東歐餐廳

Ivan The Kozak
踏入店舖,七彩玻璃浪漫燈光下,牆壁上整左個木窗框,一大幅優美既東歐風景,就好似真係去左烏克蘭,好relax咁望住個靚景食飯🥺心裏滾動著:媽咪,我終於衝出到亞洲啦!望住餐牌好多野都好想試,連兔肉都有🤯(兔兔這麼可愛,我地緊係冇食!)蜂蜜Vodka朋友講先知,係東歐去到餐廳,第一樣係會點咩?原來係先點一小杯Vodka來暖暖身🥂就小小杯既一杯蜂蜜Vodka, 甜甜的好易入喉❤️飲完先開始正餐!正宗烏克蘭羅宋湯 我自己鍾意呢款多過平日飲既俄羅斯羅宋湯既,呢款係用紅菜頭為主,有好多好多蔬菜,甜甜酸酸濃味又好開胃清新正呀😚招牌芝士焗牛脷盅本身見到細細盅好似好小咁,點知裏面有好多牛脷,厚切淋身得黎好有口感😋配埋佢既酥皮同啲濃郁既芝士洋蔥醬,好好味呀!!傳統蘑菇薯仔餃子Menu有好幾款餃子,佢同中式同意大利餃子又好唔同,點住忌廉酸酸咁食,原來薯仔蘑菇做餡又幾 match咼😳俄國宮廷配鹿肉人生第一次食鹿肉😳同樣係紅酒燉既鹿肉,同平時食既紅酒牛尾味道係唔同既!肉味再濃啲,係一種冇食過既特別味道!(嗯……形容唔到呀🤣總之係好鹿味啦!)跟住鍋裏仲有菇菇同薯仔都好入味,好飽都忍唔住係咁吉黎食🤣兩個人嗌以上野食係太

蜂蜜Vodka

俄國宮廷配鹿肉

兩個人嗌以上野食係太飽既🤣啲野好好食食唔哂會好浪費,建議大家可以分開黎食多幾次試多啲野🤪同時支持下呢間有質素既良心店呀!
vodka
vodka