2024-04-16 89 瀏覽
今次電話預約第一次嚟。 準時一點半到達,餐廳已有八成人,雖然人多,但環境唔算嘈,坐位乾淨整潔。 被安排到旁邊的二人位,坐得都舒服,而且位與位之間都有一定距離。打開Menu,選擇頗多,揀咗:1. 自家製青脆貓意粉配虎蝦❤️❤️- 超超好味, 熱騰騰嚟到。 青醬好香,虎蝦好大隻,好甜,入面有合桃碎,一齊食落口,好夾好好味,一試難忘,真心推介,必試!👍🏻👍🏻朱2. 本來想叫 ”涼拌八爪魚配葉墨西哥辣椒”,不過原來晚市先有⋯ 之後,唯有轉咗個烤雞沙律。 本身以為普通沙律一個,點知隻雞係完全冇雪藏味~ 出乎意料嘅好食!連平時唔鍾意食雞嘅朋友都話好好味 😋😋 如果份量再多少少就好啲!3. 鴨油炸薯條💖💖真係好好食!薯條又幼身,炸得超脆,有少少黑椒喺上面,入口超香脆。必嗌!如果唔係怕熱氣嘅話,真心想再食多籃😆😆4. Triple Chocolate Layer Cake and Tiramisu💝因為唔想嘥咗另外一個胃嘅Quota,所以就洗岀發問的精神🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️ Chef Yen 推介咗Tiramisu,佢話好多人食,算係鎮店之寶。 果然酒味夠濃,又唔係好甜,完全合乎我心意🥰。 相比Triple

打開Menu,選擇頗多,揀咗:

1. 自家製青脆貓意粉配虎蝦❤️❤️

3. 鴨油炸薯條💖💖

相比Triple Chocolate Layer Cake 就平淡咗少許,朱古力都算夠味,但可以再濃啲就仲好? 加埋cream一齊食,甜中帶苦,就像人生😆😆

5. Lemon Espresso Tonic and Mix Berry Yogurt
我從此愛上咗Ice Expresso Tonic,原來咁好飲!揀咗檸檬味,唔太酸,咖啡豆好香,唔會被檸檬味蓋過,苦中帶酸,微微嘅氣泡,熱熱地嘅天氣歎返杯,真係正到無話好說😌😌! 朋友就嗌咗雜莓冰沙,佢話好多果肉好正啊,如果大杯啲就仲正上加正!😎

總括嚟講,所有野都超乎我嘅expectation,我仲有好多嘢想試,下次要試吓晚餐先!
呢類香港小店真係要多多岀力支持🙌🏻🙌🏻,因為從食品到環境,都睇得岀係好有heart的~ 希望佢哋keep住繼續做好落去!
2024-04-13
  • 自家製青醬貓意粉配虎蝦