喺鰂魚涌返工嘅我經常都出去發掘好西,今次就同朋友放工後去左中信大廈嘅一間少女心cafe 食dinner,入面所有佈置都好靚,如果鍾意粉紅色嘅女仔一定like💓 記得要去打下卡📸傍晚時份比較少人,不過都一直有人出入,原來餐廳裡面仲有一個瑜珈studio🧘🏻‍♀️我哋揀咗一份雞翼同埋一個意粉,仲有一杯酒同一杯紫薯latte。💜Buffalo wings 單骨咁上,食時方便好多,味道偏甜少辣,食落都幾開胃架~大家估唔估到呢個行李箱係咩呢?😝 呢杯叫做”Around the world” 嘅cocktail真係超靚!以地球儀設計嘅酒杯、旁邊仲有個Eiffel Tower,擺盤設計💯 飲落係有點似乳酸/波子汽水味,雖然甜甜地,但飲多幾啖我同朋友都開始面紅紅😳 千奇唔好睇少呢筆gin-based cocktail 嘅威力😆白味噌牛面頰手工意粉味道都唔錯,白味噌食落幾creamy而且牛面頰都幾滑,手工意粉口感亦夠煙韌,如果鍾意手工意粉嘅都要試下!最後係🍠紫薯latte,飲落幾有奶香,紫薯味較淡所以整體唔會太甜,推薦大家可以試一杯酒一杯latte中和返~推薦指數:4.4/5⭐️同場加映店員見到我地飲到微醺

白味噌牛面頰手工意粉

推薦指數:4.4/5⭐️

同場加映店員見到我地飲到微醺後遞上嘅熱茶☕️,非常溫柔貼心,謝謝~
2024-01-15
  • Around  the  world