Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2017-02-23 511 瀏覽
啱啱先黎食完,朋友又吹雞話三月要再黎食!!! 因為3月份三個人著「紅色上衣」就有全單七折!! WHAT?!之前朋友睇左新假期,介紹呢度既炸雞,話呢度啲雞醃足48小時,再慢慢風乾10小時,好有HEART。 睇中佢既棉花糖炸雞,賣相好靚,棉花糖用火槍一燒就會5秒間溶化。 好  想  試!一出升降機就見到大大張廣告:仲有一部夾公仔機,見有女仔攞住個粉紅色BEAR BEAR,唔知幾錢玩一局呢?環境簡潔溫馨:一坐低就好快揀啱野食,落ORDER,是香港人店員。佢竟然話棉花糖炸雞   冇。 唯有食其他吧............蜂蜜芝士粉炸雞,外皮炸得夠香脆夠乾身,但雞肉仲保持好嫩滑。甜甜地有少少蜂蜜味道,但芝士味唔出,只有好輕微既芝士味,有啲失色。芒果菠蘿特飲,好出色,真係堅好飲,飲得出係用新鮮菠蘿同新鮮芒果製成,並唔係合成既假味道。而且菠蘿同芒果都好突出好平衡,沒有搶去彼此味道。 最難得係連隻杯都係預先冰鎮左,真係透心涼。芝士排骨,先點火燒一陣芝士,隔一陣即刻有個韓國店員黎幫我地捲芝士,拉芝士絲,將芝士包住每件排骨。厚厚既芝士,包住軟腍既排骨,好食。排骨肥瘦適中,都幾大件,總共有五件。芝士易燶,一

一出升降機就見到大大張廣告:
環境簡潔溫馨:
。 唯有食其他吧............

蜂蜜芝士粉炸雞
芒果菠蘿特飲
芝士排骨
厚厚既芝士,包住軟腍既排骨,好食。排骨肥瘦適中,都幾大件,總共有五件。芝士易燶,一溶就最好熄火,但熄左火又唔可以保持熱辣辣,要快食!
麵捲蝦,外層見到一條條麵條,三大隻。 炸蝦係特別味香味濃,尤其係連蝦頭蝦殼一齊炸,一上枱就聞到炸蝦香味
麵捲蝦
非常巨型:
麵同蝦之間仲有一層好薄既青椒,唔辣,但卻增添多一層味道,幾特別。
魷魚堅果,魷魚上枱時係原隻既,韓國店員細心幫我地剪成一條條。燒完都仲好軟腍,仲帶有少少魷魚汁,並唔係魷魚乾黎。
魷魚堅果
草莓雪冰,一大球雪糕加一片片既士多啤利,賣相好吸引。個雪冰,好綿滑,濃濃既奶味,但唔太甜。
草莓雪冰
兩個人SHARE,完全足夠!
想坐呢啲卡座,今次黎到時已坐滿,下次要再早啲BOOK!
呢度有幾位韓國男店員,咁先係韓國炸雞店嘛
! 佢地都識講流利英文,好似唔多識中文,同佢地溝通,就要練好啲英文喇!

走時看見,原來這裏炸雞只能晚上遇上:
朋友見我食唔到棉花糖炸雞有啲失望,隔幾日佢就通知我黎緊三月有七折,真係「雞」會又黎喇
~~
2017-02-13