2024-01-22 1194 瀏覽
天氣轉冷一凍就會好想打邊爐,今日去咗將軍澳站上蓋的PopCorn商場食火鍋放題,裝修走日式木系路線,環境闊落光猛亦坐得舒服。我哋揀咗❤️澳洲和牛牛小排放題120 分鐘❤️任飲任食,一人一鍋可以揀自己鍾意嘅湯底,叫左🧡花生沙嗲湯🧡 & 🧡海老濃湯完熟蕃茄湯🧡一坐低店員就奉上澳洲和牛牛小排 同埋賞味頭盤一碟(有牛舌、牛胸腹眼、廣島蠔),本身應該仲有鮑魚但咁岩今日冇貨就以蠔代替。我哋個餐肉類可以選各款牛、豬、雞、羊肉,同埋幾款海鮮。試左幾款牛肉同豬肉質素都幾好肉味濃。出面的自助區可以自取各款的醬料、小食、飲品,仲有很多火鍋配料供選擇:蔬菜類、丸類、麵類等。特別喜歡佢地小食泡菜同埋玉子燒😋仲有甜品區、自助雪糕機、窩夫機,仲可以自己加喜歡的配料,非常之有趣,我哋都有玩自己整窩夫,加埋雪糕夾住一齊食冰火交融好正😚特別推介的食材:💫澳洲和牛牛小排💫和牛胸腹眼💫熊本豬梅花肉💫日本帶子💫年糕福袋整體食材新鮮,自助區又乾淨企理,另外呢度落單加單食物上菜速度快,店員亦會常常詢問要唔要加湯,服務態度好👍🏻

叫左🧡花生沙嗲湯🧡 & 🧡海老濃湯完熟蕃茄湯🧡

特別推介的食材: