2016-02-10 1785 瀏覽
聽過Bibo好耐,終於等另一半生日借機試下。大門裝修非常特別, 路人行過可能會以為係間私人club, 因為就算見到個門口都唔知點開門入去,有意思。終於成功開左門 ,經過一條長長樓梯落到去樓下main dining room, 裏面無論係牆身或地下到餐桌面都不乏玩味藝術裝置,尤如置當代藝術館, 令人目不暇給。我地兩個都order 3-course dinner。用餐前 先上麵包同一個免費既appetizer 爽一爽口 , 入面有avocado, grapefruit 同crab meat,好refreshing!Appetizer方面我地都order左sweet corn soup with scallop,粟米香味撲鼻,口感好creamy,又唔會heavy,好好味。我地個main分別係slow cooked pork belly 同frog legs.Pork belly 不嬲都係我的至愛, 今次當然都唔例外,腩肉燒過既香氣誘人,烹調程度啱啱好,肉質幼嫩又有口感, 廚師巧妙地配以無花果,令呢碟道菜冇咁heavy,讚。田雞腿煮得好香,冇腥味,但田雞腿偏瘦,冇乜肉食。最後餐廳呈上寫有hap
聽過Bibo好耐,終於等另一半生日借機試下。

田雞腿煮得好香,冇腥味,但田雞腿偏瘦,冇乜肉食。
最後餐廳呈上寫有happy birthday 嘅甜品,仲有蠟燭添,fine-dining restaurant 必備。當然dessert is above standard, yummy.
我地order多杯latte作結。
整體dining experience非常好,味蕾得到滿足之餘,視覺亦獲得享受,下次一定會再來。
後記:G-Dragon 12月時留港一晚都係去左Bibo,可見餐廳魅力。

生日