2022-09-24 361 瀏覽
黎到呢間米気,主打日式定食,可以自己選擇米、主、冷、溫、甜既配搭,組合自己既定食🤤禮拜六晏就黎到,冇想像中咁多人,排左幾張枱就入得去。個人覺得呢間野食真係幾高質同埋都幾有特色,不過逐碟計錢,嗌下嗌下好容易就嗌到好貴🙈 1⃣️定食組合👉醬油蛋($22)蘭王蛋加白飯,呢個組合一定唔會輸👍撈飯一流~  👉蕃茄味噌豆腐漢堡($38) 上網見到有人話呢個伏,但係我又唔覺wor🤔豆腐漢堡好特別,入面混合左好多唔同既蔬菜、青紅椒,感覺好健康,而且好似我咁本身唔係好食椒既都唔會覺得好難接受,仲有啲菇添😄出面既蕃茄味噌汁好好味,蕃茄味酸酸甜甜加上味噌提味,特別得黎又好味。仲有幾片炸蓮藕片食添🤩  👉關東煮($28) 呢個係普通關東煮既味道,有蘿蔔、福袋、魚餅同埋蒟蒻。蘿蔔鮮甜冇渣。福袋入面有軟糯麻糬~湯底都係清甜既。   2⃣️定食組合 👉醬油蛋($22)  👉月見博多地雞團子($48)賣相已經好吸引😍雞肉係帶啲軟骨既口感,加埋蛋汁成個食落感覺幾滑。好食!  👉金平牛蒡($22) 想像得到既味道,都唔錯。  👉漬物、味噌湯($8)
 1⃣️定食組合
👉醬油蛋($22)
醬油蛋
蘭王蛋加白飯,呢個組合一定唔會輸👍撈飯一流~
👉蕃茄味噌豆腐漢堡($38)

蕃茄味噌豆腐漢堡
👉關東煮($28)

關東煮
2⃣️定食組合
👉醬油蛋($22)
  👉月見博多地雞團子($48)
月見博多地雞團子
  👉金平牛蒡($22)

金平牛蒡
想像得到既味道,都唔錯。
  👉漬物、味噌湯($8)
醬油蛋
蕃茄味噌豆腐漢堡