅!依份油炸鬼炸得好脆身,面頭灑左少少糖霜,食落有啲似churros。炸粉比例均勻,食落脆皮得來保持到原本嘅空氣感,好有嚼勁,做到真正嘅外脆內軟(。・ω・。)ノ個人特別推薦班蘭醬!班蘭味好突出,微甜清香,同油炸鬼出奇地夾。〖 自家製開心果醬扁意粉🍝 〗💰136 | 🜸 3.4/5呢排好鐘

〖 油炸鬼配煉奶&班蘭醬🥖 〗💰78 | 🜸 4.1/5

〖 自家製開心果醬扁意粉🍝 〗💰136 | 🜸 3.4/5
呢排好鐘意食開心果醬,見到開心果配意粉即嗌左,太特別喇!開心果醬煮得比較稠身,食落會乾身少少,不過好處就係每啖意粉都掛滿開心果醬。但開心果味唔算好突出,少少失望,不過加埋啲開心果碎,令到意粉入口時嘅口感帶有少少顆粒感,更有層次嘅!今次我地配左青口,青口比想像中大隻(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
自家製開心果醬扁意粉

〖 非常朱時的黑松露烤雞🐔 〗💰148 | 🜸 4.2/5
今次烤雞用左黑松露作醃製,味道十分突出。烤雞一上枱,黑松露味已經撲鼻而來,濃郁惹味!最出色係烤雞火喉控制出色,外皮烤得金黃香脆,肉質卻仍然保持嫩滑多汁💦 一入口啲肉汁同口水流到成張枱都係(^∇^)另外伴碟都十分豐富,有黑醋沙律,水果同埋炒菇,依個價錢真係勁抵食!
非常朱時的黑松露烤雞

〖 豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰🍧 〗💰56 | 🜸 4/5
依杯飲品將荳味玩到出神入化!豆漿入口時,已經覺得好香好綿滑,係一種微甜嘅味道下,再慢慢帶出豆腐嘅香味 黑芝麻則令到整體味更香濃更有層次。
不得不讚下佢地千變萬化嘅口感 沙冰底打得好綿滑,同豆漿好夾,連埋雪糕一齊食,十分冰爽,而且飲品真係有豆腐,好似食緊豆腐花咁💕
豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰

〖 紅豆白玉焙茶窩夫🧇 〗💰88 | 🜸 3.9/5
食完正餐,點可以忘記第二個胃。 窩夫外脆內軟,焙茶味好香。加左紅豆做配搭,我個人覺得偏甜左少少,不過又估唔到原來紅豆同焙茶咁夾,更突出到個焙茶味!另外個白玉都好煙韌,好有嚼勁,加埋啲開心果碎食好有層次ʕ; •`ᴥ•´ʔ
紅豆白玉焙茶窩夫

評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 8/10

🔍 想搵同類型嘅餐廳𓂀✍
⌫ #eatwithnous_銅鑼灣
⌫ #eatwithnous_cafe
⌫ #eatwithnous_黃店

#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #cafe #hkcafe #hkgirl #fusion #pasta #hongkong #chicken #zipzip #cafehopping #foodoftheday #咖啡 #美食 #相機食先 #玩味 #吃貨 #打卡 #手機食先 #銅鑼灣美食 #黃店 #小店
豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰