2016-09-20 2057 瀏覽
閒日放假,嚟到堅尼地城海傍遠離人囂,望住海,吹住風,嘆個lunch。late lunch時段(~2pm)冇晚餐時段咁繁忙,餐廳坐到一半到,餐廳色調加英文pop song,感覺非常優閒。點左個fish & chips set lunch,揀咗粟米湯同凍檸檬紅茶。粟米湯夠熱夠濃,帶點甜,有唔少粟米。味道是我喜歡的,但有幾啖稍嫌啲鹽落得唔夠均勻。炸魚味道同肉質可以,炸皮夠香脆,冇油益味,餐廳強調食油係新鮮而非再用千年油。薯條ok,整整常常。凍檸茶味道較淡。Waitress 態度親切, 做野快手。Bar同廚房感覺整潔。餐廳門口係open,難免會有一兩隻烏蠅飛嚟飛去,冷氣亦可能因為咁開得較凍,兩樣都可理解同接受。下次有得放閒日會再嚟試燒雞。FYI 平日lunch做到三點,星期六日冇做lunch set。

凍檸茶味道較淡。

Waitress 態度親切, 做野快手。
Bar同廚房感覺整潔。

下次有得放閒日會再嚟試燒雞。

粟米湯
炸魚薯條