2021-07-07 1516 瀏覽
Samsen 泰館 (上環)上網見最近呢間餐廳都幾多人食 於是就喺冇book位嘅情況下去try try😋 餐廳環境氣氛幾好 好有外國渡假feel 餐廳員工都係講英文的主要我係想食佢嘅dessert 所以同男朋友兩個人都點左兩個甜品▫️Fried rice of crabmeat & spring onion HKD158我自己好鍾意食蟹肉炒飯 以佢嘅蟹肉炒飯都非常足料 炒飯粒粒分明 係我暫時喺香港食過最好食嘅泰式蟹肉炒飯😋▫️PadThai noodles of tiger prawn HKD128相比之下我覺得padthai就麻麻哋啦 唔係話特別好味 有更好嘅選擇 佢嘅虎蝦都唔係新鮮有味 所以我就唔太推介啦🙈▫️Coconut ice cream HKD78其實我覺得佢嘅價錢係好貴㗎用雪糕黎講 畢竟喺泰國食嘅椰子雪糕都只係$10都唔使.. 不過係好味嘅🤣 ▫️Banana Roti HKD88我真係超鍾意食香蕉煎餅㗎 但係佢呢間嘅香蕉煎餅太甜啦 但係佢個煎餅都煎得幾香嘅 兩個人嘅話一定食唔晒 我見隔離枱兩個人都叫咗 都一樣食唔晒😅呢間餐廳整體環境氣氛都幾好 我見到隔離枱生日全場會播起好大聲嘅

▫️Coconut ice cream HKD78

▫️Banana Roti HKD88

呢間餐廳整體環境氣氛都幾好 我見到隔離枱生日全場會播起好大聲嘅生日歌 然後職員會一齊圍繞餐廳一周 大大聲咁唱生日歌 氣氛都幾好🤩如果有朋友生日嘅話都可以考慮呢間餐廳慶祝💕

📍Samsen 泰館 (上環)
上環蘇杭街23號地下
Fried  rice  of  crab  meat