2023-02-07 620 瀏覽
好味指數😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗 約朋友gathering,因為大家嘅時間唔太對得上,就揀咗一個 weekend 嘅下午茶時段嚟個短聚!因為大家食咗 lunch,之後又會食 dinner,所以諗住叫杯嘢飲,再叫2個甜品 share食!網上見到好多人都叫咗有棉花糖嘅窩夫打卡,好似好靚咁,眼見有另外2檯都有叫,不過,我同時見到2檯都不約而同咁,影完相後將個棉花糖放埋一邊😂諗諗吓,打卡嘅嘢,唔好為咗佢叫特定嘅款式,都係叫返想食嘅味道!(到最後我都冇見到2檯嘅客人食個棉花糖呢~)另外有個好好笑嘅狀況係,我朋友準備要叫2個餐廳冇再整嘅甜品,點解會有呢個咁好笑嘅狀況?因為店員俾咗一本冇 update 冇貼紙封住嘅 menu 我朋友,我朋友又咁有趣叫中晒餐廳冇再整嘅嘢!🍴重口味朱古力窩夫($98/半份)呢款甜品除咗窩夫外,有好多其嘅配料,包括Brownies、Mövenpick Swiss chocolate 雪糕、Oreo 餅乾同朱古力醬,窩夫外脆內軟,有微微朱古力味,加埋朱古力醬食好正!Brownies 個外皮焗香咗,入面好 gooey,好味!點窩夫時,店員特地提醒我哋呢款係冇棉花
好味指數😋😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗

🍴重口味朱古力窩夫($98/半份)
呢款甜品除咗窩夫外,有好多其嘅配料,包括Brownies、Mövenpick Swiss chocolate 雪糕、Oreo 餅乾同朱古力醬,窩夫外脆內軟,有微微朱古力味,加埋朱古力醬食好正!Brownies 個外皮焗香咗,入面好 gooey,好味!點窩夫時,店員特地提醒我哋呢款係冇棉花糖!其實我哋覺得好食比打卡重要😂
重口味朱古力窩夫

🍴流心軟芝士麻糬厚鬆餅($135)
切開後中間有流心,鬆餅非常鬆軟,空氣感十足,芝士味好輕巧,唔算太容易食到,如果係想要食到比較濃郁芝士味的話,就未必太滿足到,同時唔係太有甜味,所以味道上似蛋白梳乎里多D,但呢個一定會滿足到厚鬆餅嘅鬆軟口感。另外,可能係因為share 食嘅關係,我 share 到嘅部分就唔太搵到麻糬啦,我自己覺得呢款一般,唔算好突出~
流心軟芝士麻糬厚鬆餅

🍴招牌水果茶($46)
放咗比較耐先飲,果味比茶味濃,蠟燭令到果茶全程都有溫暖感。
招牌水果茶

雖然係 weekend,但下午茶時間唔算多人,坐得好舒服!不過服務可能要有少少改善,除咗要make sure 個 menu 係啱之外,我哋叫咗2個甜品,坐咗差唔多45-50分鐘都冇出,當然我哋都係想傾偈為主,遲出係冇咩問題,就冇特別去問店員追單。跟住發生嘅奇怪位係,店員響落單後大概一個鐘左右,嚟問我哋有冇點嘢食嗰吓有D 攪笑,我哋就答點咗2個甜品,之後再過咗一陣就出,攪到我都好難唔去諗,佢哋有冇漏單!😂

另外仲有個有趣嘅 observation,店內我見到有2檯客想影相,係叫另外嘅客人幫手影,跟住到我哋想影相時,因為周邊冇咩客人,就叫店員影,但個感覺係,佢唔太想做呢件動作咁~

下午茶
重口味朱古力窩夫