2022-06-23 218 瀏覽
已經第三次食🙈但係唔會厭 因為每次都可以試新嘢❤️▶️ 月見博多地雞團子 ($78)呢個真係米氣必食之一 賣相已經好靚仔一個肉團入面有隻生蛋黃 上面有啲白芝麻食落做到脆口口感 應該係炸過嚟😍雖然係免治雞但係覺得同正常肉餅味道差唔多 特別係有雞軟骨 所以咬落少少爽脆👍🏻蛋黃流心槳狀🥚同溏心蛋黃一樣 一切開望住佢流出黎好治愈 餸飯好正除咗蛋黃 另外有醬汁 味道似燒汁 啱啱好十分推介!其他地方應該比較少有得食 感覺好考功夫▶️ 樱花蝦蘿蔔漬 以冷盤黎計佢份量都幾大 成碟都係一條條醃製蘿蔔絲 上面有幾粒樱花蝦米🦐咬落十分爽脆 用黎撈白飯好正不過食食吓覺得佢遍鹹 如果味道淡返啲會好啲▶️ 日本國產米一向用靚米 日本珍珠米 質感胞滿比較黏口 軟硬適中🍚▶️ 米氣黑糖米水唔洗加錢 飲落真係有黑糖甜味😋雖然寫室溫 但係實際有少少凍 感覺健康又解渴 唔錯🧋▶️ 麵豉湯餐包埋嘅湯 香麵豉味而唔太鹹 感覺亦唔似用粉沖-三次食完仍然覺得好食😋好少有證明佢keep到水準 難怪係黃埔區必食推介 鍾意佢食物夠精緻 選擇多 睇得出每款餸用心製作唯一可改善係冷盤嘅味道可以輕返少少 每次無論食咩款都覺得有啲鹹🤏🏻今日lunch黎都等
已經第三次食🙈但係唔會厭 因為每次都可以試新嘢❤️

▶️ 月見博多地雞團子 ($78)
呢個真係米氣必食之一 賣相已經好靚仔

鍾意佢食物夠精緻 選擇多 睇得出每款餸用心製作
今日lunch黎都等咗15分鐘位
服務態度好好 上菜仲好快添 所以唔少打工仔黎食飯
環境亦好舒服 有日系家庭式裝修😌枱與枱之間又夠闊落
性價比算高 一個lunch set有咁多嘢 包飲品 加埋一都唔洗$100
月見博多地雞團子